Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hejka mamusie 🙂
co tu taka cisza?
u nas weekend super minol...w sobote bylismy u brata na grilu ale troche nam sie nie udal bo zaczelo padac 😞 ale dalismy rade 🙂 dzieci mialy niesamowita frajde biegajac po kaluzach 🤪 a wczoraj do tesciowej na obiad pojechalismy i pospacerowalismy troche bo pogoda piekna byla...a dzis niby jeszcze ladnie ale juz burza idzie...

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka mamusie 🙂
co tu taka cisza?
u nas weekend super minol...w sobote bylismy u brata na grilu ale troche nam sie nie udal bo zaczelo padac 😞 ale dalismy rade 🙂 dzieci mialy niesamowita frajde biegajac po kaluzach 🤪 a wczoraj do tesciowej na obiad pojechalismy i pospacerowalismy troche bo pogoda piekna byla...a dzis niby jeszcze ladnie ale juz burza idzie...

• Mamusia
Hej rozmawialam ze swoja lekarka i zalecila badanua progesteron sod poras magnez i CRP oraz musze z inflandzkiej odebeac posiew szyjki i zapisala mnie na srode na 19.20 dzis wizyta nie miala by sensu musze zrobic badanua brzuch nie boli wiec do srody wytrzymam.Zapis z ktg wykluczyl skurcze ale lekarka pow.ze to nie ma nic wspolnego mozliwe ze mam za malo sodu potasu i stad te bole brzucha...wiec jutro rano na pobranie krwi ide...u nas tez zanosi sie na burze ale to dobrze jest taka duchota ze szok ochlodzenie jak najbardziej sie przyda 🙂

• Mamusia
Dzien dobry mamusie! Relaksujecie sie w dniu swego święta? Ja bardzo;-) Samych cudownych Dni Matki Wam zycze:-) Ja ubolewam, ze omijaja mnie przedszkolne wystepy z okazji Dnia Matki - ryczalabym pewnie jak nie wiem;-)
Niebo dzis bezchmurne od rana, chlodny wiaterek wiec nie tak meczaco. W tym roku nie pozwiedzalismy za wiele jeszcze. Nie ubolewamy, dzieciaki tak super bawia sie na plazy. Nawet siku jiz sami chodza robic - dla nas luz blues plazowanie 😎 Za rok przyjedziemy z rpwerami i pewnie wiwcej pozwiedzamy urokliwe zakątki wyspy Wolin.

• Mamusia
Meg a Ty czujesz jeszcze cos nieppkojacego? Trzymam kciuki za dobre wyniki. U mnie ppza sppradycznym spinaniem sie brzucha czuje sie super. Dieta gofrowo lodowo rybna mi sluzy;-)
Karolona, wybawilas sie? Szybkiego powrotu do zdrowia!
Kupilam sobie nad morzem kilka kiecek podkreslajacych ksztalty i teraz juz nie ma watpliwosci ze w ciazy jestem. Ale teraz wzrok ludzi jest wciaz ma mnie jak ide za reke z chlopakami po obu stronach i z brzuchem przed sobą;-)

• Mamusia
Dudasia ja mam dokladnie to samo 🙂 ostatnio smialam sie nawet z moim ze z Lena jak bylam w ciazy to taka dumna bylam jak juz brzuszek bylo widac a teraz to wypadalo by sie chowac a najlepiej nie wychodzic z domu bo jak ide sama z Lena to ludzie mnie mierza niesamowicie...a ich wzrok mowi tylko jedno..tak jakby dwojka dzieci to juz nie wiadomo co bylo...a juz o wiekszej ilosci nie wspomne 🤪 alle co zrobic...jak ide z moim to juz troche lepiej ale dalej czuje ten wzrok...masakra...
Meg trzymam kciuki zeby badania wyszly dobrze...
Ja dzis bylam na glukozie i odeslali mnie z kwitkiem bo nie zdazyla by mi pobrac 3 raz krwi bo tyle ludzi bylo...a zaden cie nie przepusci 😠 i weszlam o 5 min za pozno do gabinetu wiec tylko mocz oddalam i do domu poszlam...a pielegniarka mi powiedzala ze jak jutro przyjde a bedzie tyle ludzi to mam bez kolejki wejsc...zobaczymy....

• Mamusia
Dudasia ja ide na przyjecie z okazji dnia matki w najbliższa środe 🙂 w przedszkolu mojej córci organizuja nie wiem czemu ale wlasnie 28 maja takze jeszcze dwa dni ale juz sie nie moge doczekac co tam moja "Dusia" przygotowala za niespodzianke z innymi maluchami.
Wesele bylo fajne, miejsce Venecia Palace poprostu bajeczne, ale byla duchota i w tej dlugiej sukni goraco mi bylo i wiecej siedzialam i jadlam niz tanczylam 😁
Za rok mamy wesele przyjaciol i tam planuje sie napic i potanczyc konkretnie 😁

W Ząbkach burza byla krociutka i jakos przeszla bokiem, teraz juz tylko pada ale powietrze takie swiezutkie sie zrobilo..dla mnie wielka ulga 🙂 ale licze ze sloneczko szybko wroci 😁

