Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
jezeli ktos z was ma doswiadczenie z ukladaniem psa... ale z mieszancami tej rasy bywa roznie, poczytaj sobie najlepiej w internecie.
jednak, jesli moge cos zasugerowac: kochasz porzadek i czystosc, a z psem juz tak miec nie bedziesz, chyba, ze bedziesz non stop sprzatac. siersc, pochlapane podlogi, jak pies pije wode, w deszczowe dni ( a u nas jest ich wiele 😉 ) brudne slady na podlodze, bo raczej nie doczyscisz idealnie 🥴 , nie bede pisac, ze to wielka odpowiedzialnosc, bo to pewnie wiesz 🤨

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
M już mi wybił ten pomysł z głowy hahaha powiedział to samo co Ty Kasiu haha i jakoś mi odeszła ochota. Jakiaś malutka rasa ok ale jednak staford to dość duży pies i same spacery spadły by na mnie bo wiem, że M by to olał a ja jakoś nie widzę siebie z psem na smyczy i z Alicją za rękę 😮

• Mamusie
Cześć dziewczyny 🤪
Kasia pies to obowiązek straszny i brud, ale to najwspanialszy i najwierniejszy przyjaciel. Jak ja wracam z pracy zmęczona i padnięta to jedynie moja suka się cieszy i skacze wkoło mnie, Tomek i Ola zauważą ze wróciłam , Paula czasem nawet z pokoju nie wyjdzie 🥴
A sofa cudeńko - mój góst 😆 tylko kolor inny.
Wózek pokaże jak zrobię fotę bo nie mam czasu szukać na allegro.
Ola podziębiona , w nocy sie często budzi i gorączkuje 😞
Kayka i Alusia zachwycone śniegiem hahahaha .Miło popatrzeć na szczęśliwe dzieci 🙂
Mućko jak możesz nie lubić zimy ???? i lata ????? - oj dziwaczko hahahahahaha 😘 No właśnie co z rozwodem ??? A jak reagują dziewczynki na P.?? I zadam Ci głupie pytanie ?? Czy myśleliście z K o własnym dziecku ???
Sylwia moja Ola tańczy tylko z Paulą 🤪 🤪 🤪 i ją papuguje , przy nas nie tańczy 🤔
A jesli chodzi o lekarzy to trudno znalezc dobrego specjalistę - wszędzie.

Lece sprzątać i obiad robić - mielone kotleciki.

• Mamusie
hej nadrobiłam, ale mam mało czasu na pisanie bo Adaś się budzi i płacze... KAya i Ala szczęśliwe ze śniegu widać 🙂 Kasia ale cie M rozpieszcza z tymi prezentami hehe pozazdrościć 😉 kanapa fajna, ja mam z materiału i nie nadązam czyscic na wiosne chcę specjaliste zamówić niech wyczyści i kupię nakrycia na czas aż Adaś trochę podrośnie bo żal mi tej kanapy. My dzis do mojej siostry jedziemy na imieniny wiec moze wieczorem zajrze. A co do psa ja też chcę ale dopiero jak ogrodzimy działkę i jak Adaś już będzie pewnie stąpał na nóżkach hehe no bo ja chcę psa na zewnątrz bo w domu bym nie chciała... ale owczarka niemieckiego sobie kupimy 😉 u nas też wszyscy kichają i kaszlą jedynie (odpukać Adaś się trzyma) u nas teraz jest minus 10 stopni wiec ja nie wychodze narazie z domu hehe

• Mamusie
Dobry Dzień 😁
Gosiu ja też bym chciała inny kolor- ciemna czekolada 🙂 Taki beż nie wchodzi w grę haha

Sylwia polecam owczarka niemieckiego - ja miałam i to był ukochany pies ! Co do kanapy to ja wiedziałam, że moja Ala by ją moment zniszczyła ( kanapę z materiału) - ta się nadaje do wywalenia ale poczekam jeszcze do lata i wtedy będę myśleć o nowej.

Co do prezentu to ten jest bardziej dla M hahaha chociaż wiedział, że taka wersja telewizora mi się podoba i poszedł na kompromis kupił coś sobie w wersji dla mnie haha
Teraz żeby było po równo ze sprzętami to on tv ja chce frytkownice tefala bo już marzę o niej chyba od października haha

• Mamusie
No i zgoda w małżeństwie się opłaca hahaha, Kasia tylko patrzeć a frytkownica znajdzie sie w twojej kuchni 🤪 🤪 🤪
Ja nie marzę sprzętach bo mamy wydatek samochodowy 😞. A w grudniu zepsuł się tv Pauli więc przed gwiazdką kupiliśmy nowy. Teraz samochód trzeba zrobić 😞 Ja muszę buty sobie kupić bo mi przeciekają 😞 I wózek kupiłam .Ach te wydatki 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
Ja wysprzątałam jaskinię , zrobiłam obiad. Ola śpi , a jak wstanie to zjemy papu i jedziemy na zakupy 😉

