Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Hejka 🙂

Widzę, że się trochę rozpisałyście 🙂 Dobrze, dobrze- bo się coś ciągle kręci 😁 🙂

Sylwia, z wynikami na pewno dobrze! 😉 Kwestia wyjaśnienia i tyle więc nie stresuj się 🙂
Nina, koszt spory 🙃 No ale czego się nie robi dla ładnego uśmiechu 😉
Kasiak, i jak sobie poradziłaś z podzieleniem obowiązków matki, żony i kobiety pracującej?? 🙂 Słyszę, że nie narzekasz więc cieszę się że jednak zaryzykowałaś i jest ok 🙂
Mini, może i masz rację... ja za bardzo jestem obiektywna może i tyle. Pewnie sama bym srała strachem jakbym ciągle się źle czuła... Nie wiem bo byłam raz w ciąży i dopiero na koniec czułam się zmęczona. No ale zmęczenie i złe samopoczucie to pojęcie względnie. Wiem, że każda z Was chciała i chce dobrze, ja też... 🙂 Źle się znów zrozumiałyśmy. Agata z pewnością wróci do nas.

Koleżanka z pracy namówiła mnie na kolejną wizytę w Big Starze więc kupiłam znów dwie parys spodni hehe 😜 No ale 30 zł potrafię stracić w jeden weekend na pierdoły więc lepiej zainwestować w coś co się na dupę założy haha 😁 😁

Jutro piątek więc jest dobrze 🙂 Tyle tylko że mam lekko zapuszczone mieszkanie więc sprzątania jest od cholery... 🤢 Czeka mnie sprzątanie, pranie, zmywanie no i pisanie tygodniowego planu zajęć... Ech, to jest chyba najgorsze 🙃 😜 😉

Wpadam tylko powiedzieć dobranoc mój gra więc dziś kompa nie mam 🤢

Ósemkowiczki ja mam jeszcze 2 na bank do wyrwania bo od dawana mam pęknięte i dziąsło je częściowo zasłoniło 🤢 🤢 i się bojam 😞 😞
w ogóle zęby mi strasznie pękają 😞

Dobra nie rozpisuje się tylko życzę każdej miłej nocy 😘 😘

• Mamusie
kafinka napisał(a):
Marta, czemu tylko 30 zł za spodnie? Jakaś wielka wyprzedaż jest !mam na myśli czy to we wszystkich sklepach? Chętnie bym kupiła 🙂

Nie wiem kochana czy we wszystkich sklepach właśnie bo Nina miała chyba u siebie sprawdzić (mam nadzieję , że wszędzie 🙂 ) W każdym razie u nas wyprzedaż jest spodni po 20 zł a druga para 50% taniej czyli opłaca się kupić dwie bo wtedy każda kosztuje po 15 zł. No i w razie konieczności skracanie gratis 🤪 Wzbogaciłam się o 4 pary spodni w cenie 60 zł, toż to jest dopiero promocja 🤪 🤪 🤪 Sprawdź u siebie 😉 😘

Ja też życzę wszystkim dobrej nocy 🙂

• Mamusie
hej jestem i ja 🙂 Marta no to zakupy udane znowu 😁 U nas kiedys tez były w big starze ostatnio wyprzedaze ale dlatego, ze zamykali sklep jednak wtedy nawet nie weszłam tam bo z małym ciężko się dostać było bo po schodach 🤔 oki zajrze pozniej bo jade za chwile do sklepu po chlebbek i do babci na herbetke po drodze zajade 😉

• Mamusie
ja tylko na chwile, bo zaraz do pracy lece,
Nina, nie wiem czy pamietasz, ale mi wszystkie osemki usuwali chirurgicznie i.... rewelacja. po obudzeniu sie z narkozy raz tylko po kilku godzinach wzielam paracetamol i tyle. nic mnie nie bolalo.
trzymam kciuki. 😘
moze dzis wieczorkiem wpadne, to wiecej sie rozpisze, pa 🙂

kasiak napisał(a):
ja tylko na chwile, bo zaraz do pracy lece,
Nina, nie wiem czy pamietasz, ale mi wszystkie osemki usuwali chirurgicznie i.... rewelacja. po obudzeniu sie z narkozy raz tylko po kilku godzinach wzielam paracetamol i tyle. nic mnie nie bolalo.
trzymam kciuki. 😘
moze dzis wieczorkiem wpadne, to wiecej sie rozpisze, pa 🙂

tak Kasiu tylko wiemy jakie realia pod względem leczenia itp są w pl,w Anglii nawet poród obywa się bez jęków jak podają znieczulenie...
jak oglądam programy typu porodówka gdzie mamusie sobie gadają a w między czasie prą to jestem w szoku 🤔
no a z drugiej strony słyszałam że 8 powinien osuwać chirurg a mi usunęła dentystka 🤢 za miesiąc pójdę z następną o ile odwaga mi pozwoli 😁
a Kasiu i pytanie zakładali ci osłonke albo mały szew na ranki by jedzenie się nie dostawało??

