Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):
"Pani Kasiak" to fajnie ze tak szybko wam wyszło.

Izuś to między Bogiem a prawdą masz 18lat + 17vatu 😘

innymi słowy 17 lat doświadczenia 🤪

w lutym bedzie 16vatu 😁

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Izabela napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Hania napisał(a):
"Pani Kasiak" to fajnie ze tak szybko wam wyszło.

Izuś to między Bogiem a prawdą masz 18lat + 17vatu 😘

innymi słowy 17 lat doświadczenia 🤪

w lutym bedzie 16vatu 😁

hahaha no tak 😜 tosz nie wzięłyśmy pod uwagę ciąży i wieku Klarci hahaha 😜

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
sobie t czytam i w szoku jestem, że kasiak masz już takie "duże" dzieci 🤪 noooo i wnuka...
wyobrażałam sobie Ciebie jako taką 25-latkę....hihi 😜
ja drugie dziecko będę miała po 30-stce więc też już będę całkiem dojrzała 🙂

dlaczego 25 ? a nie 18? 🤪

a tak serio, to ja z dwiema corkami ( z lutego )
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/403/img1442t.jpg/][IMG]http://img403.imageshack.us/img403/1900/img1442t.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
kasiak super...jesteś baaardzo podobna do mojej nauczycielki polskiego z liceum 🙂
ja to każdą z Was sobie wyobrażam 😉 chociaż większość już widziałam...a najbardziej to Blue 🙃 nie wiem czemu ale kojarzy mi się z koleżanką...może dlatego że też jest z pod znaku byka 😜 i wyczuwam podobne charaktery 😎

• Mamusie
Wow Kasia ale zaskoczenie 🤪 tak jak Kamila pisała nie dałabym ci więcej niż 25 lat
ale między mną i moja siostrą też jest dość duża różnica bo 18 lat i jest fajnie 🙂
ja mam 25lat

a co do nocniczka to czuję się tu promotorką 🙃
bo my zaczęłyśmy nocnikować od 1 września czyli od pierwszego dnia w żłobku i bardzo szybko Anastazja nauczyła się o co chodzi
Panie w żłobku podpowiadały nam jak sprawnie wprowadzić nocniczek
przede wszystkim od razu sadzać z gołą pupą a nie tam w ubraniach
zacząć sadzanie od razu po pobudce robić to na spokojnie bez zbędnego zamieszania usiąść przy dziecku i czekać
a jak już coś zrobi bić brawo ucałować i pochwalić 🙂

Śliczne zdjęcia 🙂 też bym chciała mieć taką figurę, ale mogę zapomnieć 😜 mi Kasiak przypomina moją szwagierkę 🙂

Muszę się pochwalić, że moja bida poczyniła postępy ok. 9 mieś. kupiłam jej soczek ze słomką i nie wiedziała jak się za niego zabrać to zrezygnowałam z dalszych zakupów, dzisiaj ponownie go kupiłam i dałam jej do picia, nie minęła chwila i wiedziała jak pić 🙂 dosyć sporo wypiła i taka dumna z siebie była 🤪 zresztą ja też jestem. Tutaj macie co nieco do poczytania: http://www.dobra-mama.pl/karmienie/picie-przez-slomke-wspiera-naturalny-rozwoj-malucha.html , aha i nauczyła się nowej rzeczy jak mówię pokaż język to go od razu wysuwa i paluszkiem dotyka 😁 jeszcze by tak mogła się nauczyć pokazać gdzie ma nosek i oczy, ale boję się że by sobie oczy wydłubała, bo jak próbuje moich dotykać to się nie krępuje tylko od razu mocno wciska.

• Mamusie
jestem pierwsza 😉
zaprowadziłam Anastazję do żłobka ale mam wyrzuty sumienia
bo bardzo kaszle ... ma takie napadowe ataki że aż nie wiem co robić
w nocy jak ją złapało ok godz. 24 to męczyła się do 2-3 a ja razem z nią bo nie wiedziałam jak jej pomóc
masakra chyba pora na zmianę lekarza pediatry bo tak sobie analizuje jej choroby i mam wrażenie że ten kaszel mniej lub bardziej doskwiera jej już od miesiąca
a pediatra wczoraj jak poszłam do niego to powiedział że zdrowa i powiedział żebyśmy brały witaminki tran i wapno 😠
a ona aż powietrza czasem nie mogła nabrać
dziś opowiedziałam to rano paniom w żłobku
przyjeły mi ją bez niczego bo miałam zaświadczenie o treści "dziecko zdrowe, może uczęszczać do żłobka, pokasłuje ale nie zaraża) 😮
poprosiłam je żeby mi poleciły jakiegoś pediatrę i dostałam namiar więc idziemy dziś na godz. 14

