Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

Meldunek 🙂 dużo nie naskrobie bo czekam aż Paweł wróci z miasta wtedy wyjdziemy razem na zakupy 😜
chrzestny Majki przyjedzie w piątek wieczorem na roczek 😉
a drugi 26 grudnia taki porządny 😁 🙃
ha ha ha Pigi napewno było zajeLiście 🙃 🙃
Nina i co robisz z karmieniem??
Aga współczuje że Majusia chora,napewno też jest marudna przez to i ty pewnie wykończona jesteś 😞
Sylwia ja lubie ciemne i intensywne kolory tak jak czerwień w kuchni 😁 🙃
JA TEŻ SKŁADAM SPÓŹNIONE NAJLEPSZEGO DLA Klarci I Ali 🙂 😘
U NAS BYŁA TAKA WICHURA ZE SZOK DRZEWA LATAŁY,PRĄD GASŁ,LATARNIE MRUGAŁY CO CHWILE GASNĄC I SIĘ WŁANCZAJĄC NICZYM W HORRORZE 🤪
PAWEŁ NAWET LENE WZIĄŁ NA NOC DO DOMU DO KOTŁOWNI 😘
A JA CIESZYŁAM SIĘ ŻE DO PRACY NIE SZEDŁ BO BYM SIĘ BAŁA TAK BYŁO OSTRO NA DWORZU,A POZA TYM DOBRZE JEST SIĘ WTULIĆ CZASEM GDY SIĘ BOISZ W MĘSKIE RAMIONA ☺️ 😁

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hej Mamuśki 🙂
Niestety fotek nie moge dać a bylo na co patrzec hahaha impreza była taka, że do KOŃCA ŻYCIA JEJ NIE ZAPOMNE !! 🤪 🤪 🙃 😎 Pan tańczył, rozbierał się i jeszcze wiele innych rzeczy, ale się wstydze powiedzieć hahaha ☺️ 🤪 😮 😁 🙃
Moja Ala dzisiaj spać nie mogła, ale na szczęście jest M w domu to do Niej wstawał a ja się wyspałam 😁 Teraz musze Ją ubrać bo chodzi w samym pampersie a raczej raczkuje i kolana pościera haha 😁

aisak_89 napisał(a):
Hej Mamuśki 🙂
Niestety fotek nie moge dać a bylo na co patrzec hahaha impreza była taka, że do KOŃCA ŻYCIA JEJ NIE ZAPOMNE !! 🤪 🤪 🙃 😎 Pan tańczył, rozbierał się i jeszcze wiele innych rzeczy, ale się wstydze powiedzieć hahaha ☺️ 🤪 😮 😁 🙃
Moja Ala dzisiaj spać nie mogła, ale na szczęście jest M w domu to do Niej wstawał a ja się wyspałam 😁 Teraz musze Ją ubrać bo chodzi w samym pampersie a raczej raczkuje i kolana pościera haha 😁

No nie wypada dawać takich fotek 🤪 🙃
ja też z chęcią bym popatrzyła 😁
a mój na to że odrazu by mi walizki spakował 😲 😲 🤪
ale na pytanie czy taka praca by mu sprawiala przyjemność powiedział że napewno 🤪

• Mamusie
Jak już nasza Cycolina - ladacznica się wstydzi, to nieźle musiało być 😁
A byłaś z Mają u lekarza Aga?? Oczka ma całe sklejone 😞 biedna.
Sylwia, potem filmik proszę wrzucić 😁
Już za dwa dni Maja i Ala mają roczek 🤪 🤪 ale jaja. A rok temu ich matki, czyli Krowa i Foka rodziły 🤪 🤪 a my byłyśmy w tym czasie na brzuszku pełne emocji 😁

• Mamusie
Mledunek 😁
Byłysmy na spacerze i zakupach 🙂
Mini ten facet miał za to zapłacone i to co się tam działo to była tylko zabawa a więc partner nie ma na co być zły no chociaż.... jakby mój wiedział cała prawde co się działo to pewnie by mu ciśnienie skoczyło hahaha ale wszystko było podkontrolą 😁

aisak_89 napisał(a):
Mledunek 😁
Byłysmy na spacerze i zakupach 🙂
Mini ten facet miał za to zapłacone i to co się tam działo to była tylko zabawa a więc partner nie ma na co być zły no chociaż.... jakby mój wiedział cała prawde co się działo to pewnie by mu ciśnienie skoczyło hahaha ale wszystko było podkontrolą 😁

