Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Musiałam iśc Dominika do łóżka zaprowadzić bo sam nie chciał, ale już śpi więc napiszę wiecej 🙂 Mini Ty masz dobrze z tym swoim mężem hehe ja na mojego nie narzekam tylko ja nie mogę pospać sobie zresztą nawet gdyby mi kiedyś Paweł pozwolił to i tak bym pewnie nie wytrzymała w łóżku słysząc moich chłopaków 😉 Ja też uważam, że to co zrobiła Agata było wręcz wstrętne bo my się tu martwimy, a ona nas olała chociaż napewno podczytywała co piszemy... no ale ostatni raz wypowiadam się na ten temat. Łaciata Ty nam masz dać znać co Nina napisze i nawet nie próbuj czegoś pominąć 😜 lece na chwile do Pawła do zakłądu bo chcę żeby mi półkę do szafki jeszcze dorobił 😁

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
O rety Kasiu jak Ty funkcjonujesz? Ja bym już padła pewnie 🙂 kurcze troche mnie mama nastraszyłą bo w zeszłym tygodniu robiłam badanie ogolnie morfologie i toksoplazmoze, wyniki żeby już nie jeździć do przychodni tam to kazałam, żeby przesłali do ośrodka gdzie mama pracuje no i dziś przyszły, no i morfologia jest ok ale tokso mam zastanawiające tzn. mam IgG 240, a IgM jest ok nawet nie pamietam ile tyle, ze to pierwsze świadczy o tym, że kiedyś miałam toksoplazmoze no i jest bardzo wysoki ten poziom hmmm spisałam wyniki z ciąży z Dominikiem i wtedy IgG już miaąłm wyższe(co znaczyło, że przeszłam kiedyś toksopolazmoze ) i miałam IgG 55,4 a IgM 0,38. Mama ze swoją panią dr z ośrodka rozmawiała i ta dzwoniła do mojego gina ale on nie odbierał akurat jestem ciekawa czemu mam teraz takie wysokie.. 🤢 🤨

SylwiaC napisał(a):
O rety Kasiu jak Ty funkcjonujesz? Ja bym już padła pewnie 🙂 kurcze troche mnie mama nastraszyłą bo w zeszłym tygodniu robiłam badanie ogolnie morfologie i toksoplazmoze, wyniki żeby już nie jeździć do przychodni tam to kazałam, żeby przesłali do ośrodka gdzie mama pracuje no i dziś przyszły, no i morfologia jest ok ale tokso mam zastanawiające tzn. mam IgG 240, a IgM jest ok nawet nie pamietam ile tyle, ze to pierwsze świadczy o tym, że kiedyś miałam toksoplazmoze no i jest bardzo wysoki ten poziom hmmm spisałam wyniki z ciąży z Dominikiem i wtedy IgG już miaąłm wyższe(co znaczyło, że przeszłam kiedyś toksopolazmoze ) i miałam IgG 55,4 a IgM 0,38. Mama ze swoją panią dr z ośrodka rozmawiała i ta dzwoniła do mojego gina ale on nie odbierał akurat jestem ciekawa czemu mam teraz takie wysokie.. 🤢 🤨

Sylwia próbuj dalej się dodzwonić,mam nadzieje że wszystko będzie dobrze 😘

Kasiu to pewnie później zmęczona padniesz 😁

• Mamusie
Sylwia, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. 😘
nie padne dziewczyna, nie padne, dzis jeszcze musze na lotnisko po ojca pojechac 😜
pytalyscie sie jak Paulinie porod uplynal 😎 podobno bylo ok i darla sie teraz jak i z Nikodemem.
zNikonem wiem jak bylo, bo bylam przy porodzie, a teraz nie, ale Paulina mowila, ze bolalo jak cholera i ze pod koniec ciazy zalapala sie na anemie. narazie karmi piersia, ale nie planuje tego robic dluzej jak tydzien 🤢
ogolnie - dobrze NIE ze mieszkamy razem, bo jak widze co ona wyprawia z tym dzieckiem, to mnie szlak trafia 😠 np:
powiedziala, ze nie bedzie jego rzeczy prasowala w ogole,
malemu oczka ropieja i oczywiscie ma je przemywac wacikiem z ciepla woda np. a ona co robi? bieze brzeg pieluchy i wyciera rope i jeszcze w odwrotna strone 😠 😠
ale przeciez ona WSZYSTKO wie lepiej bo to juz jej DRUGIE dziecko.
masakra jakas 😠
dzis tam jade tylko dlatego, ze ama pare rzeczy dla malego i karuzele im podrzuce.
ps. pogrubione NIE dopisalam, bo gdzies po drodze sie zjadlo 😉