• Mamusie
Blue napisał(a):
Śliczne zdjęcia 🙂 też bym chciała mieć taką figurę, ale mogę zapomnieć 😜 mi Kasiak przypomina moją szwagierkę 🙂

Muszę się pochwalić, że moja bida poczyniła postępy ok. 9 mieś. kupiłam jej soczek ze słomką i nie wiedziała jak się za niego zabrać to zrezygnowałam z dalszych zakupów, dzisiaj ponownie go kupiłam i dałam jej do picia, nie minęła chwila i wiedziała jak pić 🙂 dosyć sporo wypiła i taka dumna z siebie była 🤪 zresztą ja też jestem. Tutaj macie co nieco do poczytania: http://www.dobra-mama.pl/karmienie/picie-przez-slomke-wspiera-naturalny-rozwoj-malucha.html , aha i nauczyła się nowej rzeczy jak mówię pokaż język to go od razu wysuwa i paluszkiem dotyka 😁 jeszcze by tak mogła się nauczyć pokazać gdzie ma nosek i oczy, ale boję się że by sobie oczy wydłubała, bo jak próbuje moich dotykać to się nie krępuje tylko od razu mocno wciska.

też chciałam Judycie kupić soczek ze słomką z bobovity po 9 mc ale u nas nigdzie nie ma 😞
Laurka to zdolna dziewczynka 😉 zawsze o tym wiedziałam.... no ale na pewno nie po mamusi 🙃 😘

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
jestem pierwsza 😉
zaprowadziłam Anastazję do żłobka ale mam wyrzuty sumienia
bo bardzo kaszle ... ma takie napadowe ataki że aż nie wiem co robić
w nocy jak ją złapało ok godz. 24 to męczyła się do 2-3 a ja razem z nią bo nie wiedziałam jak jej pomóc
masakra chyba pora na zmianę lekarza pediatry bo tak sobie analizuje jej choroby i mam wrażenie że ten kaszel mniej lub bardziej doskwiera jej już od miesiąca
a pediatra wczoraj jak poszłam do niego to powiedział że zdrowa i powiedział żebyśmy brały witaminki tran i wapno 😠
a ona aż powietrza czasem nie mogła nabrać
dziś opowiedziałam to rano paniom w żłobku
przyjeły mi ją bez niczego bo miałam zaświadczenie o treści "dziecko zdrowe, może uczęszczać do żłobka, pokasłuje ale nie zaraża) 😮
poprosiłam je żeby mi poleciły jakiegoś pediatrę i dostałam namiar więc idziemy dziś na godz. 14

a może to jakieś alergiczne?
ja mam alergie i właśnie takie napady kaszlu że prawie wymiotuję przy nich i nie mogę nabrać powietrza...

• Mamusie
Kurcze tak sobie wczoraj myślałam że jak byłam w ciąży to Adam był taki szczęśliwy, gdzie byśmy nie spotkali jego kumpla albo kogoś z rodziny to od razu pokazywał na mój brzuch i cieszył się że będzie tatusiem, była taki dumny a teraz jakoś mam wrażenie że już się tak nie cieszy... znaczy, wiem że mnie kocha i Judyte i że jest szczęśliwy ale jakos tak mi się wydaje że mniej 😞

• Mamusie
mam nadzieję że będzie tak jak szew obiecał że przerwę międzyświąteczną będzie miał wolną... może wtedy jak byśmy mieli więcej czasu dla siebie i Adam dla Małej to jakoś inaczej by było bo tak jak On wraca codziennie z pracy koło 17-18 no to już praktycznie lipa bo wiadomo, jest zmęczony, idzie rąbać drewno albo coś innego musi robić...

• Mamusie
Izabela napisał(a):
poczekam z kupnem,,moze od kogos dostanie na gwiazdke,albo urodziny 🙂

chrzesna malej juz mi sie pochwalila z prezentem dla niej-nie wytrzymala 😁
kupila jej lalke bobasa i laptopka dla dzieci ,taka smieszna krowke
a dla mnie wysyla dwa sloiki majonezu polskiego hahhaha
Izuś i zapewne majonezu kętrzyńskiego 🙂- ulubiony 🙂