Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A ja juz mam metlik w glowie kolezanka ktora rodzila pierwsze dziecko miala cc i radzi ze lepiej miec cc niz sn szybko i po bolu ....jej synek juz ma 9miesiecy i radzila przez cc...ehhh czas pokaze co i jak bedzie...ale zaczelo padac juz od godziny leje odpocznie sie od upalow w koncu 🙂

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Polie bedzie chyba bedzie pierwsza rozpakowana z nas mamusiek 🙂 choc tak naprawde wszystkim nam zostalo tak czy i naczej niedaleko do finishu.
Ja juz chodze tak naminowana ze masakra...ciagna mi sie te dni niczym tygodnie...mam nadzieje ze pozostalo mi max 4 tygodnie do rozpakunku 😁 za 6 dni wizyta to sie dowiem wiecej.
Fajnie ze przyszedl deszcz i ochlodzenie, wreszcie ulga i bedzie sie milej spalo.

Dzis pierwszy raz oprocz niecierpliwosci zwiazanej z porodem doszedl mnie taki prawdziwy stres...z jednej strony strasznie juz bym chciala zeby bylo po wszystkim a z drugiej boje sie o wszystko..mam nadzieje ze unikne komplikacji.
Gdyby jednak porod sie rozpoczal przed wyznaczonym terminem cc i postepowal sprawnie to moze i bym wystekala Antka raz raz...chwilami juz sklaniam sie do opcji ze moze podejme sie proby sn gdyby akcja zaczela sie jakos w polowie sierpnia i dzidzia nie przekroczyla by 3 kg..
Ehhh juz nie oge sie doczekac wizyty w przyszlym tyg, musze pogadac z moim ginem i uspokoic moja glowe ..... 🙂

• Mamusia
Meg cesarka ma wiele plusow, najwiekszym jest to ze nie czekasz na korytarzu z rozwarciem czy tez nie odsylaja Cie do domu twierdzac ze jeszcze torche jest za wczesnie ...w naszym szpitalu to jest czesty problem...
A cesara idziesz przygotowana wyznaczonego dnia, calosc trwa krociutko i dzidzie wyjmuja w jednym kawalku bez wiekszego ryzyka.
Jednak ja sie boje tego co po cc.....bo po naturalnym porodzie bylam w stanie od razu wszystko robic przy Sandrze..wzielam sobie szybko prysznic...fakt krocze bolalo i siedziec bylo kiepsko ale jednak czlowiek mogl jakos funkcjonowac, tyle ze sam porod zwlaszcza przedluzajacy sie niesie ryzyko niedotlenienia itd...przezylam juz raz stres i drugi raz bym nie chciala.
A po cesarce moze byc lajtowo a moze nie byc...jestem po operacji wyrostka, po trzech operacjach plastycznych piersi wiec troche mnie cieli i jak sobie pomysle ze mialoby sie i tym razem cos dluzej goic to mnie przerazenie ogarnia..ze przy dziecku nie bede mogla nic zrobic sama...

• Mamusia
Diestel Twój synus raczej z tych mniejszych bedzie 😉 ale to moze i lepiej dla Ciebie bo latwiej bedziesz miala go wypchnąć 😉 najwazniejsze ze wszystko z nim i z Toba ok.

Polie na zaparcia mozesz tez zjesc suszone morele (tylko te bio bez dwutlenku siarki) 😉 ja podjadam regularnie i o zaparciach nie mam mowy.

