Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
DOROTA napisał(a):
wesa napisał(a):
ja tam bym jakiegos czopka do dupki dała albo kawałek mydełka wtedy kupa pójdzie.

Po czopku to kupę robi alenie oto chodzi dzieci do czopka można przyzwyczaić i zaleca się je dawać tylko w ostateczności.
no tak, ja tam nigdy nie musiałam nic dawac na szczescie.

Kasiula napisał(a):
żadnego mydła..czopki w ostateczności..masować brzuszek zgodnie z ruchem wskazówek zegara,układać często na brzuszku,dawać bardzo duzo picia,jak nie chce to malutkimi łyczkami,ale czesto...śliwki,jabłuszka ze słoiczka...

To żeście nie widziały mojej jak dostaje histerii jak nie może kupy zrobić 🙂 czasami dam jej czopka, bo wytrzymać z nią nie idzie, mleka pić wtedy nie chce tylko cisnąć, a nie może.. i mam na siebie złość, że ma luźną kupę a nie może zrobić 😠 na całe szczęście nie muszę tego robić odkąd mogę dawać słoiczki z jabłkiem po nich ma luźną kupę tak samo po kaszce taka jest. Najgorzej gdy zje coś z marchwią to już wyłazi plastelina miękka 🙂

wesa napisał(a):
Blue napisał(a):
wesa napisał(a):
przestan po co tak szybko na zime kupowac, oszalałas juz . i pewnie wszystko w kolorze szary bedzie 🙂

Dokładnie 😁
nawet zdjecia wszystkie czarno białe dajesz

No co ja za to mogę, że lubię szarość 🙂 przewaga moich ubrań to kolor szary i jego odcienie 🙂 jak idę do sklepu to pierwsze co to kieruję się do szarych ubrań 🙂 zresztą pasuje mi ten kolor.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasiula napisał(a):
żadnego mydła..czopki w ostateczności..masować brzuszek zgodnie z ruchem wskazówek zegara,układać często na brzuszku,dawać bardzo duzo picia,jak nie chce to malutkimi łyczkami,ale czesto...śliwki,jabłuszka ze słoiczka...

To żeście nie widziały mojej jak dostaje histerii jak nie może kupy zrobić 🙂 czasami dam jej czopka, bo wytrzymać z nią nie idzie, mleka pić wtedy nie chce tylko cisnąć, a nie może.. i mam na siebie złość, że ma luźną kupę a nie może zrobić 😠 na całe szczęście nie muszę tego robić odkąd mogę dawać słoiczki z jabłkiem po nich ma luźną kupę tak samo po kaszce taka jest. Najgorzej gdy zje coś z marchwią to już wyłazi plastelina miękka 🙂

plastelina..mówisz...to chyba jest ok..tyle,że cięzej się robi...

Kasiula napisał(a):
Blue napisał(a):
Kasiula napisał(a):

plastelina..mówisz...to chyba jest ok..tyle,że cięzej się robi...

Tyle, że ona wtedy ma "kłopoty" 🙃 żeby to wycisnąć. Za leniwa jest 😁

wesa napisał(a):
ja tez lubie ten kolor w ostatnim sezonie duzo szargo kupiłam, ale nie do przesady jak ty czubku hihi

Ja jestem maniaczką przyznaję bez bicia 🙂 ale Laura ma ubranka o różnych kolorach w tym różowy, niebieski, fioletowy, siwy i biały 😜

promyczek1981 napisał(a):
Dziś udało mi się wcześniej zasiąść przed kompem 🙂 Tosiulka spi a Karolem zajmuje się tatuś 🙂

Gadaj jakie kupy robi Tosiak po słoiczkach jaki kolor?????????????????

• Mamusie
Blue napisał(a):
Zrobię jej zupkę i kupię słoiczki z jabłkiem to przynajmniej szybko tą marchew wypcha 😜

Promyczek a jakie kupy robi Tosia? żółte? zielone? czy jakie?? bo ja nie wiem jakie powinny być po obiadkach i deserkach.

