Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Ja tam do indyka jestem równie uprzedzona. Jak dla mnie to jedno i drugie naszprycowane równo. Staram się jak najmniej mięsa choć często mi najłatwiej zrobić, dzieci chętnie jedzą... ale kotlety, placuszki warzywne też przechodzą na szczęście tyle, że zazwyczaj to więcej roboty 😉

Indyk naszprycowany pada od razu. To bardzo delikatne zwierze i w przeciwieństwie do kurczaka od razu zdycha od antybiotyków i odżywek, to najbezpieczniejsze mięso. Oczywiście zdrowsza jest rybka, ale nie każdy jest rybożerny :P

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Hehe, Karolina nie kupuj tylko letnich bo awaryjnych kilka ciuszków na ciepły wrzesień Ci podeślę 🙂
Ja dzisiaj miałam wizytę kontrolną przed urlopem (w weekend ruszamy na 2 tyg nad morze 🙂) a wieczorem usg 3D robię. Idziemy z rodzinką całą. Jestem ciekawa reakcji Bartka bo on bardzo czeka na siostrę i podniecony bardzo usg 🙂 Ja tydzień temu miałam już połówkowe więc nie stresuję się specjalnie. Mam tylko nadzieję, że nie zapomnę najeść się słodyczy przed badaniem żeby udało się ładnie zobaczyć buźkę..

Dzieki Asiu 😉 To koncentruje sie na sweterkach, bluzeczkach, kaftanikach i spodniach. Takie zajebiste dresiki dla maluchow sa ze musze je nabyc - takie ala pantalony luzniutkie w kroku na pieluche a na dole ze sciagaczem szerokim czaderskie dla chlopczykow 🙂 Nawet koszule eleganckie widzialam takie mikro ale w sumie to na codzien totalnie niepraktyczne a Antek wyrosnie z tego natychmiast wiec z takimi stylizacjami na pierwsze pol roku chyba dam sobie spokoj 🙂
Oj a rozjazdow to Ty masz Kochana sporo...ciagle gdzies wybywacie - zazdroszcze 😉
My uziemieni jestesmy w Ząbkach, jedyne co to jak sie bede dobrze czula to na koniec czerwca sobie moze smigniemy gdzies nad morze, choc trasa siódemką z wawy to prawie caly dzien męczarni takze zastanawiamy sie jeszcze 🙂 wole jednak zagraniczne morze bo mimo ze dalej to droga latwiejsza hehe. No w kazdym razie milego wyjazdu zycze, moze zlapiecie troche slonca 🙂

• Mamusia
Primadonna napisał(a):
dudasia napisał(a):
Ja tam do indyka jestem równie uprzedzona. Jak dla mnie to jedno i drugie naszprycowane równo. Staram się jak najmniej mięsa choć często mi najłatwiej zrobić, dzieci chętnie jedzą... ale kotlety, placuszki warzywne też przechodzą na szczęście tyle, że zazwyczaj to więcej roboty 😉

Indyk naszprycowany pada od razu. To bardzo delikatne zwierze i w przeciwieństwie do kurczaka od razu zdycha od antybiotyków i odżywek, to najbezpieczniejsze mięso. Oczywiście zdrowsza jest rybka, ale nie każdy jest rybożerny :P

Primadonna zgadzam sie w 100% 🙂 indyk i rybka to najzdrowsze rozwiazanie .

• Mamusia
o zobaczcie jakie cudenka na halensie:

spodenki

http://www.halens.pl/dziecko-moda-chopieca-rozmiar-50-86-na-do-spodnie-9879/spodnie-multipack-243458/paging$1,27?oc=036

http://www.halens.pl/dziecko-moda-chopieca-rozmiar-50-86-na-do-spodnie-9879/legginsy-multipack-244501/paging$1,27?oc=036&variantId=244501-0117&imageId=138909213153497911

http://www.halens.pl/dziecko-moda-chopieca-rozmiar-50-86-na-gore-bluzy-swetry-9869/sweter-244275/paging$1,27?oc=036

http://www.halens.pl/dziecko-moda-chopieca-rozmiar-50-86-na-gore-bluzy-swetry-9869/bluza-244545/paging$1,27?oc=036

i wiele wiele innnych 🙂
nawet nie wiedzialam ze tyle rzeczy NEXTA tam jest - jestem w raju 😁