Do szpitala zabieram dla Antosia wszystko swoje..oni nic nie oferuja..a gdyby nawet to i tak jakos nie widzialabym swojego dziecka w ubrankach szpitalnych czy pijacego mleko z ich butli 🙂

• Mamusia
a z dekoracji pokoju ..to kupilam dla Antosia dajowy obraz zebra taka w ujęciu abstrakcyjnym 🙂 i kupilam ramke na zdjecie ktore zrobi mu na pewno Pan fotograf w szpitalu, takie same foto mam juz Sandrusi 🙂 literek wkoncu nie kupilam narazie,
bo od grudnia bedziemy znowu mieszkac w domu nad biurem naszym i tam bede dopiero szykowac nowy pokoj dla Sandry i dla Antka 🙂 narazie na 60 m jestesmy w mieszkaniu wiec tutaj trudno o szalenstwa 🙂

• Mamusia
No ja nad jeziorkiem juz siedzę 🙂 zjadłam suszone śliwki, popilam kefirem i dupa 😁 tylko mnie brzuch rozbolal 😁
Meg bo to prawda z ta cesarka ze to rach ciach i po bólu tylko gorzej z dochodzeniem do siebie po zabiegu.

• Mamusia
Ja sie panicznie boje wlasnie ogladalam dokument Cud narodzin kobitka przez cc urodzila w prywatnej klinice w Rio de Janiro za niezla kase szpital ma 6gwiazdek jak hotel ze Spa 🙂 🙂po cc napewno wykupie opieke poloznej napewno na lekach przeciwbolowych bede z 24h i na morfinie...ja juz zaczynam sie bac szczegolnie dzis bedac w szpitalu i widzac te babeczki rodzace....strach i panika mnie ogarnela a powinnam sie wyciszyc i zrelaksowac a najlepiej o tym nie myslec tylko jak w sumie nie wiadomo kiedy bedzie porod na tym etapie to roznie moze byc a ja juz schizuje...Poli relaksuj sie 🙂 🙂

• Mamusia
Meg, nie stresuj się tak tą cesarką, bo nawet nie wiesz czy będziesz ją miała 😁 mam już jedną za sobą i morfine dostałam chyba tylko bezpośrednio po operacji a później, jedną może dwie kroplowki z paracetemolem, więcej nie potrzebowałam bo nie bolało aż tak 🙂 moja kumpela za to po porodzie sn była z 2 tygodnie na ketanolu tak ją nacięli, że ją strasznie bolało więc nie ma zależności, moja mama z resztą do dziś odczuwa cięcie krocza :p a mnie już dawno nic nie boli, nawet teraz gdy macica porozciągana

• Mamusia
Decyzja o rodzaju porodu będzie zależała od samej sytuacji, więc ja na chwilę obecną nie będę się zamartwiać co i jak. Chciałabym być sprawna po porodzie, a nawet trochę zacząć ćwiczyć, po cc może być to niemożliwe przez dłuższy czas.
Co do tego kremu na opuchliznę stóp: miałam w rękach ten z farmony i ten co kupiłam....że też wzięłam ten drugi.... 🙂
Szpitale w moim mieście to masakra, 10 lat temu, wcześniej i dziś....
Ale się dzisiaj wyspałam, dzięki zmianie pogody - pada deszczyk co mnie bardzo cieszy dzisiaj 🙂

• Mamusia
Ja tez dzis pospalam do 12h a po 13h dopiero wyszlam z lozka pogoda idealna...znowu musialam wziac nospe wsadzila nogi i podbrzusze mnie boli juz ktorys raz z kolei tak robi...ja sie z nia rozlicze po porodzie 🙂Ja poki co bede miec cc bo ma 2tyg do zmiany polozenia wiec juz mi wsio ryba byle by wyszla i zebym mogla sxybko dojsc do siebie i do figury i zebym mogla mala sie zajmowac ale moj m wezmie od razu po porodzie tacierzynski 2tyg wiec nie bede sama

• Mamusia
Zarzekal sie ale skoro moze wykorzystac to czemu nie ja poki co do pracy nie wracam i raczej nie wroce a jesli bedzie cc to jego pomoc mi sie przyda moja kuzynka na drugi dzien po cc opiekowala sie malym i chodzila ale zostali 2tyg w szpitalu urodzila w 34tc 2tyg po naszym slubie a termin miala na koniec wrzesnia a synek urodzil sie 15sierpnia wieczorem...wiec tez bym chciala szybko wrocic do formy 🙂

• Mamusia
Dwie koszule kupiłam sobie Agucha na rafjolka, a jedną turecką z Ptaka znajoma mi kupiła za 20 zł - paskudna jest z napisem I LOVE YOU - już się widzę jak drę się w niebogłosy z serduszkiem na klacie i taką deklaracją :P - mam zamiar wywalić ją do kosza zaraz po porodzie.

