Skocz do zawartości

Październik 2015 | Forum dla mam

magda-d87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Urodzilam dzisiaj troche orzed 14. Dopiero o 00 wzieli mnie na porodowke... A ja juz od 2 godzin mialam skurcze co minute. Niestety porod nie postepowal i dostalam epidural. Po godzinie z czyms znowu poczulam regularne bolace skurcze ale rozwarcia jak nie bylo tak nie bylo i dali mi epidural poraz kolejny... W sumie dostalam 6 dawek. Parte trwaly u mnie ponad 2 godziny, jestem popekana ze ja to dupcze... Miesnie mi w srodku zszywali poszlam we wszystkie strony. Nawet nie wiem ile mam szwow.. Epidural pomaga nie powiem, ze nie ale jakos nie na dlugo w moim wypadku. Mala ma sie dobrze, ma 3.300. Byla czysciutka jak sie urodzila, tzn nie byla szara ani sina odrazu pojawil sie kolor rozowowy, ladne glowka a spokojna 🙂 zaplakala moze ze 2 razy, cos sobie tam marudzi, ladnie ssie z cyca i jest podobna do mnie hehe

• Mamusia
Porod byl okropny... Nigdy wiecej, serio. Teraz juz tylko cesarka, nie chce przezywac tego jeszcze raz, zreszta mala mi tez nie pomagala urodzila sie z reka przy twarzy. Ledwo sie ruszam, do 20 nie moglam wstawac z lozka, nawet do ubikacji, a po 20 tylko z pielegniarka wrazie gdybym miala sie kipnac. Stracilam strasznie duzo krwi. Sn wywolywany w moim wypadku to koszmar, nie zycze tego nikomu

• Mamusia
Only serdeczne gratulacje duzo zdrówka dla Ciebie i córuni 😘 najwazniejsze ze juz jestescie po no ale kurde strasznie długo Cie meczyli wspołczuje 😞 a u mnie dalej nic wczoraj okna umyłam poprałam i powieszałam firanki i myslałam ze moze cos ruszy a tu dupa 😁

• Mamusia
ONLY , ELA GRATULUJĘ 😁 😁 !!!

Only,to cię przeczołgali nieźle ;/ życzę szybkiego powrotu do formy , wiem że teraz to głupio zabrzmi ale za chwile nie bedziesz o tym bólu pamiętać a córa ci to wszytsko wynagrodzi 🙂 wstaw fotke i powiedz jak tam opieka u ciebie wyglada,jak sale itp.

Ela, szkoda że się cc skończyło , ale dobrze że cie nie męczyli jeszcze tylko ciachnęli. No ból jest niezły,a nie prosiłaś o znieczuleie? Prosimy o fotki małej i jak w końcu będzie mieć na imię?

Ja dziś jakos mam dużo energii, moja córa wczoraj wróciłą od dziadków i przebrała się w piżamkę i sama poszła spać do swojego pokoju !!! aaa mąż się trochę o nią bał - wiadomo córeczka tatusia - i położył się koło niej jak już spałą i zasnał z nia hehe takżę wielkie łóżko w sypialni miałam dla siebie . Kurzce ale co z tego jak o 3 się na siku obudziłąm , oczy jak 5zł nie chce mi się spać tpwzięlam neta, po 1h jestem głodna , no to zjadłąm już mysłałam że usne a tu zgaga hehe a potem znów wc i tak to wyglada , ale mawet siłę mam 😁

Byłam wczoraj u tej położnej. Mieszane uczucia. Niby spoko babka , ale nie złapałam z nia kontaktu. Taka sztywna ;/ kazała mi krocze masować , żeby było bardziej elastyczne . Niby mi narysowała rysunek ale bardzej to szczękę przypomina niż pochwe hehe mówie jej że po zzo miałąm bóle pleców z 5 msc to coś tam zapisała i mówi to rodzimy bez hehe jasne , od razu pewnie bede wołać :P a i dała mi liste co wziąć, to się załamałam, poprostu 3ba wziąć wsyztko , nawet podkłądy na łóżko masakra , torby mi zabraknie ;(

jak u pozostałych ? Skwara / Justyna rusza coś ? Niusia pewnie przenosisz 🙂

• Mamusia
Mary trudno przenosze to przenosze 😁 nie martw sie zostaniemy obydwie na koniec kiedys sie musi urodzic taka moja uroda ze długo w ciazy chodze ale szybko rodze 😁 w pazdzierniku na pewno urodzimy co to te 2 czy 3 tygodnie w porownaniu do 9 miesiecy damy rade kto jak nie my 😁

• Mamusia
Only hi hi a tak koniecznie sama chciałaś 😉 najważniejsze że malutka zdrowiutka! Dawaj nam kończenia zdjęcie! !!
Marynat a ty tej położnej kasę płacisz?
Niusia co ja juz nie robie i nie nie działa. ..