• Mamusie
no więc z wynikami jest ok, tzn. mam się nie przejmować bo ani mi ani dziecku to nie szkodzi 🙂 Dominik sobie śpi był już tak padnięty, że położył się na kanapie obok Pawła i zasnął, no i mamy 12 ząbka czwórka mu się ostatnia wybiła 😁 tylko nie jestem pewna, ale chyba na tym narazie nie koniec bo wydaje mi się,że trójka jedna zaczęła wychodzić, ale nie jestem pewna bo nie dał zajrzeć hehe Kasiu miłego dnia w pracy i czekamy do wieczora 😉 Mini kurcze z tego co wiem to u nas też chirurdzy usuwaja 8 🤔 lece naczynia pomyć aaa bo wam chyba nie napisalam we wtorek był pan z serwisu do zmywarki wszedł do domu zobaczył zmywarkę, próbował wcisnąć jakiś przycisk ale nic nie działało wiec powiedział, że to moduł i że zamówi i przyjedzie zamontować za jakieś dwa tygodnie 😠 no kurde tyle to mogłam im przez telefon powiedzieć i mówiłąm że nie działą nic nie można wcisnać itd. no i kolejne dwa tygodnie musze myć gary ręcznie, a jak mi ciężko się teraz przyzywczaić bo najlepiej jak jest rozpalone żeby woda byłą ciepła a to teraz już praktycznie tylko wieczorem więc z reguły umyje część bo wszystko się nie mieści, a do ego bałagan w kuchni ciągle masakra jakaś normalnie 🤢

SylwiaC napisał(a):
no więc z wynikami jest ok, tzn. mam się nie przejmować bo ani mi ani dziecku to nie szkodzi 🙂 Dominik sobie śpi był już tak padnięty, że położył się na kanapie obok Pawła i zasnął, no i mamy 12 ząbka czwórka mu się ostatnia wybiła 😁 tylko nie jestem pewna, ale chyba na tym narazie nie koniec bo wydaje mi się,że trójka jedna zaczęła wychodzić, ale nie jestem pewna bo nie dał zajrzeć hehe Kasiu miłego dnia w pracy i czekamy do wieczora 😉 Mini kurcze z tego co wiem to u nas też chirurdzy usuwaja 8 🤔 lece naczynia pomyć aaa bo wam chyba nie napisalam we wtorek był pan z serwisu do zmywarki wszedł do domu zobaczył zmywarkę, próbował wcisnąć jakiś przycisk ale nic nie działało wiec powiedział, że to moduł i że zamówi i przyjedzie zamontować za jakieś dwa tygodnie 😠 no kurde tyle to mogłam im przez telefon powiedzieć i mówiłąm że nie działą nic nie można wcisnać itd. no i kolejne dwa tygodnie musze myć gary ręcznie, a jak mi ciężko się teraz przyzywczaić bo najlepiej jak jest rozpalone żeby woda byłą ciepła a to teraz już praktycznie tylko wieczorem więc z reguły umyje część bo wszystko się nie mieści, a do ego bałagan w kuchni ciągle masakra jakaś normalnie 🤢
Sylwia ciesze si.ę że jesteście z fasolkiem bezpieczni 🙂
ja mam tak samo jak ty woda ciepła gdy palimy ale tez możemy ten bojler do prądu włączyć al;e po co 🙂

Byłam z dziewczynkami na spacerku w lesie,i nad woda 🙂
Maja bawiła się rączkami w wodzie a później wielki płacz bo czas do domu 🙂
ślicznie dziś jest 🙂

• Mamusie
Sylwia, najważniejsze że wszystko jest w najlepszym porządku 😁 My wróciliśmy z drugiego spaceru 🙂 dzwoniłam dziś do tych chirurgów i ceny mnie zrmoziły... musze się umówić na konsultację i wtedy mi stwierdzi, czy musi być dłutowana 8, czy obędzie się bez. Módlcie się, żeby się obeszło, bo inaczej to dupa z aparatu jak za zęba mi wyjdzie 400 czy 600 😞 😞 nawet ie chcę myśleć 😞
Kasiu, w Anglii macie luksusy, nie ma co 😁 a w Polsce ... nfz.... 🙃 🙃 😠 😠 🤨 🤨

Tak w ogóle.... to moje dziecko jak długo nie chodzi!! Dalej tylko przy meblach itd. Za tydzien mamy szczepienie to się spytam, co lekarz o tym sądzi, ale pewnie wszystko ok.

• Mamusie
hej 🙂 ja z dworu wrocilambo u szwargra po sasiedzku siedzielismy sobie na dwórku bo tak przyjemnie, mały poszedł spać o 18.30 bo był tak padniety po całym dniu na dworze 🤪 ale był na podsłuchu 😉 Nina ten chłoiec to jakbym Dominika widziała hehe no mój słabszy jest ale tak lubi, a Łukaszek śliczny jak zwykle z tymi swoimi oczkami 🙂 a dzieci nie muszą chodzić do półtora roku lekarz nic nie powie z tego co wiem jak u nas 😉 Lece sie szykować do snu 😘

• Mamusie
Hejka.