• Mamusia
Hej 🙂
Ja mam trzy koszule...jedna taka typowa do karmienia rozpinana a dwie dokupilam takie zwykle na ramiaczkach na piersiach zakladane z dosc duzym dekoldem zeby nie bylo problemu cycucha wyciagnac.no i jedna ma do kompletu szlafrok taki bawelniany jakby czasem...
A my jutro z samego rana wyruszamy na weekend na Podhale do rodziny 😎 moze o zakopane tez zachaczymy...zobaczymy 🙂 wiec caly weekend mam z glowy 🙂

• Mamusia
Witam z gór 🙂 wczoraj przyjechalismy choć pogoda była kiepska naszczeście się rozpogodziło i grzeje teraz przerwa synek śpi więc obiad musi poczekać aż się obudzi.....

Ja zakupy planuje po urlopie ale lista już gotowa a to duży krok a koszule mam dwie spoko jedna taka gorsza jakościowo miała być do pierwszego porodu i kosz ale nie było porodu i nie używana .....ale trzecią chciałam kupić sobie fajna do karmienia mam zapisaną ale w domu 🙂

• Mamusia
A dzis rano bylam zrobc sobie badania bo za tydz mam wizyte...wlasnie odebralam...
w morfologii plytki krwi polecialy na szyje bo mam 100 a norma jest od 140 😞 reszta w miare ok...jakies tylko drobne odchylenia..
i mocz oczywiscie tez do dupy... liczne bakterie, bialko - slad, nablonki plaskie liczne, leukocyty 60-100 wpw 😮 🤢 ciekawe co mi na to lekarz powie...

• Mamusia
Jestem po wizycie kobietka pod serduszkiem waż 1850 g, wszystko u niej w porządku w dwa tygodnie przybrała na wadzę ponad 300 g, Za to ja ani deko, od trzech tygodni waga mi nie drgnęła

Zrobiłam morfologie mam dzwonić do lekarza we wtorek lub w czwartek o wyniki, bo w poprzedniej wyszło że mam anemie. Jak dalej wyjdzie nisko to zwiększymy leki na osocze krwi.

• Mamusia
Dobry wieczor!
Lezę a w domu cisza - co za relaks! Pierze się pierwsza tura ubranek dla Karolci, resza posegregowana. Tesco mi przywiozlo różowy smoczek:-) Wszyscy mężczyźni w domu oglądali go z namaszczeniem;-) Ale dzisiaj jak mi wcisnęła nogę pod żebra to powiedzialam "Och SYNU!!" Takie male problemy z przestawieniem się na płeć żeńską;-)
Fizycznie juz mi lepiej. Nawet zabralam dzisiaj chlopakow na spacer i nie cierpię z tego tytułu. Dobrze, ze juz weekend i to weekend w domu! Oczywiscie wizyt przeroznych coniemiara ale zawsze to poranki i wieczory w domu.
Milego wieczoru!

• Mamusia
To super zona ze malutka tak rosnie a twoja waga ani drgnie ja od 2tyg tez nic nie przybralam i sie mega ciesze moze tak zostac do konca ciazy...caly czas mysle o tej cc a raczej o znieczuleniu dlaczego oni daja podpajeczynowkowe a nie zo??mowilam Wam o historii mojej kuzynki jak pp przestalo dzialac i czula bol prxy zaszywaniu mowila ze darla sie w nieboglosy blad anestezjologa za mala dawke jej dal sierota ale jej wspolczulam traume przezyla i tak teraz zadtanawiam sie nad tym znieczuleniem ...co wy o tym sadzicie?