Skocz do zawartości

..:: Listopadówki 2009 ::.. | Forum dla mam

Sathi_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Gosia nasz Wić też jest strasznie wysoki podobno, dużo osób tak mówi. Hm, ale musżę go zmierzyć, dawno tego nie robiłam. A waży jakieś niecałe 14 kg... Długi a chudy. 😉
Kurcze, ale o co chodzi z tymi włoskami... Inna żywność, woda? 🤨 Stres z powodu zmian? 🤔

Wicia dopadło teraz choróbsko, ech, chociaż tyle, że nie jest tak źle i może na dwór troszkę wychodzić, byle nie szalał i nie na słońcu. Zresztą lekarka była i tak w szoku, bo ostatnio, kiedy chorował to było na sylwestra, także o dziwo długo był zdrowy. 🙂

Wyjdę na chwalipiętę, ale co tam. 😉 Uszyłam Wiciowi kotka:

• Odpowiedzi 730
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Kotek super 🙂

Nie wiem,wydaje mi się że reaguje tak na stres,po powrocie z Polski zaraz po tygodniu poszła do przedszkola,tam był płacz i lament,tęsknota,wszystko na raz.

U Nas też zaś katar i co najgorsza kaszel :/ echhh nie wiem co tak ostatnio choruje 😞 może pogoda,było tak pięknie,ponad 30 stopni w słoneczku,a teraz od prawie 2 tyg pada i wieje i w ogóle zimno.

• Mamusie
hej Mamusie.
U nas zaczal sie okres "boje sie". Olek boi sie burzy, slimakow (robaki a czasem paprochy), kapieli. Co wieczor mam masakre jak trzeba go wykapac. zamowilam na allegro takie kredki do kapieli. Mam nadzieje ze cos pomoga.
Dalej robi w pieluche, nie chce sikac do nocnika . Siada ale do niego nie sika. Musze chyba poradzic sie pan w przedszkolu moze one maja jakies sposoby.
Ja jestem na etapie zmieniania pracy nie wiem czy wydzie mi na dobre ale przynajmniej bede miala tam umowe o prace.

• Mamusie
SATHI podziwiam Cię za ścięcie włosów! akcja super a z Twojej strony prawdziwe poświęcenie!!! szacun
o wiele łatwiej dać pieniądze niz ściąć włosy - tak mi sie wydaje 😉

Kotek słodziutki! można u Ciebie takiego zamówić? 😜

JAk się czują nasze ciężarne kobietki?

U nas OK. Majówka udana pare tysięcy km przejechanych.

Szymuś zrobił się teraz bardzo grzeczny( owszem ma swoje humorki, złe dni) lecz na ogół jest pogodny, nie płacze i jest najukochańszy na całym świecie!
Z dnia na dzień kocham go coraz bardziej!

Martwi mnie brak postępów w rozwoju no ale wszyscy mówią, że ma jeszcze czas... więc staram się cierpliwie czekać- praktycznie nic nie mówi 😞

nie chce i koniec kropka, po swojemu nawija a tak to może z 5-6 słów i na tym koniec.
Jak pytam gdzie jest jakies zwierzatko to raz pokaże a czasmi w ogóle nie reaguje 🤨 tak jakbym nic nie mówiła.
Jak poprosze żeby coś np. zaniósł do kuchni to zrobi to, jednak jak poprosze zeby zdjął buciki, coś posprzątał to w ogóle nie wykonuje moich próśb/ poleceń.

Bardzo lubi kolorować, malować- uwielbia!
nie marudzi, przychodzi i się przytula 🙂

również jestwyższy od innych dzieci i z reguły dają mu 3 lub 4 lata.