kasiak napisał(a):
Sylwia, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok. 😘
nie padne dziewczyna, nie padne, dzis jeszcze musze na lotnisko po ojca pojechac 😜
pytalyscie sie jak Paulinie porod uplynal 😎 podobno bylo ok i darla sie teraz jak i z Nikodemem.
zNikonem wiem jak bylo, bo bylam przy porodzie, a teraz nie, ale Paulina mowila, ze bolalo jak cholera i ze pod koniec ciazy zalapala sie na anemie. narazie karmi piersia, ale nie planuje tego robic dluzej jak tydzien 🤢
ogolnie - dobrze NIE ze mieszkamy razem, bo jak widze co ona wyprawia z tym dzieckiem, to mnie szlak trafia 😠 np:
powiedziala, ze nie bedzie jego rzeczy prasowala w ogole,
malemu oczka ropieja i oczywiscie ma je przemywac wacikiem z ciepla woda np. a ona co robi? bieze brzeg pieluchy i wyciera rope i jeszcze w odwrotna strone 😠 😠
ale przeciez ona WSZYSTKO wie lepiej bo to juz jej DRUGIE dziecko.
masakra jakas 😠
dzis tam jade tylko dlatego, ze ama pare rzeczy dla malego i karuzele im podrzuce.
ps. pogrubione NIE dopisalam, bo gdzies po drodze sie zjadlo 😉
no to albo jest po prostu nie odpowiedzialna albo może zmęczona wszystkim i robi już wszystko na skróty 🤢
ja prasuje teraz tylko ubrania które ubieram danego dnia,ale wcześniej wszystko prasowałam bo tak zabija się bakterie.
Mnie często trafia szlag jak widzę np zachowanie szwagierki,czy innych znajomych i to co robią z dziećmi to koszmar 🤢 🤢
np szwagierka :
zimno na dworze śnieg zima!! - 10 a ona na dworze dzieciakowi picie daje które wisiało na rączce od wózka bo oni chcą!!! 😠
słoneczko cieplutko a ona im bawełniane grube boby na główki zakłada!!
upał skwar a ona w środku tego skawr (chodzi mi o lato) wyrzuca maluchy na dwór bez czapek!!

a później leciała czy mam coś na gorączke bo małą gorączkuje!!

• Mamusie
Kasiu niech Paulina uważa na oczka pamietam jak małemu ropiały praktycznie jak wyszliśmy ze szpitala- przemywałam wodą, później roztworem soli, rumiankiem, roztworem kwsu bornego, co chwila antybiotyk a oczko i tak ropiało przez 11 miesięcy się męczyłam zanim poszliśmy na zabieg... będę wiedziała wszystko po 17, bo gin dopiero tak będzie mógł odebrać telefon a to nie ja dzwonie tylko pani dr z przychodni gdzie mama pracuje (mój lekarz rodzinny) wiec będzie dwóch lekarzy rozmawiać to powinnam wiedzieć konkretnie 😉 myślę, że nie ma się czym martwić bo to świadczy o przebytej tokso no, ale lepiej się upewnić 😉

naylaaa napisał(a):
Ja tylko na chwilę, melduję, że mam kompa 🙂 napiszę jak mały pójdzie spać, bo jest niemożliwy, a mąż dostał o 13 telefon, że ma jechać o 17 do Niemiec 🤢
Nina czemu mu tak zmieniają?? wasze plany w łep idą 😞

SylwiaC napisał(a):
narazie nic nie wiem, jutro juz beda dzwonic do mojego gina bo narazie nie odbiera chyba wyjechal na szkolenie czy cos, wiec jutro beda probowac jeszcze 😉 Nina no szkoda, ze tak nagle męża wezwali, i jak po wizycie?
I to jest podejście odpowiedzialne 😘 🙂

