Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
ja też zaglądałam i widziałam te pustki .. 🥴
kupiliśmy Anastazji nowe łóżko myślałam o takiej jedynce sypialni o wymiarach 90x160 ale stwierdziłam że w ten sposób ciężko będzie mi z nią spać
Znaleźliśmy fajną sofę różową rozkładaną o powierzchni spania 140x200 no to teraz królewna śpi na wielkim łożu. Dostała też pełnowymiarową kołdrę nową poduszkę i pościel z Hello Kitty i Kubusiem Puchatkiem.
A mąż się wkurza bo ja co dzień wędruje do niej do pokoju hihi
no i on zazdrosny jest 😁

Byliśmy w czwartek na spektaklu Tomasza Kota "Jak zostać sex guru" siedzieliśmy w pierwszym rzędzie a później podszedł do nas i rozmawiał z nami mam jego autograf na bilecie bo Jerzy go zapytał czy się podpisze hehe. A on zobaczył bilety i mówi:
O RANY 90zł za bilet masakra a ja dostaje tak mało hahahaha 🤪

to forum juz tak chyba ma, ze cisza cisza a pozniej kilka dni ozywienia i znowu cisza 😜
tez myslalam nad "normalnym" lozeczkiem dla Manki ale jakos nie widza mi sie jej ucieczki 😜

Moj brat wczoraj mial Gesslerowa w pracy:P i on jest takie przynies wynies pozamiataj (jak to student 😉) a wczoraj go za barem postawili 😁 i nalewal jej wodke do filizanki na spodku cukier kladl, ze niby kawe pije 🤪

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Honorata a u was byl juz bal przebierancow?

był
pewnie chcesz zapytać o zdjęcia
wkurzyłam się bo najpierw powiedzieli że będzie fotograf a później jakoś tydzień po balu było zebranie i zapytałam kiedy będą zdjęcia to się dowiedziałam że nie ma bo było fotografa
i że niby jakaś mama robiła zdjęcia a jak zapytałam czy może robiła każdemu dziecku no to mi z obrazą odpowiedziała dyrektorka że niby co ja myślę że miała czas żeby dzieci ustawiać do zdjęć?
wiec do dziś się zdjęć nie doczekałam 😞

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Moj brat wczoraj mial Gesslerowa w pracy:P i on jest takie przynies wynies pozamiataj (jak to student 😉) a wczoraj go za barem postawili 😁 i nalewal jej wodke do filizanki na spodku cukier kladl, ze niby kawe pije 🤪

Geslerov 😁 taki Rusek 😁 😁

• Mamusie
Honoratka my łóżeczko też mu kupiliśmy takie wyższe, ze zjeżdżalnią ale jeszcze w nim nie śpi w nocy, bo się boję poza tym za daleko mi do drugiego pokoju 😉 więc śpi w łóżeczku dalej. Tylko po południu go w nim kładę jak jestem w domu. Jak się bawi to wchodzi sobie do góry zjeżdżalnią i uważa, więc nie ma problemu już się nie stresuję 😉 poza tym częściej siedzi pod spodem, w namiocie 😉

Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):
Justyna ja odzwyczailam mala od mleka i spowrotem do smoka wrocila 😜

Milosz na smoka mówi opek 🙂 i jest lament opek, opecek, opeczka daj..........jak był mniejszy to nie chciał wcale ehhhh
A mleko już mu w końcu daję takie z kartona

Maryla mnie wczoraj od pierwszej w nocy wolala, ze chcce mleko. w koncu Jacek wstal o 5:30 i jej zrobil. mysle, ze to przez to, ze ma uczulenie znowu i ja cialko swedzi. budzi sie i chce "usypiacza" czyli to nieszczesne mleko... Jacek bedzie mial urlop w przyszlym tygodniu to chyba wezme sie za odstawianie butli

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):

Milosz na smoka mówi opek 🙂 i jest lament opek, opecek, opeczka daj..........jak był mniejszy to nie chciał wcale ehhhh

Maryla mnie wczoraj od pierwszej w nocy wolala, ze chcce mleko. w koncu Jacek wstal o 5:30 i jej zrobil. mysle, ze to przez to, ze ma uczulenie znowu i ja cialko swedzi. budzi sie i chce "usypiacza" czyli to nieszczesne mleko... Jacek bedzie mial urlop w przyszlym tygodniu to chyba wezme sie za odstawianie butli

Nusia a Marylka ma na coś uczulenie? bo nie pamiętam? młody też ma ale nie wiem na co 😞 testy mu zrobię za rok

