Skocz do zawartości

wrześnióweczki 2014 | Forum dla mam

kami0603

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamuśki
Polie patrzę żarty Ciebie się trzymają. Wyspane?? Dziewczyny ja mam głupie myśli. Jak dotąd karmiłam Antka tylko piersią. W nocy wstaje 3-4 razy, karmienie z przewijaniem trwa gdzieś około godziny czasami krócej. jestem ciekawa czy by się przyzwyczaił jakbym co jakiś czas w nocy dawała mm?? I czy by już nie chciał wziąć piersi. Nie chce ściągać swojego. Ostatnim razem jak to zrobiłam to cały weekend błam w domu, miałam taki nawał a mały nie był w stanie tego zjeść

Marika moc kciukasów w Twoją stronę 🙂.Dzięciołka powodzenia 🙂

• Mamusia
Polie, nie wiem co to znaczy się wyspać ok kiedy urodził się Kacper 😁 więc to, że Aleks w nocy je wogóle mnie nie rusza, jestem poprostu przyzwyczajona, tym bardziej, że Kacper od dłuższego czasu budzi się albo śpi z nami i kręci się niesamowicie 😉
dziś musiałam Alusia budzić w nocy, tak się rozespał, że zapominał o jedzeniu, z resztą nie pierwszy raz 🙂 no i niestety ale po sztucznym męczą go trochę bąki, dużo mu się odbija i ulewa. Więc jeśli mam go dokarmiać to od razu bebilon pepti albo nutramigen, nie będę czekała aż się kolki pojawią :| a dokarmiać chyba muszę, bo jest chłopak tak zdżarty, że moje mizerne cycki tego nie ogarniają 😁

• Mamusia
Mój Franek to cały czas pruta 😁 ale dobrze że pruta, przynajmniej mu się wszystko nie zbiera w środku.
Co do wyspania to ja na samym początku myślałam, że oszaleje przez te nieprzespane noce, a teraz jakoś się przestawiłam i powiem Wam, że jest coraz lepiej. Mały śpi w swoim łóżeczku od 22-23 do 2 a potem jak sie rozryczy to biorę go do łóżka na cycha, i tak sobie śpię z nim, tzn on chyba nie śpi bo jest zajęty jedzeniem i puszczaniem bączków ale ja śpię tzn - przysypiam lekko

• Mamusia
Mój Kacperek też wali baki i to jak stary mimo ze dopiero dzisiaj dwa tygodnie kończy. Ja puki co nie dokarmiam je tylko cyca ale na noc mu odciagam i daje z butelki a jak mu mało to dokarmiam cyckiem. Mi się budzi dwa razy w nocy na jedzonko ok 12-1 i miedzy 2-3 a potem to juz koło 7 wstajemy robimy toaletę i około 8. 8.30 znowu zasypia na półtorej godziny. A co do wysłania hm... Tragedii nie ma puki co staram się drzemac w dzień jak Kacper śpi

• Mamusia
Ja juz unormowalam sobie zycie z malutka wczoraj po 24h dostala sztuczne mleko zjadla 60ml pielucha sucha o 3.30obudzila sie nakarmilam ja najpierw z cyca ale oczywiscie po 5minutach przestala ssac zatem mleko poszlo w ruch I zjadla 50ml I o 7pobudka wiec super....do cyca ja juz nie przystawiam nie ma sensu ja sie mecze ona zje jak kotek a z butli to ciagnie I ciagnie az pokazluje tyle naraz chce wciagnac...czekam na ten laktator zeby mnie wyreczal ten moj jeszcze ciagnie ale musialam sobie poskelic czesci zeby funkcjonowal 😜
Zatem Marice dzis urodzil sie synek , superowo 🤪
Taki malutki jest jak moja Mia jak sie urodzila a teraz na buzi sie jej przytylo taka pyziata sie robi 😉

• Mamusia
Marika gratulację, słodziak z synusia 🙂
Jesteśmy po szczepieniu, to było straszne 😞. Aż mnie głowa rozbolała. Antoś waży 4680 g, przytył 1,980 g. Obok wagi ma wpisane 50-75 siatka centylowa, przy obwodzie klaki piersiowej taki sam poziom siatki, główka ma 37,5 cm i poziom siatki 25, Czy powinnam martwić się tymi wymiarami??