• Mamusia
Asiunia to co za buraki ze Cie nie wpuscili bez kolejki w tak zaawansowanej ciazy...Boze co za kraj :/
Ja w lux medzie chodze bez kolejki na szczescie..tzn dla ciezarnych sa oddzielne dwa gabinety gdzie pobieraja pielegniarki krew tylko kobitkom w ciazy wiec zazwyczaj nie czekam wcale a jak juz to max 5 minut 🙂

• Mamusia
Dudasia u mnie to samo 🙂 Antek sie tak rozpycha ze hohoho, brzuch mi faluje juz na wszystkie strony i mam wrazenie ze ulozyl sie juz glowka w dol bo czuje ucisk w dolnej czesci macicy i pachwiny mnie pobolewaja.
Pamietam ze z Sandi czulam to samo i okazalo sie wtedy ze wlasnie sie przekrecila wiec przypuszczam ze teraz tez tak sie wlasnie stalo z Antkiem 🙂 Jutro u gina sie dowiem czy mam racje.

• Mamusia
Oj moj brzdac tez juz niezle harce sobie urzadza 🤪 nie raz to nawet mnie troszke zaboli jak kopnie gdzies w pecherz albo gdzies po fkakach 🤪 a brzuch to tak skacze ze masakra 🤪 ostatnio juz moja mala nawet poczula jak kopie i byla w szoku 🤪 i teraz chodzi i caluje mi brzuch 🤪
a swoja droga to gdzie czujecie kopniaki? bo ja czasami u gory...ale zazwyczaj po dole mnie kopie...to zaczy ze caly czas jest glowka do gory obrocony 😮

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie 🙂
Asia ja idę jutro na glukozę i jak mnie nikt nie przepuści to im zrobię taką awanturę, że będą mnie przepraszać. Kobieta w ciąży to rzecz święta więc niech te stare dziadule się lepiej zastanowią !!!!!!!!!!
Meg a czy ty kochanie łykasz magnez?

• Mamusia
to fajnie masz karolcia jak ha chodzilam do luxmedu tutaj najblizej na grojeckiej to nikt nie przepuszczal i byl jeden punkt pobran ale tam chodzilam do 3msc teraz chodze do cmp i jak sie jest przed 7 to ludzi brak..moja Mia szaleje w brzuszku dosc intensywnie zastanawiam sie kiedy ona spi skoro przez caly dzien ja czuje dzis wstalam po2 na siusiu to zasnac nie moglam z tej duchoty a mala juz wiercila sie 🙂Zazdroszcze Ci Karola to niesamowicie wzruszajacy widok jak dzieci wystepuja przed rodzicami i skladaja wierszyki...za 3lata moze i ja bede miala zaszczyt uczestnuczyc na takiej imprezie 🙂

• Mamusia
no ja wlasnie czuje teraz kopniaki na gorze czesciej albo z boku jakos 🙂
ale na 99% czuje ze Antek ma glowke w dole bo od kilku dni zaobserwowalam roznice w ruchach wlasnie ale przede wszystkim w tym "ucisku" na dole.
Mam nadzieje ze wytrzyma spokojnie do planowanej cesarki na 28 sierpnia 🙂

• Mamusia
Moja Mia najczesciej na dole i boki ale juz nie kopie tylko w prawy bok brzuszka jak to bylo przez jakis czas lecz rozpycha sie solidnie,wspaniale uczucie.Mia lezy glowka w dol tak byli we czwartek mizliwe ze nadal sobie tak lezy 🙂

• Mamusia
Co do kopniaków to ja też myślałam, że mój maluszek kopie mnie w pęcherz bo czułam to tak strasznie a tu się okazało, że jest główką do dołu więc nie wiem 😁 Chyba mnie tam rączkami macał ! Mi się czasem cały brzuch rusza jakby tam jakiś armagedon się rozpętał

• Mamusia
ja biore magnez tak jak Meg 🙂 tez dwa razy dziennie, i jeszcze zelazo raz dziennie.
I jutro sie zapytam wlasnie czy dalej lykac ten magnez bo przed porodem lepiej juz chyba unikac tego jesli nie ma koniecznosci...podobno moze to byc powodem nieprawidlowego napiecia miesniowego u noworodka.
Jutro zweryfikuje ten temat z ginem koniecznie 🙂

• Mamusia
meg27 napisał(a):
Poli biore 2razy dziennie bralam potas 3razy dziennie ale lekarka pow.ze nie na potrzeby 🙂

Bo wiesz co Madziu, ja jak nie brałam magnezu to miałam bardzo często skurcze i bóle brzucha dlatego też pytam

• Mamusia
meg27 napisał(a):
Dziekuje 🙂napewno napisze co i jak.
PS.Poli ty jestes cala mama identyczne jak zamiescilas zdjecie na fb to wykapana mamusia 🙂

A no bo to moja mama 😁 Do kogo mam być podobna jak nie do niej? 🙂
WITAM NOWĄ KOLEŻANKĘ 🙂 synek czy córeczka? 🙂