Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
naylaaa napisał(a):
Hej 🙂 melduję się na chwilę. zaraz mamy gości (4 rocznica ślubu), także tylko nadrobiłam. W weekend może mnie nie być, bo daję kompa do przeczyszczenia, a mąż wyjeżdża, także się nie martwcie hahah 🙂

Gratuluje rocznicy 😘 i udanego prezentu, bedziecie blizej siebie 😉
mam nadzieje, ze rocznica uplywa w romantycznym nastroju 🤪
Mini, masz dzis pewnie gorszy dzien 😘 😘 😘
dziewczynki przywiaz Bykowi za rogi a sama idz na spacer ( chyba juz za pozno ☺️ ) albo ksiazke poczytaj 😉 a tak powaznie, to podziwiam- ogarnac dwoje dzieci to nielatwa sprawa, wiem cos o tym 🤔 czasem mozna miec dosc i trzeba gdzies i jakos odreagowac 😉
jutro pewnie mnie nie bedzie, bo bede caly dzien w pracy, chyba,ze przed snem zajrze.
dobranoc 😘

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
hej 🙂 Nina spoznione ale szczere życzenia z okazji 4 rocznicy najwazniejsze duzo miłości 🙂 Dominik z mówieniem też stoi w miejscu chociaż coś tam powtórzy czasem, ale nie chce dwa razy hehe np. powiem krem a on powtorzy jakies keem ale powiem,żeby jeszcze raz to juz nie hehe ale ma czas 😉 Tez mi jeczy chyba przez ta ostatnia czwórke pewnie znowu to potrwa no ale jakos to wytrzymam teraz na szczesie wiecej na podwórku siedzimy to wtedy jest znośny 😁 KAsiu i jak z pracą, wdrożyłaś się już? Agata na n-ce jest przeciez polsat sport z tego co wiem to po co wam dwa dekodery i opłaty ? 😜 Lece pomyśleć o jakimś śniadaniu 🙂 A mały mnie też zaraz do szału doprowadzi grrrr 😠

kasiak napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Hej 🙂 melduję się na chwilę. zaraz mamy gości (4 rocznica ślubu), także tylko nadrobiłam. W weekend może mnie nie być, bo daję kompa do przeczyszczenia, a mąż wyjeżdża, także się nie martwcie hahah 🙂

Gratuluje rocznicy 😘 i udanego prezentu, bedziecie blizej siebie 😉
mam nadzieje, ze rocznica uplywa w romantycznym nastroju 🤪
Mini, masz dzis pewnie gorszy dzien 😘 😘 😘
dziewczynki przywiaz Bykowi za rogi a sama idz na spacer ( chyba juz za pozno ☺️ ) albo ksiazke poczytaj 😉 a tak powaznie, to podziwiam- ogarnac dwoje dzieci to nielatwa sprawa, wiem cos o tym 🤔 czasem mozna miec dosc i trzeba gdzies i jakos odreagowac 😉
jutro pewnie mnie nie bedzie, bo bede caly dzien w pracy, chyba,ze przed snem zajrze.
dobranoc 😘
Masz racje ostatnio czuje się zmęczona tym wszystkim a w dodatku mój kiedyś nie mal idealny mąż teraz zrobił się leniwym dupkiem stale słyszę później ,jutro,albo sama sobie zrób 😠
Majka dziś wstała w humorze może 4 wybiła bo wczoraj to był kataklizm 🥴
z jej mówieniem wygląda tak daj, cie,ce (chce),tatiuś,tata,mama,buba,dada,baba,kiczi kiczi (wołanie do kotka) kotki i pieski to nadal są BE 😜 😁 ,tam, dzie (gdzie),i na pytania np. chcesz am odpowiada cie,chcesz dada iśc cie,a jak nie chce kiwa głową na nie chociaż czasem też kiwa a i tak cośchce 😁

a powiedzcie jak u was z wózkami bo Maja nie chce siedzieć w wózku jak ją wyjmne na chwile to później się wygina w łuk gdy chce ją tam wsadzić 🤢
no i dłuższe trasy samochodem np 1,5 h bez przerwy to zaczyna krzyczeć i płakać bo nie chce już chyba siedzieć 🤢

