Skocz do zawartości

Grudzien 2010 | Forum dla mam

kasiak_m

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aisak_89_m

1188

• SylwiaC_m

1379

• naylaaa_m

1441

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Moja Ala to raczej brudasek. Porozwala i nie poukłada i brudzi się strasznie sama czasem nie wiem jak Ona to robi a więc jak Ona jest brudna to i cała reszta którą dotknie. A więc Ninka TY masz super w Łukaszkiem bo moja Ala niszczy rzeczy a raczej tak jak u Gosi są ślady obecności dziecka w domu haha
Co do jedzenia to u mnie też ostatnio jest z tym problem ehhh chciałabym żeby Ala usiadła i się najadła porządnie a Ona je często ale po troszku i ja ciągle muszę mieć w głowie, żeby Jej coś dać w rączkę do zjedzenia.
Gosia chyba każda kobieta kocha zakupy. Obojętnie ile się nie ma ubrań, butów i torebek to i tak ciągle mało haha ja nie mam tylko bzika na punkcie kosmetyków. Jakoś tak kupuje tylko wtedy jak już coś się kończy 🙂 Teraz czas na perfumy i podkład haha

Gosiu wejdz w znajomych niny to mnie znajdziesz 🙂
dzieci często tęsknią za p lubią jak przyjeżdża albo jak jadą do niego. Teraz jak się z nimi widzi to bawi się itp.
ta z nim też się lepiej dogadujemy ale nic więcej.
rozwód weźmiemy jak najszybciej to będzie możliwe bo teraz kilka spraw trzeba załatwić.
z K rozmawialiśmy o dziecku i jesteśmy zgodni że teraz go nie chcemy i nie w przeciągu 5 lat, mamy póki co inne plany. Za 5 lat podejrzewam że już nie będzie nas tym bardziej interesował temat pieluch.
Przez głupotę pokasowałam pamięć w samsungu i muszę od brata poznać kod telefonu by ustawienia fabryczne powróciły.

Z Mają jest różnie jak się ubrudzi to przeżywa i jęczy 🙂
ale jak się upierdzieli to równo 🙂
co do porządków to posprząta zabawki, lubi kurze ścierać sprzątać. 🙂 ale też ma dni gdy buntuje się i woli chlewik obok siebie 🙂

zdjęcia naszych angielskich dam śliczne 🙂

Co do psów pewne jest jedno że to obowiązek. Np chore dziecko ale trzeba wyjść z psem na spacer, i wiadomo trzeba przemyśleć wyjazdy itp ale ja też Kocham psy i bym chciała mieć 🙂

• Mamusie
kafi jakby Oli z Mają byli rok po roku to w pewnym wieku kiedy się wzrost itp. wyrównują mówili by, ze to bliźniaki na 100% !! 😉
Fakt nie wiem jakie są ceny za takie rzeczy tutaj w UK ale jakby nie było jeśli będziemy obydwoje pracować a dom będzie zrobiony to spokojnie nie muszę się o takie rzeczy martwić.
Współczuję rodzinom w Polsce.Jak ktoś ma 1500zł na miesiąc to z czego ma wyłożyć ten tysiąc na wyprawkę 🤨

• Mamusie
hahaha pewnie tak by było 🙃 u was żyję się rewelacyjnie 🙂 czego niestety nigdy tego nie będę mogła powiedzieć o PL 😞 wczoraj rozmawiałam z wujkiem mojego M i jego syn pracuje w Anglii w KFC i zarabia na czysto 5 tyś zł 😲 a tu trzeba zap..... za marne 1500 na rękę 😠 i już powiedział, że nigdy nie wróci zostaje na stałe ....

• Mamusie
kafi taka prawda ... w Polsce jest ciężko. Może nie każdy ma ciężko ale większość i ja mam bardzo mało znajomych którzy nie narzekają na brak kasy albo, że jest jej za mało. Cała reszta niestety musi uważać na wydatki. Tutaj w UK jest inaczej. M pracuje na razie sam i potrafimy za jego pensje żyć normalnie bez martwienia się. Jak ja pójdę do pracy to po ukończeniu remontu już w ogóle będzie rewelacyjnie.

• Mamusie
hej 🙂 Nina to z Łukaszka czyscioszek!!! U mnie Domi bałagani i to niezle hehe frytownica rewelacja ale u nas kosztuje tysiac zł 🤢 Hehe Kasiu mojego męża bys miała to by wszystko zrobił co piszesz 😉 o kurczę Gosia miała faworki!!! mmmm zostało coś jeszcze to może zaraz wyjadę 😉 co do jedzenia to Domi też ostatnio je mniej czasem prawie nic, ale są dania których nie odmówi i wtedy muszę je robić 😁 Kafinka jaka śliczna nowa fotka!!! Oj dzieci to niesamowity wydatek i tym bardziej im większe tym więcej na nie kasy idzie... no a u was Kasia inne życie... my teraz też musimy uważać na każdy grosz bo nie wiadomo jak firma ruszy a oplłacić zusy i inne opłaty porobić trzeba systematycznie więc zamiast wydawać trzeba odkładać na gorsze czasy ... uciekam się ogarnąć 😘

• Mamusie
Hej 🙂
Kaffi, jaka ślicznotka w awatarze 🙂 Bo to Twoja krew 🙂
Nas by teraz raczej było stać na drugie dziecko, ale u nas jest tak różnie z kasą, że wystarczy mi jedno dziecko. Zresztą nawet warunków mieszkaniowych nie mamy na jedno, a co dopiero dwoje 🙃 🙃
Także ja już w ciąży nie będę 😞 a to było coś pięknego 🙂 Ale wiecie, ja sobie nie wyobrażam mieć dwójki dzieci ☺️ ☺️ niby mówią, że miłość się mnoży, a nie dzieli, ale ja nie wiem czy bym pokochała drugie dziecko, tak jak Łukaszka 🙃 🙃
Ahhh czasy brzucha i te nasze świry 🙂 zoo 🙂