• Mamusie
Chyba są zakręceni jak sanki w maju i to dlatego 🤢 🤢 no, ale wiadomo, szurać nie wolno jak się chce mieć pracę.
To tak : wziyta u ortodonty :
pan doktor powiedział, że jestem ekstremalnym przypadkiem, jeśli chodzi o zgryz 😉 i będę wyzwaniem dla niego i chce mi zrobić hollywoodzki uśmiech 😜 leczenie ok. 3 lat (!)
Kosztorys ściął mnie z nóg ... koszt leczenia 7200zł! Ale rozkładajac to na koszt wizyt przez 3 lata to 200zł za miesiąc. (plus wykupione przeze mnie aparaty 1400zł oczywiście)
No, ale teraz zaczęły się schody, bo muszę wyrwać ósemki. Miinnnnnniiiiiiiii ratuuuuuj 🙂 będziesz mnie wspierać duchowo 😁
I najtaniej gdzie znalazłam do tej pory to 250zł za jednego zęba! A na nfz pani mi powiedziała, że jak do aparatu, to nfz nie refunduje. Także jestem w kropce, bo kasą nie sram na zawołanie i na razie kazali mi przyjśc jak wyrwę 8 wszystkie i dojdę do siebie. Wtedy zakładają jakieś pierścienie i taki dziwny aparat który mi przesunie zęby w tył ( na pół roku) i wtedy dopiero założą taki prawdziwy metalowy.
Muszę wymyslić coś, co mam gadać, żeby mi 8 wyrwal na nfz, tylko nie wiem co 🤢 🤢 nie uśmiecha mi się wydawanie takiej kasy. Zdrowe są, to przecież mi nie wyrwą, bo coś tam 🤨 🤨

naylaaa napisał(a):
Chyba są zakręceni jak sanki w maju i to dlatego 🤢 🤢 no, ale wiadomo, szurać nie wolno jak się chce mieć pracę.
To tak : wziyta u ortodonty :
pan doktor powiedział, że jestem ekstremalnym przypadkiem, jeśli chodzi o zgryz 😉 i będę wyzwaniem dla niego i chce mi zrobić hollywoodzki uśmiech 😜 leczenie ok. 3 lat (!)
Kosztorys ściął mnie z nóg ... koszt leczenia 7200zł! Ale rozkładajac to na koszt wizyt przez 3 lata to 200zł za miesiąc. (plus wykupione przeze mnie aparaty 1400zł oczywiście)
No, ale teraz zaczęły się schody, bo muszę wyrwać ósemki. Miinnnnnniiiiiiiii ratuuuuuj 🙂 będziesz mnie wspierać duchowo 😁
I najtaniej gdzie znalazłam do tej pory to 250zł za jednego zęba! A na nfz pani mi powiedziała, że jak do aparatu, to nfz nie refunduje. Także jestem w kropce, bo kasą nie sram na zawołanie i na razie kazali mi przyjśc jak wyrwę 8 wszystkie i dojdę do siebie. Wtedy zakładają jakieś pierścienie i taki dziwny aparat który mi przesunie zęby w tył ( na pół roku) i wtedy dopiero założą taki prawdziwy metalowy.
Muszę wymyslić coś, co mam gadać, żeby mi 8 wyrwal na nfz, tylko nie wiem co 🤢 🤢 nie uśmiecha mi się wydawanie takiej kasy. Zdrowe są, to przecież mi nie wyrwą, bo coś tam 🤨 🤨
Nina powiedz że bolą cie 8,ściemniaj że czujesz taki ucisk jakby na 7 i strasznie cie boli 🙂
ale wiesz mnie wyrwanie nie bolało a jak minęło znieczulenie to tydzień zdychałam 🤢
nawet myślałam ze 7 ,mnie boli a to ból promieniował bo po zagojeniu ulga 🙂
i nigdy nie wyrywaj na raz chyba że przez rurkę będziesz jadła 😁

No zakręceni są na bank 🤢 bo wasze palny psują raz tak a raz srak....

