Skocz do zawartości

Marcóweczki 2016 | Forum dla mam

Kahira

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 792
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Melduje się jako dwupak 🤪
Cesii mnie tez mdli ale to na zasadzie jak wstane..a jak leze to ok.Wniosek nasuwa się sam!!Cały dzień dzisiaj leżakuje 😜
"Rozwolnie" tez posiadam,ale ja wiem od czego..od tardyferonu tego dziadostwa na anemie 😠 Anemii dużej nie mam,wiec bede brała co dwa dni.Tak jak ostatnio.Hania się rozpycha a wyleźć nie chce!!obecnie meczy się z czkawką 🤪

Pogoda do...nie powiem czego..leje!!leje!!leje!!

• Mamusia
U nas super. Do tej pory nie myślałam że tak bardzo nam brakowało Wiktorii. Tatuś zakochany w córeczce nawet pieluchy zmienia. Z chłopcami nigdy się do tego nie brał.Siedzi i wpatruje się w nią jak w obrazek. Chłopcy przeszczesliwi przy wszystkim pomagają nawet przy zmianie pieluchy co do tej pory było dla nich odrażające. A Królewna jest przekochana, wcale nie płacze. I co nas wszystkich dziwi wczoraj zaczęła się uśmiechać, w szoku jesteśmy jaka jest kontaktowa.
Ja czuję się rewelacyjnie. Blizna jeszcze troszkę ciągnie, ale nie jest to mocno dokuczliwe. No i od wczoraj walcze z nawałem pokarmu.

• Mamusia
U nas super. Do tej pory nie myślałam że tak bardzo nam brakowało Wiktorii. Tatuś zakochany w córeczce nawet pieluchy zmienia. Z chłopcami nigdy się do tego nie brał.Siedzi i wpatruje się w nią jak w obrazek. Chłopcy przeszczesliwi przy wszystkim pomagają nawet przy zmianie pieluchy co do tej pory było dla nich odrażające. A Królewna jest przekonana, wcale nie płacze. I co nas wszystkich dziwi wczoraj zaczęła się uśmiechać, w szoku jesteśmy jaka jest kontaktowa.
Ja czuję się rewelacyjnie. Blizna jeszcze troszkę ciągnie, ale nie jest to mocno dokuczliwe. No i od wczoraj walcze z nawałem pokarmu.

• Mamusia
Kahira 🙂 ale Wam dobrze 🙂 cieszę się że wszystko tak się dobrze układa 🙂 a córeczki sa tatusiow 🙂 nie widza świata poza nimi 🙂

Jak moja gin mówiła mi płeć dziecka to nawet mówiła że nie będę miała swojego dziecka tylko mąż będzie miał drugie 😉 czyli drugą dziewczynkę 🙂

• Mamusia
Kahira 🙂 ale Wam dobrze 🙂 cieszę się że wszystko tak się dobrze układa 🙂 a córeczki sa tatusiow 🙂 nie widza świata poza nimi 🙂

Jak moja gin mówiła mi płeć dziecka to nawet mówiła że nie będę miała swojego dziecka tylko mąż będzie miał drugie 😉 czyli drugą dziewczynkę 🙂

• Mamusia
Kahira super,że u Was wszystko w porządku 🙂

Ja leżę jak krowa cielna ☺️ Narobiłam się trochę dzisiaj-mimo,że niedziela musieliśmy dokończyć ustawiać meble ☺️ Tzn. Moj je ustawiał a ja układałam wszystkie zabawki.Ciekawe na jak długo bedzie porządek 😉 teraz odpoczywam a Hania się denerwuje,że kołysanie się skończyło 😜

• Mamusia
A u nas zębowy wieczór 🙂 Oli wieczorem wypadł ząbek pierwszy mleczny i wiecie jak ciężko było jej usnac żeby zobaczyć wróżkę zebuszke 🙂 a rano jaką frajda bo wróżka była i pieniążka zostawiła 🙂

Wiecie Ci,bajki są piękne i wiara w Mikołaja, wróżkę czy zająca też jest piękna i będę podtrzymywać to póki się będzie dało 🙂

• Mamusia
Jak co rano mierze ciśnienie i wyszło mi za wysokie tzn 140/90 i tak trzy razy. Już się spakowalam do wyjazdu do szpitala zadzwoniła do lubego i do gin ale mnie uspokoiła żeby jeszcze za dwie godziny zmierzyć i za 4....