Ja po wizycie. Tolka prawie 4kg. Nic się nie dzieje z szyjka 😞 łożysko się zaczyna starzec i to wszystko. Jak donoszą jeszcze tydzień to skierowanie na cc przez tego wielkoluda. No i dobrze. Obym donosila bo ma dużą głowę i się boje ze na pił pekne 😉 a to fota
[URL=http://images70.fotosik.pl/1216/65c3a5058a0be9e9.jpg][IMG]http://images70.fotosik.pl/1216/65c3a5058a0be9e9med.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
Niusia super gratulacje...wrzuć zdjęcie jak będziesz mogła tylko. Only ja wrzucam przez fotos.pl z telefonu
Ja dziś miałam tak przechlapana noc że nie wiem...pierw o 3 zmiana gatek bo mokre...pół godziny sięprzespalam zzaczął boleć mnie brzuszek coraz bardziej aż modlili mnie...skurcze doszły do 10 minut i z tego wszystkiego usnelam o 7 i wiecie co cisza.... obu działań się bolą mnie potwornie pośladki i krzyż.... wykoncze się...
zjadłam na śniadanie 2 kanapeczki z kremem czekoladowym i szklanka mleka mniam....

• Mamusia
NIUSIA GRATULUJĘ jestem w takim szoku jak przeczytałam twojego posta , że nie mogę dojść do siebie hehe

kogo jak kogo ale nie Nusi się teraz spodziewałąm, przecież jescze pisałaś że nic nei czujesz żeby już było tuż tuż 🙂 faktycznie szybko rodzisz, ja chyba bym nawet nei zdążyła w takim tempie do szpitala dojechać. Opowiadaj jak poród 🙂

Skwara a ty ? jesteś jeszcze wśród nas?

Justyna, jeszcze kilka dni, dotrzymaj 🙂 Twoja córa daje ci o sobie znac oj daje 🙂

ja dziś poszłam sobie do fryzjera , zrobiłam kolor żeby mieć na chwilę spokój. Ogólnie nic mi się nei chce. Miałąm gotować to i to , a stanęło na plackach zmieniaczanych...

jejć , ja jeszcze nie dopakowana jestem , musze się wziąśc za to bo tu Niusia miałą ze mną zamkąć kolejkę a tu wyskoczyłą więc mnie zmotywowała 😁

• Mamusia
Niusia ale jaja haha gratulacje wiec! Dawaj foty 😉
Marynat to my dwie biedne się ostały. Chociaż nie jeszcze Justyna! Ja po niedzieli cc jak nie urodze do wtorku. U mnie też placki ziemniaczane dzisiaj 😁
Justyna ale cie ten dziec wymeczy....ale już mało zostało. W poniedziałek cięcie?
Ja to się boje ze przez te perypetie moje z NT i kością to coś będzie z mala nie tak. Jezu aż strach pomyśleć.

• Mamusia
Skwara oj daje znać o sobie tą moją mala ze nie wiem...dziś cały dzień brzuszke po bolewal i znów czopu kawałek odszedł.... może rozpakuje się w sobotę hehehe....
W poniedziałek rano mam zaplanowane cięcie ze swoim prowadzącym wiec muszę wytrzymać bo chce bardzo by on wyjął mała.:-)
Ja za to do południa dziś l ezalam...usnelam o 7 gdzieś więc do południa l ezalam l ezalam łóżku...A po południu naszło mnie na porzadki:-) umylam dwa okna u siebie w pokoju i po ptawilam baldachim nad lozeczkiem i ogarnelam buty letnie pochowalam...I jutro mam zamiar znów jedno okno umyć u syna w pokoju i firanke zdjąć....Ale tylko zdjąć bo już nie po wiedzę innej wiec naszymi je A zatrudnię mamę by powiesila hehe....
wogule dziś się dowiedziałam jak wygląda cc w tym szpitalu w którym chce rodzić zupelni inaczej niż w MSWiA w Warszawie w którym r odzilam synka. Po cc dwie godzinki leży na sali po operacyjnej a w tym czasie dzieckiem zajmuje sie maz;-) po dwóch godzinach przenoszą Cię na salę zwykłą ale pionizacji jest po 10-12 godzinach od cięcia. Na noc zostawiają dziecko już ale jeśli mama nie czuje się na siły to zabierają do noworodków....;-) losie to tak blisko już...nie mogę się doczekać. Jutro mam zamiar jeszcze sprawdzić torbę do tego dziś kupiłam herbatkę hipp dla kobiet karmiących już w niedzielę sobie zaparte bo ona wspomaga laktacje. Wogule zaczynam być nie zdecydowana jak ubiorze mała w ten pierwszy strój po porodzie hehehe....też tak macie????:-)