• Mamusia
Marika GRATULUJĘ z całego serduszka 🙂
Lagunka - jeśli pediatra nic nie powiedział to czym masz się martwić? 🙂 każdy maluch rośnie indywidualnie! Ja pamiętam jak każdy się czepiał brzuszka Franka na usg, że za mały. Aż mi w końcu lekarz moja prowadząca powiedziała, że każde dziecko jest inne. Więc nic się nie martw!

• Mamusia
Melduję się w dwupaku i.... w domu!! Badana na wszystkie strony byłam.
Jestem wręcz cała obolała, zaczęło lecieć ze mnie coś żółto-brązowego i pobolowa w dole... ale to nie krew, więc mam siedzieć w domu i tyle.
W sobotę rano KTG, a w niedzielę mam być naczczo o 7:30 w szpitalu.
Nie wiem, po co... nie powiedzieli. Jak na bombie. Ryczę cały dzień, śpię, bo złapałam małą depresję. Mdli mnie i źle się czuję. 😞

• Mamusia
Marika! jeszcze raz gratki! Dzieciołka to jest czop śluzowy, ja miałam dokładnie taki sam, więc nie masz powodów do zmartwień, ja z tym pojechałam do szpitala, uspokoili mnie tam. Jutro ja mam się stawić w szpitalu najpóźniej o 8:30 też mam być na czczo, zastanawiam się co będą ze mną robić..... 🙂 buziaki dziewczyny 🙂

• Mamusia
Ja miałam termin na 14.09.
Chyba dotrzymam te kilka dni, żeby tylko Malutka zdrowiutka była 🙂
Diestel to jutro trzymam kciuki za Ciebie ♥

Dziewczyny, czy rozwarcie może się cofać??
Raz miałam niby na 1 palec, raz na centymetr, a nawet niby na 2cm.
A dziś znów nie mam. Pojawia się i znika o.O
No szok. 😁 moja córa to czarodziejka ;D

• Mamusia
a czemu na czczo? dziwne! przecież do porodu nie trzeba być na czczo ! ciekawe co kombinują!
dzięciołka- moja koleżanka urodziła jakoś półtora tygodnia po terminie, tzn wywoływali jej poród i też kurde miała taką deprechę, nawet rozmawiać nie chciała ani nic.

zrobiłam eksperyment, ściągnęłam 125 ml mleka i dałam Franiowi do butelki, wypił WSZYSTKO a potem chciał jeszcze cysia, possał sobie z 15 minut i zasnął! przecież to jakiś głodomor!!!!!!!!!!

• Mamusia
Poli ja dzis sciagnelam 140ml I Mia w 15min pochlonela minely 2h I zjadla 70ml teraz odciagam znowu pokarm glodomor w porownaniu co bylo tydzien temu zzre na potege 🤪
🤪
jutro powinnam dostac ten laktator....
Lagunka twoj synek to spory facet 5kg prawie ma super......... 😆 juz z niego nie jest taka kruszynka 🙂
Dzieciolka Diestel 3mam kciuki za Was....

• Mamusia
meg27 napisał(a):
Poli ja dzis sciagnelam 140ml I Mia w 15min pochlonela minely 2h I zjadla 70ml teraz odciagam znowu pokarm glodomor w porownaniu co bylo tydzien temu zzre na potege 🤪
🤪
jutro powinnam dostac ten laktator....
Lagunka twoj synek to spory facet 5kg prawie ma super......... 😆 juz z niego nie jest taka kruszynka 🙂
Dzieciolka Diestel 3mam kciuki za Was....

Madzia to jest już kluska. Jest taki grubiutki. On praktycznie w 1,5 miesiąca przytył ok. 2 kg.Niby lekarka mówi że wcześniaki tak czasami mają. Najzabawniejsze jest to że niby czuwanie w ciągu nocy powinno się wydłużyć do 5 godzin, a my nadal jemy co 3 😞