Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Anusia0608 napisał(a):
Powiedzcie mi co myslicie na temat skoczkówbo zasnatawiamy sie żeby kupić... WIdziałam że jedna z was ma...
wiesz co ja mam i Wesa ma 🙂to jest tak jak z chodzikiem za dobre to nie jest (chodzi mi o kręgosłup)ale ja ją daje na chwilke jak coś chce zrobić a ona marudzi 😠narazie jest zafascynowana kręci sie dookoła i wszystko ciągnie i włacza i sie śmieje 🙂a jak ja postawie w tym przed lustrem to tak gada do siebie że myślałam że dzisiaj z niej padne 😁 😁 😁także wg mnie warto kupić 🙂huśtawek też ortopedzi nie zalecają tylko ręce mamusi są ok 😉ale czymś trzeba zająć 🙂moja koleżnka ma chodzik jej Majeczka ma 7 m-cy i zasuwa po całym domu jak szalona 🤪oczywiście chwilke wszystko w granicach rozsądku 🙂ja ez szukam już chodzika 😉macie już jakieś upatrzone?

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Ale boska Majeczka 🤪 🤪 🤪

😎
a jak tam zupki u Anastazji? 😉

a już dobrze
sama już ładnie buźkę otwiera i domaga się zupki
a daje jej tak średnio 1/3 słoiczka bo więcej i tak nie zjada

aa to tak jak moja też 1/3 zjada a dalej grymasi, ale staram się jej wcisnąć 😉

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Ale boska Majeczka 🤪 🤪 🤪

😎
a jak tam zupki u Anastazji? 😉

a już dobrze
sama już ładnie buźkę otwiera i domaga się zupki
a daje jej tak średnio 1/3 słoiczka bo więcej i tak nie zjada

aa to tak jak moja też 1/3 zjada a dalej grymasi, ale staram się jej wcisnąć 😉

najpierw kupiłam 3 słoiczki zupki jarzynowej gerbera bo był o prawie 0,5zł tańszy a nie wiedziałam czemu 🥴 teraz wiem
a jak ostatnio byłam na zakupach to wzięłam bobovitę i one są o wiele słodsze i łagodniejsze w smaku choć mam wrażenie że są bardziej gęste ale Anastazji i tak lepiej smakują

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/851/dscn3598q.jpg/][IMG]http://img851.imageshack.us/img851/6730/dscn3598q.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]a to Sonia w skoczku 🙂już ją wkładam codziennie albo co drugi dzień na chwilke i jest szczęśliwa 🙂
my mamy taki sam i bartka juz dawno wkładam na chwilke, teraz juz dłużej troszke mu pozwalam bo to uwielbia.

• Mamusie
Przeraża mnie trochę, że tak wcześnie wsadzacie dzieci do skoczków czy też już myślicie o chodzikach... przeczytajcie.. : http://www.mamopedia.pl/drukuj-artykul-z-historii/2932
http://babyonline.pl/zdrowie_specjalista_radzi_polozna_artykul,7739.html Skoczek działa na dziecko podobnie jak chodzik...

• Mamusie
Samantka-skoczek czy chodzik to jest decyzja każdej z nas indywidualna 🙂jest mnóstwo artykułów na ten temat ja wkładam SONIE na chwilke chociaz płacze jak chce ja wyciagnąć 😞wszystko w granicach rozsądku 🙂w chodziku też nie będzie siedziała cały dzień 🤪a wtym skoczku obraca sie,bawi przekłada naciska myśle że to też rozwija i pewniej lepiej niż rączki mamusi 😉bo moje dziecko niestety nie poleży nigdzie nawet 5 minut 🤪

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
wesa napisał(a):
Tez szukam chodzika 🙂
a masz jakiś upatrzony?a Maejczka miała? jaki? 🙂
miała po kimś i juz go dawno wyrzuciłam,

a co do tego czy wkładam dziecko czy nie to moje sprawa i kropka. ;/;/
Moj mały jest taki silny ze najchetniej by juz sam biegał hehe 🙂

• Mamusie
Mam kuzynkę, oczywiscie to jest tez jej decyzja, ona nawet dziecka na rece nie brała, mogło tylko leżeć a broń boze nawet siedzien na kolanach u mamusi nie mogło. teraz ma taki problem ze dziecko nie wie do czego słuza jej nogi wiszą jak galaretka, dopiero ja uczą używac nóg a ma 10 miesięcy.

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
co raz mniej się tu udzielamy widzę 😜
my byłyśmy o 8 na ważeniu i na szczęście w miesiąc przybrała te 0,5 kg. Waży 6400 i taka z niej zgrabnota już jest hehe, trzyma linię 😉
znów jestem jakaś niewyspana buu
rzeczywiście chudzinka, i dobrze nie bedzie miała problemów z nadwagą hehe

• Mamusie
wesa napisał(a):
Mam kuzynkę, oczywiscie to jest tez jej decyzja, ona nawet dziecka na rece nie brała, mogło tylko leżeć a broń boze nawet siedzien na kolanach u mamusi nie mogło. teraz ma taki problem ze dziecko nie wie do czego słuza jej nogi wiszą jak galaretka, dopiero ja uczą używac nóg a ma 10 miesięcy.
😞no właśnie potem te dzieci nie wiedzą co i do czego 😞ja troszke w huśtawce zaczyna marudzić to na ręce pochodze pogilam powygłupiam sie i do leżaczka znowu marudzi to biore skoczek do kuchni coś robie a ona aż piszczy do tego pianinka 🤪ono jest takie głośne przynajmniej dla mnie ale Soni sie podoba 🙂

