Skocz do zawartości

listopad | Forum dla mam

aniutka102

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ojej 😁 Anka Twoja dzidzia tez sie spieszy na swiat! Jak wszystko sie potwierdzi to w przyszlym tygodniu powitamy dwoch maluszkow ;D Powodzenia i odzywajcie sie w miare mozliwosci na biezaco.
A ja dzis walcze z plesnia, pojawila nam sie w lazience, w polsce nigdy tego nie mialam a tu na kazdym mieszkaniu. Oni wogole nie maja kratek wentylacyjnych 😞 W poniedzialek mam zamiar kupic pochlaniacz wilgoci, ale nie wiem czy to cos pomoze a sezon zimowy dopiero sie zaczyna

• Odpowiedzi 928
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witam

genova na te ucho ja mialam DICORTINEFF,

zuza te pochłaniacze pomagaja, ja tak zbieralamwilgoc jak mi okna w pokoju mocno parowalo, znajoma tez sprawdzila bo u niej wilgoc byla az tak duza, ze farba ze sciany odchodzila.

co do remontu to chyba dzisiaj moj maz wstawia nowe okno w pokoju 🙂 🙂 🙂 a jak nie dzisiaj to jutro. nie jestem w domu a nie chce do niego dzwonic i przeszkadzac.

• Mamusia
Dziekuje Wam dziewczyny bardzo 😉 Na razie wyczyscilam to wlasnie woda z octem. Sody niestety nie mam, musze jej poszukac . Doiron mam nadzieje ze i u mnie sprawdzi sie ten pochlaniacz i nie bedzie juz wiecej wyskakiwalo 😉 Staram sie dobrze wietrzyc bo inaczej wszystkie okna paruja.

• Mamusia
Hej Dziewczyny!
Nie mialam sily sie odzywac wczesniej.teraz jest troche lepiej.wczoraj bylam u rodzinnego a pozniej u laryngologa.okazalo sie ze mam ostre ropne zapalenie ucha srodkowego.dostalam antybiotyk i dwie masci- jedna na dzien druga na noc.jeszcze jakies krople do nosa.bol jest nieco mniejszy ale na te ucho zabardzo nieslysze,bo jest bardzo opuchniete 😞
Jejku Anka twoja mala strasznie rwie sie na swiat.napewno chcialabys zeby bylo juz po,ale niech malutka jeszcze posiedzi u ciebie.
Zuza u ciebie w lazience nie da sie przebic do kanalu wentylacyjnego?tak to masakra wilgoc,plesn i grzyb gotowe,a pozniej alergie i astma.
Dzis byla u mnie moja siostra z synkiem w odwiedzinach.jej synek podchodzi do mojego brzucha,dotyka jego i mowi czesc Róża.pozniej cos tam jeszcze powiedzial,wzial swoja zabawke i przykladal do brzuka tak jakby pokazywal co tam ma.rozbawil i rozczulil mnie tym zachowaniem.

• Mamusia
zuza ja mialam pokoj na przeciwko kuchni i kazde gotowanie powodowalo mokre szyby u mnie w pokoju. W kuchni okno bylo otwarte a i tak lecialo wiec by te parowanie zmniejszyc pochlaniacz sie sprawdzil. ja mialam nawet taki zwykly z biedronki z granulatem u gory i pojemnikiem na wode na dole

• Mamusia
Ewela jak siè czujesz?? Pozostałe mamusie co u Was?
U mnie bóle z krzyża wciaż i podbrzusze boli do tego plamienie od wczoraj. Ale na ktg skurcze max 45 % wiec lekarka powiedziala ze nic siè nie dzieje. Skurczy brak. Może jutro mnie w takim razie wypuszcza no lezeć moge w domu. :-) Martwi mnie tylko że w nocy obudził mnie mocny ból a ona uważa ze niemożliwe - 20 minut zwijalam sie. A poza tym Helenka dzis malo aktywna- tylko 8 ruchow od rana....zobaczymy na wieczornym obchodzie może będzie jakuś inny lekarz.
Trzymajcie się ciepło