Ha ha tylko że byk to zazdrośnik,sam uważa że mężczyzna może więcej niż kobieta 😠
Na niego nawet słowa "ale przystojnego listonosza mamy" działa jak płachta na byka 🤪 🙃
Gosia awatar super i ta reklama pampersa 🤪
ja dziś tak stale z doskoku...
Dziś usłyszałam słowa które mnie poraziły tak jak Gosie 😞
"mama i tata mnie nie kocha tylko Maje" 😞 😞 ☺️ ☺️

• Mamusie
Oczywiście nic nie nadrabiałam 😞 ☺️ Ale Katarzyno byłaś na jakiejś imprezie gdzie był "tańczący półnagi ,przystojny męszczyzna"???? O jak ja Ci zazdroszczę hahaha, chętnie bym popatrzyła na takie ciacho 😁 😁 😁
Aga no ja nie raz słyszałam że Paula jest nie kochana 😞 Teraz sie troszkę polepszyło,nie mówi że jest nam niepotrzebna, mam nadzieję że tak czuje na prawdę . Niestety tak maja mamy które maja dwójkę dzieci.
Adusia już obchodziła roczek Sebusia , teraz kolej na Mini i Olę 😆

• Mamusie
A tak w ogóle to miałam Wam napisać co z teściową.
Więc przez jakies 3 tyg. bolał ja brzuch, brała jakies prochy przeciw bólwe. Nagle dostała okropnego bólu i wezwali pogotowie, zabrali ja i od razu na operacyjną. Okazało sie że gdzieś w jelicie zrobił się guz(nie rak)który zatrzymał kał. Ten atak bólu był z powodu pęknięcia jelita. Jelito pękło i odchody wylały się w brzuchu. Więc stan bardzo ciężki, teraz okazało się że nerki i serce są w okropnym stanie. Wrak człowieka. Jej stan sie polepszył trochę. Lekarze daja jej jakies 60% . Więc jest trochę lepiej , ale lekarz nie pozwala sie jeszcze cieszyć z poprawy. Na razie czekamy co dalej będzie. Ja myśle że wszystko będzie dobrze. Tomek strasznie sie przejął , gotujemy jej zupki takie jak 4 miesięcznemu niemowlakowi bez przypraw i muszą być zmiksowane, aby rzołądek zaczął poprawnie pracować.
N

• Mamusie
gonia88811 napisał(a):
A tak w ogóle to miałam Wam napisać co z teściową.
Więc przez jakies 3 tyg. bolał ja brzuch, brała jakies prochy przeciw bólwe. Nagle dostała okropnego bólu i wezwali pogotowie, zabrali ja i od razu na operacyjną. Okazało sie że gdzieś w jelicie zrobił się guz(nie rak)który zatrzymał kał. Ten atak bólu był z powodu pęknięcia jelita. Jelito pękło i odchody wylały się w brzuchu. Więc stan bardzo ciężki, teraz okazało się że nerki i serce są w okropnym stanie. Wrak człowieka. Jej stan sie polepszył trochę. Lekarze daja jej jakies 60% . Więc jest trochę lepiej , ale lekarz nie pozwala sie jeszcze cieszyć z poprawy. Na razie czekamy co dalej będzie. Ja myśle że wszystko będzie dobrze. Tomek strasznie sie przejął , gotujemy jej zupki takie jak 4 miesięcznemu niemowlakowi bez przypraw i muszą być zmiksowane, aby żołądek zaczął poprawnie pracować. No już wiecie co i jak 🙂 Już starczy przykrych wieści.
Ja mam od 5 grudnia tydzień urlopu więc będę codziennie z Wami 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
A dziś już mówię dobranoc bo ide kąpać Olę 😉
Dobrej nocy kofffane 😘 😘 😘 😘 😘

o kurcze Gosia to nie ciekawie z teściową 😞
i też ostrzeżenie by nie lekceważyć bólu.... 😞
Aga daj jutro znac co z Majeczką,a na silny katar wiesz co jest dobre inchalacja ze stężonej soli fizjologicznej ale to na recepte.... 🤨

