Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

HONORATKA napisał(a):
mam młodszego brata(18lat) i siostrę(7lat) wiec raczej nie wydają na nich kasy większej ilości kasy bo mieszkają z rodzicami
oni (bardziej mama bo to ona trzyma kasę) po prostu tacy są, ze przez 3 lata ślubu ani razu nie zapytali jak sobie radzimy itp

7lat to jeszcze dziecina 🙂 no co zrobisz taki mają charakter, no chyba, że musicie mówić dosadnie, że chcecie pieniądze.

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam z rana. Nie śpimy od 4.30 Bartek cudem zjadł 200 mleka i gapi się od godziny na mnie 😜
Nadrobiłam was. Ubranka piorę wszystko co nowe bo brzydzi mnie że tysiące osób je dotykało. Prasuje tylko body i ubranka wyjściowe tak samo sobie tylko bieliznę i wyjściowe ale to chyba z czystego lenistwa 🙂
Bartuś ostatnio robi mi za froterkę do podłogi zawsze tuż po jej myciu bo tak jak Blue pisze gdzieś te zarazki musi załapać. Gości do domu nie wpuszczę w butach tym bardziej że mieszkamy na prawdziwej polskiej wsi.
Rodzice Adama pamiętają o wnuku (pierwszy i jak na razie ostatni) i często mu kupują ciuszki wręcz obsesyjnie to robią a jak nie to to pampersy i inne, oraz dorzucają się połowę do mleka dla Potwora.
A co do kostiumu króliczka rok temu kupowałam dla chrześniaka kostium kłapouchego na allegro wie może i króliczek w końcu się znajdzie.

wesa napisał(a):
No to na mnie czas. dziś pierwszy dzien do pracki, wstałam o 6 i juz obiad zrobiłam hehe. to sie nazywa organizacja. 🙂

Dobra jesteś. Ja puki co do pracy nie zamierzam wracać.

SmoczaMama napisał(a):
Witam z rana. Nie śpimy od 4.30 Bartek cudem zjadł 200 mleka i gapi się od godziny na mnie 😜
Nadrobiłam was. Ubranka piorę wszystko co nowe bo brzydzi mnie że tysiące osób je dotykało. Prasuje tylko body i ubranka wyjściowe tak samo sobie tylko bieliznę i wyjściowe ale to chyba z czystego lenistwa 🙂
Bartuś ostatnio robi mi za froterkę do podłogi zawsze tuż po jej myciu bo tak jak Blue pisze gdzieś te zarazki musi załapać. Gości do domu nie wpuszczę w butach tym bardziej że mieszkamy na prawdziwej polskiej wsi.
Rodzice Adama pamiętają o wnuku (pierwszy i jak na razie ostatni) i często mu kupują ciuszki wręcz obsesyjnie to robią a jak nie to to pampersy i inne, oraz dorzucają się połowę do mleka dla Potwora.
A co do kostiumu króliczka rok temu kupowałam dla chrześniaka kostium kłapouchego na allegro wie może i króliczek w końcu się znajdzie.

Fajnie masz z tym dokładaniem i prezentami. Też bym tak chciała 🙂

Blue napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):

Teść ma firmę dobrze zarabia wiec na wnuku nie oszczędza. Jak mu powiedzieliśmy rok temu że będzie dziadkiem to cieszył się jak dziecko a potem dopiero myślał co zrobić i jak nam pomoc. Złość przyszła dopiero po kilku dniach na nas że tak młodo i wogle.

Blue napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):

Teść ma firmę dobrze zarabia wiec na wnuku nie oszczędza. Jak mu powiedzieliśmy rok temu że będzie dziadkiem to cieszył się jak dziecko a potem dopiero myślał co zrobić i jak nam pomoc. Złość przyszła dopiero po kilku dniach na nas że tak młodo i wogle.

• Mamusie
wesa napisał(a):
No to na mnie czas. dziś pierwszy dzien do pracki, wstałam o 6 i juz obiad zrobiłam hehe. to sie nazywa organizacja. 🙂

no właśnie tak się wczoraj zastanawiałam kiedy wracasz 🙂
życzę miłego dnia, szybko mijających godzin pracy i jeszcze szybszego powrotu do domu 🙂

PS. ja już nie mogę się doczekać swojego pierwszego dnia pracy 🙃

HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
Dziewczyny a co kupicie maluchom szalik czy taki jakby golf tylko, który zakłada się na szyję?

tej zimy nie miałyśmy nic
ale jeśli juz to raczej właśnie ten półgolf
mam w domu jeden różowy i jeden beżowy ale nie wiem czy nie będą za ciasne na zimę
zobaczymy ..

Ja też tej zimy nie miałam nic dla niej, ale teraz to chyba wypada, bo się dziecko już wiercić w wózku będzie. I nie mam pojęcia co jest lepszym rozwiązaniem, a szalik czasem nie grzeje bardziej niż taki golfik?

HONORATKA napisał(a):
kurcze przewijak mi się rozpada
tzn nie używałam żadnych prześcieradeł itp i popękał na łączeniach ale tez na środku 🤢
szkoda mi kupować drugi a jakbym miała teraz kupić ze 3 prześcieradła - ochraniacze to zapłace tyle co za nowy przewijak 🥴

Ja przewijam od urodzenia na swoim łóżku 🙂 a ile razy je zdążyła zaszczać 🤪

I najgorsze jest to, że sama pewnie będzie się moczyć do kilku lat na swoim łóżku, ja też długo się moczyłam, ale miałam problemy z nerkami to też inna sprawa no i koszmary, albo sen, że idę do wc 🙂 takie sny są najgorsze.

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
Dziewczyny a co kupicie maluchom szalik czy taki jakby golf tylko, który zakłada się na szyję?

tej zimy nie miałyśmy nic
ale jeśli juz to raczej właśnie ten półgolf
mam w domu jeden różowy i jeden beżowy ale nie wiem czy nie będą za ciasne na zimę
zobaczymy ..

Ja też tej zimy nie miałam nic dla niej, ale teraz to chyba wypada, bo się dziecko już wiercić w wózku będzie. I nie mam pojęcia co jest lepszym rozwiązaniem, a szalik czasem nie grzeje bardziej niż taki golfik?

moim zdaniem wszystkiego się dowiem gdy założę jej kombinezon czy będzie dużo luzu czy mało przy szyi jak za dużo dam szalik a jak mało to golf
a wydaje mi się ten golfik lepszy bo szalik zawsze się zsuwa a to zostaje w miejscu

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
kurcze przewijak mi się rozpada
tzn nie używałam żadnych prześcieradeł itp i popękał na łączeniach ale tez na środku 🤢
szkoda mi kupować drugi a jakbym miała teraz kupić ze 3 prześcieradła - ochraniacze to zapłace tyle co za nowy przewijak 🥴

Ja przewijam od urodzenia na swoim łóżku 🙂 a ile razy je zdążyła zaszczać 🤪

ojj łóżko mam nisko plecy by mi chyba odpadły przyzwyczaiłam się do przewijaka
nawet wczoraj chciałam wkurzyć męża i powiedziałam że zabieramy też przewijak na wyjazd 😁
on to padaczki dostaje jak słyszy co i ile trzeba zabrać ze sobą nad morze 😁