Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
W Tesco promocja na wszystkie ubranka dla dzieci -30%

Hmm a byłaś już tam? może dzisiaj się wybiorę 🙂 bo przychodnię mam niedaleko Tesco.

byłam 🙂 Kupiłam małemu spodnie z dresu, kurtkę zimowa i bluzy 🙂 ale oczywiście dla dziewczynek o wiele ładniejsze rzeczy 🙂 np. kurteczki

ja jadę dziś 😜

• Mamusie
hej 🙂
Miłosze dziś mnie przywitał na sam początek 🙂 super fotki a dzieci jakie pultaski 🙂
Asiu mówisz że zakładasz już spineczkę hehe, moja też ma co raz dłuższą grzywkę i chyba się skuszę na jakąś malutką 😉
co do włosków u dzieci to miałam sąsiadkę która mając 3 lata była łysa jak kolano, to dopiero porażka, no dziewczynka wygląda wtedy brzydko, jej siostra mówiła na nią kodżak 🙃 a za to teraz jaka z niej lacha, że hoooho
Maja znów budziła się 4 razy w nocy....ja się załamię 🤢
przed chwilą był u mnie listonosz i zaczął przez tel. kłócić się ze swoją żoną, czułam się nieswojo hehe

Wczoraj teściowa nie mogła się nadziwić że Bartek taki spokojny. Taaa chyba tylko jak mnie nie ma 😉

A do włocławka mam 380 km i żadnego pociągu bezpośredniego 😞
Będę musiała tłuc się do Ełku z Ełku pociągiem do Olsztyna, z Olsztyna do Torunia i w Toruniu przesiadka do Włocławka 🙂

Hej laski moj tez ostatnio spi niespokojnie.musze do niego wstawac i dawac smoczka w nocy-nigdy mu sie nie zdarzalo tak robic dopiero jakies kilka dni temu zaczal moze taki okres maja 😞
ide zaraz na dworek cieplo jest ale zimny wiatr wieje 😞

Joanna2236 napisał(a):
Hej laski moj tez ostatnio spi niespokojnie.musze do niego wstawac i dawac smoczka w nocy-nigdy mu sie nie zdarzalo tak robic dopiero jakies kilka dni temu zaczal moze taki okres maja 😞
ide zaraz na dworek cieplo jest ale zimny wiatr wieje 😞

Moja też tak ma, to im minie chyba 🙂

Byłam na szczepieniu i nie mogę z tej przychodni hahahahahahahha!

No to więc.. mój grubas waży aż 7740g w pampersie 😁 przez 2miechy przytyła tylko ponad 400g oczywiście na wagę za chiny nie dała się położyć to ją musiałam posadzić i się podniecały jak ona ładnie siedzi 😁 z wagą wg nich wszystko "pięknie" 🤪 😁 no i co najlepsze ja tu czekam aż ją zmierzą a tu nic.. lekarka ją zaczęła badać, Laura zaczęła jeszcze bardziej płakać i raczkować po stole jak ona ją osłuchiwała i kazała ubrać do szczepienia w nogę 😮 także jedyny pomiar jaki miała to waga i mam przyjść jak będzie mieć rok i 3mieś.! Na pneumokoki mam przyjść za 4tyg. i cena jest 250zł apteka obniżyła i tylko 2 razy. Lekarka była zdziwiona jak spojrzała w kartę Laury i się pyta nie chorowała nigdy? ja mówię nie, a ona a w szpitalu ostatnio była? 😁 a ja no nie.. no i już więcej pytań nie miała

Joanna2236 napisał(a):
dobrego masz lekarza blue dla laury

Ale to nie była moja lekarka 😜 tylko obca, bo moja nie mogła, ale moja lekarka jest taka sama hehe 🙂 tam wszyscy tacy są, taka przychodnia po prostu 🙂 bo to pielęgniarka zawsze mierzy wszystko. Zresztą o ile pamiętam to przychodnia Honoratki w ogóle nie mierzy obwodów chyba tylko wagę i długość. A moja od początku nie zapisuje wymiarów ciemiączka i nie mierzy długości ciała, a teraz jak widać ogólnie już niczego im się nie chce badać 🙂 sama mojej zmierzyłam to głowę ma prawie 45cm i długość ok. 73 lub więcej.

Byłam w Tesco do dzisiaj trwa ta promocja muszę tam iść znowu tym razem z kasą 🙂 bo te dresy szare są śliczne tak samo te ciemne no i bodziaki chce jej kupić z długim rękawkiem, bo są w promocja za ponad 20zł i 30 opłaca się 🙂

Joanna2236 napisał(a):
u mnie lekarka wszysko mierzy glowke ciemiaczko patrzy klatke piersiowa dlugosc wage obwod główki bada go dokladnie sprawdza narzady rozrodcze mowie wam bardzo dokladna jest 🙂

To pozazdrościć 🙂 ja w tej przychodni spotkałam się z 3 lekarzami (w tym moja) i obwody i ważenie robi pielęgniarka, a ciemiączka i osłuchiwanie lekarze i tylko jedna spojrzała do pampersa taka młodziutka 🙂 no i kości czaszki badają. A tak to wylane na wszystko 😜

• Mamusie
Blue napisał(a):
Moja koleżanka chciała żeby jej córkę zmierzyli - wysokość to pow. że tego nie robią i ma sobie sama zmierzyć, nawet na prośbę tego nie zrobili.
dziwne 🥴ja jak byłam na szczepieniu w pon to ją zmierzyli na takiej desce z cm ale ważne że zmierzona i ważą wiadomo że na siedząco no bo jak inaczej?chyba jej nie położą na wage bo wystają jej nogi i głowa 😁ja w domu też ją sadzam na wage 🙂i potem dokładne badanie,ciemączko sprawdza gardło,dziąsła podnosi do siadu(Sonia odrazu na nogi wstała hi hi 😁 😁 😁 i na koniec wypytuje jak je ile śpi i takie tam milon pytań 🙂

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
Wczoraj teściowa nie mogła się nadziwić że Bartek taki spokojny. Taaa chyba tylko jak mnie nie ma 😉

A do włocławka mam 380 km i żadnego pociągu bezpośredniego 😞
Będę musiała tłuc się do Ełku z Ełku pociągiem do Olsztyna, z Olsztyna do Torunia i w Toruniu przesiadka do Włocławka 🙂

DAMY RADĘ, MOŻE JESZCZE ZNAJDZIEMY COŚ INNEGO, TYLE CZASU JESZCZE 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Byłam w Tesco do dzisiaj trwa ta promocja muszę tam iść znowu tym razem z kasą 🙂 bo te dresy szare są śliczne tak samo te ciemne no i bodziaki chce jej kupić z długim rękawkiem, bo są w promocja za ponad 20zł i 30 opłaca się 🙂

Kurcze a ja chciałam jeszcze pajacyki kupić, chyba Darka wyślę 🙂