Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
hej dawno mnie tu nie bylo 😞
widze ze wy tez nie macie za bardzo czasu na pisanie tutaj 😞
u nas jakos leci,z seba jest troche problemow zwiazanych z jego choroba 😞
kacper narazie zdrowy ale za to taki absorbujacy ze nie mam czasu na nic 😞
A tak u nas jakos ogólnie leci raz pod górke raz ze zgórki ale jakos tam żyjemy 😉

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Asiu u nas jest podobnie Bartek nie toleruje Danonków i Bakusiów inne serki jakoś przechodzą ale np na kanapki sama mu robię i je wszystko to co my niema problemu z niczym.
Kasiu podziwiam Cię i się zastanawiam jak sobie poradzę z dwójką.
Nusia Zazdroszczę Hiszpanii.

U nas problemowo muszę iść z małym na konsultację chirurgiczną bo mamy problem z stulejką i z kuperkiem. Na kuperku narósł mu krwiaczek i nie wygląda to ciekawie. A stulejka nam się nie ściąga i siusiak mu pęcznieje przy sikaniu przez to ciągle mamy zakażenie w moczu i się męczymy. A do chirurga jesteśmy zapisami aż na 26października 😞

• Mamusie
Hej 🙂
Moja Tośka wpyla sporo jogurtów dziennie. Jest to spowodowanie tym, że zawsze rano prosi o jeden po śniadanku, a jak Karol wciąga podwieczorek to podaje też kolejny kubeczek jogurtu/serka Tosikowi. Takich typowych dla maluchów nie chce mi jeść, bo czuje się już co najmniej tak duża jak Lolek i chce jeść dokładnie to co On 🤢 Dlatego też zjada wszelkiego typu Danonki, Monte, jak również tutejsze a'la jogurtowe 'specyfiki'. Na szczęście żadnych rewelacji skórnych nie odnotowaliśmy 😉
Jeśli chodzi o inne posiłki, to jak już wspomniałam Młoda chce dokładnie to samo co Karol, dlatego też już od dawna je to samo co my.

Kasia napisał(a):
hihi a mnie Marcel się pyta gdzie Emilka ma siurka? ja mu mówię że dziewczynki nie mają siuraków tylko cipeczki to każe mi pokazać czy ja też mam cipeczkę 🤪 😁 😁 😁

Pamiętam ten etap 😉 Karol właściwie do dziś jak tylko zmieniam pieluchę Tośce to chętnie zagląda co Ona tam ma i czy przypadkiem nie uległo 'to' zmianie 😁 Tocha z kolei jest zafascynowana tym co mają chłopcy. Wcześniej zdarzało mi się dawać ich razem pod prysznic teraz już nie da rady, bo Tocha za bardzo komentuje i pokazuje paluchem 🤪 😁 🤪 😁
nusia27 napisał(a):
hejka 🙂
meldujemy sie po powrocie z hiszpani 😉 wypoczelismy na maksa, Maryla sie wyszalala a teraz powrot do szarej rzeczywistosci 😜

Ehhh... Zazdroszczę... Jak wrażenia? 😉 Gdzie dokładnie byliście? Jak Marylka zniosła podróż i sam pobyt? Korzystaliście z pomocy biura podróży, czy na własną rękę wszystko załatwialiście? My chcieliśmy też teraz gdzieś polecieć, ale musimy Lolkowi przedłużyć paszport, a żeby to zrobić muszę się wybrać do Dublina, a na razie zbyt wiele się dzieje 🤢
W czwartek byliśmy w szpitalu, bo Karol miał mieć wycinany trzeci migdał. Posiedzieliśmy na oddziale 4 godziny i wyszliśmy do domu 😠 Uznali, że młody jest zainfekowany... Poszłam z nim do mojego lekarza zaraz po wyjściu i okazało się, że te wszystkie szumy w oskrzelach to 'tylko' astma 😠 Badało Go czterech lekarzy, każdemu dokładnie opisywałam choroby syna a Oni i tak twierdzili, że to nie to i trzeba podać antybiotyk 😠 Ręce opadają 😞
W każdym razie zrobiłam Mu testy alergiczne w piątek i teraz muszę dwa tygodnie czekać na wyniki. Podejrzewamy, że do tego co już wiemy doszło jakieś nowe świństewko, bo tych szmerów w oskrzelach jest ostatnimi czasy trochę więcej i do tego doszły wysypki różnego rodzaju... Cały czas coś 😞

• Mamusie
Haniu ja z Karokiem miałam podobne problemy(stulejka). Nachodziliśmy się po chirurgach, ale koniec końców zabieg nie musiał był wykonany. Wystarczyła dobra maść ze sterydem i cała góra pracy z siusiakiem. Trzymam kciuki, żeby i u Was tak się to odbyło 😉
Jak się czujesz? Który to już tydzień? Maluszka już czuć? Płeć już znana? 😉 Co obstawiacie? Masz jakieś przeczucia?