• Mamusia
Nadrobiłam pobieżnie zaległości na forum 🙂
Z moim mężem nic nie kupiłam jeszcze totalnie NIC dla maleństwa czekamy do badań 20 maja.
W moim mieście jest zagłębie wózkowe, jest tutaj większość polskich producentów wózków, przynajmniej takie odnoszę wrażenie. W tym tygodniu dni otwarte w Tako, więc zobaczymy co tam mają. Sklep producenta, więc liczymy na ciekawe ceny. Szwagier składa też wózki w firmie, która jest polskim producentem, ale wszystko do Rosji i na Ukraine wysyła. Mówił, że teraz szał robi takie obicie a la jeans 😁
Nie kupuję ciuszków na razie, babcia za granicą mieszka, jak się dowie jaka płeć to sama zrobi napad na Primark i KIABI (tam na dziecięcym widziałam 2+1 gratis pakowane ciuszki) i paczkę wyśle do Polski. Po rodzeństwa córkach (4 dziewczynki) mam pełno różu, więc jeśli będzie dziewczynka, to jesteśmy spokojni o ciuszki 🙂 Przyjaciółka zarejestrowała się na szafka pl i też szczerze poleca.
Skupimy się na wyprawce obowiązkowej, chcemy kupić fajną nianię elektroniczną z wykrywaczem oddechu wkładanym pod prześcieradełko oraz lepszy termometr do uszka. W takie rzeczy na pewno zainwestujemy. Łóżeczko mamy i wanienkę też w spadku. Brat miał takie zgagi, kupił wypasione łóżeczko i małe nie chciały w nim spać. Kupił też turystyczne na wypady niedzielne do dziadków i wypadek podrzucania dzieci dziadkom 🙂 I w tym turystycznym dzieci momentalnie zasypiały. Różnica cenowa była dość spora.
Przynajmniej mamy świadomość, żeby nie kupować tylko tego co nam się podoba, a brać pod uwagę aspekty praktyczne. To samo z tym przewijakiem, z wanienką na stelażu. Wygląda super. Ale już któraś osoba nam mówi, że to jest cholernie wysokie, że bezpieczniej dziecko przewijać w łóżeczku, albo na kanapie. No i tyle z tego, co się dowiedziałam w ostatnim czasie. 🙂

• Mamusia
Ty to masz...ehhhh Ja jutro mam wizyte zobaczymy co tam z dzidzia i z moja szyjka....dzis od rana latam oddalam mocz na badanie potem zakupilismy ledy i kupilam cerate na przewijak i spioszki baletnica nom nie moglam tego nie kupic 🙂zaraz do domu...

• Mamusia
Oj mamy rozjazdów mamy 🙂 Właściwie dopiero ostatni tydzień lipca będziemy i sierpień. W sierpniu moi rodzice zabiorą Bartka na 2 tyg nad morze więc trochę luźniej przed porodem będzie (choć szczerze mówiąc jakby mi 2-latka zabrali to by była ulga...). Wczoraj próbowałam umówić się z koleżanką na spotkanie, wyszło, że najlepszy dzień tygodnia to niedziela i umówiłyśmy się na pierwszą wolną niedzielę kiedy jesteśmy we Wro - za 2,5 miesiąca!!! 🙂

• Mamusia
Właśnie planuje logistykę wypadu na Jurę Krakowsko-Częstochowską - 5 dni po powrocie znad morza. W te 5 dni oczywiście milion spraw do załatwienia będzie, badania, wizyty, pranie, zakupy, przygotowania do remontu itp Jery, kiedy ja te zakupy dla malutkiej zrobię.... Dobrze, że już w razie czego mam co nieco od Karoli!
Martwi mnie tylko, że brzuch mi sie spina. Dzisiaj szłam do przedszkola dwa razy dłużej, noga za nogą bo inaczej brzuch się napina 🤢

