Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum dla mam

Kasia_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Oglądacie może "Kuchenne rewolucje" z Magdą Gessler? 😜 Właśnie wróciłam z restauracji, którą przemieniała w Pszczynie - "Kuchnia i wino". Wystrój świetny, jedzenie wyglądało prze apetycznie (a i smakowało, choć ja wzięłam tylko słodki krem brule, a mój M placki ziemniaczane 😉). Wrócimy tam kiedyś koniecznie na obiad, kurde, bo aż żałowałam, że byłam po i nie zamówiłam co konkretniejszego. 🙃

• Odpowiedzi 350
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Siemka
Sathi ,heheheh.....własnie wczoraj pisałam na pazdzierniku moim,że koło m,nie tez Geslerowa w pizzerii robiła rewolucję w zeszłym tygodniu i tez ię wybieram,bo nśmiesznie wyglada teraz ta pizzeria...nazywa sie laboratorium...wystrój biały,a przed wejściem wielki czerwony ,oświetlony krzyż jak na pogotowiu 😁....Co do jedzenia to nie wiem,bo wysłałam wczoraj syna na przeszpiegi i mówił,że zupa czosnkowa i pizza sądecka z oscypkiem,śliwkami i skwarkami 😮....heheheh.....ale muszę tam iść ,bo jestem wielka fanka programu 🤪
Pozdrawiam

• Mamusie
maxara napisał(a):
Siemka
Sathi ,heheheh.....własnie wczoraj pisałam na pazdzierniku moim,że koło m,nie tez Geslerowa w pizzerii robiła rewolucję w zeszłym tygodniu i tez ię wybieram,bo nśmiesznie wyglada teraz ta pizzeria...nazywa sie laboratorium...wystrój biały,a przed wejściem wielki czerwony ,oświetlony krzyż jak na pogotowiu 😁....Co do jedzenia to nie wiem,bo wysłałam wczoraj syna na przeszpiegi i mówił,że zupa czosnkowa i pizza sądecka z oscypkiem,śliwkami i skwarkami 😮....heheheh.....ale muszę tam iść ,bo jestem wielka fanka programu 🤪
Pozdrawiam

Ocho! Brzmi super! 🤪 Kurde, ciekawe kiedy teraz program wyemitują! 😜 Też jestem fanką tego programu, hi, hi. 😉

• Mamusie
dzien dobry 🙂
a wiec Oliwier dobrze 1 dzien dzwonili do nas ze maz ma przyjsc wiec on dyla z pracy lecial a a maly nie plakla tylko kazali przyjsc bo on nic nie jadl i glodny byl a oni nie chcieli zeby maly byl glodny 🙂 a teraz juz ok rano tylko placze ale juz pozniej jest dobrze bawi sie i je z dziecmi dzis rano wstal i mowi ze chce do szkoly 🙂 wczoraj tylko sie poryczalam jak wychodzilam z przedszkola bo on plaklal jak go zostawilam a pani go wziela na rece i poszli i kazal mi isc i ja szpieg zagladam w okno a on u niej na rekach przytulil sie do niej a ona do niego serce mi peklalo az sie popalakalam ze on tak przytula sie do obcej osoby a ona do niego to wygladalo tak z uczuciem z jej strony ze szok 😞((((((

ja tez uwielbiam kuchenne rewolucje 🙂 u nas zimno minus 1 sniegu troszke lezy

kilka dno temu jadac do pracy zycie stanelo mi przed oczami jechalysmy z klezanka do pracy a tu szaleja ostatnio sztormy i powodzie i jadac przez tunek w gorach jechal z nadprzeciwka tir i nie zmiesxcil sie zaczo, szurac o skaly i zaczely spadac skaly z gory szly az iskry a my stanelysmy za autami bo az wszyscy sie zatrzymali a ten tir zaczol sie przechylac kol nas jakby mial spasc kolo nas na nasze auto dziewczyny normalnie przezylysmy horor

