Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A ja nie wiem chyba pod kocykiem i kolderka w spiworkumoze byc jej za goraco...a ten spiworek to chyba musze uprac bo cos mi sie zdaje ze go nie upralam...u mnie brak skurczy chyba eaz mialam z miesiac temu ale kopniakow w brzuch mam juz serdecznie dosc...a pamietam jak niecierpliwilam sie kiedy to poczuje moja kruszynke a teraz ta kruszynka daje niezle popalic...Dziewczynki a ki a kiedy macie w planach ochrzcic dzieciaczki ja myslalm o pazdzierniku ale teraz mysle czy nie lepiej w maju miala by 8miesiecy...hmmm

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzisiaj mama jedzie do Ikei po łóżeczko, nie mam jeszcze wszystkiego, ale się jakoś nie nastawiam ze tak szybko urodze :P ja kupuje śpiworek bo będę się bała ze mały się nakryje i nie będzie mógł oddychać.
Jeśli chodzi o chrzciny to tez myślałam o maju, czerwcu.

• Mamusia
Sandrucha od narodzin spi pod kołderką. Antos tez bedzie 🙂
Mi tez sie wydaje ze dzidzia za bardzo mogla by sie zgrzac w spiworku. To jest dobra opcja do wozka na spacer zima i raczej tylko tyle... 🙂

Chrzciny Antka robimy w pazdzierniku polaczymy z Sandry trzecimi urodzinami 🙂

Sandre chrzcilismy w czerwcu jak miala osiem miesiecy i byla masakra! Sandra byla zwiercona, a jak ksiadz spiewal to plakala ze strachu i tylko u mnie na rekach chciala, a ze juz byla sporym dzieckiem wtedy to ledwo wytrzymaly to moje rece...
Teraz wolimy ten temat zalatwic szybciej poki Antek bedzie malenki i glownym jego zajeciem bedzie spanie 🙂

• Mamusia
My też chcielibyśmy zrobić chrzciny w październiku ewentualnie jeśli sid nie wyrobimy to w grudniu na święta bo u nas raz w miesiącu chrzcza dzieci tylko ze względu na to ze mało dzieci - tak twierdza... Mi się wydaje ze im mniejsze dziecko tym lepiej bo nie przezywa takiego stresu bo większość czadu śpi sobie.

• Mamusia
Jest jeden minus chrzczenia szybkiego. Jak są kolki i dzieci wrzeszczą, rodzice zestresowani.. Nie raz obserwowalam jak rodzice glownue pid kosciolem probowali uspokoic bordowego maluszka;-) Moi chlopcy byli chrzczeni w wieku 5-6 mies i tez bylo ok. Tez przesypiali mszę. My chyba ochrzcimy 1.02 na urodziny Bartka. Myślalam o świętach ale chrzestni nie będą z najblizszej rodziny, z ktorą się spędza swieta wiec to raczej nie wyjdzie.

• Mamusia
Co do śpiworkow to moje dzieci spaly ale nie od narodzin. Polecam cieniutkie śpiworki. U nas zimą pajac+ cienki śpiworek a wiosna/jesien body+ cienki spiworek. Noworodek spal w rożku, otulaczuualbo zawiniety w pieluszkę (w zaleznosci od pory roku, temperatury) - raczej unieruchamialam raczki i nozki zeby poczucie bezpieczenstwa mialy dzieci - szczegolnie przy kolkach otulanie się sprawdza.

• Mamusia
Podczytywalam na forach i czasami jest z krwia ale czy to oznaka zblizajacego sie porodu?doczytalam teraz z ciekawosci iz jedli to jest 2ciaza to w przeciagu 2tyg powinno byc po.Moze idz do swojego gina jutro?

• Mamusia
Jeśli będzie dalej odchodził to do niego zadzwonie. Mało tego było w sumie więc już sama niewiem. Prawda jest taka, że wcale nie odpoczywam i nie mam na to szans, do tego te upały no i w pierwszej ciąży też już mi się rozwarcie robiło :|

• Mamusia
Hej mamuśki, u mnie weekend spokojny 🙂 siedzę i chłodzę się w domu 🙂 agucha nie strasz 🙂 jeśli chodzi o chrzest to my jeszcze nie myśleliśmy o tym ale pewnie w miarę szybko, czyli październik pewnie. Póki co to myślę o porodzie... a Kuba będzie spał albo pod kocykiem albo pod kołderką- czas pokaże 🙂 pozdrowionka i miłej resztki niedzieli

• Mamusia
Hej dziewczyny, jestem tu nowa i mam pytanie. Czy zmaga sie może ktoraś z Was z anemią? Ja po wynikach zaczęłam brać żelazo, ale czuje się po tym kiepsko. A niestety właśnie wyprowadziłam się do męża do Niemiec i jeszcze nie mam lekarza. Ostatnia wizyta była w piątek, tydzień i wtedy było jeszcze ok. Córcia zabiera ze mnie wszystko. Ważyła 2,200 i Pani doktor mówiła, że może być spora.
,

• Mamusia
Bez recepty to polecam Floradix - taki tonik do picia. Kiedys ściągalam to z niemieckiej apteki wiec nie Ty nie powinnas miec problemow z dostepnoscią. Poza tym polecam natkę pietruszki w duzych ilosciach i wsxystkie zielone warzywa/liscie.