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Oj mamy rozjazdów mamy 🙂 Właściwie dopiero ostatni tydzień lipca będziemy i sierpień. W sierpniu moi rodzice zabiorą Bartka na 2 tyg nad morze więc trochę luźniej przed porodem będzie (choć szczerze mówiąc jakby mi 2-latka zabrali to by była ulga...). Wczoraj próbowałam umówić się z koleżanką na spotkanie, wyszło, że najlepszy dzień tygodnia to niedziela i umówiłyśmy się na pierwszą wolną niedzielę kiedy jesteśmy we Wro - za 2,5 miesiąca!!! 🙂

Tacy to pożyją 😉
My wakacje dluugie czyli dwutygodniowe mozemy miec tylko dwa razy w roku bo inaczej biuro bez Łukasza ma takie zaleglosci ze masakra...a na dodatek czesc klientów "ta ulubiona" nie moze zyc bez rozmow ze swoim księgowym 🙂 dluzej niz chwile.
A sama na wyjazd z Sandra jakos bym nie mogla wiedzac ze Ł ciezko zapierdziela...
A teraz jeszcze ciaza wiec nawet specjalnie to dupska juz mi sie ruszyc nie chce hehe
No ale za to na przyszle wakacje planujemy cos extra 🙂 jeszcze nie wybralismy kierunku swiata ale obiecal maz dluugie wakacje z naszymi dwoma bąblami 😁

• Mamusia
Asia a z tym brzuchem to tez tak mam czasem.
Dzis sie wzielam za porzadne odkurzanie i jak całą chate przelecialam to sie mega zmeczylam i brzuchol mi sie stawil odrazu - ale magnez i chwilka lezenia i wszystko wrocilo do normy 🙂

Mysle ze na tym etapie te skurcze Bratoxa Hixa juz moga sie chyba pojawiac, wkoncu do porodu mamy blizej niz dalej 🙂

• Mamusia
Takie stawiania brzucha właśnie w pierwszej ciąży miałam. Chwilę posiedziałam w wymuszonej pozycji przy kompie czy w samochodzie to sie spinał, za długo stałam, zmęczyłam się - no co chwilę sie stawiał tak, że zgięta w pół byłam. W drugiej pod tym kątem był luz a teraz widzę dużo podobieństw do pierwszej ciąży. Dzidzia podobnie mocno ruchliwa jak Bartek był. Hubi za to spokojniusi w brzuchu, przez pierwsze 4 miesiące jakby go nie było a później dopiero pokazal swoje prawdziwe szalone oblicze 😉 i taki już do tej pory. Starszy szalał w brzuchu, dał popalić w pierwszych miesiącach, wrzeszczał tak głośno, że my z mężem nie słyszeliśmy siebie na wzajem jak jedno miało go na rękach a podczas kąpieli to zatyczki do uszu trzeba było wkładać żeby nie ogłuchnąć! a później przesłodkie, spokojne dziecko aż do teraz - może taka też będzie Karolina.

• Mamusia
hehe
tego Ci życzę Kochana 🙂

Moja Sandra strasznie dawala czadu w brzuchu, ostatnie tygodnie to nieraz z bolu az lza sie w oku zebrala i rozpychala sie bezlitosnie. Mój mąż kilka razy to az oczy w 5 zł zrobil bo nie wyobrazal sobie ze takie ksztalty moze wtedy przybierac brzuchol 😁
No a po porodzie...hohohohoh...Sandra darla sie jak opetana przez pierwsze pol roku 🙂 w kolko tylko noszenie na rekach albo suszarka pomagaly w jej uspokojeniu 🙂 kolki nieszczesne.
No a pozniej kolki sie skonczyly ale zaostrzala sie alergia wiec w kolko jezdzenie bo dermatologach alergologach i ciągłe smarowanie cialka wiec tez sie darla tylko z innego powodu 😞
Teraz skonczyly sie problemy skorne ale Sandi i tak potrafi dwa czy trzy razy w nocy sie obudzic a to piciu a to mocia (niestety dalej ssie w nocy) takze wyspie sie chyba za kilka lat dopiero 🙂
Mam nadzieje ze Antek pierwsze miesiace bedzie mial lepsza forme niz jego siostra miala.

