Skocz do zawartości

Sierpień 2009 :) | Forum dla mam

marta-lion_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
cześć

jeny, mam chwilkę dla siebie póki jeszcze chłopaki śpią, potem jak zwykle zapieprz przy nich

dziś mam trochę roboty - Michał wyrósł mi z ciuchów na 62 i musze mu zmienić w szafie całą jego "garderobę". Wczoraj co ubierałam bluzkę to okazywała się za ciasna, także dzisiaj czeka mnie układanie i przebieranie toreb. No i starszemu też muszę porządek zrobić bo powyrastał.
a co do pieluch to juz używamy pampers 3 - w dwójkach już tyłek mu sie nie mieścił i ledwo co zapinałam ;p
A ja się pytam kto mi okna umyje? juz 2 tydzień się zabieram za nie i co tylko mam chwilkę i chcę je umyć to Misiek wstaje.

buziaki 😘

Sandra to czekamy teraz na dobre wiadomości 🤪

Marzena - kup i kreć 🙂 heheh naprawdę super sprawa 🙂

Kasia - jak już się zabierzesz za te okna to machnij proszę też moje 🙂 heheh
A co do toreb z ubrankami.. to ja od jakiegoś czasu błagam mamę żebym mogła u niej to trzymać na strychu... bo do tej pory mam w takich 2 pokojach, które są niewykończone ale lada chwila bierzemy się za remont (chcę tam mieć garderobę i salon dla gości 🙂) no i musze się tego pozbyć.. a strych u nas się nie nadaje do użytku... 😮 będę mieć spory problem bo pomieszczenie jest ogromne wyładowane takimi "dziadami" właśnie...

Jak tam mamuśki? 🙂 ja właśnie gotuję obiad.. a cała reszta śpi.. Kuba jeszcze nie wstał 😮 nigdy nie spał dłużej niż do 8 a tu proszę.. chyba go obudzę..

• Mamusie
Hehehe.. ja tez mam u mamy pochowane, co mojego ojca doprowadza do szewskiej pasji 🙂)

Ale moze niedlugo sie przydadza to pozniej bede sprzedawac na biezaco, bo nic juz nie zostawiam... choc mam siostre 18letnia, ale wiecie jka te ciuchy z mody wychodzq, to pozniej juz nic nie zalozy, a szkoda zeby sie zmarnowaly 😉 Ale sie bede smiac, jak mi sie chlopiec urodzi... 🙂 hahah 🙂

Ale jesrem glupia ide w czwartek do tego szpitala i stweirdzilam, ze skoro wszysyc mnie znaja nie moge wygladac jak wygladam.. tak wiec.... wczoraj zrobilam sobie odrosty 😉) no i poszlam na zakupy.. kupilam 3 bluzki wszystkie ten sam kroj, ale inne kolory, dwa sweterki tez takie same, ale inne kolory i uwaga leginsy 🙂)) Najbardziej mnie wkurza, ze mi sie brzuch w sweterku odznacza, ale coz wciagne.. 😉 bo do czwartku go nie zgubie.. 😉
Heheh., bardziej sie stroje do gina niz dla meza..looo matko...

Nadia to m taki kaszel wstretny, ze jak zacznie zygac flegma, to tylko uciekac 😞( Myslalam, ze ja wyprowadze bez antybiotyku, ale chyba ciezko bedzie.. zaraz musze sie wziac za jej inhalacje..

Kasiu możesz mi coś napisać o tym syropku uspakajającym co kiedyś wspomniałaś? on jest na receptę?
bo muszę coś już zrobić... Matik prawie w ogóle nie sypia w nocy.. całymi nocami się bawimy.. a jak już przyśnie to rzuca nim po łóżeczku jakby gryzło 😞
dzisiaj to w ogóle nie spałam bo Kubcio chyba kłótnie z ojcem przezywał 🙂 mieli kilka spięć bo młody ostatnio strasznie jękliwy i wszystko by płaczem chciał załatwiać i pół nocy na przemian z Matikiem darcie robił..
Kuba jak Kuba bo to jedna noc i potem spoko - czasem mu się zdarzy.. Ale Matik mi ostatnio takie jaja noc w noc robi.. ja już zwyczajnie nie mam siły...