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
tak czytam ostatnie posty i myśle gdzie widziałyście Patrysia? 🤨cofnęłam sie do tylu i kurcze patrze niesamowite jak on siedzi 🤪normalnie niie moge sie napatrzeć 😘cudowny jest 😘 😘Kasia ile waży teraz Patrysio???
teraz nie wiem ale jutro muszę iść z nim do rodzinnej to zobaczę 🙂

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
Kasia napisał(a):
Justa napisał(a):
Kasia napisał(a):
a ja siedzę i wcinam czereśnie 🙂
wiecie co czereśnie i truskawki nie uczulają mojego Pyśka

smaka mi zrobiłaś na truskawy, a mam w lodówie, lecę umyć 🙂
no to smacznego 🙂
Kasia a jak ty dajesz Patrysiowi truskawki czy czereśnie?takie surowe...?kurcze ja to sie cackam ☺️
ja mu nie daję ale chodzi mi o to że ja jem a karmię piersią i nic mu po tym nie jest 🙂

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
my byłyśmy o 8 na ważeniu i na szczęście w miesiąc przybrała te 0,5 kg. Waży 6400 i taka z niej zgrabnota już jest hehe, trzyma linię 😉
no tak drobniutka ale to dziewczynka to jaka ma być? tym bardziej że malutka sie urodziła i tak jak Sonia startuje z mniejszej wagi 😜my przy wypisie mamy wpisane 2980 😉a teraz waży 6900 🙂ale jest na modyf.Twoja na cycusiu(lepszym wg mnie)to też trzeba wziąć pod uwage 🙂moja kuzynka wczoraj dzwoniła pytała ile Sonia waży...bo jej Kornelcia 5 dni starsza ur.też 3100 jak Sonia waży równo 6kg.tylko na piersi i lekarka jej powiedziała że dobrze waży 🙂

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
wesa napisał(a):
😞no właśnie potem te dzieci nie wiedzą co i do czego 😞ja troszke w huśtawce zaczyna marudzić to na ręce pochodze pogilam powygłupiam sie i do leżaczka znowu marudzi to biore skoczek do kuchni coś robie a ona aż piszczy do tego pianinka 🤪ono jest takie głośne przynajmniej dla mnie ale Soni sie podoba 🙂

no ten skoczek to rewelacja, mój tez tak to lubi ze az sie trzesie ze szczescia, a jak go mam na rekach i zobaczy skoczek to az sie wyrywa w jego strone 🙂

• Mamusie
Kasiu Patryczek super siada,silny chłopak. Wozisz go już w spaceróce?
W ogóle to cześć dizewczyny 😜
Ale mam zap***dol ostatnio, nie wyrabiam z tymi jej ząbkami. Pieron mały nie da się do łóżeczka położyć, dopiero co sama zasypiała a teraz nie chce i już. leżeć też nie chce nigdzie bo odrazu do siadania się podnosi, wystarczy, że się czegoś złapie i już siedzi 😮. Wczoraj patrzę a ta sobie szczebelek z łóżeczka wyjęła

• Mamusie
Milka napisał(a):
Kasiu Patryczek super siada,silny chłopak. Wozisz go już w spaceróce?
W ogóle to cześć dizewczyny 😜
Ale mam zap***dol ostatnio, nie wyrabiam z tymi jej ząbkami. Pieron mały nie da się do łóżeczka położyć, dopiero co sama zasypiała a teraz nie chce i już. leżeć też nie chce nigdzie bo odrazu do siadania się podnosi, wystarczy, że się czegoś złapie i już siedzi 😮. Wczoraj patrzę a ta sobie szczebelek z łóżeczka wyjęła
tak wożę go w spacerówce ale nie na siedząco tylko leżąco 🙂

hej ale wy macie zdolne dzieci moj moze z raz sie dopeiro na brzuch obrócił tylko na boki sie sprawnie obraca a co do siadania to tylko umnie sie za cos zlapac igłowke podnosi i nic wiecej 😞

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
no tak drobniutka ale to dziewczynka to jaka ma być? tym bardziej że malutka sie urodziła i tak jak Sonia startuje z mniejszej wagi 😜my przy wypisie mamy wpisane 2980 😉a teraz waży 6900 🙂ale jest na modyf.Twoja na cycusiu(lepszym wg mnie)to też trzeba wziąć pod uwage 🙂moja kuzynka wczoraj dzwoniła pytała ile Sonia waży...bo jej Kornelcia 5 dni starsza ur.też 3100 jak Sonia waży równo 6kg.tylko na piersi i lekarka jej powiedziała że dobrze waży 🙂

no widzicie to tak zależy, bo np. Patryk i mała Femmki dobrze chowają się na cycku 😉 czy nawet Miłoszek też waży już pewnie z 7kg.No i na modyfikowanym też wiadomo ile kalorii się dostarcza a oprócz tego kaszki i kleiki....ee tam teraz jestem już spokojniejsza niż po ostatniej kontroli 🙂
też bym kupiła mojej taki skoczek, tylko że co ja potem z tym zrobię.........piwnicę mam 3m a i tak zagracona w 3 dooopy 😉 A w sumie czemu to się nazywa skoczek? Bo nogami nie dotyka do ziemi...