• Mamusia
Hejka 🙂 nie mam tu za bardzo zasięgu w tym szpitalu:/ Jeszcze jesteśmy bo mała trochę przyzolkla i dali ją pod lampy. Może jutro wyjdziemy a jak nie to w poniedziałek 🙂 Ogólnie wszystko z nią dobrze 🙂 nie musiała leżeć w inkubatorze tylko od razu z innymi dzieciakami. Drobniutka jest ale taka kochana 🙂 Dzisiaj mi pokarm zaczął przychodzić więc próbuje ją dostawiac ale widać że jeszcze nie ma takiej siły żeby pociągnąć do najedzenia. dlatego odciagam i daje też moje z butelki. Najgorsze jest przebieranie jak ona taka drobniutka 🙂 muszę się przyzwyczaić 🙂 no i jednak zostaje Milenka 🙂 wstawie zdj jak bedziemy w domu 🙂
Gratuluje wszystkim rozpakowanym 🙂
Nusia zazdroszczę porodu 🙂
Only domyślam się co przeszlas. Ją o moim wywoływaniu chce zapomnieć, największy koszmar jaki w życiu przeżyłam. Dobrze że nagroda slodziutka 🙂 ale nigdy więcej wywoływania. Cały czas żałuję że nie poszłam od razu na cc, tylko wymeczylam i siebie i mała. Teraz wszystkie mięśnie i kości mnie bolą, wstać z łóżka nie idzie. nie mówiąc o brzuchu. same położne mówią że chyba jeszcze żadnej tak nie wymordowalo jak mnie:/

• Mamusia
Ja się melduję jeszcze w dwupakj. Dziś byłam na spacerku w lesie na grzybach trochę po sprzatalam w pokoju wyniosła nawet kurze za kanapy hahaha....Jutro pokój syna na itp top muszę posprzątać....Jutro szybko do lumpka i na 12 godzinę ma mszę święta z okazji chrzcin męża siostry synka. Ale na przyjęcie nie idziemy. Mąż ze mną się zgodził ze ja ostatnie dni w domu w niedzielę już do szpitala on po wypadku wiec nawet sam sobie z jedzeniem nie radzi bo A tonpokruj mu A to coś więc nie chce...A kolejna sprawa ze zaczyna ho wkurzac pytania a co się stało? A kiedy radzisz?Ty jeszcze chodzisz???itp;-)

• Mamusia
cześć 🙂

ja również jeszcze z brzuszkiem. Wczoraj wizyta , Mały waży ponoć 3380g hmm wiem że to orientacyjna waga, ale ta sama babka mi mierzyła i ważyła 2 lata temu mi córe i pomyliła się tylko o 8g w szacunkowej urodzeniowej wadze 🙂 czyli jak donosze do 40tyg to 4 kg jak nic :/ choć widząc jakie rozbieżnosći miały nasze październikowe dzieci nie stresuje się tak bardzio.

Sytuacja u mnie wyglada tak, że nic się nei dzieje. Szyja długa, troszkę zmiękła ale nic innego się nie dzieje. Łozysko jest ok.

W nast. tyg. bede widzieć się z położną (opłąconą) będe z nią gadać zobaczymy jak ona to widzi.

Niusai , Ela, Marta jak się czujecie? Justyna pewnie dalej w 2packu a Skwara ? co tam u ciebie ? Tola postanowiła wyjść czy czeka 😁 ?

do mnei przyszła na chwilę mama , pobawić się z małą ,ale juz idzie i musze obiad zrobić łęłę ale mi się nie chce 🙂 Moja córa chyba pierwszy raz w życiu się przeziębiła. Narazie syropek i herbatka z cytrynką i soczkiem malinowym , oby jej przeszło bo serio ja nie wiem jak to jest siedzieć przy chorym dziecku .

• Mamusia
Ja nadal w dwupaku... dziś byliśmy na chrzscinach mieliśmy nie iść ale nas wypełnili wkoncu pojechaliśmy na obiad i deser do restauracji syna zostawiliśmy bo ładnie się bawił z dzieciakami i wkoncu został u teściowej na noc. Ja za to z mężem pojechałam do hm kupić biustonosze do karmienia bo zaczęły mi cyrki rosnąć hahah....urosły wcześniej ale teraz podrosly coś...Wróciłam wysprzatalam do reszty łazienkę wczoraj szalała z pokojem syna i swoim. I zaraz idę zrobić sobie domowe SPA....maseczki piana kapiel paznokcie skórki itp hehehe.... A tak to jutro napewno śpię do oporu i jutro do szpitala na 18 już....zaczynam się trochę stresować bać nie wiem jak to nazwać.... zaczynam mieć wątpliwości czy dam sobie radę itp. Ale to chyba stres przed porodem;-/ najgorsze co może być jak wiesz kiedy dokładnie będzie randka w ciemno z lokatprem z brzucha....

• Mamusia
cześć, ja jestem dalej w dwupaku. Nic się u mnie nie dzieje i niech tak zostanie bo złapało mnie przeziębienie. Katar i gardło. Dziecko to jednak najlepszy roznosiciel zarazków ;/

Skwara a gdzei ty się podziewasz ? dawaj znać bo jak jesteś cicho to mi się wydaje że już na porodówce jesteś 🙂

Justyna i jak wyspałaś się :P ? dobrze że poszłaś bo przynajmniej pojadłąś 🙂
Jak już ty urodzisz to forum zamilknie .... 🙃 😮