• Mamusie
GoGr napisał(a):
Kasiu możesz mi coś napisać o tym syropku uspakajającym co kiedyś wspomniałaś? on jest na receptę?
bo muszę coś już zrobić... Matik prawie w ogóle nie sypia w nocy.. całymi nocami się bawimy.. a jak już przyśnie to rzuca nim po łóżeczku jakby gryzło 😞
dzisiaj to w ogóle nie spałam bo Kubcio chyba kłótnie z ojcem przezywał 🙂 mieli kilka spięć bo młody ostatnio strasznie jękliwy i wszystko by płaczem chciał załatwiać i pół nocy na przemian z Matikiem darcie robił..
Kuba jak Kuba bo to jedna noc i potem spoko - czasem mu się zdarzy.. Ale Matik mi ostatnio takie jaja noc w noc robi.. ja już zwyczajnie nie mam siły...

Gosiu to jest diphergan i jest na receptę niestety ;/

Grześ był po nim spokojny, póki co mniej się rzuca w nocy

Sandra u nas umawiają na godz i nie ma obsuwy zwykle więc moge się np. umówić, że odrazu pójdę do tego gabinetu co szczepią dzieciaki bo młody zdrowy... bo normalnie nie wiem co mu zrobić 😞
kolejna nocka dowalona... do 3 co chwila się zrywał (w między czasie mleko i picie) a od 3.30 nie spał w ogóle.. 😞
A co do tego czy Mati odsypia w dzień to właśnie nie.. śpi w dzień krócej niż zwykle. na siłę wymusze na nim 2 prawie godzinne drzemki... :/

Gosia zdjęcie wrzuć też Cię chcemy popodziwiać 🙂

• Mamusie
Gosiu ja wiem, co przezywasz , bo mialam tak samo z Nadia.. co prawda nie mam dwojki dzieci...
i ona niestety budzi sie tak do dzisiaj.. 😞( Raz do trzech razy w nocy.. spi bardzo niespokojnie rzuca sie...

Ehh zapomnialam, ze maz ma jutro urodziny, ale Nadii dzisiajnie ma na noc , wiec chyba wiem jaki prezent zrobie mezowy. 😜 😁

Zdecydowalam sie zaczac biegac/// 😮ciekawe jak dlugo.. dzisiaj 36 minut marszobiegu () 2 min bieg, 4 marsz..Jestem z siebie mega dumna..no i brzuszki robie od poniedzialku,..

Nie wiem dlaczego ale dosc mozno sie stresuje przed tym szpitalem, az sie dziwie, bo znam i szpital i oddzial i wszystko.. chyba boje, sie ze moze byc cos nie tak 😞( Ale coz...Jutro mam urlop bo wreszcie okna mi wymieniaja,.. a czwartek szpital..

• Mamusie
hejj 🙂

ja na nogach od 6. Nakarmiłam Michała, przebrałam i śpi dalej, Grzesiu też umyłam juz podłogi by z mopem wśród dzieciaków nie latać, pewnie niedługo zabiorę się za obiad tylko kawke skończę.

Gosia2, spróbuj ograniczyc Matikowi bodźce w dzień, niech nic nie dzieje się co może potem przeżywac w nocy. Zobacz wtedy, może nocki będą spokojniejsze..

Gosia, co z włosami zrobiłas? ja zapuszczam 🙂 a od sierpnia farbuję na średni blond, w sumie mam teraz włosy koloru mojego naturalnego i mam spokój z farbowaniem co najmniej na 1,5 miesiąca 🙂

kasia1986 napisał(a):
hejj 🙂

Gosia2, spróbuj ograniczyc Matikowi bodźce w dzień, niech nic nie dzieje się co może potem przeżywac w nocy. Zobacz wtedy, może nocki będą spokojniejsze..

Kasiu ale już bardziej nie mogę 🥴 musiałby spAĆ CAŁY DZIEŃ ŻEBY BARDZIEJ OGRANICZYĆ:p