Ale mi dzisiaj slabo od rana...

• Mamusia
Moja córa cuda wyczynia w brzuchu! Tak Bartek robil tez a jak sie urodzil to wrzeszczal i wil sie przez 4 miesiace. Mam nadzieje, ze sie nie powtorzy... Hubis byl o wiele spokojniejsxy w brzuchu a pozniej aniol przez kilka miechow. Ech...

• Mamusia
Więc właśnie piorę ubranka dla młodszego i jestem w pozytywnym szoku bo myślałam, że nie mam nic a okazało się, że dla bliźniaków by starczało 😁 a byłam pewna, że wsjo poszło w świat 😉
a że dostałam jakiegoś powera to od 7 zdążyłam już ogarnąć całe mieszkanie i.... UWAGA! Pakuję już torbę do szpitala 😁 kosmetyki, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe spakowane, klapki pod prysznic są, koszule i ręczniki się piorą. Szkoda, że remont i reszta przygotowań jeszcze przede mną ;(

• Mamusia
Hej!
Co do znieczuleń niestety nie wiem jakie są w moim szpitalu, takich informacji nie będę czerpać z forum, bo to się może zmieniać w czasie...Muszę się chyba przejść na oddział i poprosić o jakąś kartkę z listą.
Cieszę się, że wizyty ok. Na niedobór żelaza biorę Ascofer, zatrzymało się i nie spada już bardziej, a było beznadziejnie. Zobaczymy na nast wynikach jak stoję z żelazem.
Moja też mnie dźga pupą i nóżkami w lewy albo prawy bok. Zrobiliśmy przemeblowanie i o dziwo mogę spać w nocy. Pewnie zmiana pogody też pomogła.
Uszyłam dla Poli becik/rożek z polarku i bawełny z podwójną owatą. Może być też jako kocyk do wózka na zimę dodatkowy. Śpiworek mam jak będę ją zabierać do łóżka. Jak będzie w łóżeczku to pościel. Mam też od starszej siostry takie wałeczki, żeby spała na boku. Będziemy jej zmieniać pozycję co 2 godzinki żeby główka się ładnie uformowała 🙂

• Mamusia
O tak- z tym przekladaniem dziecka to uczulam, żeby to robić. Nam nikt nie powiedział i wystarczył miesiąc by główka Kacpra się spłaszczyła po lewej stronie. Później ukladalismy już tylko na prawej z racji tego, na brzuszku wcale nie chciał leżeć (a teraz jego ulubiona pozycja 😁). Właściwie dopiero teraz wróciła do normy...

• Mamusia
niestety z anemią nie pomogę bo nie miałam nigdy, ale słyszałam właśnie o tej pietruszce i pomidorach że trzeba jeść duuużo.
mój Franio w brzuszku ostatnio jakiś spokojniejszy, no chyba że zjem coś słodkiego to się denerwuje 😁

• Mamusia
Jak ja bym chciala zeby moja wreszcie sie uspokoila mam juz dosc tego jej wiercenia i wystawania gliwki wczoraj tak mocno wystawila ze az sie przestraszylam ze zaraz wyjdzie a widok tez malo przyjemny...co do anemii to nir wien bo morfo mialam 2miesiace temu robiona i za tydzien ide zrobic ale czuje ze mi spadla ciagle w glowie mi sie kreci i rzadko wychodze z domu a jak juz to tylko z mezem bo sama sie boje wiec pewnie i moja jest slaba.Ginka na urlopie jest wiec musze te 2tyg poczekac do wizyty.Cieko tak zyc.Wczoraj sie poryczalam znowu brzuch mnie bolal i jak zawsze po lewej stronie wzielam nospe minelo ale mam juz dosc nocy nieprzespanyh ciaglego zmeczenia bolacego brzucha co 2 dzien chce juz by wyszla !co do chrzcin to jednak na maj przenieslismy ja sama nie dam rady ogarnac przygotowan za duzo tego a jeszcze na pazdzernik mamy montaz drzwi i kuchnie wiec z 2miesiecznym dzieckiem nie dam rady ...bedzie cieplej a w pazdzierniku zimno ponuro...

• Mamusia
Dziewczyny a wy robiłyście badania na hiv? Bo mi doktor zleciła przed porodem właśnie morfologie, hiv i hcv.
Jakoś tak powiem Wam, że nie powinnam się bać ale jakoś mi dziwnie przed tym badaniem 😁
Mam już łóżeczko 🙂 !!! a jutro ktg !

• Mamusia
Hej dziewczyny mam pytanie czy oprócz pościeli pierzecie kołderkę i podusie czy nie?
co do badan ja wlasnie swoje odebrałam i o dziwo mocz mam idealny jak nigdy wcześniej w ciąży w krwi mam odchylenia ale podobno to normalne , mi lekarz kazał oprócz morfologii i moczu w tym miesiącu zrobić hbs ale też dobrze wyszło.

• Mamusia
ja ten wymaz to miałam już robiony ale wyników nie odebrałam jeszcze. bo te badania na hiv i hcv i morfologia to ponoć muszą być zrobione przed samym porodem...
dziś się czuje dobrze o dziwo, tylko jakaś taka jestem niemrawa i ospała !