Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):
Mini a próbowałaś własne mleko mieszać z mm? tak niektóre mamy robią na początku i jak nie odpowiada butelka próbować smoczków o innym kształcie, może zatrybi

próbowałam butelki innej bo ma z lovi i z campola balonik ale wiesz co chyba nawet nie jestem gotowa by to robić ☺️

skoro nie jesteś gotowa to nic na siłe, poczekaj jeszcze 🙂

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

aga_ta napisał(a):
konkubent i to są jaja

ha ha ha niech go ch...za drzwi wyrzuci palant 😠
druga sprawa że NIE POWINNA wg mnie z alimentów na pierwsze dziecko opłacać konkubenta i wydatków jego bo ojciec dziecka płaci na potrzeby dziecka wg mnie...
kolejna rzecz miała powody by ją podać i kto jest prawnym opiekunem bo zawsze wydawało mi się że tylko prawny opiekun czyli osoba wychowująca dzieci ma prawo do alimentów na nie 😮

• Mamusie
nie moze go wyrzucić bo jest zameldowny
dwa musi płacić na mieszkanie bo on nie zapłaci i ich eksmitują
trzy podał ją nie wiem czemu bo żadne z nich tak naprawde tymi dziećmi sie nie zajmuje, a najwiecej kasy pcha w to jej matka, której własnie ten konkuben kazał znaleśc dobrze płatną prace żeby takiego chłamu im nie kupowała (ona jest rencistka bo jest chora i wiekszosc kasy im daje zeby dla dzieci było) tylko coś lepszego
opiekunami są oboje ale mają ograniczone prawa, tam kurator wszedł (i tu zdziwka dlaczego nie został w4ezwany na sprawe i nie składał zeznan)
a dzieci "wychuwują" oboje, chociaż te dzieci wiecej wychowuje szkoła i podwórko, ale ona przestała dawać kase na niego a on chce wydrzeć tym bardziej że ona teraz dostała spadek po ojcu i sprzedaje to pole i kilka tys wpadnie i on by nic z tego nie dostał

aga_ta napisał(a):
nie moze go wyrzucić bo jest zameldowny
dwa musi płacić na mieszkanie bo on nie zapłaci i ich eksmitują
trzy podał ją nie wiem czemu bo żadne z nich tak naprawde tymi dziećmi sie nie zajmuje, a najwiecej kasy pcha w to jej matka, której własnie ten konkuben kazał znaleśc dobrze płatną prace żeby takiego chłamu im nie kupowała (ona jest rencistka bo jest chora i wiekszosc kasy im daje zeby dla dzieci było) tylko coś lepszego
opiekunami są oboje ale mają ograniczone prawa, tam kurator wszedł (i tu zdziwka dlaczego nie został w4ezwany na sprawe i nie składał zeznan)
a dzieci "wychuwują" oboje, chociaż te dzieci wiecej wychowuje szkoła i podwórko, ale ona przestała dawać kase na niego a on chce wydrzeć tym bardziej że ona teraz dostała spadek po ojcu i sprzedaje to pole i kilka tys wpadnie i on by nic z tego nie dostał

troche zakręcone to 🤢 i chore 🤢
ale są pseudo matki i pseudo tatusiowie 😠

• Mamusie
hej 🙂 wozki fajne Mini ten smarti ogladalam bardzo mi sie podoba ale on nie jest skladany jak parasolka i to problem dla mnie bo ja nie chce znowu takiego bo musze miec miejsce jeszcze w bagazniku 🙂 jeszcze sie porozgladam ale wydaje mi sie ze tamten zamowie jeszcze moze cos mi wpadnie ale nie wiem hihi Agata dobrze ze wszystko ok z maluszkiem 🙂 lece suszyc wlosy i powoli Dominika pakowac na nocke do dziadkow 🙂

• Mamusie
Dzień dobry jeszcze w starym roku 🙂 nie wylądujcie panie pod stołem hahah. Ja dzisiaj piję mój ukochany rum z limonką i z colą, ale wszystko z głową, także będę pić powoli i upić się nie mogę, wiadomo. Bawcie się świetnie, czy to w kapciach, czy to w szpilkach 😁 Oby ten rok był dobry dla każdego 😁

