Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
Co do samodzielnego siadania to.. chciałam oznajmić, że dziecko ma prawo nie siadać do 8mieś. a nawet i 9 🙂 i to jest bzdura, że dziecko siada jak ma pół roku - większość dzieci w tym wieku samo nie siada i lepiej dla nich, bo kręgosłup nie jest jeszcze na tyle stabilny i wyćwiczony, tak samo mięśnie brzucha.

ja się bardzo cieszę że Anastazja jeszcze nie siada
przyjdzie na nią czas a im póżniej tym lepiej 🙂

Jak moją posadzę na podłodze to chwilę siedzi sama, ale potem leci na boki 😁 ja już się tym nie martwię po tej historii jak się żaliłam, że się nie szlaja po podłodze to szybko zaczęła 🙂 także teraz luz 🙂

dokładnie dzieci same wiedzą kiedy coś zmienić w swoim życiu 🙃
przecież wasze maluchy na brzuchu leżą już od dobrego miesiąca a moja jakoś się obijała
ale przynajmniej mogłam ją na łóżku samą zostawiać bo obracała się tylko o 360 stopni ale w miarę w jednym miejscu
a teraz takie koziołki robi że nie jeden dorosły by się zmęczył 😁

chociaż nie powiem chciałabym, żeby umiała się turlać, bo doprowadza mnie do szału tym wyciem w nocy lub nad ranem, że nie chce leżeć na brzuchu, a jak ledwo ją przełożę to ona już znowu jest na brzuchu i znowu ryk, a jakby sama się umiała turlać to bym jej nie była do niczego potrzebna.

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

dziewczyny na wszystko przyjdzie czas 🙂
dobra uciekam sprzatac i jakis obiadek wstawic bo tescowej urodziny dzisiaj i piotrej jedzie sam.Prosil mnie bardzo zebym pojechala z nim ale ja jej nie lubie i nie jade najwyzej jej przez telefon zloze zyczenia.

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
dziewczyny na wszystko przyjdzie czas 🙂
dobra uciekam sprzatac i jakis obiadek wstawic bo tescowej urodziny dzisiaj i piotrej jedzie sam.Prosil mnie bardzo zebym pojechala z nim ale ja jej nie lubie i nie jade najwyzej jej przez telefon zloze zyczenia.

ja mojej też nie lubiłam i unikałam kontaktów z nią ale gdy urodziła się Anastazja zobaczyłam że się zmieniła i ma do nas zupełnie inne podejście wiec staram sie ją czasami nawet sama odwiedzić

HONORATKA napisał(a):
a powiedz Blue jakie szerokie masz łóżeczko bo ja mam 60/120 i jej miejsca brakuje żeby się obrócić dlatego mam spokój gdy tam leży
na boki się obróci ale na brzuch nie daje rady 🙂

60x120 także 🙂 ja mojej podkładam poduszkę albo koc i zwijam i ją przysuwam do jednej strony a i tak cholera jedna wejdzie na brzuch choćby miała wejść na koc czy poduszkę. Nie ma na nią żadnej rady.

Chyba bym musiała zamontować jej deskę do łóżeczka 😁 i ścisnąć, żeby nie mogła się ruszyć 🙂 ona na łokciu się opiera jak nie może na brzuch a potem drugą ręką podciąga.

• Mamusie
hejka 🙂
dokładnie na wszystko przyjdzie czas 🙂 z tym siedzeniem to Marta się nie przejmuj bo Twoja ma doooopiero 5 m-cy 😮, a tak jak Blue napisała dziecko siada zazwyczaj do 8 m-ca!
moja od miesiąca przewraca się na brzuszek, ale w drugą stronę jeszcze nie opanowała 😉
ja też mam łóżeczko 60x120 ale i w nim się obraca na brzuch, łapie za ochraniacz i najwyżej leży pod kątem jak sie nie może do końca zmieścić 🙃
a śpiewać po przebudzeniu też lubi hehe ja zazwyczaj jeszcze sobie drzemam a ta tam cienkim głosem jedzieee 😉

Dzieki dziewczyny 🙂 Uspokoilyscie mnie troche..Niby wiem, ze tak jest z tym siadaniem, bo znajomi mi tak mowili, ale u nas na watku wszystkie dzieci tak szybko sie rozwijaja,ze juz myslalam, ze cos jest nie tak 🙂
Honoratka a z ta butla to faktycznie postaram sie poobserwowac.

Kasia napisał(a):
hejka mamusie 🙂 mamy pierwszego ząbka i już drugi prawie wylazł, może jutro albo pojutrze będzie
Joasiu super fotki

Kasiu gratulacje i oklaski dla was.

Ja dzisiaj też wypatrzyłam drugiego kiełka u mojego wrzaskuna 🙂

• Mamusie
hej 🙂od rana walcze z tą stroną bo nie chce mnie zalogować 😠wysyłają mi na poczte nowe hasło wpisuje i dooopppaaaa 😠musialam założyć nowe konto zamiast-joannawisn -Asia i posłużyć sie pocztą Cypriana bo jak chcialam na swój to mi wskakuje że podany adres już jest w serwisie!!!!!!!!!!!!!!no normalnie porażka!!!!!!!!!!!!!!!co za idiotyzm!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusie
Kasiu to super ze juz mu wychodzą, ma goraczke czy narazie przechodzi bezobjawowo?

Justa trzymaj sie, mnie to czeka w styczniu, chyba bede plakała jak bede wychodzila rano do pracy 😞
apropos-bylam na poczcie, koszt tej przesylki ok 10 pln , daj znac czy chcesz i czy wysylac

Joasiu super fotki, widze ze nawet sie opalilas 🙂 mam dla Ciebie farbe z Welli, pamietasz, kiedys wypelnialam taką ankiete odnosnie farb do wlosow, przys;lali mi wszystkie razem i teraz musze powysylam, jesli oczywiscie chcesz. Wlasciwie to nie farba tylko pianka koloryzująca, tak jak pisalam Justynie przesylka wyniesie ok 10 pln, napisz mi czy bedziesz chciala