• Mamusia
a i zapomnialabym...
dziewczyny super materac dla Antka znalazlam:
http://www.slodkichsnow.com/materac-futon-dzieci%C4%99cy-70x140

średnia polka cenowa, ale wydaje mi sie ze jest bardzo dobry bo z bawelny plus kokos.
i jako jeden z niewielu jakie ogladalam posiada pokrowiec tez ze 100% bawelny.
Nie trafilam na tego rodzaju wczesniej.

• Mamusia
odebralam wyniki moczu wszystko jest ok...jutro wizyta ahh juz nie moge sie doczekac.Ogladalyscie w wiadomosicach o blizniaczkach ktore po porodzie trzymaly sie za rece niezly widok.a wy mamusie co porabiacie?Poli jak sie czujesz?

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie 🙂 u nas jeszcze dzis pogoda dopisala wiec pol dnia na polku z mala siedzialam...i jestem wykonczona w zasadzie nie wiem czym 😞 ale tak sie ostatnio mecze okropnie ze szok 😞
Moja Lena w brzuszku dawala czadu i to mocno....potem w zasadzie narzekac nie moglam ale jednak nie nalezala do iemowlaczkow ktore jadly i spaly 🙂 no i niestety kolki tez nas nie ominely 😞 oby synus nie mial kolek....
Meg super ze wyniki ok i czekamy na wiesci jak po wizycie 🙂
Poli wyrzucaj wszystkie czarne mysli 🙂 bedzie dobrze 🙂
Dudasia tylko pozazdroscic tych wyjazdow 🙂 super 🙂
A jelzeli chodzi o materacyk to ja mialam gryka-kokos i teraz tez taki sam bede miec.mnie on bardzo pasuje i zadnych robali w nim nie mam i nigdy o tym nie slyszalam.

• Mamusia
Asiunia to nie są czarne myśli tylko jakieś koszmary.... Bo zaczęłam sobie wmawiać że mój Kuba mnie zostawi bo on taki młody i piękny a ja po porodzie będę straszydlem. Ze znajdzie sobie inną.. I tak o!!!!!! Nie wiem skąd mi się to bierze!!!!!!

• Mamusia
!Poli co ty za glupoty piszesz !z tego co widze szczupla z Ciebie kobitka po porodzie bedziesz wygladac jak przed....nie wmawiaj sobie takich bzdur...nosisz pod sercem wasze dziecko i czemu on ma cie zostawic ?Jezeli jest niedojrzalym facetem ktory ma ochote tylko na zabawy i hulanki to coz...ale chyva decyzja o dziecku byls obopolna...fakt jest mlody 22lata ale bez przesady mam nadzieje ze okaze sie dojrzalym ojcem i partnerem...Ty juz wariujesz w tym szpitalu oni musza Cie w koncu wypisac.... 🙂

On mlody i piekny a ty to ca stara po 60tce ze zmarszczaki....o boziu 🙂

• Mamusia
Hej ho!
Bardzo intensywnie zaczęliśmy ten tydzień i tak tez sie skończy. Na nic czasu nie mam, jedynie dzisiaj chwila odpoczynku i od jutra znów mnóstwo spraw do załatwienia. W poniedziałek miałam wizytę ale mój doktorek sprawdził mi tylko szyjke i czy ogólnie ok a na dokładne pomiary dzidziusia odsyła na usg gen. bo i tak miałam zrobić. Oczywiście znów mam luteine 2x dziennie...Jak ja tego nie lubię!!! No i dopiero za tydz sie dowiem jaki duży ten mój facet 🙂

W weekend planuje podjechać do outletu smyka może uzupełnię już maluszkowa wyprawkę.
Przebralam tez ciuszki po Wu i niestety mam bardzo mało rzeczy nadających sie dla chłopaka. Z ogromnego stosu ciuszków wybrałam dosłownie garstke...trochę szkoda bo liczylam na więcej:/

Dudasia zazdroszczę wyjazdów 🙂 ja uwielbiam wycieczki wszelkiego rodzaju 🙂

Polie dasz radę! Każda z nas by wariowala będąc tyle czasu w szpitalu...to nic miłego 🙂 Trzymaj sie tam!

Meg czekamy na wieści po wizycie 🙂

Karlosita zamówiłas ten materac? Ciekawa jestem jak on wyglada w rzeczywistości...