• Mamusie
Agata, mi się nei podobają trójkołowce. Lepsze dla dwójki dzieci takie wózki:
http://allegro.pl/wozek-dla-rodzenstwa-podwojny-abc-design-tandem-i2027373992.html
Bo takie co dzieci sa obok siebie to myślę, że są mało praktyczne - np. w drzwiach się nie zmieścisz.
A na rodzinę nie patrz, tylko kupuj co TOBIE się podoba 😁

naylaaa napisał(a):
Agata, mi się nei podobają trójkołowce. Lepsze dla dwójki dzieci takie wózki:
http://allegro.pl/wozek-dla-rodzenstwa-podwojny-abc-design-tandem-i2027373992.html
Bo takie co dzieci sa obok siebie to myślę, że są mało praktyczne - np. w drzwiach się nie zmieścisz.
A na rodzinę nie patrz, tylko kupuj co TOBIE się podoba 😁

ja myśle że 3-kołowce mało stabilne a co przy tym idzie niebezpieczne 🤢
a ten co Nina pokazała ładny i zgrabny 🙂

• Mamusie
Nina wózek fajny tylko koła nieduże, u mnie wyboje i błoto, potrzebne mi raczej pompowane koła,
a właśnie z takich nic na pomowanych niestety nie znalazłam 😞
Mini trójkołowce są bardzo stabilne, jeździłam quinny jak za nianie robiłam, super się prowadził, 3kołowiec pompowany normalnie płynął po wybojach 🙂 a ten jest dodatkowo z jogger czyli bardzo stabiliny na każdej powierzchni, można z nim biegać nawet 🙂

• Mamusie
o właśnie z męzem się ściełam, pokazałam mu wózek a on " tak żono który to już wózek będzie, 3? a po co ci 3 wózek" i za chwile "nie wymyślaj, mała będzie na piechote chodzić", no a co będzie jak nie będzie? a na pewno nie będzie bo przeciez ona jest mała a jeszcze jak zobaczy że inne dziecko wożone nie bedzie chciała być gorsza ...
aj się zezłościłam .. 😞

• Mamusie
Ha hahaha Agata to ile Ty masz wózków ??????????? Ja myślę że Zosia jeszcze za mała aby chodzić obok wózka 🤢
Jak dla mnie to trzykołowce mi sie podobają, gdybym nie miała parasolki to kupiłabym Oli trójkołowca. No ale szkoda mi kasy.
Słyszałyście że od Nowego Roku ubranka dziecięce znów drożeją 😮 Szok i okropienstwo 🤢
My z Tomaszem w domku spędzamy Sylwestra w towarzystwie naszej młodszej córki 🤪. Paulinka do koleżanki pojechała.
Nie wiem czy zajrzę jeszcze(pewnie nie) , SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aga_ta napisał(a):
Nina wózek fajny tylko koła nieduże, u mnie wyboje i błoto, potrzebne mi raczej pompowane koła,
Mini trójkołowce są bardzo stabilne, jeździłam quinny jak za nianie robiłam, super się prowadził, 3kołowiec pompowany normalnie płynął po wybojach 🙂 a ten jest dodatkowo z jogger czyli bardzo stabiliny na każdej powierzchni, można z nim biegać nawet 🙂

to przypomni sobie jak kiedyś pisałam na brzuszkach,babka zle wjechała na chodniki trójkołowcem i wnet przewaliłby się z dzieckiem w środku....
ja osobiście uważam 3 za mało bezpieczne ale to ja....

• Mamusie
mini23 napisał(a):
aga_ta napisał(a):

to przypomni sobie jak kiedyś pisałam na brzuszkach,babka zle wjechała na chodniki trójkołowcem i wnet przewaliłby się z dzieckiem w środku....
ja osobiście uważam 3 za mało bezpieczne ale to ja....

zapewne wszystko jest kwestią marki, ja jeździłam tym z quinny i naprawde rewelacja, i po dołach kraweznikach i ok było