Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

promyczek1981 napisał(a):
Wiecie co moja pipka wymyśliła? Pożera mi sofę 🤪 Mamy takie dwie skórzane kanapy w salonie i na jedną z nich się uparła - dziś Ją nakryłam jak wygryzała dziury w tyle 😮 Normalnie jak jakiś zwierz 🤪 😁 😁

hahah TOsiak to jest egzemplarz udany 😁

• Mamusie
ojoj ale mało się tu dzialo przez tydzień!
witaj Milka z powrotem! od razu gratuluję bobasa w drodze 🙂 na którego lutego masz termin?
hehe Tosia jak zwykle wymiata z pomysłami 😉
my wróciliśmy z Łeby...oj odpoczełam sobie, chociaż 3 dni były dość wietrzne, ale za to pozostałe 3 były słoneczne i ciepłe. Mai spodobało się morze i mimo zimnej wody jarało ją wchodzenie do kolan hehe

• Mamusie
hej dziewczyny
jak tam mijają wakacje?
ja niestety w tym roku nigdzie nie jadę bo nie mam urlopu
jestem w nowej pracy i cały urlop tracę na egzaminy na prawo jazdy
mam już 4 nieudane próby za sobą 😞 Szczecin ma jedną z niższych zdawalności w Polsce
za 1 razem oblałam bo najpierw auto zgasło mi na placu a później cofając nie zmieściłam się w kopercie tj. nie wycofałam wystarczająco daleko
za drugim razem wyjechałam na miasto a po 25 minutach usłyszałam że ustawiłam się zbyt blisko torowiska i utrudniłabym przejazd najdeżdzającemu tramwajowi
za 3 razem oblałam bo auto zgasło mi raz po 25 minutach a 2 raz po ok 40 na mieście
a za 4 to juz przegięcie na maxa wałkował mnie 1 godzinę i 5 minut na mieście i oblał mówiąc że nie zredukowałam biegu na skrzyżowaniu - no to już mi łzy w oczach staneły jechałam drogą z pierwszeństwem po łuku miałam odpowiednią prędkość nie musiałam zwalniać ani nikogo przepuszczać to po co mi niby ta redukcja !! 😠
wróciłam do domu bardzo zirytowana i bezsilna
za tydzień kolejne podejście ...

• Mamusie
Hej 🙂
Kurcze Honorata faktycznie słabo tam u Was z tym prawkiem 😞 Wiem, że to bardzo frustrujące, bo błędy przez które oblałaś były takie 'małe', ale trzeba trzymać się tego, że następnym razem nie dasz się złapać na niczym i ani się obejrzysz a będziesz śmigać po drogach z prawkiem w kieszeni 🙂 W każdym razie, tego Ci z całego serca życzę! 😉

Milka jak samopoczucie? Maleństwo już się daje we znaki? Czujesz ruchy? Natalka pewnie jeszcze zupełnie nie zorientowana w temacie 😎

Kasiu Co u Ciebie? Jak Emilka się chowa? Marcel wciąż zdystansowany, czy tak jak Patryk stał się całuśny i przytulaśny w stosunku do siostry?

Kamila widziałam Wasze fotki z urlopu 🙂 Aż mi się zatęskniło za polskim morzem... Polskie plaże mają znacznie więcej uroku... I jeszcze ten piasek. Tutaj tylko kamienie 😠
A najważniejsze jest to, że dawno już nie widziałam fotek Mai i z podziwu wyjść nie mogłam jak poważnie ta nasza modelka wygląda 😮 Tak nam szybko dzieci rosną...
Muszę jeszcze dodać, że piękne z Was dziewczyny 😉

• Mamusie
Ja umieram 🤢 Od kilku dni zmagam się z potwornym bólem zęba 😞 Normalnie już zaczynam 'chodzić po ścianach' 🤢 Dzisiaj mija trzeci dzień od kiedy jestem na antybiotykach. Przepisali mi aż dwa rodzaje(bo stan zapalny jest tak duży), podobno HIPER mocne i co? NIC!!! Nie mogę jeść, mówić, nawet przełykanie śliny jest problemem 🥴 Do tego ta opuchlizna...
Jutro tam idę ponownie i lepiej żeby mi pomogli, bo jestem już tak wyczerpana tym stanem, że nie ręczę za siebie 😁

• Mamusie
I jeszcze coś(pozostając w temacie zębów)... Jest efekt tarmoszenia sof przez mojego zwierza 🤪 Mamy kolejną trójkę i ostatnia też pcha się na świat 😁
Ludu! Niech one już wszystkie wyjdą, bo aż strach pomyśleć jak jeszcze to moje dziecię będzie próbowało sobie ulżyć w cierpieniu 🤪 😁 😁 😁

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Hej 🙂
Kurcze Honorata faktycznie słabo tam u Was z tym prawkiem 😞 Wiem, że to bardzo frustrujące, bo błędy przez które oblałaś były takie 'małe', ale trzeba trzymać się tego, że następnym razem nie dasz się złapać na niczym i ani się obejrzysz a będziesz śmigać po drogach z prawkiem w kieszeni 🙂 W każdym razie, tego Ci z całego serca życzę! 😉

Milka jak samopoczucie? Maleństwo już się daje we znaki? Czujesz ruchy? Natalka pewnie jeszcze zupełnie nie zorientowana w temacie 😎

Kasiu Co u Ciebie? Jak Emilka się chowa? Marcel wciąż zdystansowany, czy tak jak Patryk stał się całuśny i przytulaśny w stosunku do siostry?