Dziś bylismy w teatrze na sztuce " o żabce co nie została królewną" super polecam każdemu, Szymek patrzył z zaciekawieniem 🙂

pozdrawiam i zdrówka życzę 🙂

• Mamusie
OTLESIU TAKA TABLICA SPRAWDZILABY SIE MOZE TYLKO W WEEKENDY BO TAK TO PRAWIE CALY DZIEN OLO JEST W PRZEDSZKOLU A MY W PRACY.
OLO MAJTKI ZDEJMUJE I SIADA NA NOCNIK ALE JESZCZE ANI RAZU MU SIE NIE UDALO NASIKAC. gDYBY CHOCIAZ KROPELKA POLECIALA... 😉 TO WYDAJE MI SIE ZE BY BARDZIEJ ZACZAL KUMAC O CO CHODZI A TAK TO LIPA. ALE COZ W DOMU BEDZIE CHODZIL BEZ PIWLUCHY MOZE JAKOS ZALAPIE.

• Mamusie
Leniuszku nas też dotknęły lęki - odnośnie owadów latających. Było bardzo źle... ale teraz nie jest już tragicznie. Dużo cierpliwości, tłumaczenia, pokazywania... 🙂
Może zamiast nocnika spróbuj już nakładki na sedes? Może bardziej spodoba mu się to "dorosłe" sisianie? 🤨
Trzymam kciuki za zmianę pracy! 🙂 😘

• Mamusie
Hej
Kredki do kapieli fajna sprawa Olo już nnie płacze bo zajety jest rysowaniem.
Ja zwolniłam sie ze swojej obecnej pracy, a do nowej złoczyłam już wszystkie papiery łącznie z zaświadczeniem od lekarza medycyny pracy.
Teraz mam troche wolnego do czasu kiedy oddzwonia do mnie z kadr.
Szukam w necie krótkich spodni dla Olka bo chce go po dworzu bez pieluch puszczac zreszta jego wychowawczyni tez kazała przynieść kilka sztuk do przedszkola zeby było go w co przebierac jak sie zasika.

• Mamusie
He, he, Wić się dzielnie majtkuje. 🙂 Polecam przy okazji zaopatrz małego w majtki z jakimiś ciekawymi motywami, np. u nas sprawdzają się pojazdy ale i piłkarze. 🙂 Ważne, by mały był jakoś dumny z majtek. Nakładkę zaś kiedyś trafiłam taką fajną, miękką i łatwą do czyszczenia... i nigdzie nie mogę już takiej drugiej dostać! 😞 Pamiętam, że nawet wtedy była to ostatnia w sklepie... A chciałam dokupić, by u dziadków były, by nie wozić, ech.

• Mamusie
Leniuszku niestety na początku musisz się liczyć z ciągłym przebieraniem. 3mam kciuki i życzę sukcesów. Jaś robi siusiu na duży kibelek z nakładką czasem robi na nocnik. Lubi też robić na stojąco. Co do majteczek Jaś nosi bokserki 🙂 a jego ulubiony motyw to bob budowniczy i oczywiście pociągi 🙂

• Mamusie
a więc tak termin na 20.06. dziś byłam u szperacza, wszystko pozamykane. schudłam pół kg, sama nie wiem czy to dobrze czy nie. waga 67 kg. w piątek idę na usg prywatnie,zobaczymy.wszyscy mi mówią że jak na dziewczynke to dobrze wyglądam... fakt,niestety z olkiem było zupełnie odwrotnie 😉 Do 4.06 jesteśmy z olkiem sami mężuś w austrii na zgrupowaniu kadry, czyli zakaz rozpakowywania się.
co do siku i kupki to po pierwsze jesteśmy po kolejnej jelitówce. po 2 siku i kupa na nocnik albo kibelek a na dworze podlewamy trawkę na stojaka. dziś śpi bez pampera, zobaczymy czy da rade w nocy, najwyżej trzeba będzie się przenieść na inne wyrko 😉 chwilowo śpimy sobie razem bo stan facetów w sypialni musi się zgadzać 😎

w sobotę wystawiamy się z firmą na festynie w przedszkolu do którego zapisałam olka. oby pogoda dopisała.