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Haniu ja z Karokiem miałam podobne problemy(stulejka). Nachodziliśmy się po chirurgach, ale koniec końców zabieg nie musiał był wykonany. Wystarczyła dobra maść ze sterydem i cała góra pracy z siusiakiem. Trzymam kciuki, żeby i u Was tak się to odbyło 😉
Jak się czujesz? Który to już tydzień? Maluszka już czuć? Płeć już znana? 😉 Co obstawiacie? Masz jakieś przeczucia?

Mam nadzieje że obejdzie się bez zabiegów.

Tydzień 13 czuje się już dobrze a płeć hmmm narazie nieznana ale czarownice wróżą mi córki i my też się na nią nastawiamy, wywaliło mnie jak nastolatkę, normalnie na twarzy wyglądam jak gęsie jajo. A czy czuć to ciężko powiedzieć bo coś tam niby pływa ale nie mam pewności czy to Li 🙂

• Mamusie
Hej lasencje!! 😉 Kopa czasu! Obiecalam mamusiom z UK z forum, ze sie znow odezwe, wlasnie dotrzymalam obietnicy i postanowilam ,ze i do Was skrobne 🙂 Gratuluje nowych bobaskow - tych juz po drugiej stronie brzusia i tych jeszcze w brzusiu! Mam nadzieje, ze u Was wszystkich wsjo OK no i oczywiscie dzieciaczki slicznie Wam rosna!! Buziole!!! 🙂
P.S. Tak sie wlasnie zastanawiam...tak dlugo mnie tu nie bylo, ze nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie haha! :P 😉 xx

• Mamusie
MadziaW napisał(a):
Hej lasencje!! 😉 Kopa czasu! Obiecalam mamusiom z UK z forum, ze sie znow odezwe, wlasnie dotrzymalam obietnicy i postanowilam ,ze i do Was skrobne 🙂 Gratuluje nowych bobaskow - tych juz po drugiej stronie brzusia i tych jeszcze w brzusiu! Mam nadzieje, ze u Was wszystkich wsjo OK no i oczywiscie dzieciaczki slicznie Wam rosna!! Buziole!!! 🙂
P.S. Tak sie wlasnie zastanawiam...tak dlugo mnie tu nie bylo, ze nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie haha! :P 😉 xx
Pamiętamy Madziu 🙂

• Mamusie
Kasia napisał(a):
MadziaW napisał(a):
Pamiętamy Madziu 🙂

😆

• Mamusie
oo witaj Magda, rzeczywiście długo Cię nie było...ciekawe co tam u Izy też słychać...zresztą u Dony, Blue, Agi nic nie chcą dawać znaku...tak się odcięły bez słowa a zarzekały że będą tu zawsze zaglądać 🤨
ja całkiem zapomniałam że Hania też spodziewa się bobaska...dawaj znać co i jak 🙂

• Mamusie
Kasia napisał(a):
a do mnie Blue pisała i też się spodziewa dzidziusia 🙂 w wakacje nawet spotkały się z Agą 🙂 dziewczynki się fajnie razem bawiły 🙂 Iza dawno się nie odzywała 😞
jejku ale fajnie że Daria będzie miała drugiego maluszka 😘często o Niej myśle jakoś tak utkwiła mi w pamięci 🙂 😘
BLUE odezwij sie napisz co u Was?na miedy masz termin?co będzie...?kurcze tyle pytań ale ciekawość mnie zżera ☺️
dziewczyny napiszcie czasem co Was....