• Mamusie
a co dzis na obiadek robimy??????? ja napewno malemu zupe my tez zjemy 🙂 barszcz bialy Olcio kocha ta zupke 🙂 wlasnie warzywa sie gotuja z mieskiem a niewiem co na drugie zrobic 😞( posprzatalismy troszke w domu bo caly tydz sie zbieralo bo ja w pracy maz w pracy wiec tylko sprzatnie z grubsza bylo a teraz maz poszedl z Patrykiem do piwnicy i bedziemy ozdabiac do w oknach i rampe od schopdow przed domem 🙃 🙃

• Mamusie
Julcia popatrz na to inaczej - jak to dobrze trafiłaś, że mały zostaje pod opieką tak wrażliwej, uczuciowej osoby! Że widać, że naprawdę zależy osobom tam pracującym aby dzieciom było dobrze! Nie bądź zazdrosna, Ty i tak zawsze będziesz tą najważniejszą - mamą. 🙂
Oj, a z tym tirem miałaś... ło matko...

Ja u rodziców mojego M, to problem obiadu mam z głowy, he, he. 🙃

• Mamusie
Maxara fajny pomysł z dziadem. 🙂 Ja myślałam coś na Wigilię takiego - czy kogoś zamówimy, czy ktoś się przebierze z rodziny (ostatnio moja mama się przebrała 😜), no zobaczymy. 🙂

Mikołaj u nas prezenty ma już gotowe, he, he. 😉

Zastanawiam się tylko jutro jak wykorzystać ten dzień. Miało mnie w sumie cały dzionek nie być, a jednak się poszczęściło i nigdzie się nie wybieram. 🙂

Myślicie, że pojechanie do centrum handlowego, ale bo będzie tam Mikołaj taki wiecie, dla dzieci, to dobry pomysł? Osobiście odwiedzanie centr handlowych z dzieckiem nigdy mi się nie uśmiecha, ale ten Mikołaj kusi. Tylko się zastanawiam, bo pewnie tłok będzie, etc., a tego mój M znów nie lubi. 😲

• Mamusie
Sathi szczerze to super pomysł z tym centrem handlowym....Sama miałam małego zabrc...ale pogoda masakra i boję sie żeby mi sie tam nie zgrzał....zresztą tragedia taki ruch.....U nas np.pod galerią handlową jest taka zagroda św.Mikołaja i tam jest taki domek....sanie z reniferami no i Mikołaj rzecz jasna.....super jak na kole podbiegunowym....Tylko no właśnie czy byśmy się dopchali.....No i chyba zamówie do omu ,bo zerwałam karteczke ze słupa....10 zł bierze od dziecka....a ta zagrodę to moze jeszcze kiedyś w ramach przypomnienia o grzeczności 😉

• Mamusie
Kurde, a mnie zmartwiło bo zaczęłam słyszeć o grypie żołądkowej. Co prawda na razie w mojej rodzimej miejscowości, ale kiedy zawita to do Wro, to znając życie kwestia czasu.

Ach no właśnie to dopychanie się - pewnie jutro na tym Mikołaju też będzie spęd. 😮

No zobaczymy co to jutro porobimy. Jest też Mikołaj na rynku, ale to o 12 się zaczyna, a wtedy Wić ma spanie. 🤨 No i na rynku to na dworze, a w centrum to jednak zajedziemy na parking do środka, i możemy bez kurtek latać. 😉

• Mamusie
witam
No i jak po Mikołajkach? 😉
Oliś wczoraj zrobił pierwszy samodzielny podwieczorek
Podaję przepis Oliwiera:
Bierzemy deskę do krojenia....mama daje nam jakiś tępy nożyk 😉....Siekamy na desce jedną delicję...posypujemy to cukrem...i zajadamy 😁....Oliś był zachwycony,ze sam sobie zrobił am am....heheheh.....
No i dzisiaj dałam mu pierwszy raz w żyiu grysik na mleku ...kozim 😮 🤢.....ale zjadł i mu smakował....polaliśmy to soczkiem malinowym i dało sie zjeść 😉......tylko Mama nawet nie spróbowała 🤢......Podobno kozie mleko jest rewelacyjne właśnie przy chorobach górnych dróg oddechowych...
Mam pytanie do Was:Myślicie,ze jak mam litr tego mleka to mogę mu je zamrozić w porcjach?....bo nie zje od razu,a sie zepsuje i tak sobie pomyślałam,że jak swój pokarm zamrażałam to może i kozy? 😁.....Zobacze w ogóle czy mu nic po nim nie bedzie w sensie wysypki czy dolegliwości brzuszkowych...ale myśle,ze nie,bo i tak rozcieńczyłam to mleko wodą
Pozdrawiam

