Skocz do zawartości

Listopadóweczki 2014 | Forum dla mam

sweety

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Asia ja tez mogła bym spac bez konca ale moze to dlatego ze w nocy kilka razy wstaje rano syna do szkoły musze wyprawic i jestem poprostu nie wyspana 😁 ale czasem jak chłopców nie ma to chwilke sie przespie 🙂 u mnie burza i leje strasznie a mnie sie zachciało łazanek i własnie koncza sie robic 😁

• Mamusia
gosia2301 napisał(a):
Asia ja tez mogła bym spac bez konca ale moze to dlatego ze w nocy kilka razy wstaje rano syna do szkoły musze wyprawic i jestem poprostu nie wyspana 😁 ale czasem jak chłopców nie ma to chwilke sie przespie 🙂 u mnie burza i leje strasznie a mnie sie zachciało łazanek i własnie koncza sie robic 😁

czyżby ucisk na pęcherz ?
Ja dziś wszamałam sobie uszka z barszczykiem od babci ☺️ powiedziałam jej że mam taką okropną ochotę i mi zrobiła 😆
Gosia imię wybraane ?

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
gosia2301 napisał(a):

czyżby ucisk na pęcherz ?
Ja dziś wszamałam sobie uszka z barszczykiem od babci ☺️ powiedziałam jej że mam taką okropną ochotę i mi zrobiła 😆
Gosia imię wybraane ?
nieee jeszcze kupa czasu ale mój syn chce Patrycje albo Dominike 🙂

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
gosia2301 napisał(a):
a mnie dzis nic nie boli tylko mnie spanie ogarneło i spałam połtorej godziny ☺️

ja też ale to nic nowego u mnie ☺️ 😁
hehe mnie sie to rzadko zdarza ale mezul był w domu wiec jak zaległam o 17 tak o 18.30 wstałam 😁a byli tak cichutko ze podejzewałam ze na plac zabaw wyszli 😁

• Mamusia
gosia2301 napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
gosia2301 napisał(a):
a mnie dzis nic nie boli tylko mnie spanie ogarneło i spałam połtorej godziny ☺️

ja też ale to nic nowego u mnie ☺️ 😁
hehe mnie sie to rzadko zdarza ale mezul był w domu wiec jak zaległam o 17 tak o 18.30 wstałam 😁a byli tak cichutko ze podejzewałam ze na plac zabaw wyszli 😁

no i dobrze przynajmniej nie przeszkadzali 🙂
ja praktycznie dzień w dzień śpie z Młodym ☺️ czasami wystarczy pół godzinki byle by uciąć komara 😁

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
mój się jeszcze domaga więc go kładę , nie wytrzymał by mi całego dnia a i w przedszkolu też będą leżakować wiec nie będę go teraz odzwyczajała . I jak CI się mieszka ? nie planujecie zjechać do PL ?
Mieszka mi sie bardzo dobrze na poczatku było ciezko ale juz sie przyzwyczaiłam 🙂he co do zjezdzania nie planujemy ale wiesz jak to jest zycie moze sie roznie potoczyc ☺️Wiedeń 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej Dziewczyny!
Pisałam tu u Was jakiś czas temu (chyba na początku maja) ale potem wyjechaliśmy na miesiąc na urlop i zanim się ogarnęłam z praniem, sprzątaniem etc to zrobił się koniec czerwca.
Mam termin wg miesiączki na 18.11 a wg usg na 26.11.
Czyli to jakiś 19-20 tydzień. No i bardzo się martwię bo nie czuję ruchów dziecka 😞
Tydzień temu byłam na usg, wszystko niby dobrze, lekarz mówi, że norma to między 18 a 24 tygodniem, no ale w ciąży z Piotrusiem czułam jego ruchy w 19 ty a podobno w drugiej ciąży czuje się szybciej 😞 Więc trochę świruję i nie wiem czy znowu lecieć do lekarza na usg czy czekać. A połówkowe prenatalne mam dopiero 17.07 😞

Czy ja dobrze widzę, że tu jesteście do tej pory tylko we trzy: Gosia, Pati i Asia? Jak to możliwe? 😉
Choć gdybym miała wybór to wolałabym rodzić w marcu/ kwietniu bo myśl, że mam po raz kolejny jeździć wózkiem po nieodśnieżonych uliczkach i ubierać maluszka w tony ubranek przed każdym wyjściem nie napawa mnie optymizmem 😉

Napiszcie mi kilka słów o sobie. czytałam kilka ostatnich postów i wyszło mi na to, że Gosia ma już 2 synów i teraz będzie miała dziewczynkę, tak? W jakim wieku są chłopaki?
A Ty Pati i Asia?

Ja mam Piotrusia, kończy 2 latka 29 października więc między młodymi będzie prawie równiutko 2 lata róznicy 🙂 Bardzo się cieszę, bo zawsze chciałam mieć dwójkę w podobnym wieku 🙂
W pierwszej ciąży miałam przeczucie, że to będzie dziewczynka (do tej pory u znajomych i rodziny moje przeczucia zawsze się pod tym względem sprawdzały). Na pierwszym usg też usłyszeliśmy, że dziewczynka ale potem wyrosły jej jajka i mamy cudownego Piotrka 🙂
Teraz nie mam przeczuć. Byłam u 2 lekarzy na usg, każdemu się wydawało, że teraz znowu będzie chłopiec ale nie mieli 100% pewności. Zawsze chciałam mieć parkę ale raczej się szykuję w związku z tym na chłopca drugiego.

• Mamusia
hej Gofer pamiętamy Cię pamiętamy 🙂 ja spodziewam się 2 chłopaka już wiem 🙂 a pierwszy we wrześniu kończy 3 latka . Co do ruchów to spokojnie , skoro z USG wszystko dobrze wychodzi to nie ma się czym stresować , może maluch jest odwrócony tak że nie czujesz jeszcze kopniaków , wszytsko też zależy do ilości wód i wielkości brzucha . Nos do góry jeszcze poczujesz 🙂

• Mamusia
Hej gofer ja tez Cie pamietam 🙂 u mnie podobno dziewczynka a mam juz 2 synkow starszy bedzie miał 12 lat w połowie listopada a młodszy 4 w połowie pazdziernika a moja ksieżniczka wpasuje sie pomiedzy wiec bede mogła potrojne urodziny robic hehe 😁 😁 😁 ide dalej sprzatac bo mnie dzis napadło i ze sciera latam od rana 😜

• Mamusia
Cześc kochane 😉
nie pisałam bo nie miałam zbytnio czasu bo mój przyleciał z niemiec i mam ciągle zajęty komp 😜
U nas wszystko dobrze 😉
Gofer - cześc! Pamiętam Cię 😉 jak właśnie twoje samopoczucie w ciąży? ile już jesteś na plusie? apetyt dopisuje? Nie martw się jeśli nie czujesz ruchów a na USG wszystko jest w porządku 😉 Ja też różnie odczuwam ruchy, raz mocne , wyraźne.. raz tylko bulgotanie a czasami przez cały dzień prawie nic..

No więc pisząc kilka słów.. mam synka 3 latka 😉 teraz spodziewamy się córeczki - prawdopodobnie Nadie.

buźka, miłej niedzieli 😉