• Mamusie
Asia napisał(a):
Kasia napisał(a):
a do mnie Blue pisała i też się spodziewa dzidziusia 🙂 w wakacje nawet spotkały się z Agą 🙂 dziewczynki się fajnie razem bawiły 🙂 Iza dawno się nie odzywała 😞
jejku ale fajnie że Daria będzie miała drugiego maluszka 😘często o Niej myśle jakoś tak utkwiła mi w pamięci 🙂 😘
BLUE odezwij sie napisz co u Was?na miedy masz termin?co będzie...?kurcze tyle pytań ale ciekawość mnie zżera ☺️
dziewczyny napiszcie czasem co Was....
u blue to dopiero początek 🙂 asiu tobie też oklask 🙂

hahah a to Ci wiadomosc, Blue w ciazy 😜 ostatnia z nas po ktorej bym sie tego spodziewala 😁 Blue wiesniaro zagladanij czasem.
Kasia biedna Emilka, ale tak jak Asia pisze doswiadczenie masz to raz dwa ja wycwiczysz...
a moja panna nie spi jeszcze. cala noc nie spala, tylko plakala, w dzien tez nie spala i teraz po 40 minutach placzu w lozeczku wyjelismy ja i bawi sie w najlepsze. a mama juz pierdolca dostaje

• Mamusie
Kamila - no faktycznie, dlugo mnie nie bylo, jakos tak wyszlo..

A nie wiem czy wiecie (raczej nie, no bo mnie nie bylo 😜), ale ja sie wczesniej tak z Wami 'Styczniowki' zgadalam na wczesniejszym forum, ze w efekcie sama sie bede najprawdopodobniej do 'Styczniowek' zaliczac 😉 ,bo bejbik w drodze i jak sie pewnie domyslacie, nie tak dlugo nam juz zostalo 🙂

To tak a propos ciazy i kolejnych brzuszkow 🙂 Przekazcie Blue ode mnie gratuacje, ktora tam ma z nia kontakt (Kasiu?). Na kiedy w ogole ma termin?

• Mamusie
Łaaaaa!!! Ale wieści!! 😁 Blue cholero jedna! Gratulacje!!!
(tak personalnie, bo nie chce mi się wierzyć, ze tu nie zagląda 😉)
Ale się nam ruch w 'Dzidziusiowie' zrobił 🤪 Suuuper! Normalnie zaczynam zazdrościć tego stanu 😉 Ostatnio mnie jakieś głupie myśli nachodzą hehehe
Nusia 'kolorowo' macie 🤢 Bidulka... Może coś Ją boli? A może ząbki idą? Kurcze... Dziwnie troszkę...
Kasiu współczuję 😞 Pamiętam jednak, że z Patrykiem dawałaś sobie świetnie radę a On sam czerpał z tego maximum korzyści, wierzę, że z Emilką będzie tak samo 😉

• Mamusie
Babeczki czy Wasze szkraby wciąż śpią w dzień? U nas ostatnio jakiś armagedon 🤢 Tośka odmawia w tym temacie współpracy 😠 Od jakiś dwóch tygodni przespała mi może trzy razy w ciągu dnia po godzince, a poza tym nie ma mowy o drzemce 😠 Powtórka z rozrywki normalnie 🥴 Karol był w podobnym wieku jak przestał zupełnie drzemać 🤔 Szokulec! I najlepsze jest to że Młoda wstaje mi o 8 rano, a spać idzie koło 21 i to z wielkimi bólami 🤢 Skąd się pytam te dzieciaki czerpią energię??? Ja też tak chcę!! 🤪

• Mamusie
Moj w ciagu tygodnia raczej nie spi w ciagu dnia, ale zdarza sie, ze jest taki padniety po calym dniu, ze na kanapie zasypia i to jeszcze spory czas przed normalnym czasem spania. W weekendy jeszcze sobie lubi drzemki ucinac, zwlaszcza w niedziele - z tata 🙂 hehe. No, ale moj jest nieco starszy niz Tosiula. A jakie pada na kanapie, to ogolnie tez ile sie namowie, zeby kawaler laskawie zgodzil sie isc do gory na spanie 🤨 Masz racje, poklady energii dzieci maja niesamowite! Zebym i ja tak miala 🤢

• Mamusie
Kurcze Madzia! Teraz to mnie podłamałaś normalnie 🤢 Oskar przecież dwa lata starszy od Tońki i jeszcze zdarza Mu się przysnąć... Kosmos jakiś z tymi moimi wariatami 😠 Dodam tylko, że Oni nie leżą całymi dniami, tylko od rana do nocy na pełnych obrotach, więc tak logicznie myśląc powinni być zmęczeni 🥴 ADHD jak nic 🤪 😁 🤪 😁