• Mamusie
Maxara to zdolniacha z Olisia! 😁 może wyrośnie na kucharza? 😉
I jak mu po tym kozim mleczku? 🙂 Kozie mleko jest pyszne, ja bardzo lubię, choć małemu jeszcze nie dawałam.
Co do mrożenia mleka to nie mam zielonego pojęcia... Choć, może spróbuj? A szukałaś może w necie czy można? W zasadzie to prawie wszystko można zamrozić ze spożywki... tylko czy to też ma sens? 🤔

• Mamusie
witam
Sathi mleczko kozie jest ok 😉.....nawet nic mu nie było....Zamroziłam trochę...ale zapowiedziałam mamie żeby mi litr tygodniowo zamawiała....bo to takie prosto od kozy 😉....Dostaliśmy trochę od Pani dr....ona strasznie sobie chwali i pije codziennie kawkę z tym mlekiem....Ja przyznam szczerze,ze mnie obrzydza...ale może to dlatego ,ze nigdy nie piłam ...i nasłuchałam sie,że śmierdzi(wcale nie 😜)....i że jak sie kozę doji to ona sika czasem do tego mleka 🤢...ale to akurat wiem,ze kłamstwo 😉
Miłego dnie

• Mamusie
Maxara niektórych odrzuca kozie, bo jest dość tłuste. Do kawki, owszem, pycha. 🙂 Ach, takiego prosto od kozy baaardzo dawno nie piłam. A ostatnio myślałam o takim świerzutkim mleku, tyle, że od krowy, bo w dzieciństwie czasem piłam, mnie coś tęsknota wzięła. 😉
Naprawdę spróbuj kiedyś, nie jest złe. 😜 A świeżego takiego naprawdę Ci zazdroszczę!

• Mamusie
czesc dziewczynki a ja niemam czasu na nic praca dom 😞 eraz robie po godzinach i jestem w domu kolo 19 wracam do domu obiad na nastepny dzien i padam na ryj 😞 na szczescie maz posprzata zrobi pranie 🙂 oli w przxedszkolu super nie placze a one sa jak ciocie przytulaja go na przywitanie caluja i to z taka czuloscia ze szok ☺️ mam nadzieje ze u was i dzieciaczkow ok pozdrawiam 🙂

• Mamusie
siemka
Co tam u Was?
Ja się nie mogę zabrać za sprzątanie 🥴....normalnie mam seksulne podejście do świąt w tym roku......pie......mnie wszystko 😁......ale w końcu muszę coś ruszyć,bo Dzieci nie odczują atmosfery 😮....Na dworze 8stopni ciepła....normalnie pazdziernik za oknami
Chyba dziś sie wybierzemy z Oliwierem pierwszy raz do fryzjera i normalnie się boję co on tm będzie wyprawiał....ale musimy,bo takie ma pióra na głowie ,że szok.....żeby chociaż gęste i równe były...a on ma cienkie i takie cieniusieńki końcówki
Pozdrawiam

• Mamusie
Julcia, jejku, no to ciężki masz okres... Trzymaj się kobitko!

Maxara ja ciągle sama mojego obcinam... nawet jeśli krzywo, to jednak tylko dziecko, a nie model. 😉

Mam luz ze sprzątaniem - spędzam święta u rodziców (przyjechałam, a tu już wysprzątane 😜).

U nas coś nieśmiało pruszy... 🙂 Aj, jak ja bym chciała śnieg na Święta! 😆

• 2 tygodnie później...