Sezon zachorowań u maluszków 😞
Aga a na oskrzelach nie słyszysz szumu?? tzn.wiesz o co mi chodzi chyba co?? 🤔
ruzia mojej małej idzie górna dwójka i marudzi,ale odpukać narazie zdrowa 🙂

• Mamusie
No hejka. Wróciłam w końcu do żywych hehe 😜 Nadrabiam i na bieżąco piszę bo nie spamiętałabym 😁 😉

Karcia super!! Moja Gabi też miała wałeczki ale chyba nie aż takie hehe. To jest najsłodsze co może być 🙂

Co do ubioru na Święta to jeszcze nie myślałam bo na razie roczek mi w głowie także muszę jej coś specjalnego kupić 🙂

Odnośnie karmienia piersią uważam że to kwestia czysto indywidualna także każdy ma prawo dokonać takiego wyboru, z punktu widzenia którego uważa, że jest najlepszy 🙂

Info dla nowych mamsiek 🙂 - Gabi urodziła się 10 grudnia aczkolwiek termin miałam na 18- tego, godz 14:35 w piątek a w niedzielę już wyszłyśmy i to był na równo ze Ślubem i urodzeniem dziecka najpiękniejszy dzień w życiu 🤪 Gabi ważyła 3190 kg i mierzyła 57 cm 🙂 Teraz ma ok 11 kg 🙂 Miała mnóstwo zakładeczek i wałeczków a teraz zostało ich już niewiele ale robi się z niej już taka dziewczynka także chyba czas by się z nimi pożegnać hehe

Dominiś uroczy! Przystojniak 😉 Cieszę się, ze z oczkiem już dobrze 🙂 No i śpóźnione życzonka na 11 miesięcy 🙂

Najlepsze życzenia również dla Alicji i Klarci 🙂] No dla naszego Sebusia który jako pierwszy z grudniowych dzieci skończył roczek!! 🤪 🙂

Co do koloró to też wolę takie intensywniejsze ale oprócz czerwieni chyba... W kązdym razie my w jednym pokoju mamy fiolet ale nie o taki mi chodziło bo facet kupil za jasny także w przyszłości przemaluję na śliwkę albo właśnie jagodowy 🙂 Póki co staram się jakoś ddobierać dodatki by było zrównoważeni między ścianami a podłogą i meblami 🙂

Czitosik, super, że jesteś w końcu z nami !! 😉 Przykro mi z powodu teściowej ale nadzieja zawsze umiera ostatnia także wierzę , że będzie dobrze!! 🙂

Kafi, po lekarzu jutro daj znać bo zasmuciłaś mnie tą sytuacją z Majunią 😞 Pewnie jakieś kropelki przepisze i będzie ok 🙂

Ufff chyba to wszystko 😉 Lecę zaraz spać bo jestem wykończona. Dzisiaj mi skończył kuzyn płytki kłaść w kuchni także miałam trochę sprzątania. Poza tym mała jest wymagająca, marudzi, wymusza i tylko do mnie by chciała. Wiecie o czym mówię zresztą...

Dobrej nocy mamuśki i dzieciaczki 🙂

No mamy ja zapomnialam podać moja pierwsza
córeczka Oliwka urodziła się w 40 tyg.z wagą 3530/57 🙂 - byla bardzo wyczekiwana zwłaszcza że ciąża była ciężka i 9 miesięcy zagrożenia,9 wypisów szpitalnych.....
a Majusia urodziła sie w 38 tyg. z wagą 3400/55 🙂 chciałam wcześniej urodzić bo nie chciałam cesarki no i zaplanowalam poród na ten dzień mąż mi pomógł 😁 🙂

http://imageshack.us/ ----------.> wchodzisz tu
zaznaczasz ---> BROWSE i wybierasz foto
następnie pod spodem zaznacz prześli teraz i rozpocznie się wysyłanie 🙂
później pokażą się linki skopiuj ten o nazwie kod forum
i wklej go tutaj 🙂