Skocz do zawartości

Październik 2015 | Forum dla mam

magda-d87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czesc Magda, zglaszam sie jako druga pazdziernikowa mama. Wedlug suwaczka jestem w 6 tyg, ostatio 10 lutego na usg lekarz okreslil ciaze na 5 tydzien ale widzialam jedynie pecherzyk ciazowy (pierscien) a kolejne usg w poniedzialek. Jestem z Kalisza 🙂 Mam nadzieje ze przybedzie nas wiecej, to dopiero poczatek i niewiele mamusiek pewnie wie ze bedzie mialo dzidzisusia. Na tytm forum bylam podczas pierwszej ciazy wiec sentymentalnie i z wielka checia bede przezywala kolejna ciaze tutaj 🙂

• Mamusia
Bylam u gina ktory mial szybki termin przyjecia wiec nie trafilam zbyt dobrze, dal nam zdjecia usg, okreslil tydzien ciazy na 5 i tyle, wg kalendarzy w internecie porod przewidywany na 10 pazdziernik, w zaleznosci od dlugosci cyklu. Co do dzieci to zauwazylam ze corcia niewiele mlodsza od mojej 🙂 Bedzie 5 lat roznicy miedzy rodzenstwem, uwazam ze ok 🙂 Myslalas nad plcia czy Ci bez roznicy? Ja mysle ze to bedzie corka bo za pierwszym razem mialam taka intuicje, teraz tez a poza tym chcialabym 😉

• Mamusia
Hejka.
No w koncu sie doczekalysmy! Pan admin chyba przysnal deko. Ja tez mam juz jednego synia z 2012 roku i tez pisalam tutaj na forum i do tej pory piszemy z dziewczynami na wlasnym forum.
Ja podobnie jak Martuska 10 mialam wizyte i 5w2d wyszlo he ale pusto wlasnie wiec jutro o 13 sie przekonam czy juz cos uroslo 🙂 na kafeterii pisze z dziewczynami, mysle se dadza wie na mowic na brzuszka 🙂

• Mamusia
Hej:-)
U mnie wyjdzie rocznikowo 4. Zawsze chcialam miec male roznice miedzy dziecmi. Sama mam dwie siostry i jest 8 i 11 lat roznicy miedzy nami i to nie jest fajne. No ale nasze jeszcze sa okej:-)
Co do plci - mialam przeczucie w pierwszej ciazy i mam teraz na dziewczynke. Zreszta nie wyobrazam sobie zeby bylo inaczej poniewaz mam wszystko po corce i wolalabym nie kupowac wszystkiego od nowa...:-) poza tym znam taka wrozbe, ktora u mnie w rodzinie sprawdza sie od wielu pokolen. Wychodzi z tej wrozby ile i jakiej plci bedziesz miala dzieci. U mnie w rodzinie sprawdza sie to od lat. Wyszly mi 3 dziewczynki, podobnie jak mojej mamie i mojej babci. :-) wiec mysle, ze jeszcze jedna ciaza przede mna...:-/

• Mamusia
Ciesze się ze jesteście dziewczyn, witamy i zapraszamy październikowe mamusie z forum kafeteria bo osobiście uważam ze brzuszek.net jest bardziej przejrzysty i chętnie się tu wraca. Ostatnio tu byłam 5 lat temu i ciesze się ze znowu tu zawitała 🙂))
Skwara kwara, dzisiaj miałaś iść do lekarza czy jestem zbyt rozkojarzona hehe? Wyszloty ze jesteśmy niemalże w tym samym wieku ciążowym.

• Mamusia
Hey laseczki 😉
Rowniez mam termin na pazdziernik, choc tak dokladnie nie wiem jeszcze ktorego dnia mialabym rodzic 😉 Wedlug internetu wychodzi mniej wiecej 1-3. W poniedzialek mam kolejna wizyte i wtedy dopytam, 🙂 to juz 3ci raz jak zobacze moje malenstwo na monitorze 🙂
Czuje sie poki co calkiem niezle, choc w 6 do 7 tygodnia mdlosci i wymioty daly mi popalic 🙂
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie!

• Mamusia
Czesc 🙂

Ja sie czuje tak sobie, zmeczona jestem i spiaca, poza tym niestety mam duzy apetyt... 🤪 Zjadlam oprocz sniadania pierogi ruskie z barszczem, frytki, spaghetti a teraz jestem na etapie flakow wolowych w rosole 🤪 Masakra 😜 Juz nic nie jem dzisiaj bo przytyje wiecej niz z Gabryska 😁 Do lekarza dopiero w srode ide... A powiedzcie mi jesli np boli mnie brzuch a nie mam jeszcze lekarza prowadzacego to czy w szpitalu na usg mnie by przyjeli???

• Mamusia
Witajcie.

Ja również szczęśliwie do Was dołączam! Według usg jestem w 6 tc, choć z miesiączki wychodzi już prawie 8! 🙂 jak to organizm potrafi płatać figle. 🙂
Jestem okropnie senna, zazwyczaj do godziny 14/15 męczą mnie mdłości i najchętniej zlikwidowała bym wszystko zapachy na świecie, lub chodziła z klamerką na nosie. 😉
Ostatnio miałam brązowe plamienia, na szczęście z bąbelkiem wszystko w porządku, a ginekolog przepisał mi Duphaston. 3 marca kontrol.

• Mamusia
Hej, witamy nowe mamusie:-)
Marta - oczywiscie, ze Cie przyjma. Nie ma innej opcji w ogole.

A ja mam troszke objawow:-) oprocz czterech testow (wizyta i usg dopiero w czwartek) to od samego poczatku bola mnie mega piersi. Sa strasznie wrazliwe i bez stanika ani rusz... nawet w nocy musze:-( do tego bol w dolnej czesci kregoslupa... masakra... no i od czasu do czasu pobolewa i kluje brzuch. Od czasu do czasu jakies mdlosci sie pojawiaja. :-)

• Mamusia
Moje piersi również dają coraz bardziej o sobie znać... Najbardziej w nocy gdy jestem bez stanika. Nie jestem w stanie nawet przytulić się do faceta tak, żeby on gdzieś mi ich tam nie naruszył - oczywiście niechcący. 🙂

hmm... chyba muszę również pomyśleć o staniku na noc, choć to również niezbyt komfortowe, jak dla mnie przynajmniej. ból czy wygoda, muszę zdecydować. 😉