• Mamusie
mini23 napisał(a):
a powiedzcie jak u was z wózkami bo Maja nie chce siedzieć w wózku jak ją wyjmne na chwile to później się wygina w łuk gdy chce ją tam wsadzić 🤢
no i dłuższe trasy samochodem np 1,5 h bez przerwy to zaczyna krzyczeć i płakać bo nie chce już chyba siedzieć 🤢

u nas na odwrót mała uwielbia autem jeździć tak jak i Paweł, ja po godzinie mam dość a oni mogliby całymi dniami siedzieć i siedzieć 🤪 jak jechaliśmy w bieszczady to 4 godz drogi, ja nudności męczenie się a Zosia w swoim żywiole, teraz ostatnio mieliśmy z nią problem ale to dlatego że nie dość że chciała kasze to jeszcze kopki nie mogła zrobić to wtedy 10 minut nie mogła wysiedzieć w samochodzie spokojnie
co do wózków, Zosia dużo na piechotke chodzi ale jak zobaczy wózek to pierwsza leci i sie wspina na niego i wozić każe, ale muszę być do tego flipsy 🤪 no i tylko do pewnego momentu potem chce wyjść i siłą jej nie wlożysz spowrotem
Sylwia na n-ce nie ma polsat sportu jest tylko orange sport, a jak mm brał to w ogóle na n-ce nic nie było z polsatu
Nina a czemu jeszcze 4 i spokój, jest jakaś przerwa jak już dzieci mają te 16 zebów?
Mnie głowa boli, pogoda okropna i zimno, wziełam tabsa i czekam aż zadziała, dzwoniłam do mamy a ona że u dziadka jest bo strasznie się źle czuje, wymiotuje no i mają stracha, dziadek po śmierci babci nagle strasznie sie postarzał i w ogóle zrobił się z niego typowy dziadek w kapciach jak nie on, sypie sie strasznie i mama się boi, a już jak mama się boi to pewnie tam niewesoło jest 😞

• Mamusie
Dominik lubi wozkiem jezdzic wiec jak go posadze to nie ma problemu, ale wiecej i tak na piechotke chodzi, co do samochodu to hmmm ostatnio nie jezdzilismy nigdzie dalej ale on uwielbia siedziec w aucie 🙂 lece go polozyc spac bo marudzi mi i jeczy, na dwor wyszlam, ale szybko wrocilismy bo ziamno i wieje az mi sie nie chcialo... 🤢

naylaaa napisał(a):
Cześć 🙂 Mój lubi jeździć wózkiem póki co i nie ma problemów 😁 a autem ostatnio jechał i podobało mu się.
Do tej pory myślałam, że małemu 5 się wybiła, ale to chyba czwórka 🤢 🤢 Aga, jesteś pewna że Maja ma piątki?? 😜 🤪 🤪 🙃 🙃
czyli wychodzi że moja Majka ma tylko jebsa bo nie chce siedzieć w wózku tylko woli na nogach iść a kiedyś było na odwrót 🤢 a w samochodzie tak jak pisałam do półtorej godziny usiedzi później marudzi może to dla tego że siedzi z tyłu z Oliwką a ja z przodu??

• Mamusie
mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):
Cześć 🙂 Mój lubi jeździć wózkiem póki co i nie ma problemów 😁 a autem ostatnio jechał i podobało mu się.
Do tej pory myślałam, że małemu 5 się wybiła, ale to chyba czwórka 🤢 🤢 Aga, jesteś pewna że Maja ma piątki?? 😜 🤪 🤪 🙃 🙃
czyli wychodzi że moja Majka ma tylko jebsa bo nie chce siedzieć w wózku tylko woli na nogach iść a kiedyś było na odwrót 🤢 a w samochodzie tak jak pisałam do półtorej godziny usiedzi później marudzi może to dla tego że siedzi z tyłu z Oliwką a ja z przodu??

