Skocz do zawartości

Czerwiec 2010 | Forum dla mam

Maria_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Zuziek ja w ciazy po 2 h miałam 84 a na czczo 74,wiec ja bardzo niski cukier,ale badam od czasu do czasu,bo u nas była cukrzyca w rodzienie u babci. I czerniak tez ;/ a jak mamusie sie czuja, te swiezynki i te co maja rodzic? Pewnie nie mozecie sie juz doczekac co? Miłej Niedzieli. My na urodzinki do szwagra idziemy 😉

• Odpowiedzi 6,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej

z igą sie wyjaśniło że nie myła bo Pani z worka nie wyjeła choć dawałam jej do ręki razem ze strojem na gimnastykę co znaczy że również przez ten czas nie mieli gimnastyki

ja ogólnie że jako w ciąży czuje się dobrze ruchy czuje już od dawna ale teraz to już takie kopniaki że aż brzuch czasem widać jak sie poruszy
za to obecnie załapałam kaszek okropny i leże w łóżku byłam u lekarza ale inhalacje syropek wykrztuśny i łóżko przepisał

a jutro mamy wizytę u okulisty z małą idziemy prywatnie no zobaczymy czy da sie zbadać i czy nadal będzie musiała chodzić w plasterkach bo już widze że ma dość ok 18-19 juz sama ściąga a w niedziele to już o 14 ale przykleiliśmy drugi
ale skórę wokół tego oczka już ma podrażnioną i wysuszoną na maksa mimo że smarujemy

• 3 tygodnie później...
  • Mamusie
Doberek 😉 u nas jeszcze ząbków brak tylko hektolitry śliny :P młody ok ZUzia daje czasem popalić ale nawet jest ok byłyśmy na testach pokarmowych i nie jest uczulona na NIC! a to dziwne bo zawsze po orzechach włoskich miała liszaje na policzkach niewielkie... sama nie wiem... 😜

jak tam mamuśki ciążowe?? i te rozpakowane 😉

• Mamusie
Zuziek, na to wygląda, że Kwasiek czeka na drugą pociechę, nawet jej na fb pogratulowałam.

Witam po długiej nieobecności 🙂

U nas wszystko w porządku, no prawie...Konradek zdrowy, grzeczny i rośnie nam jak na drożdżach, ciekawski i coraz bardziej towarzyski 🙂 Waży już 5770. Mamy za sobą bioderka - w porządku oraz szczepienie 5 w 1, w grudniu będą pneumokoki. Nadal karmię piersią, młody opróżnia zwykle obie piersi przy każdym karmieniu. Ja bardzo dobrze czuję się i w miarę udaje mi się wszystko ogarnąć. Miałam wizytę w czwartek u gina i jest ok. A to prawie to Ola...oczywiście jest pomocna, uwielbia Konradka, zagaduje go i śpiewa mu, ale z drugiej strony jest zazdrosna, nie podoba się, że nie jest w centrum uwagi, chociaż staramy poświęcić jej sporo czasu, coś w tej główce roi się, bo jest teź nerwowa, bardzo emocjonalnie, często o byle co płaczliwie podchodzi do wielu spraw w domu i przedszkolu, trzeba ileś razy prosić żeby coś zrobiła czy posłuchała się, dochodzi do tego również nieduże cofnięcie w rozwoju co jest normalne. Ten całokształt wykańcza nas nieraz psychicznie, a chcielibyśmy Olci pomóc, tym bardziej, że atopowa skóra + stres równa się drapanie, nieraz do krwi, a teraz nic jej nie uczula. Chcemy dociec gdzie jest problem i jak go rozwiązać, może coś przeoczamy, dlatego umówiona jestem 17.12 do psychologa dziecięcego, najpierw idę sama i zobaczę co mi powie, pewnie następna wizyta będzie z Olą.

Super, że Zuzia nie ma alergii pokarmowej, ale z tymi orzechami na wszelkie W można uważać.

Angela, dobrze, że przy ząbkowaniu noce nie są najgorsze.

Sylwia, Madalena, jak czujecie się? Wrzućcie jakieś swoje brzuszkowe fotki.