• Mamusie
My musieliśmy kupić tv bo jest wojna - M chce mecze ja chce TLC a Alusia baje albo 4funTv i tym samym trochę sprawa się rozwiąże haha
Gosiu wydatki są zawsze a im więcej masz gotówki tym więcej rzeczy do kupienia się znajdzie 🙃 A w między czasie zawsze się jeszcze coś psuje. Mi się popsuła frytkownica i dlatego chce nową ale jak mam kupić gów**** za 30funtów w które muszę wlać 3-4 L oleju to wolę dołożyć i kupić coś lepszego - do frytkownicy tefala dodaje się jedną miarkę oleju wielkości łyżki stołowej na 1kg frytek 🙂 A do tego można w tym nawet kurczaka zrobić itp.

My mamy jeszcze na głowie remont domu, ale nie myślę o nim na razie pogodziłam się z sytuacją i czekam na moją pracę 🙂 Wtedy ruszymy i tak myślę, że zimą byśmy nic nie robili bo okna się nie otworzy bo zimno i wilgotno a więc ściany by nie schły a co by się kurzyło to wszystko w środku by zostało i Ala by to wdychała i M też co ma astmę. Latem można otworzyć okna jest ciepło to i szybko będzie wszystko schło a i kurz będzie uciekał 🙂

• Mamusie
Z tymi remontami to jest dopiero robota 🤢. Bałagan , brud , kurz 😮 Masakra.
Kasia najważniejsze ża dom macie a remont to z czasem, tak jak piszesz jak pracę znajdziesz 🙂
Mnie tez marza się nowe meble - jasne (mam ciemny brąz), jakaś wanilia może. Ale nie zmieniamy bo chcemy inne mieszkanie.
Zakupy udane 🙂, Olę zostawiliśmy u jej chrzesnej i pojechaliśmy z Tomkiem i Paulą sami 🤪. Kupiłam sobie spodnie i buty 🤪 🤪 🤪 I jakie są przeceeny 😮 Oli dresik z weluru kupiłam różowy - sliczny 😉 I paula spodnie kupiła i Tomaszek koszulki za nieduże pieniądze 🤪
A my z Tomusiem drinka popijamy sobie 😆

No to ja relację zdałam 🙂 Zmykam już , dobranoc 😉

• Mamusie
Kocham zakupy a tym bardziej dla siebie hahaha ale nie jadę do centrum bo bym oszalałam od przecen a i tak wiele rzeczy mam nie noszonych o Alicji nie wspominam - Mama zrobiła taką paczkę, że do lata mam ubrań dla Ali mnóstwo. Ale chętnie bym poszła coś kupiła hahaha 😁

Gosia my mamy niecałe 5 lat na remont hahaha to sporo czasu a później kredyt na kupno tego domu 🙂 Dobrze, że agencja odlicza to co już wpłaciliśmy na czynsz w ciągu tych 5 lat a to jakieś 25 tys funtów.

Teraz kuchnia, później futryny i drzwi u góry następnie podłogi na dole ehhhh o reszcie nie myślę hahaha

• Mamusie
ja sie ciesze,że już mam po tych najgorszych remontach 🙂 teraz w małym pokoju szafe trzeba zrobić, meble do chłopców do pokoju i balustradę na balkonie, no i chociaż ogrodzenie od strony zakładu i ulicy by się na wiosnę przydało 🤢 dużo tego, ale wszystko Paweł sam będzie robił więc nie będzie tak źle 😉 Gosiu ja też wczoraj drinkowałam hehe u siostry wczoraj ja na imieninach piłam bo Paweł chciał kierować 🤪 a dziś jedziemy do nich na łyżwy na staw. A wczoraj tak sypał śnieg,że strasznie biało się zrobiło i szosy bialutkie!!!

• Mamusie
Hello 🙂 czytałam, czytałam i większość zapomniałam, a nie chciało mi się zapisywać, także wybaczcie 🙃 🙃 telewizor i kanapa super, podobają mi się.
Możecie mi wierzyć, lub nie, ale mi Łukasz jakoś specjalnie nie brudzi. Nic mi nie oblepił, nie wymazał jedzeniem, ścian nie mam pomalowanych. Mam łóżko z materiału i taka jak była przed urodzeniem , tak jest taka sama.
On ma paproszek na ręce, to leci z krzykiem, żeby ręce umyć 🤪 🙃 zabawek nie niszczy, wszystko odkłada na miejsce, jak się bawi, to ładnie poukłada. Np. ma klocki i trzy pudełka, to posprząta tak, że wieżyczkę ustawi 🤪 🤪 pudełko na pudełko położy.
oczywiście czasem mu się nie chce, aż tak wzorowy nie jest 🙃 🙃

Zapomniałam, lustro mi brudzi 🙃 🙃

• Mamusie
Ach te remonty, człowiek chce mieć ładnie, ale kasy brak, albo ile nerwów na ten bałagan. My też byśmy chcieli sufit zrobić, ściany w sumie też, bo 2 lata temu robiliśmy i coś nowego by się przydało. Meble też bym zmieniła, bo te skręcaliśmy sami i szafki w komodach się rozpadają 🤢 🤢 gówno takie, ze hej. Sylwia ma takie same, ale jej pewnie mąż fachowiec zrobił, to się trzymają 😁 ale bardzo płytkie są itd.
Kaya jakie pozy na śniegu robi hahahha 😁 piękny macie ogródek 🙂 A wy macie ten dom na zasadzie wynajmu, czy tak jak Pigi?