a może mało widzi? Zosia wcześniej też ze mną ale odkąd ma nowy wysoki fotelik i jeszcze siedzi na srodku to ma gdzies moją obecność 🤪

aga_ta napisał(a):
mini23 napisał(a):
naylaaa napisał(a):

a może mało widzi? Zosia wcześniej też ze mną ale odkąd ma nowy wysoki fotelik i jeszcze siedzi na srodku to ma gdzies moją obecność 🤪
moja siedzi przy oknie tez wysoko a buba obok niej 🙂 poza tym to wielki samochód

aga_ta napisał(a):
To Mini nie mam koncepcji, dzieci z reguły lubią jeździć samochodami
czuje sie dzisiaj jak niedobita mucha 😞 przespałam się w dzień ale jeszcze gorzej 😞
tak z reguły,Maja też lubi,ale gdy dalsza trasa i bez przerwy jedzie półtora godziny to już zaczyna marudzić,popłakiwać 🤢
to samo jest np gdy jade z nią sama autobusem 🤢

naylaaa napisał(a):
ulalala 😁
czego 😁 nie no poważnie ja mam chorobę lokomocyjną zwłaszcza latem aż wstyd bo często muszę mieć wazie co woreczek ☺️ ☺️
nie lubię też jak w samochodzie jest za gorąco nawet zimą 🤢

• Mamusie
Hej 🙂

Co do tego co kto ma po kim to coś w tym jest na pewno 🙂 Zresztą można brać to pół żartem pół serio 😉

Kasia, super, że wyjaśniliście sobie wszystko i Ślub nadal aktualny. Czekamy na wieści w sprawie narodzin nowego członka rodziny 🙂

Co do smoczków to prawda jest taka, ze nie jest to dla zgryzu zdrowe bo pojawiają się przy dłuższym użytkowaniu problemy logopedyczne związane z mową. Ważne by w porę zacząć wadę leczyć a będzie ok 🙂

Dzieciaczki coraz więcej mówią co jest piękne! Nie idzie nadążyć hehe 😉

Nina, gratulacje z okazji 4 rocznicy Ślubu!!!

Sylwia, sandałki bardzo fajne, przynajmniej wizualnie mi się podobają co rzadko się zdarza bo mam wypaczony gust 😁 😁

Gabi wyszły górne kiełki (chyba:silly 🙂 Mamy w każdym razie 14 zębów i czekamy na jeszcze dwa dolne żeby było po równo hehe.
Generalnie jest na "nie" często i wyraźnie to mówi kiwając głową. Czasem mam wrażenie jakby drwiła z nas haha 😁 Widzę w każdym razie że robi do świadomie. Odpowiada tak lub nie jak o coś zapytam. Z mową idziemy do przodu ale nie sposób wymienić wszystkiego co mówi. Myślę, że jest ok.

Mini, moja we wózku robi mostek rzadko, raczej obserwuje wszystko dookoła i jest cierpliwa. A jak się wkurzy to pokazuje palcem na ziemię i mówi "to, tam". W samochodzie też porażka. Do teściów mamy ok pół godziny a wysiedzieć nie może.
Wskazuje palcem na mnie, ciocie, babcie dziadka itd jak się pyta po imieniu np. gdzie jest Marta, Paulina, Wera itd. Także czai hehe.

Ja w końcu weekend. Plan wstępnie napisałam a teraz czekam na męża, wypijemy piwko i lecę odespać tydzień 🙂

Dobranoc WarioDki 😁 🙂

• Mamusie
hej 🙂
siedzenie w wozku je ok, chyba ze ja wyjmie np. w parku. wtedy musi sie niezle wymeczyc, zeby znowu do niego wsiasc. zarowno w wozku, jak i w samochodzie Musi miec cos do pochrupania (paluszki, flipsy...) wtedy jest ok 😉
nie mam pojecia ile Kaya ma zebow 😮
dzis u niani Kaya plakala i nie chciala mnie wyposcic 🤨
jutro mam na 4.30, zaraz ide spac 😘