• Mamusie
rany to moja Ziutka w miare już się ogarnia i "troszczy się" o bracika złego słowa nie powie ale dalej ręke pociągnie przygniecie jak przytula... i cały czas jest Zuzia uważaj Zuzia powoli delikatnie...

no z tymi orzechami bede uważać... są bardziej precyzyjne testy ala drogie szkoda kasy a i tak wiem że nic innego ją nie uczulało

• Mamusie
Hej,Igorek lada dzień 9 miesiac a juz 5 zebolków wyszło,teraz wstaje co chwile w nocy,co mnie juz wnerwia,bo ja mam tylko cycusia hehe. No ale sie chciało,to nie narzekaj 😉 a tak to jutro do fryzjera,bo włosy w czwartek farbowałam a w srode aparat na zęby zakładam,wiec 2 lata pochodze z tego co mowila ortodontka.

• Mamusie
hej dziewczyny

u nas ogólnie ok ostatnio miałam małą przygodę ze szpitalem bo brzuch mi strasznie twardniał i poleżałam tydzień magnez mi podawali głównie no i dowiedziałam sie że prawdopodobnie będzie druga dziewczynka niby nie mówili na 100 % ale dwóch lekarzy na 70-80-% powiedzieli że dziewczynka

a przez ten tydz co byłam w szpitalu iga robiła z tatusiem co chciała i teraz trzeba ją ustawiać na odpowiednie tory co sie kończy nieraz godzinnym darciem bo kto postawi na swoim a najbardziej to wymyśla z ubieraniem

no właśnie kwasiek chyba też w ciąży ciekawe na kiedy ma termin dawno tu nie zaglądała

• Mamusie
DObry 😉

no Kwasiek mogłabyś tu co napisać 😁 hehe

Angela dlatego ja nie chce karmić tak długo bo potem cięzko oduczyć dziecko traktuje cię jak smoczek a nie jako pokarm my już powoli się oduczamy ale to bardziej dlatego że młody chce cyca co 1h, 2h a kiedyś spokojnie 3h, 4h wytrzymywał na noc butla z kleikiem bo się budził coraz częściej a wcześniej ładnie przesypiał całe noce...

Sylwia no tak to jest z tymi naszymi szkrabami moja też ostatnio świruje ale już rzadziej i nawet jest w miare "delikatna" dla Patryka... 🙂 z brzuszkiem tam uważaj dziewczynka super 😉 nie bedzie problemu z ciuszkami 😁 hyhy

• Mamusie
No kurcze ja na butle chce przejsc ale co jak skubaniec nie hce tylko mleka z butli pic. Tak jak mówisz Zuziek,smoczek sobie zrobil,bo juz w ogole smoczka nie chce w nocy za bardzzo. Jak mnie czasem nie było to pił z butli,a teraz to nie chce,a dzis jedziemy na zumbe 😉

• Mamusie
No kurcze ja na butle chce przejsc ale co jak skubaniec nie hce tylko mleka z butli pic. Tak jak mówisz Zuziek,smoczek sobie zrobil,bo juz w ogole smoczka nie chce w nocy za bardzzo. Jak mnie czasem nie było to pił z butli,a teraz to nie chce,a dzis jedziemy na zumbe 😉

• Mamusie
Rozmawiałam z Kwasiek na fb. Korzysta z neta przez telefon i ma problem ze znalezieniem tutaj naszego wątku i ma problem z pisaniem przez niego na foroch. Na fb może pisać, dlatego zasugerowałam fejsbookowy "brzuszek", tym bardziej, że szybciej i częściej zajrzymy na niego niż na forum, nie trzeba korzystać z programów, dzięki którym możemy umieść zdjęcia. Ja poczyniłam pierwsze kroki na fb - zaproponowałam pisanie i napisałam co u mnie. Teraz czekam na odzew.

A ja borykam się z myślami czy karmić małego do 6 m-ca czy tak jak Olę do 11,5 m-ca. Zobaczymy, bo jeżeli będzie jak u Was, że co chwilę będzie chciał jeść to wprowadzę mieszane karmienie albo od razu przejdę na mm. Ostatnio jadł bez problemu z butli moje mleko, bo 2 razy mąż karmił na próbę, bo moja mama miała zostać z Kondziem, jak szłam do gina i z Olą do lekarza, bo panie z przedszkola sugerowały ospę, a małą uczuliła surówka z surowej marchewki, którą zjadła w przedszkolu. Kiedyś wspomniałam pani, ale Ola wcześniej nie jadła w ogóle surówek na obiad, a tu od niedawna zaczęła jeść. Jak moja mama dawała mu butle to nie wybrzydzał i zjadł ze smakiem. Mam nadzieję, że tak jak Ola bez problemu przejdzie z cyca na butlę.

Angela, fajnie, że chodzisz sobie na zumbę.

• 3 tygodnie później...
  • 1 rok później...