Sylwia, super, że z wynikami ok 🙂
Nina, z aparatem się uda, zobaczysz 😉
Mini, to dzieci skorzystały...las, woda... Super!
Kasiak, o kurde to już za tydzień Ślub! 🤪 Będziemy przeżywały 🙂
Kafi, daj znać czy zakupy się udały 🙂

Co do chodzenia to mi lekarz mówił, że norma jest do półtora roku ale co lekarz to pewnie ma inne źródła wiedzy. Np u nas jest chłopiec który ma 17 miesięcy i jeszcze nie chodzi.

Ogólnie jestem wyjebana z akcji jak kosmonauta więc ani nie posprzątałam ani nie napisałam planu zajęć do pracy. Jutro mnie to czeka 🙃 No ale dzisiaj po tym całym tygodniu muszę odpocząć 🙂

Miłego wieczorku 😉

Jestem i ja 🙂

Marta u mnie to co u ciebie 😁 jestem wyjebana jak bezpiecznik 😁
las i jezioro mam na 3 minuty- 5 minutek od domu 🙂

Nina ja już ci mówiłam że Łukasiu ma piękne oczka 🙂

Sylwia też czasem robię jak ty że siedzimy ze znajomymi koło domu grill itp a maluchy śpią 🙂 ale nasza Niania jest inna - tzn mamy 24 na dobę bezpłatne połączenia do siebie mój dzwoni na mój numer odbieram zostawiam telefon u dzieci w pokoju ściszam głośność rozmowy a mój bierze swój na dwór i włancza głośnomówiący 😁

poukładam wszystkie rzeczy we wszystkich szafach a sporo tego,bo Maja ma własną meblościankę z ubrankami,Oliwka własną,no i ja i mój 😁
poza tym poprałam firanki pozmieniałam,i wywiesiłam 3-4 p[pralki ciuchów 🤢

ps.dziewczynki już 3 noc śpią razem w łóżku u Oliwki w pokoiku 🙂 i zadziwiającą i Oliwka w nocy się nie budzi i Majusia tez słodko śpi 🙂 nad ranem dopiero jakoś się zlatują do nas 🙂

• Mamusie
Hej 🙂
Miniatura - ale Ty masz czas ostatniego postu!! Bardzo chciałaś być pierwsza 😁
Tyyyy, coś dalej nie ma naszych biletów, chyba Kasia wysłała gołębiem pocztowym ma i gdzieś się zagubił 🤢 🤢 Musimy coś wymyślić, bo kiecki mamy eleganckie, nie mogą się zmarnować.
Marta, dzieci dały Ci w kość 😁 no ja tez słyszałam, że do 18 miesięcy jeszcze może nie chodzić.

naylaaa napisał(a):
Hej 🙂
Miniatura - ale Ty masz czas ostatniego postu!! Bardzo chciałaś być pierwsza 😁
Tyyyy, coś dalej nie ma naszych biletów, chyba Kasia wysłała gołębiem pocztowym ma i gdzieś się zagubił 🤢 🤢 Musimy coś wymyślić, bo kiecki mamy eleganckie, nie mogą się zmarnować.
Marta, dzieci dały Ci w kość 😁 no ja tez słyszałam, że do 18 miesięcy jeszcze może nie chodzić.
Nina ja to samo słyszałam że do 18 miesiąca maluszek może nie chodzić 😘
a post marze by mieć 00:00:00 😁

grrrrrrrrrrr już od rana jestem zła!! pożyczyłam w pon jakoś szwagrowi mikser,dziś dzwonie do mojego że ma go przywieźć bo chce gofry robić,teraz pojechał brata odwieść do domu bo był u nas otwieram plecak a tam mikser tyle że NIE MÓJ!!!! 😠 😠
nie mówiąc już o tym że mój piękny jeździ dziś jak ze sraczką i każdemu coś przewozi zamiast siedzieć z dupą w domu 😠

• Mamusie
Meldunek 🙃

Sprzątam poniekąd bo jestem z młodą sama. Rafał w pracy. Pozmywam, wstawię zupę i muszę zrobić zakupy na niedzielę 🙂 Poza tym nie wiem czy mówiłam ale kupiłam świetną apaszkę sobie i dzisiaj muszę upolować jakieś baletki 🙂

Jak mój wróci to posprzątamy, przemeblujemy sypialnię a wieczorkiem X-Faktor 🤪 Już nie mogę się doczekać 🤪 😉 Oczywiście jestem fanką Lisowskiej hehe.

Miłego dnia wszystkim 🙂

P.S. Wiecie jaka ma być pogoda na długi weekend majowy??? 😉