Ehh..co to będzie ?? 🙂 może prezent na dzień Kobiet 🤪

• Mamusia
Malgorzata teraz sie wyluzuj,bo jak w takim szale i podnieceniu mierzyć będziesz to wyjdzie Ci 200/220 🤪
Nie śpię od 4:30 😞 czysci mnie niesamowicie 😞 chyba z 6 razy byłam..Hania w nocy maraton sobie urządziła.Emila tez wczoraj późno zasnęła bo około 23..a rano juz o 7 do mojego łóżka przyczłapała.O dziwo jeszcze w łóżku leżymy i oglądamy bajki..Emilka..Hania..ja i....ZGAGA ☺️

• Mamusia
Anulcia dobrze Wam 🙂 moja o 8 już o śniadanie wolą więc trzeba wstawać.no widzę że twój organizm się szykuje do wielkiego dnia 🙂 ją jak narazie z objawów to uplawy większe i bolace pachwiny. Ciężko już chodzic. A co do ciśnienia, w pierwszej ciąży też miałam ale na dopezycie i leczeniu na patologii się skończyło. jakieś 10 dni przed porodem mi wyszło. Dziś jeszcze 8 dni do terminu...

• Mamusia
Dobrze,że kontrolujesz bo to ważne.Ja w pierwszej ciąży miałam lekko wyższe.Teraz wzorowe oprócz pulsu który lekko czasami wariuje.Co do śniadania to Emila juz dawno po...hehe ale dalej się położyła 🤪
A miałam pytać..ile Twoja Ola ma lat?

• Mamusia
Kurka napisałam się i wsiorbalo ☺️

Dobrze,ze to kontrolujesz.Z Emila tez miałam lekko wyższe ciśnienie,a teraz mam wzorowe czasami puls tylko wariuje ale tak to ok.

Co do śniadania moja zawołała o 7:30..zjadła i dalej leżymy ☺️
Małgorzata ile Twoja Olcia ma lat? Mnie stresuje wypadanie zębów ☺️ Bo pamiętam jak ja to przeżywałam jak dzieckiem byłam ☺️

O jednak jest..no nic Dubel bedzie 🤪

• Mamusia
Anulcia to witaj w zespole. ja tez od 4.30 nie spie. mam rozwolnienie juz 3 dzien, a dzs jeszcze glod mnie obudzil ehhhh. Moja Hania dzis z goraczka 39 st 🥴 wiec nieciekawie. biore sie dzis za okna i firanki 🤪 a teraz ide rosol wstawic. aaaa sorki za brak kreseczek w slowach, ale to ekranowa klawiatura i nie wiem gdzie sie wciska aby bylo poprawnie 😜

• Mamusia
Anulcia moja Ola w kwietniu skończy 6 lat 🙂

Ja ostatnie ząbkowanie jakie pamiętam to ósemki 🙂 tych poprzednich nie pamiętam ...chyba były tak lekkie że nie ma co pamiętać albo bolalo i nie chciałam pamiętać :P

Cesii to nie dobrze. Ją dlatego Olki nie prowadzam do szkoły żeby niczego nie zlapala i dobrze zrobiłam bo jak rozmawialam z koleżanką to u Oli w klasie na 20 dzieci chodzi tylko 5 i wychowawczyni też chora i połączyli klasy. Jakiś wirus panuje.

• Mamusia
Moja Emila nie chodzi do przedszkola w ogóle.Miałam ją juz zapisywać,ale bałam się tych wszystkich chorób..wiem też że może być tak że to jej nie ominie.Ale np.teraz bałabym się ja prowadzac i odbierać.Brzuch wielki to raz,przejdę się kawałek i twardnieje..a autem tez boje się juz jeździć.I tak uważam że porównując dwie ciążę w tej jestem bardziej aktywna niż w pierwszej.Mimo,że z tą ciąża miałam na poczatku większe trudności (torbiel na jajniku,krwawiłam chyba to było w 16 tyg,miałam podejrzenie mięśniaka,ciągłe infekcje) a z Emilką\"tylko\" późno wykrytą chorobę tarczycy( koniec 7 miesiąca) z którą zmagam się teraz i w sumie do końca mojego życia czeka mnie branie tabletek.Ale i tak uważam,że warto się pomęczyć,bo nie ma nic piękniejszego niż taka kochana mała istotka i jej uśmiech..a i w chwili obecnej 500 pytań na dzień mojej pięciolatki 🤪