Skocz do zawartości

Mamuśki PAŹDZIERNIKOWE wpisujcie się :) | Forum o ciąży

beti22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasia, ja mam - 4,0 i - 3,5. Jak byłam z Olą w ciąży to kazano mi iść do okulisty i zrobić wpis do karty ciąży, sprawdzają wadę, czy w ciąży nie pogorszyła się, dno oka, nie pamiętam co tam jeszcze. Z taką wadą mogłam rodzić naturalnie, dopiero przy dużo większych wadach albo innych problemach z oczami mogą być przeciwskazania.

• Mamusia
U nas dzisiaj chłodno i od razu mi lepiej pierwszy raz sie ciesze jak w wakacje jest gorsza pogoda 🙂 🙂 Jednak bycie w ciąży jesienią i zima to pikuś w porównaniu z latem no i z małym dzieckiem! Ale czas szybko ucieka a takich upałów masakrycznych mam nadzieję że nie będzie!!
u nas jak się rodzi naturalnie a nawet nosi się okulary to nie trzeba żadnego wpisu ale wiadomo co szpital to obyczaj 🙂
No imprezkowo u nas będzie w sobotę bo robimy przyjęcie nie wiem jak to ogarne ale to 30stka więc pasuje 😉 🙂 🙂

• Mamusia
Dzien dobry 😉
Anulka super, ze paczka juz przyszla i ze jestes zadowolona.

Pogoda jak dla mnie jest wspaniała. Chlodno jest czym oddychać az chce sie zyc 😉 mam nadzieje ze juz upalow nie bedzie bo to jest wykanczajace w naszym stanie. Niech za rok jest piekna pogoda 😉

zaraz jade na badania z pyszna glukoza. Na va bank jestem ostatnia pewnie osoba ktora idzie na te badanie ;p potem jade odwiedzic siostre. Wiec milego dnia 😉

• Mamusia
Olcia, wszystkiego najlepszego 🙂

Pati, powodzenia na glukozie.

Gosia, fajnie, że masz jutro wizytę, ja dopiero w przyszłym tygodniu w czwartek, także czekamy na relacje 🙂

Ja zrobiłam sobie spacerek w obie strony do centrum handlowego, po prezent dla męża, bo w przyszłą niedzielę ma urodziny. Nogi włażą mi w tyłek, a pomimo wiatru, te słońce tak praży, że nic się nie chce, także wyleguję się 😉

• Mamusia
hej po wizycie wszystko ok podejzałam moja księzniczkę skakała strasznie wyniki z morfologii mam ok nawet lekarz pochwalił ze jak na ten etap bardzo dobre 🙂 kurcze moj młody od nocy goraczkuje nie mam pojecia co mu jest pediatra na urlopie nie wiem czy wieczorem nie podjade z Nim do szpitala bo jutro swięto a goraczke ma spora 39 stopni po lekach schodzi ale jak tylko przestaja działac pojawia sie od nowa 😞 bidulek malusi tylko płacze teraz spał 1,5 godziny i wstał znowu z goraczka 39 stopni 😞

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
Bylam w sobote na duzych zakupach z mezem. Wydalismy 1500zl 😮 na pierdolki praktycznie typu termometr bezdotykowy, laktator, przewijak, rozek, spiworek itp itd Zostalo nam do zakupu tylko lozeczko i wozek. Teraz moge juz spokojniej spac. Masakra ile wszystko kosztuje..
Co u was slychac? Jak sie czujecie?
pozdrawiam

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Długi weekend udany 🙂 byliśmy w ZOO, byli u nas znajomi, byliśmy też w odwiedzinach u moich rodziców, w sklepie meblowym upatrzyliśmy sobie rogówkę do dużego pokoju oraz sofkę i 2 komody do pokoju Konradka, kupiliśmy dla Oli komplet pościeli tzn. wkładów, bo poszwy dopiero dokupimy, bo jeszcze śpi i mieści się pod tym co ma od urodzenia, a trzeba oddać małemu. Zrobiliśmy też wielki porządek w piwnicy i w jednej szafie w przedpokoju. Do domu przyniosłam 11 worków i 2 kartony ciuszków 🙂 Posegregowałam, oddzielając te typowo dziewczyńskie, a i tak zostało mi 5 worków dla synka, więc bardzo się cieszę, bo na początek nie trzeba będzie specjalnie nic kupować, a te dziewczyńskie odsprzedamy. Za pranie i prasowanie wezmę się po remoncie, który będzie już za 2 tygodnie, jak pójdę z Olą na kolejne testy alergiczne do szpitala.

Olcia, to imprezka 30-kowa udana.

Kasia, super, że zakupy zrobione, takie przygotowanie uspokaja, ale niestety wszystko co dla dziecka dużo kosztuje. Przygotuj się, że drugie tyle, jak nie więcej pójdzie na wózek i łóżeczko. Przy Oli też dużo się wydało, pomimo, że moi rodzice kupili wózek, kocyki i kilka ubranek, a teściowie kupili łóżeczko. Teraz z takich dodatkowych rzeczy potrzebny nam materac do łóżeczka, wanienka i zastanawiamy się jeszcze nad przewijakiem i chyba byłoby to na tyle.

Gosia, cieszę się, że z córcia zdrowo rośnie i wyniki ok. 🙂 A jak synek? Co mu było i czy już lepiej? Zdrówka dla Niego!

Pati, kurcze wiem, że czasem czop odchodzi na raty, ale u Ciebie to za szybko. To było jednorazowe? W każdym razie odpoczywaj, na ile się uda.

• Mamusia
kasia23 napisał(a):
a co sadzicie dziewczyny o sterylizatorach specjalnych do butelek itd? czy macie cos takiego czy poprostu wyparzacie?

Ja uważam sterylizator do butelek za zbędną rzecz i niepotrzebnie wydane pieniądze. Najpierw smoczek, butelkę, czy niektóre części laktatora wyparzałam, zalewając wrzątkiem z czajnika albo potem zaczęłam korzystać z takiego pojemnika, który był w komplecie z ręcznym laktatorem, w nim można było sterylizować - wkłada się do niego przedmiot do sterylizacji, wlewa trochę wody, zamyka pojemnik i wkłada do mikrofali na 2 minuty (już dokładnie nie pamiętam) i gotowe. Ten pojemnik mi się zepsuł, ale w hipermarketach jest tyle różnych pojemników do odgrzewania jedzenia, że moim zdaniem wystarczy kupić szerszy i wyższy pojemnik z takim wywietrznikiem i będzie git.