Skocz do zawartości

Marcóweczki 2016 | Forum dla mam

Kahira

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 792
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
napar imbirowy:
korzeń świeżego imbiru ścieramy na tarce lub kroimy parę plasterków zalewając wrzątkiem ewentualnie dla mocniejszego naciągnięcia można zagotować chwilkę, później już do NIE gotującego się naparu podajemy miód, sok z cytryny świeżo wyciśniętej (sporo muszą się smaki zrównoważyć: osty,słodki, kwaśny) pijemy jeszcze gorący,ciepły. Napar będzie ostrawy i powinien lekko drapać w gardło po wypiciu 😉
Co do kurkumy to polecam po prostu wymieszać ją ze wrzątkiem lub dodać do takiego naparu dostępna w Polsce jest kurkuma mielona bo korzeń ciężko dostać ale taka sypka też działa 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny 😉 co tu tak cichutko 😉? nie wiem czy pisalam ale w pt mialam wizyte z polozna, wyniki krwi mi dala ktore robili na poczatku ciazy, sprawdziła cisnienie i mocz paskiem jak zwykle i narazie tyle .tak wygladaja tu wizyty u poloznych.... pozniej kolejna wizyte mam dpoero 1.06 i od wtedy zaczniemy słuchać serduszka dzidzi , mierzenie brzucha tak na leżąco od ktoregos tam tygodnia...nie wiem co to mierzenie ma dawac ale szkoda gadac....i kupilam sobie ten sprzet do sluchania seruszka i od 3 dni po chwile sobie slucham cudowne uczucie 😉 tzn sluchamy razem z moim Łukaszem. czeka nas przeprowadzka pod koniec miesiaca, niczym wszystko papierkowe sprawy załatwimy minie troche...stresuje sie strasznie ...
28.10 mam usg mam nadzieje ze sie dowiem co sie kryje w moim brzuszku 😉 i ruchy sa co raz wyrazniejsze od niedz do wt to konkretnie szalalo dzieciątko 😉
mam nadzieje ze u Was wszystko ok :*

• Mamusia
Witajcie 😘

Ja mimo tego,że rzadko ostatnio tu się udzielam to podczytuję Was regularnie.Jakoś ostatnio nie mam humoru 🤨 . Może przez to że u mnie już 18 tydzień a ruchów maleństwa prawie nie czuje 😞 czasami takie puknięcie...w środę cały czas w brzuchu czułam takie bąbelki...w nocy nawet o 4:30 mnie obudziły myślałam może że to dzidzia..ale wczoraj i dzisiaj juz spokój 😞 moze czasami dzisiaj mnie musnęło ale głowy nie daje 🤢.Powinnam juz czuć ruchy w końcu to moja druga ciąża.Martwie się wsłuchuje się w ciało ale na nic to się zdaje 🤢 W poniedziałek mam usg.Mam nadzieje że do tego czasu dzidzia sie odezwie i że wszystko będzie dobrze 😞

A Wy czujecie ruchy codziennie??i są to pojedyncze muśnięcia/kopniaczki czy raczej to idzie seriami??

Buziolki Dziewczynki 😘

• Mamusia
Anulcia też tak mam. Czasem sporadycznie nic pewnego ale wmawiam sobie że to to. Humor mam lepszy 🙂 wizyta za tydz i będziemy szukać cchlopaka. Oby tam siedział 🙂
Co do filmów.... Polecał zalukaj.pl filmy za free i całkiem nowe. Dziś oglądała nowe wakacje w krzywym zwierciadle...

• Mamusia
ja jakis czas temu tez panikowalam bo wydawalo mi sie ze nie czuje ruchow a jwszcze bylam po grypie...a wczesniej czulam i sie nawet zdziwilam ze tak szybko bo przy Tymonie dosc pozno czulam ruchy..19 tc. a teraz wlasnie tak dosc naprawdę mocno ale tak od srody juz subtelniej i zadziej...dzidziunie tez maja swoje dni i humorki 😆

• Mamusia
Anulcia ja tez w poniedziałek mam usg. Juz Się doczekać nie mogę 🙂 A o ruchy się nie martw. Podejrzewam że to co czujesz to dzieciątko jest. Ja tez tydzień -dwa tygodnie temu czułam pojedyncze muśniecia i tylko wtedy gdy siedziałam lub leżałam i tez bywało że przez dzień czy dwa nie czułam zupełnie nic. Teraz czuję juz wyraźne kopniecia które idą seriami. Zastanawiam się tylko dlaczego dzidzia kopie wyłącznie w samym dole brzucha. Z chłopakami z tego go pamiętam to kopali raz z dołu raz z góry na tym etapie ciąży , tak bliżej pępka.
Naprawdę nie masz sięo co martwić. Mój gin na ostatniej wizycie w 17 tyg jak wypełniał kartę ciąży powiedział w formie twierdzacej " ruchów to pani jeszcze nie czuje". Wiec pomimo tego że u mnie 3 ciaza zakładał ze nie musze ich jeszcze czuć.
latka zazdroszczę sprzętu do słuchania serducha. Ja w poprzednich ciążach stetoskopem słuchałam, ale teraz to chyba jeszczeza wcześnie żeby coś przez stetoskop wysłuchać.

• Mamusia
Hejka 😘

Ja na usg mam dopiero na 20 wiec Kahira jesteś w lepszej sytuacji 😜
Żeby nie myśleć zabrałam się za prace artystyczne 🤪
Co do obiadu to mam jeszcze rosołek z wczoraj 😉
Zaraz z pracy wróci moja druga połówka zamierzam się położyć troszkę a on niech zajmie się Emilką taki mam ambitny plan 😎 😁
Kahira daj znać po usg 😘