• Mamusie
No tak, Leniuszku, na początku "majtkowania" będzie trochę prania, ale cóż począć. 😉 Uzbrój się w proszek, cierpliwość i... coś pod pupę, gdy mały gdzieś siada (kanapa, dywan), by, hm, nie przesiąkło... 😉

Co do fasonu czy majtki czy bokserki to mamy i to i to - a myślicie, że to jest jakaś różnica? 🤔 Tzn., że np. lepiej przyzwyczajać do majtek/bokserek by później takie wolał te z jakiś powodów (zdrowotnych?)? Tak się zastanawiam... 🤨

Olga no, no, to tuż, tuż! A może mała wstrzyma się 3 dni i urodzi się na Dzień Ojca, 23 czerwca? 😜 Ale byłby prezent. 😉

No właśnie, zaraz Dzień Matki, a potem Dzień Dziecka... 🤨 Macie coś upatrzonego dla swoich szkrabów? 🙂

• Mamusie
Najlepszego z okazji Dnia Matki, kobitki! 🙂

Otlesiu w sumie tak, chyba też go wolę w takich małych bokserkach. 🙂 Choć tak wyszło, że majteczek mamy ciut więcej jednak.

Leniuszku ale fajnie! 🙂 Kurcze, chciałabym coś takiego zobaczyć też z moim malcem... ale to dopiero gdzieś w przyszłości, przedemną.

Nad hulajnogą też myślałam, ale raczej czterokołową, jakąś niedrogą, w razie, jakby jednak stwierdził, że nie chce na niej jeździć. 😉 On to jednak taki dreptuś, najbardziej lubi chodzić i biegać. 😁

• Mamusie
NAJLEPSZEGO MAMUŚKI

byłam na usg. mała jest na pewno dziewczynką, mam wielkie zbliżenie cipeczki. podobna do olusia lekarz powiedział że ma chłopięcą urodę a ja na to LUJ BABA. WSZYSTKO JEST DOBRZE, DOBRZE UŁOŻONA, 2682 I 46 CM PÓKI CO. ZA DUŻA NIE BEDZIE PRZY PORODZIE PODOBNO. TERMIN Z OKRESU I USG WYCHODZI TAKI SAM.

CO DO DNIA MAMY TO WCZORAJ W ŻŁOBKU MIELIŚMY PIĘKNĄ IMPREZĘ, 13 PIOSENEK, KWIATY PREZENTY. AŻ PŁAKAŁAM ZE SZCZĘŚCIA. IMPREZA W OGRODZIE, CIEPLUTKO, WYCHODZIŁAM Z OLKIEM OSTATNIA O 19.30. A CO TAM!!!!!

ZA TO DZISIAJ FESTYN W PRZEDSZKOLU DO KTÓREGO OLEK BĘDZIE CHODZIŁ. ŚWIETNIE!!!! BYĆ MOŻE MOJA FIRMA BĘDZIE OPISANA W GAZECIE WYBORCZEJ!!!! OLEK WYBAWIONY ZA WSZYSTKIE CZASY, BYŁ ZE MNĄ MOJĄ MAMUSIĄ , SIOSTRĄ I JEJ SYNKIEM HUBERTEM. ZWIEDZAŁ RADIOWOZY I W OGÓLE WSZYSTKO FAJNIE SIĘ UDAŁO. OBIE PANIE DYREKTOR ZADOWOLONE, MOJA KOCHANA PANI MIRKA TEŻ (PRZEDSZKOLANKA) ( WSZYSTKIE 3 SĄ MOIMI KLIENTKAMI HI HI) MYŚLĘ ŻE OLGIERD DOBRZE Z NIMI BĘDZIE MIAŁ.

TERAZ OLI ŚPI I NIE WIEM CO TU ROBIĆ, BO PRZECIEŻ NIE NALEJĘ SOBIE DRINA 😮 ACIĄGLE SAMA JESTEM WIĘC NUDNO STRASZNIE. 🙂

BUZIOLKI KOCHANIEŃKIE