Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Baby shower... No mozna zrpbic ale dostaniesz tort z pieluch wart dwa razy tyle co w normalnej paczce i trochę pierdol raczej nieprzydatnych. Chyba lepiej zeby zorganizpwac przyjęcie jak juz synus bedzie mial z miesiac, wtedy nedziesz wiedziala czego Ci pptrzeba, na jaki rozmiar, czy nie jest uczulony na nic. Mozna zrobić listę pptrzebnych rzeczy z czegp kazdy gosc sie cieszy. Nie ukrywajmy, kazdy chyba woli zobaczyc malwnstwo i wowczas jest dla niego hojny. Ale Twoja decyzja oczywoscie:-) No i jezeli Twoi przyjaciele maja ochotę na babyshower to w sumie nie powstrzymasz;-)

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny czy u waszych maluchów w pomiarach tez są takie rozbieżności? Bo mój mały ma główkę jak na 26 tydzień, brzuszek na 24 a kość udowa na 25 i pan doktor, który robił mi dziś usg powiedział bym za 2 tygodnie zrobiła usg kontrolne i to sprawdziła i porównała

• Mamusia
Dudusia uzywam filtru poza tym nie mam skolonnosci do przebarwien to nie 1raz w tym roku jak opalam sie .Moja mama tez przebarwien nie miala ani rozstepow na brzuchu uwaza ze sie ze soba cackam ale ja wole byc ostrozna..Wiec poki co jest ok.
Poli ja do twohego postu sie nie odniose .Moja lekarka nie bada poszczegolnych partii ciala maluszka zrobila na usg poliwkowym i bylo git Na ostatniej wizycie zmierzyla brzuszek i przypadal na 23tc .Ci lekarze to tylko Cie nastarszaja a ty myslisz ze maluszek sie nie rozwija...i po co?

• Mamusia
Polie ja miałam usg ostatnie w 23 tydzień, 4 dzień i obwód główki był na 23 tydzień, 1dzień, szerokość główki 23 tydzień, 1 dzień, długość kości udowej to 23 tydzień, 5 dzień, długość kości ramiennej to 25 tydzień, 1 dzień, obwód brzuszka o 23 tydzień 6 dzień wiec też są rozbieżności. Najlepiej zapytaj panią ordynator wydaje się najrozsądniejsza. I nie denerwuj się 🙂

• Mamusia
a i zapomnialam dodac iz zakupilam kosz mojzesza z akcesoriami i zamowilam te literki na sciane.
Bede miec mala caly czas przy sobie w sypialni lub na dole jak bede siedziec a lozeczko ktore jej zakupilam bedzie uzywac od 6msc...a i wcale tak drogo nie dalam 130zl 🙂

• Mamusia
Nie no ja się nie denerwuje, tylko ten brzuch zawsze wychodzi o tydzień mniejszy. Może po prostu ma taką budowę. Ale słyszałam że czasem są rozbieżności i do dwóch tygodni i że ponoć to normalne. Wiec juz nie wiem sama. Tym bardziej że u mnie ten wiek ciążowy to nie do końca wiadomo co i jak bo nie pokrywa się z data ostatniej miesiączki. Jeju Meg widzę że ty juz chyba wszystko kupiłaś!!!

• Mamusia
meg27 napisał(a):
Ja juz po opalanku codziennie po 1,5h z zakrytym brzuszkiem chyba nic sie nie stanie dzidziusiowi...obiadek tez juz zjadlam.Czekam az maz wroci z pracy pojedziemy na zakupy...Duzo wody pije juz 1,5l poszlo...a weekend jak minal sobota sprzatanie mieszkania a w niedziele w wylegiwanie...Karolinka zadzwonilam do tej poloznej bbardzo mila Pani wpisala mnie w kajecik termim miala wolny a tamtej poloznej podziekowalam 🙂

No i elegancko Madziu to zalatwilas 😉
Z Panią Krysią bedziesz miala fajny kontakt i mozesz do niej smialo dzwonic przed porodem tak jak Ci mowilam.