to aż 3 lata zdjęcia nie dasz?? 😞 a jak to się rozsypie za pół roku?? 😞

naylaaa napisał(a):
Tak się boję tych ósemek, że nie wiem 😞
Kasiu, najlepiej się nie denerwować, chociaż nerwy człowieka porywają, jak coś jest nie "po naszemu", albo niehigieniczne 😞 wstać o tej godzinie! mnie by chyba musieli z łóżka ściągać! 🙂 a jak sobie radzisz?
Aż tak tragicznie nie będzie tyle że dyskomfort jak będziesz jadła na początku itp no i trochę poboli przyznaje się że byłam na przeciwbólowych i dobrze że Maja wtedy tak cyca nie chciała... ale da się przeżyć 🙂

• Mamusie
Dam Ci wtedy prywatnie 🙂 hahaah forum się nie rozsypie 😁 ja tu będę do śmierci 🙂
ale się wkurw***, nic nie mam w tym kompie, muszę instalować i wszystko pozmieniać po swojemu ehhhh.
No, ale komu mam mówić, że mnie zęby bolą?? 😉 mojej dentystce?? 🙂 zrobi prześwietlenia, będą mnie ganiać, a potem powiedzą, że jest ok 🤪 🤪 myślałam o wyrwaniu dwóch naraz ☺️ ☺️ a tak naprawdę i 4 naraz ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

naylaaa napisał(a):
Dam Ci wtedy prywatnie 🙂 hahaah forum się nie rozsypie 😁 ja tu będę do śmierci 🙂
ale się wkurw***, nic nie mam w tym kompie, muszę instalować i wszystko pozmieniać po swojemu ehhhh.
No, ale komu mam mówić, że mnie zęby bolą?? 😉 mojej dentystce?? 🙂 zrobi prześwietlenia, będą mnie ganiać, a potem powiedzą, że jest ok 🤪 🤪 myślałam o wyrwaniu dwóch naraz ☺️ ☺️ a tak naprawdę i 4 naraz ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
ha ha nie bądź głupia zwłaszcza ze po wyrwaniu musisz uważać by nic tam się nie dostało a nawet płukać za mocno nie możesz by skrzep nie wypadł 🙂

a jak cie wkór...żymy to tez zostaniesz czy focha pizgniesz?? 😁 🙃 🙃

• Mamusie
Hahhahaah mają ojca w dupie 🙂 niech je zamknie w piwnicy 🙂

Łaciata, do mnie nie można nic powiedzieć, bo jedno złe słowo, a daję nogę z forum 🙂

Specjalnie dla Ciebie szuałam w google krzywych zębów i nie znalazłam takich krzywusów jak moje 😉 a zdjęcia nie zrobię, bo się ekstremalnie wstydzę! Nawet mężowi nie pokazuję, bo nie chcę żeby się odkochał 😉 ☺️ ☺️

naylaaa napisał(a):
Hahhahaah mają ojca w dupie 🙂 niech je zamknie w piwnicy 🙂

Łaciata, do mnie nie można nic powiedzieć, bo jedno złe słowo, a daję nogę z forum 🙂

Specjalnie dla Ciebie szuałam w google krzywych zębów i nie znalazłam takich krzywusów jak moje 😉 a zdjęcia nie zrobię, bo się ekstremalnie wstydzę! Nawet mężowi nie pokazuję, bo nie chcę żeby się odkochał 😉 ☺️ ☺️
czyli foch?? 😁
ja też zębów bym nie dała 😁 ha ha 😁

• Mamusie
hehe Nina to niezły koszt, myślę, że możesz ściemniać że Cię boli bo tego Ci nie udowodnią 😉 A koszt jest niesamowity no wiadomo rozkłada się wiec nie jest tak źle 😁 co do wyników to pewnie będę musiała powtórzyć badanie za tydzień żeby sprwdzić poziom znowu bo tak na dobrą sprawę nie powinno to wzrastać, a jak nie będzie pewnie wiedział co ze mną zrobić to wyśle mnie do poradni chorób zakaźnych w Toruniu, no ale to się okaże pewnie jutro narazie nie ma co się denerwować do jutra już nic nie zmienie. Lecę 😘

• Mamusie
Nina 🙂 moja szwagierka nosi już 3 lata haha no i być może niedługo go zdejmie jak jedna szparka miedzy zębami zniknie haha chodziła, co dwa miesiące na skręcanie chyba tak to się nazywa 🙃 Sylwia na pewno wszystko będzie dobrze czasami to wina maszyny, że taki wynik wyszedł …