Moja mała robi najczęściej pomarańczowo-brązowe. Nigdy nie miała 'zbitej' kupki zawsze robi luźne. Zielone trafiły się tylko po brokułach ale to pewnie tylko dlatego, ze brokuły zielone 🤪

• Mamusie
wesa napisał(a):
te dzieciaki co lubia na brzusiu tak jak mój bartek beda raczkowały i pózno chyba zaczna chodzic. a te co nie chca na brzuchu szybko zaczna chodzic jak moja maja heh

Karol raczkował jak miał 7 miesięcy a chodzić zaczął jak skończył 11(to już było takie zupełnie samodzielne chodzenie). Aha! I uwielbiał leżeć na brzuszku 🙂

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
dziewczyny mamy mieszkanie ! ! ! dogadaliśmy się z babką 😉 ale się cieszę 😉 od 20 😉 więc jeszcze niecałe 2 tygodnie 😉 i może Adam sobie weźmie tacierzyńskie i będziemy tydzień razem 😉 więc przeprowadzka i pierwsze dni w nowym mieszkanku razem 😉 ale co z tym tacierzyńskim to się okaze 😉

Superowa wiadomość 🙂

• Mamusie
Czy Wasze dzieciątka też już mają w miarę stały rytm dnia?
Tosiak mi się już tak fajnie uregulował 🙂 Pierwszą drzemkę zalicza w okolicach południa(15-20min), koło pierwszej jemy obiadek i zapijamy soczkiem, mniej więcej o 2.30 znowu wymięka na chwilkę, ostatnie drzemanie jest koło 5 i spać idzie koło 8 🙂 Już od dłuższego czasu jest tak samo 🙂 Fajnie, bo już łatwiej zaplanować sobie dzień 🙂

wesa napisał(a):
te dzieciaki co lubia na brzusiu tak jak mój bartek beda raczkowały i pózno chyba zaczna chodzic. a te co nie chca na brzuchu szybko zaczna chodzic jak moja maja heh

Karol raczkował jak miał 7 miesięcy a chodzić zaczął jak skończył 11(to już było takie zupełnie samodzielne chodzenie). Aha! I uwielbiał leżeć na brzuszku 🙂

Hurra! Moja nie lubi to za mieś. będzie już biegać ahahah 🙂 taki żart 😜 mam nadzieję, że do roku będzie już pomykać 🙂 bo chciałabym z nią sobie takie krótkie spacerki urządzać 🙂

Tosiak mi się już tak fajnie uregulował 🙂 Pierwszą drzemkę zalicza w okolicach południa(15-20min), koło pierwszej jemy obiadek i zapijamy soczkiem, mniej więcej o 2.30 znowu wymięka na chwilkę, ostatnie drzemanie jest koło 5 i spać idzie koło 8 🙂 Już od dłuższego czasu jest tak samo 🙂 Fajnie, bo już łatwiej zaplanować sobie dzień 🙂

Nie ma 🙂 śpi i je kiedy chce 🙂 jednego dnia dłużej innego krócej wszystko zależy od nastroju, tylko noc ma uregulowaną, że idzie spać np. o 20 i wstaje o 4 rano 🙂

• Mamusie
Tak się zastanawiam... Jak dotąd daję Jej tylko obiadki, za jakiś tydzień chyba zacznę też wprowadzać deserki pewnie się żarłoczek ucieszy 🤪
Przez cały ten czas od kiedy je pokarmy stałe zjadła zaledwie dwa słoiczki deserków(jabłuszko i jabłuszko z brzoskwinią) ale to podawałam Jej zamiast obiadu... Jakoś się bałam, że jak dam Jej i obiadek i deserek to całkiem mi się roztyje dziewczyna 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):

Nie ma 🙂 śpi i je kiedy chce 🙂 jednego dnia dłużej innego krócej wszystko zależy od nastroju, tylko noc ma uregulowaną, że idzie spać np. o 20 i wstaje o 4 rano 🙂

Ja tak miałam z Lolkiem, że to On każdego dnia wprowadzał nowe zasady 🙂 Teraz z Tośką jakoś tak samo fajnie wyszło 🙂