Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Wczoraj teściowa nie mogła się nadziwić że Bartek taki spokojny. Taaa chyba tylko jak mnie nie ma 😉

A do włocławka mam 380 km i żadnego pociągu bezpośredniego 😞
Będę musiała tłuc się do Ełku z Ełku pociągiem do Olsztyna, z Olsztyna do Torunia i w Toruniu przesiadka do Włocławka 🙂

DAMY RADĘ, MOŻE JESZCZE ZNAJDZIEMY COŚ INNEGO, TYLE CZASU JESZCZE 🙂

Już się nie martwię. Adam mi powiedział że jak będę grzeczna to mnie zawiezie bez żadnego ale 🙂

• Mamusie
czesc mamuski

moja lalka spi wiec mam chwile dla siebie 🙂

wiecie, ze moja niunia tez od kilku ladnych dni wariuje w nocy, tzn budzi sie kilka razy - nawet 5- marudzi, placze, przekreca sie z boku na bok.......mam nadzieje, ze jej to szybko minie, ale zauwazylam, ze ostatnio bardzo szybko zasypia 🙂 dam jej cyca, possie troche, przekreca sie na boczek i spi

• Mamusie
my mamy jutro szczepionke od zółtaczki, przelozona i dlatego tak pozno.
A jesli chodzi o mierzenie iwazenie to robią to za kazdym razem, obwod glowki, klatki, ciemiaczko, wzrost, waga, no i badanie klatki piersiowej, gardelka itp itd, takze pod tym wzgledem jest ok
ciekawa jestem ile juz wazy ten mój szkrab bo juz jest naprawde ciezka

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Moja koleżanka chciała żeby jej córkę zmierzyli - wysokość to pow. że tego nie robią i ma sobie sama zmierzyć, nawet na prośbę tego nie zrobili.
dziwne 🥴ja jak byłam na szczepieniu w pon to ją zmierzyli na takiej desce z cm ale ważne że zmierzona i ważą wiadomo że na siedząco no bo jak inaczej?chyba jej nie położą na wage bo wystają jej nogi i głowa 😁ja w domu też ją sadzam na wage 🙂i potem dokładne badanie,ciemączko sprawdza gardło,dziąsła podnosi do siadu(Sonia odrazu na nogi wstała hi hi 😁 😁 😁 i na koniec wypytuje jak je ile śpi i takie tam milon pytań 🙂

Ja moją kładę na leżąco na wadze tej co mam w domu, ale tylko jak jest grzeczna, a tam zrobiła cyrk 😁 bo ona jak chce to podkurcza nogi

Joanna2236 napisał(a):
takie w pomaranczowej paczce firmy LU?

Kurcze trochę się obawiam, bo to ma jajka i mąkę a to niby może dziecko jeść w takiej postaci od 10/11mieś. 🤢 no, ale raz na jakiś czas chyba może trochę co? 🙂 bo te herbatniki dla niemowląt są twarde i się boję, że się nimi zadławi. Zjadła 2 takie biszkopty niedawno. Ta pomarańczowe.

Joanna2236 napisał(a):
Kasiu u mnie tez tak jest ze ta rodzinna co jest teraz od moich chlopaków byla moja rodzinna i teraz jeszcze jest 🙂

Ja mieszkam w innym miejscu zamieszkania to nie mam wyjścia, a moja dr była super 🙂

Joanna2236 napisał(a):
blue ja swojemu daje juz z miesiac i mu nic nie jest 🙂 a zjada z 5 na dzien

Aha no to dzięki Za info 🤪, to ma gluten to chyba już mu nic więcej z glutenem nie dajesz? oni nawet nie mają napisane ile tego może zawierać. to tak na oko trzeba strzelać

blue tak ci prawde powiem ze ja nie patrze na ilosc glutenu w produkcie.powoli wprowadzam wszysko i nic mu nie jest tak samo seba jak byl maly.przed chwila dalam mu kubusia ze 40ml wypil i zobacze jak nic mu nie bedzir to jutro mu dam i tak samo robie z innymi produktami

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
blue tak ci prawde powiem ze ja nie patrze na ilosc glutenu w produkcie.powoli wprowadzam wszysko i nic mu nie jest tak samo seba jak byl maly.przed chwila dalam mu kubusia ze 40ml wypil i zobacze jak nic mu nie bedzir to jutro mu dam i tak samo robie z innymi produktami
a ostatnio też dałam trochę kubusia dla Patryka i nic mu nie było 🙂

kasiu a ty patrzysz na ten gluten?albo co mozna a czego nie mozna dziecku i od kiedy bo ja za bardzo nie.wiesz co ja z seba tez tak postepowalam i nic mu nie bylo a teraz z kacprem tez tak samo.wiesz na przyklad smietany bym mu nie dala ale kubnusia czy danonki bede probowala dawac niedlugo

Joanna2236 napisał(a):

Taka odważna to nie jestem, ale z tymi biszkoptami to będę próbować 🙂 bo są lepsze i tańsze

SmoczaMama napisał(a):
W rossmanie kupując 5 dowolnych sloiczków bobowita dostajemy 5 łyżeczek 🙂

Ja mam 2 z Nuka silikonowe i 2 jakieś takie inne nie pamiętam z czego chyba Canpola?

Blue napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
W rossmanie kupując 5 dowolnych sloiczków bobowita dostajemy 5 łyżeczek 🙂

Ja mam 2 z Nuka silikonowe i 2 jakieś takie inne nie pamiętam z czego chyba Canpola?

Ja mam z canpola ale skusiłam się też na te 🙂

• Mamusie
Joanna2236 napisał(a):
kasiu a ty patrzysz na ten gluten?albo co mozna a czego nie mozna dziecku i od kiedy bo ja za bardzo nie.wiesz co ja z seba tez tak postepowalam i nic mu nie bylo a teraz z kacprem tez tak samo.wiesz na przyklad smietany bym mu nie dala ale kubnusia czy danonki bede probowala dawac niedlugo
ja danonki się boję po tym co przeżyłam z Marcelem, ale tak to nie patrzę na gluten i daję co uznaję za stosowne 🙂