Marylka miala testy robione rok temu i powiem ci, ze u maluchow testy wychodza nieprawidlowo.
na pewno mleko i produkty mleczne, gluten itp, ostatnio wyszlo kiwi. zjadla kawalek i reakcja byla natychmiastowa (pierwszy raz widzialam tak szybko postepujaca reakcje), bialko jajka kurzego.
na testach wyszly orzeszki ziemne i kazano nam ich unikac na wszelki wypadek, wiec nie jemy rzadnych orzechow ani tego co moze je zawierac.
mielismy miec wizyte w klinice w zeszlym tygodniu ale odwolali ja i przelozyli na maj 😮 a jak bedzie miala 3 latka to dadza jej orzeszka w szpitalu by zobaczyc czy wystapi jakas reakcja...
najwiecej wiemy z naszych obserwacji. sprobuj wykluczyc grupy pokarmow na jakies 2-3 tygodnie i zobacz czy nastapi poprawa

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Justa napisał(a):
nusia27 napisał(a):

u nas też butla mleka to obowiązek
jedna butelka ok 120ml przed snem i później ok 2-3-4 w mocy też jedna 90-120ml
najgorsze jest to że ona nie da się karmić tacie
tylko mama i mama
w ten sposób od 2 lat na palcach jednej ręki mogę policzyć przespane całe noce 🥴
tatuś sobie smacznie śpi a ja oczy na zapałki robić mleko i podać zajmuje mi to ok 20-30 miut
masakra marzę o odpoczynku
najchętniej wybrałabym sie gdzieś nad morze sama - bez Anastazji i Jerzego i przespała ze 3 dni pod rząd z małymi przerwami na spacer po plaży 🤨

Honorata Maryla jeszcze kilka tygodni temu budzila sie na mleko noc w noc. az w koncu sie uparlam i powiedzialam jej, ze mleko spi itp. buntowala sie przez 2-3 noce a potem nagle zaczela przesypiac cale nocki. tzn do 6-7 i w tedy dopiero dostawala mleko. wczoraj tylko dala mi popalic
a o samotnych wakacjach tez moge sobie pomarzyc 😜

• Mamusie
moja też pije już mleko z kartona, chociaż nie od razu jej zasmakowało i musieliśmy kombinować...mieszaliśmy pół na pół z modyfikowanym a teraz dosypuję łyżeczkę kaszki i też wypija po 150ml rano i wieczorem. Łóżko mamy od grudnia, takie pojedyncze z Ikea - Sundvik i ogólnie spoko w nim śpi tylko przyłazi w nocy do nas więc tak pół nocy u siebie i resztę u nas 🙂

• Mamusie
hej mamuśki mój Patryk śpi z Marcelem na sofie dwuosobowej ale co i rusz któryś do nas przychodzi w nocy bo oni strasznie się wiercą w nocy i jeden drugiego budzi 😞
Patryk pije kaszę manną przed snem 210ml i tylko tyle a na śniadanie różnie, kanapki, płatki z mlekiem z kartonu, ogólnie lubi mleko, i robi postępy bo woła już jak chce kupę i robi w łazience ale siku ciągle w pampers 😞 jeszcze tego nie kontroluje 😞

Hej 🙂
Maryla nie moze pic krowiego mleka bo dalej ja uczula.
a co do nocnika to siusiu robi, ale jescze nie wola. i ostatnio zrobila kupe do nocnika, pochwalilam ja i sie ucieszyla 😉 i okazalo sie, ze mam odruch wymiotny na kupe w nocniku 😁 w pampersie mnie nie rusza a jak mialam nocnik umyc to myslalam, ze zwymiotuje. bede ja chyba uczyc kupke od razu do kibelka robic:P

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Hej 🙂
Maryla nie moze pic krowiego mleka bo dalej ja uczula.
a co do nocnika to siusiu robi, ale jescze nie wola. i ostatnio zrobila kupe do nocnika, pochwalilam ja i sie ucieszyla 😉 i okazalo sie, ze mam odruch wymiotny na kupe w nocniku 😁 w pampersie mnie nie rusza a jak mialam nocnik umyc to myslalam, ze zwymiotuje. bede ja chyba uczyc kupke od razu do kibelka robic:P

heheh Nusia, ja jakoś daję radę ale też jestem za kupką w kibelku 🙂

moj maz mnie zaskoczyl wczoraj
J - Juz nie musisz patrzec na sterte ciuchow do prasowania?
A - Naprawde?????!!!!!!
J - Naprawde, przykrylem ja kocem i nic nie widac