Skocz do zawartości

wyprawka | Forum o ciąży

julka235

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 92
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja zanim dowiedziałam sie jaka płec kupiłam kilka uniwersalnych ciuszków i łózeczko. A w 20 tyg dowiedziałam sie płeć i wpadłam w szał zakupów. Mam juz wszystko oprócz wózka i kosmetyków dla maluszka...to zostawiłam sobie na sam koniec 🙂

A propo kosmetyków ...jakią firme polecacie???

• Mamusia
hej dziewczynki ja również polecam bambino lub nivea a co do kupowania prędzej przed urodzeniem tylko takie gadanie ja też straciłam pierwszą ciąże i chociaż nic nie kupiłam druga też nie miałam zaciekawej a teraz już ciuszki wyprasowane i poukładane w szafce 😆 a pamiętacie jak kiedyś było wszystko na kartki to się kupowało co rzucili na sklep obojętnie czy to był drugi tydzień ciąży czy nie 🙂 ja wierzę że będzie dobrze modlę się do BOGA aby dzidzia urodziła się zdrowa-pozdrawiam

no heja ja na razie mam wózek, łóżeczko, ciuszki myślałam żeby resztę kupić w grudniu 🤢 ale nie wiem czy będe miała wtedy siłę ehh. A jeżeli chodzi o kosmetyki to nivea i bambino są dobre czy któreś z nich są lepsze ?? Pozdrawiam.

• Mamusia
moja mama tez nie mogla zajsc 2 lata potem poronila 1 ciaze myslalam ze bedzie to samo ale jednak nie ciaza przenoszona 🙂
i teraz mysle ze zakupy nie maja nic do rzeczy tak samo jak np nakupisz wszytskiego a komus sie zdarzy ta chlerna smierc lozeczkowa ;/ odpukac!! sa takie przypadki !! mojej kolezanki dzidzia zmarla w trakcie porodu i co nie przewidzisz nic wiec tu zakupy nie miaja nic do tego to tylko zly los...

• Mamusia
My już dostaliśmy w prezencie pierwsze body dla maluszka. są uniwersalne bo jeszcze nie wiadomo jak płeć. Ja sama poluje na promocje w sklepach dla dzieci i na razie kupuje takze uniwersalne ubranka. wydaje mi sie że kupno wózka w 16 tygodniu to jeszcze za wcześnie. Poczekamy jezcze kilka tygodni

• Mamusia
84myszka napisał:
no heja ja na razie mam wózek, łóżeczko, ciuszki myślałam żeby resztę kupić w grudniu 🤢 ale nie wiem czy będe miała wtedy siłę ehh. A jeżeli chodzi o kosmetyki to nivea i bambino są dobre czy któreś z nich są lepsze ?? Pozdrawiam.

dla mnie novea ale jak bylam w hurotwni bo mi sie oliwka skonczyla anie bylo nivea to wzilam bambino i jtest ok

• Mamusia
hej dziewczyny

ja zaczelam kupowac okolo 5 m-ca, teraz juz lece na calego:-)
Mam wozek, ciuszki( ale tylko tyle ile wymaga szpital) kosmetyki Mustella( super pachna i sa przyjazne dla dzidziusia -ale cena rozwala)
Myszka Ty wiesz ze z tym porodem, to trzeba byc przygotowanym m-c przed. Wczoraj bylam u gina i powiedziala, ze urodze wczesniej i nie mam sie sugerowac data wyznaczona przez 1 USG

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Ja jestem w 9tc,a już kupiłam pare ciuszków i bucików,nie mogłam się powstrzymać(oczywiście uniwersalne kolory),w poprzedniej ciąży kupowałam wszystko różowe,poprostu nie wyobrażałam sobie nie mieć córeczki no i się spełniło,łóżeczko stało przyszykowane od 7miesiąca,ale wózek kupiłam jak niunia już była na świecie,ciuszki to można jakoś znosić,a co jak kupie różowy wózek i się okaże,że natura zrobi psikusa i będzie chłopiec 🙂Dlatego z tym zakupem poczekam,chociaż łóżeczko też planuję kupić wcześniej bo naprawdę na sam koniec wydać minimum z 3000 na wyprawę to jest ogromny wydatek,a rozkładająć na miesiące to można "przeżyć" 😜ozdrawiam

A ja właściwie mam wszystko, bo będę mieć drugą córcię, więc wszystkie ciuszki będą super, wózek, łózeczko itd. Bardzo się cieszę, bo teraz mogę pohulać i kupić trochę pojedynczych droższych rzeczy , tak dla przyjemności, bo nie zbankrutuję 🙂

Widzę dziewczyny że nie jestem jedyna która nie boi się jakiś zabobonów a nie wyobrażam sobie żebym przed samym porodem (kóry nie wiadomo kiedy i gdzie 😜) kupować rzeczy dla dziecka tym bardziej że lewo się już poruszam... a już tym bardziej przyjechać z dzieckiem do domu i nic nie mieć - bzdura!

Jestem w 29 tc i zaczęłam kupować ciuszki 2 miesiące temu i jeśli chodzi o garderobę dla mojego chłopczyka to chyba ma już wszystko łącznie do 4 miesiąca życia ;p

Miesiąc temu kupiłam wózek. tydzień temu wanienkę, ręczniczki, kosmetyki i pieluchy. Ostatnio zamówiłam łóżeczko i przewijak oraz fotel do karmienia (zwykłą finkę) 🙂