Kamila widziałam Wasze fotki z urlopu 🙂 Aż mi się zatęskniło za polskim morzem... Polskie plaże mają znacznie więcej uroku... I jeszcze ten piasek. Tutaj tylko kamienie 😠
A najważniejsze jest to, że dawno już nie widziałam fotek Mai i z podziwu wyjść nie mogłam jak poważnie ta nasza modelka wygląda 😮 Tak nam szybko dzieci rosną...
Muszę jeszcze dodać, że piękne z Was dziewczyny 😉

hej Emilka waży już 4700 🙂 byliśmy też na bioderkach i są idealne 🙂
patryk dalej jest całuśny wobec siostry a marcel no cóż on nie jest taki wylewny jak Misio ale powie że ją kocha pogłaszcze po główce

• Mamusie
Kasia napisał(a):
Milka a znasz już płeć maluszka?

Jeszcze nie znam, ale 3 września jadę do lekarza to mam nadzieję że się dowiemy. Chociaż w zeszłym tygodniu byłam w szpitalu to lekarka powiedziała, że nie ma cierpliwości do mojego bobasa. W ogóle nie chciał dać się pooglądać na usg haha. Będę miała dwa żywiołki w domu.
Kamilko termin mam na 5 lutego, ale z tego co wiem czeka mnie druga cesarka czyli w styczniu muszę się zgłosić do szpitala.
Promyczek maleństwo szleje w brzuchu, czuje jeszcze takie słabe ale już wyczuwalne ruchy. A Natalce od początku mówimy, że mama ma dzidzi w brzuszku (tymbardziej, że mam już duży brzuch). Przytula się do brzucha, całuje i mówi że dzidzi jest cacy 🙂 Samopoczucie super gdyby nie skurcze od 12 tyg i przymus ciągłego leżenia nie wiedziałabym, że jestem w ciąży 🙂

• Mamusie
Dawno mnie tu nie było. Ale niestety u nas jest tyle na głowie że czasu na cokolwiek brak.
Bartek jest dzieckiem żywym wszystko chce mieć w rękach wszędzie wejść i wszystko jest jego.
Pożegnaliśmy pampersa jeszcze tylko na noc czasami jest, ale to już sporadyczność. Niestety smok jest dalej na topie i mam nadzieje że już niedługo go pożegnamy.
Mam nadzieje że teraz będziemy zaglądać już częściej:*

• Mamusie
Hania napisał(a):
Dawno mnie tu nie było. Ale niestety u nas jest tyle na głowie że czasu na cokolwiek brak.
Bartek jest dzieckiem żywym wszystko chce mieć w rękach wszędzie wejść i wszystko jest jego.
Pożegnaliśmy pampersa jeszcze tylko na noc czasami jest, ale to już sporadyczność. Niestety smok jest dalej na topie i mam nadzieje że już niedługo go pożegnamy.

Haniu, gratuluje, to naprawde sukces 🤪
my natomiast juz jakis czas temu porzegnalysmy smoczka, odbylo sie to o dziwo bezbolesnie 😉

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Kasia napisał(a):
witam 🙂
Haniu zazdroszczę wam pożegnania się z pampersem u nas daleka droga jeszcze

u nas tez:P MAryla nocnika nie lubi i tyle

ja wczoraj Kayi pokazywalam, ze osiolek pieknie siku do nosnika robi, nalalam troche wode, muzyczka grala, iiiii..... miala to serdecznie w nosie moja panna 🙃

• Mamusie
kasiak napisał(a):
Hania napisał(a):

Haniu, gratuluje, to naprawde sukces 🤪
my natomiast juz jakis czas temu porzegnalysmy smoczka, odbylo sie to o dziwo bezbolesnie 😉

U nas też smoczek jakoś sam się ewakuował bez płaczu. Ale pampers jeszcze jest w sumie tylko do spania i to też czasem się budzi i woła sisi ale niestety nie zawsze.

u nas smoczek jest jeszcze do zasypiania na szcescie w nocy nie szuka juz smoka tylko "śmia" czyli misia 😜 ma taka szmatke z glowa misia i bez niej sie nie rusza jak jest spiaca

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
u nas smoczek jest jeszcze do zasypiania na szcescie w nocy nie szuka juz smoka tylko "śmia" czyli misia 😜 ma taka szmatke z glowa misia i bez niej sie nie rusza jak jest spiaca

Natka podobnie. ma misia juz rok z nim spi i w ogole z domu bez niego nie wychodzi. kiedys byl niebieski i mial kokardke,teraz strzępy z niej zostały. tylko ze u niej to jest "niś" 🙂