• Mamusia
Hej dziewczyny
Genova kuruj sie! sami raczej nic wybijac nie bedziemy zreszta nic nie widze. Oni tak tu buduja bez kratek wentylacyjnych, wiec grzyb to czesty gosc w mieszkaniu.
Doiron ja mam kuchnie polaczona z pokojem, wiec jak nie wlacze okapu i nie otworze okna to paruja mi od razu ;(
Anka moze akcja sie jeszcze rozwinie, ponoc wlasnie przed porodem dzieci tak sie uspakajaja.
Jutro mam wizyte w szpitalu i nie wiem czego sie spodziewac, nie wiem co z tym porodem w wodzie ani czy beede sama czy z kims..eh okaze sie jutro 🙂

• Mamusia
Anka jak po obchodzie? 🙂
Ja dzis mialam dobry dzien, pokoj Malutkiej az lsni, juz wszystko oprocz ubranek lezy w szafkach, takze jestem zadowolona 🙂 I nawet nie czuje zmeczenia. Teraz mnie czeka pakowanie reszty rzeczy, bo w srode punkt 7:00 startujemy z wyprowadzka 🙂 Potem tylko posprzatac, poprasowac, rozpakowac sie i rodzic jak mezulo przyjedzie 😁

• Mamusia
Ewelka super! 🙂 Jutro o 9 bede trzymac kciuki z calej sily 😉 Nie moge w to uwierzyc, ze to JUZ i teraz juz po kolei bedziemy sie rozpakowywac 😁 Strasznie szybko zlecialo. Nim sie obejrzymy ju bedziemy pierwszy roczek swietowac 🙂 A z synkiem na pewno wszystko bedzie dobrze, nie martw sie niczym 🙂 Forumowe ciocie beda czuwac 😁

• Mamusia
Ewela trzymaj sie i powodzenia :-* O 9 będę z Helenkà z Wami choć myślami. Juž jutro przytulisz synka ale super....
Ci do grupy na fb jestem za. Zdjecia mogłybysmy wstawiac :-)
my jeszcze pochodzimy w dwupaku. Choc lekarz mowi że głowka bardzo nisko i może być róznie. Póki co czekamy na wiesci od Ciebie :-)

• Mamusia
Ewela my rowniez trzymamy za Was kciuki! Czekamy na informacje i zdjecia Mikolajka. Duzo, duzo zdrowka dla obojga 🙂
My bylismy dzis na wizycie w szpitalu, pokazali nam wszystkie sale itd., warunki super i polozna ktora nas przyjela przemila, wiec zapowiada sie dobrze. zrobili mi usg Alex ma juz ok 2750 g.
co do porodu w wodzie nie ma zadnego problemu a jesli chce miec mozliwosc pda musze umowic sie z anestezjologiem przed porodem i wypelnic formularz bez tego w dniu porodu juz nie ma szans, a zrezygnowac mozna zawsze, wiec musze to zalatwic. Pytalam o to moje zelazo a ta polozna uswiadomila mnie ze to jest troche inny wskaznik i ze 7 jest jak 11 wiec mam norme 😁 poprostu sie nie dogadalam z moja ginekolog i stad pewnie jej spokoj
A moj maz jest tak zachwycony szpitalem ze mowi ze bedzie ze mna 🙂 jestem szczesliwa 🙂

Anka Helenka bedzie charakterna!, typowa kobietka nie moze sie zdecydowac :P

• Mamusia
Ewela wyslalam Ci zaproszenie na fb do znajomych 🙂 Niczym sie nie denerwuj, bo nie ma to sensu 🙂 Nie na wszystko mamy wplyw, a jak mama zadowolona, to i dzidzi szczesliwe. Poza tym z pozytywnym nastawieniem wszystko pojdzie sprawnie i szybko 🙂 Fajnie, ze jutro juz bedziesz tulic maluszka 🙂 Ucaluj syncia od nas na powitanie 😁