• Mamusia
ja sie opalalam dzis dwa razy po 45 minut 🙂 i z przyspieszaczem jestem prawie czekoladka, jeszcze jutro powtorka i na wesele bede prawie jak mulatka hehe
nie no zartuje az tak mocno to sie nie zesmazylam 😉

Ogladam teraz w roznych sklepach www przytulanki dla niemowlakow, takie sensoryczne z metkami albo grzechoczące albo poprostu cudnie wygladajace 🙂 podoba mi sie z 10 nie moge sie zdecydowac jakie kupic Antosiowi, a przy okazji szukam dla Sandi duzego slonia pluszowego bo ona uwielbia slonikii i na dzien dziecka chce jej nowego fajengo upolwoac 🙂

• Mamusia
Aha, no to nie wiem. Myślałam że to taki przyjemny dźwięk dla dziecka. Ej a słuchajcie!!! Dzisiaj ten zastępca ordynator zmierzył mi szyjkę na usg i wyszło 3.7!!! I się mnie aż pytał kto mi to usg poprzednie robił tutaj i był w szoku!

• Mamusia
Brzydko było kilka dni i znowu nad wami nadążyć nie mogłam... 🙂
U mnie wszyscy rodzą: kotka się okociła tydzień temu - urodziły się 4 małe kicie.
Mąż dostał ataku i od czwartku rodził...kamienie....masakra....albo to faktycznie jest taki ból, że się chodzi po ścianach, albo faceci są słabsi od nas. Szkoda mi go strasznie, biedaczek miał z 40 stopni, gorączka trzymała go od czwartku do wczoraj...
Jutro ja idę do lekarza, może się w końcu dowiem, co się urodzi. 😁 😁 😁 Chciałabym chłopca, ale wiadomo, że to nie koncert życzeń.
Polie, ja miałam o równy tydzień mniejsze wymiary dziecka na poprzednim usg, niż wskazuje wiek ciąży. Nie stresowałabym się nazbyt, ale warto być dociekliwym.

• Mamusia
polie napisał(a):
Aha, no to nie wiem. Myślałam że to taki przyjemny dźwięk dla dziecka. Ej a słuchajcie!!! Dzisiaj ten zastępca ordynator zmierzył mi szyjkę na usg i wyszło 3.7!!! I się mnie aż pytał kto mi to usg poprzednie robił tutaj i był w szoku!

Polie to extra! gratuluje tak dlugiej szyjki - widac lezenie w szpitalu zdzialalao naprawde wiele, tak wiec teraz juz Cie musza wypuscic 😉

• Mamusia
Poli ja rowniez przylaczam sie do gratulacji bo szyjka dluga to juz powinni cie wypuscic 🙂bidulko nalezalas sie za wsystkie czay...
Ja dopiero do domku weszlam, po 3tyg w koncu dostalam kocyk ktory zamowilam dalam 20zl a jaki mieciusi w dotyku boze wszystko dla Mii siedzi sobie w brzuszku i nawet nie wie jak mama szaleje 🙂Kocham tego szkraba ahhh rozczulilam sie 🙂
Ja tez bede zaopatrywac sie w pluszaki powiem Wam ze poki co jestem zadowolona z zakupow przez allegro..Ciekawe jakie te ciuszki co zamowilam , podawalam wam linka...
Karolinka jak sie spotkamy za tydz na zakupki to wstapimy do smyka zobacze sobie co nowego maja 🙂
Truskawki zakupilam i powiem wam ze bardzo smaczne ..jutro beda goferki bita smitana i truskawki...musze jakas kolacyjne zjesc..

• Mamusia
Hohoho misio gigant 🙂 superancki. Meg smyk koniecznie bo chce dla Sandry tam prezent na dzien dziecka kupic bo przez internet nie moge sie jakos zdecydowac 🙂 Przyjade po Ciebie do domku i pojedziemy do Centrum do Smyka przy Nowym Swiecie bo tam jest chyba najwiekszy w calej wawie to bedzie w czym wybierac 😉
Ja dzis znowu planuje opalanko a jutro ide do fryza na farbowanko 🙂 strasznie meczacy ten tydzien hehe.

• Mamusia
Ja tez o takim misiu marzylam ale niestety nigdy mi rodzice nie kupili...Wiecie ze sa tez 280cm masakra ale taki to do pokoju sie nie zmiesci wiec 180cm wystarczy...Karolcia ten smyk w centrum go nie ma od roku...zlikwidowali ale nie wiem czy go gdzies przeniesli nie wglebialam sie w temat.Najblizszy to arkadia,tarasy i inne centra handlowe...

• Mamusia
a to mam refleks 🙂 zylam w swiadomosci ze wciaz tam jest.
No nic to w takim razie moze do tych zlotych tarasow tym razem smigniemy...tylko ja tam z parkingiem nie jestem tak obcykana jak w arkadii wiec bedziesz mnie prowadzic po labiryncie w razie problemow 😉