Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Jak Lolek miał pół roku to poszłam do lekarza pytać czy aby nie krzywdzę mojego dziecka, bo też był dużym bobaskiem(mimo, że się urodził bardzo drobniutki- ważył 2,76kg to bardzo szybko przegonił rówieśników). Nigdy nie zapomnę wzroku pani dr 😁 Jedyne co mi powiedziała to: 'Pani chyba nie zamierza odchudzać niemowlęcia??' 😮 😁 😁 😁 Faktycznie jak zaczął się poruszać to szybciutko się wyrobił 🙂 Mam nadzieję, ze z Tosiulką będzie tak samo ( a raczej już teraz widać, że jeśli chodzi o ruchliwość to jest baaardzo podobna do brata 🙂 )
moja maja tez była kluska ale jak zaczeła biegac wszystko wróciło do normy, i z tego co zauwazyłam duzo dzieci tak ma. Znam tylko jeden przypadeg gdzie mama (strasznie duża 🙂 tak napycha swoje dziecko ze juz sie powoli robi do mamy podobne. krzywdzi je strasznie a to w dodatku dziewczynka. Jak ja bym miała nadwage i wiedziałabym z czym to sie wiąże nigdy nie pozwoliłabym dziecku sie roztyc a ona normalnie na chama jej pcha do buzi....a słodycze non stop.

HONORATKA napisał(a):
chyba, ze chcesz swoje sprzedać?

Wiesz co ja je dostałam dokładnie 2, ale są w dobrym stanie koloru białego, byś musiała powiedzieć jakie masz wymiary to bym Ci powiedziała czy pasują 🙂 no i jakby co to nie chcę za nie pieniędzy, bo mi się i tak nie przydadzą i nie wiem co z nimi zrobić 😜 mogę Ci później zdjęcie wysłać jak wyglądają.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Witam paskudy z rana 🙃 znowu wypiła ledwo 90ml i ani rusz więcej. No, ale przynajmniej kupa była z rana po tej zupce brązowo-pomarańczowa 🤪 dosłownie tona.. 😁 😁 😁 a jak pachnie.. Chyba małej zaczynają jelita pracować 🙂
blue mój rano wypił 30 ml wow...zauwazyłam ze rano mało je i popołudniu, ale na wieczór i w nocy wraca do normy i wtedy zjada całą flache.

wesa napisał(a):
Blue napisał(a):
Witam paskudy z rana 🙃 znowu wypiła ledwo 90ml i ani rusz więcej. No, ale przynajmniej kupa była z rana po tej zupce brązowo-pomarańczowa 🤪 dosłownie tona.. 😁 😁 😁 a jak pachnie.. Chyba małej zaczynają jelita pracować 🙂
blue mój rano wypił 30 ml wow...zauwazyłam ze rano mało je i popołudniu, ale na wieczór i w nocy wraca do normy i wtedy zjada całą flache.

A daj spokój wczoraj po 23 specjalnie musiałam dać jej mleko to z łaski wypiła te 120ml i w ten sposób miała aż 500ml 😁 kupiłam same deserki, obiadków w Biedronce z Bobovity nie mieli, a Tesco zamknięte no to będzie się musiała opychać nimi 🙂

• Mamusie
wesa napisał(a):
Ja miałam przewijak, ale szybko go sciągnełam bo mnie wkurzał, mału kopał w niego jak leżał w łózeczku, a przescieradełko z niego używam do gondoli, przydało sie 🙂

mi wygodnie na przewijaku przebierać
ale zakładam go na łóżeczko tylko na czas przewijania a tak stoi obok łóżeczka

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
wesa napisał(a):
Ja miałam przewijak, ale szybko go sciągnełam bo mnie wkurzał, mału kopał w niego jak leżał w łózeczku, a przescieradełko z niego używam do gondoli, przydało sie 🙂

mi wygodnie na przewijaku przebierać
ale zakładam go na łóżeczko tylko na czas przewijania a tak stoi obok łóżeczka
no ja w sumie tez sciągałam i kładłam obok ale mnie wkurzało i i tak na łózku przebierałam Go. także poszło w odstawkę 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
wesa napisał(a):
Blue napisał(a):

A daj spokój wczoraj po 23 specjalnie musiałam dać jej mleko to z łaski wypiła te 120ml i w ten sposób miała aż 500ml 😁 kupiłam same deserki, obiadków w Biedronce z Bobovity nie mieli, a Tesco zamknięte no to będzie się musiała opychać nimi 🙂
zazdroszcze ze wam jedza te obiadki i deserki. mój narazie tylko mleko i to w małych ilościach hehe.

wesa napisał(a):
Blue napisał(a):
wesa napisał(a):
Blue napisał(a):

zazdroszcze ze wam jedza te obiadki i deserki. mój narazie tylko mleko i to w małych ilościach hehe.

Wiesz ja bym wolała, żeby jadła tyle mleka co tych obiadków i deserków. Bez sensu, że zje bez problemu cały słoik zupki z mięsem, a mleka nie chce.

Kamila1 napisał(a):
hej łobuzy 🙂
najpierw Was nadrabiam a potem idę się myć hihi
ha wasze są tłuściejsze to będą miały z czego gubić a moja to nie wiem, szkielet będzie 🙃
w dodatku w nocy tak się wierci ze oszaleć można 😮

Nie martw się moja też jest ciągle na 25/50 centylu 🙂 więc jak zacznie się ruszać to będzie mieć niedowagę 😜

Obwód głowy (u noworodka 34—35 cm) jest większy od obwodu klatki piersiowej (32 cm) do końca pierwszego ro­ku życia, potem obwód klatki piersiowej jest stale większy od obwodu głowy. Głowa roś­nie najszybciej w 1 roku życia, jej obwód po­większa się o 12 cm; w 2 roku życia o 2 cm, od 3 roku życia o 1/2 cm rocznie, a ok. 6 roku życia obwód głowy osiąga wartość obwodu głowy człowieka dorosłego.

To jest nadzieja 😁 bo wzięłam to z forum medycznego 🙂