• Mamusie
Co do frytkownicy, to my mieliśmy kiedyś właśnie taką, gdzie trzeba było tyyyle oleju wlewać, że 3 razy robiliśmy frytki i ją oddaliśmy komuś. A o takiej jak Ty Kasiu marzysz, to pierwszy raz słyszę 🤪 🤪 🙃 🙃 zacofana jestem 🙂
Czita, to zakupy udane 🙂
Ja wczoraj też byłam na wyprzedażach, kupiłam 4 bluzki bez mierzenia, ale 2 muszę oddać, bo brzydko leżą. Ale to już na wiosnę/lato 😁 także oddam te 2 i pewnie coś innego kupię 😁 szorty by mi się przydały.
Muszę kupować teraz, bo potem może być ciężko z forsą 😜

• Mamusie
bry 🙂
ta frytkwnica strasznie mnie zaintrygowala , taka by mi odpowiadala, 🙂
linka jeszcze raz mozna prosic? 🙃
Nina, my mamy domek normalnie wynajmowany od prywatnego landroda, poczatkowo myslelismy, ze go kupimy, bo jest taka mozliwosc, ale chyba jednak bedziemy szukac czegos innego, jesli w ogole uzbieramy pieniadze 😜

• Mamusie
Dobry dzień 😁
Ninka dam Ci linka:
http://www.ebay.co.uk/itm/Tefal-ActiFry-FZ700015-Low-Fat-Electric-Fryer-1-kg-Cap-/300669537272?pt=UK_HGKitchen_SmallApp_RL&hash=item46014d0bf8

Ma ją moja chrzestna i jest bardzo zadowolona 🙂

Ja z ubrań kupuję coś ciągle - niestety moim nawykiem jest siedzenie na ebay haha

Ninka u nas remont równa się z wydatkami jeszcze na fachowców którzy biorą drugie tyle ile kosztują materiały. Dobrze, że mamy tych sprawdzonych polaków co robili salon i nie są jakoś drodzy 🙂

Sylwia a Twój mąż to przydałby m się do zrobienia szafy i schodów haha my mamy wszystko do zrobienia. Wymiana futryn, wstawienie drzwi, schody nowe, wszystkie ściany i sufity w tym podwieszany sufit w kuchni, drzwi i okna do wymiany, ocieplenie domu z zewnątrz, cała łazienka, podłogi na dole hmmm no i ogórdek na koniec do zrobienia hahaha plus meble i dodatki 😁 hahahaha czyli wszystko tak na prawdę hahaha

• Mamusie
Siemka 🤪
Nina to zazdroszczę synka czyścioszka 🤪 Moja Ola też aż tak nie brudzi i nie niszczy , ale jednak sa ślady malucha u mnie w domu 😆
Sylwia to się rozluzniłas wczoraj 🤪 🤪 A na łyżwach to i ja bym pojezdziła , ale nie wiem czy bym potrafiła ☺️
Kasia ja uwielbiam zakupyyyy, uwielbiam sobie kupować ciuchy i Oli , I Pauli i Tomkowi - wszystkim 😁 😁 😁. Gdybym tylko mogła poszaleć to całą galerię bym wykupiła hahaha.
Z Paulą smażyłyśmy FAWORKI , więc łasuchów zapraszam na kawę i faworki do Pruszkowa hihihi
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/195/54659286.jpg/][IMG]http://img195.imageshack.us/img195/2339/54659286.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
A teraz lecę jakiś film z Tomkiem obejrzeć 😉

• Mamusie
No Kuro czekam nadal na Ciebie. Myslę że juz niedługo powinniście tu być . Spieszcie sie bo już coraz mniej faworków.
Moja Ola od wczoraj ma znowu wstręt do jedzenia 🤢 Dziś zjadła tylko 13 swojego śniadania i nic więcej 🤢, nie ma mowy aby coś zjadła. No ale prawie cały czas dopomina się o "ciuciu". Oczywiście nic słodkiego nie dostała.
Przed chwilą wrócilyśmy se spaceru , ależ zimno jest , w nos szczypie.

hej ja tylko na chwile jak coś dodałam kilka zdjęć na Facebooka i nk 🙂 kto chce może zerknąć u mnie problem z połączeniem z netem 😞 więc póki co mnie nie ma 😞
brat ma mi wymienić softa bo na neta jesteśmy umówieni dopiero w lutym 🤢