Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Nie wiecie może kiedy i jak podawać żółtko jajka dla dzieciaczków?
Wczoraj będąc na szczepieniu dwie mamuśki gadały na ten temat i teraz zastanawiam się nad tym.

Ja dam małemu pod koniec lipca 3 x 1/2 jajka na tydzień

ZTo ja pewnie coś koło tego bo mój jest tylko tydzień starszy od Twojego 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Jajko się daje chyba po skończeniu 6 albo 7 mieś. nie pamiętam teraz, ale mam o tym napisane w poradniku. Później poszukam to wam napiszę 🙂

Ja nie jem dziczyzny ani gęsi, kaczek, zajęcy itd. BLEEE odstręcza mnie od tego tak samo jagnięciny nie jem. Tylko kurczaki, wołowe i wieprzowe 🙂 no i ryby.

Joasiu ja zawsze smakuje jej posiłki, żeby sprawdzić czy mają odpowiednią temp. i jak to smakuje, więc do tego bym się nie zmusiła.

Dzisiaj jej zrobiłam ziemniaki z mlekiem modyf. pogniecione widelcem, żeby mogła trochę sama porzuć i nawet nieźle jej szło 🙂 szkoda, że słoiczków nie ma z samymi ziemniakami 😁 bo na ten szpinak to trafić nie mogę.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Ja nie jem dziczyzny ani gęsi, kaczek, zajęcy itd. BLEEE odstręcza mnie od tego tak samo jagnięciny nie jem. Tylko kurczaki, wołowe i wieprzowe 🙂 no i ryby.

Joasiu ja zawsze smakuje jej posiłki, żeby sprawdzić czy mają odpowiednią temp. i jak to smakuje, więc do tego bym się nie zmusiła.
Kochana to tak koncem języczka spróbuj tego królika 😜 😉

• Mamusie
Blue napisał(a):
Dzisiaj jej zrobiłam ziemniaki z mlekiem modyf. pogniecione widelcem, żeby mogła trochę sama porzuć i nawet nieźle jej szło 🙂 szkoda, że słoiczków nie ma z samymi ziemniakami 😁 bo na ten szpinak to trafić nie mogę.
u mnie jest szpinak bobovity 🙂a ziemniaka też tak robie i uwielbia 🙂ale po co kupować jak weżmiesz jednego z obiadku i jest 🙂

• Mamusie
już po szczepieniu mała nawet się nie skrzywiła 🤪

Joasiu pytałaś jak kaszka
dawałam bananową bobovity zrobiłam 60ml bo ona średnio tyle zjada łyżeczką pokarmów
zjadła z tego połowę i nie powiem żeby jej specjalnie smakowało w porównaniu np do szpinaku
ale mam nadzieję że się przyzwyczai
kupiłam też malinową nestle za kilka dni spróbuję ją podać a na razie kontynuuję babana

• Mamusie
My się nie poddałyśmy i poszłyśmy na dworek ponownie. Nawet słoneczko wycszło i ze 3 godziny spacerowałyśmy 🙂

joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
Honoratka, bo nasze maluchy to są chudziny 🙂 wasze i tak ładnie ważą, moja urodziła się dosyć pulchna przed terminem i waży ledwo ponad 7kg 🙂 a wasze blisko 3kg lub mniej i też prawie 7kg ważą, więc to moja jest jakaś dziwna 😜
moja ur.sie 3100 🙂 a teraz rośnie w oczach(musze ją zważyc przed kąpielą na głodnego 😉ale to tylko dlatego że je więcej stałych pokarmów co chwile jej coś wymyślam dzisiaj dałam całą miseczke kleiku ryżowego z bananem 🙂sama jej gotuje... dzisiaj w zupce jest kalarepka 🙂i tej zupki zje tyle ile chce a sloiczek to było jej mało 😞jeszcze by ze dwie łyżeczki dojadła 😜i dostaje codziennie i zupe i obiadek 🙂 wczoraj kupiłam nawet tuszke z królika poporcjowałam i zamroziłam 🙂i będe jej gotowała z warzywami 🙂
ja też dogadzam mojej jak mogę. Też sama gotuję co drugi dzień. Słoiczek to za mało więc dostaje więcej i zjada ile zechce tego. Do kaszek dodaję owoce (jabłka, banany...) lub te deserki czy musy ze słoiczków. Walczę by piła mleko z butelki bo 150 ml kaszy łyżką to za mało. I udaje mi się 3 x dziennie zjada 210 ml z 2-3 łyż. kaszki 🙂
I WCALE NIE JEST GRUBA 😜

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):
Qrcze kupiłabym te czopki viburcol to może by ją wyciszyły trochę ale one sa na receptę a moja lekarka powiedziała, że ona recept na homeopatyki nie wystawia 😞 No nie zmuszę babsztyla

Idę spać bo nie wiem ile potwór pospi w spokoju
Dobranoc

Znalazłam teraz jeszcze w necie kropelki Passiflora Compose, ale to też homeopatyczne, więc pewnie w Twoim przypadku odpada...
Swoją drogą trochę dziwna ta Wasza lekarka 😮

promyczek sory ze sie wtrace ale co do czopkow to moja mama w polsce bez problemu kupila w aptece nie potrzebna byla jej recepta.

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
My się nie poddałyśmy i poszłyśmy na dworek ponownie. Nawet słoneczko wycszło i ze 3 godziny spacerowałyśmy 🙂

joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
Honoratka, bo nasze maluchy to są chudziny 🙂 wasze i tak ładnie ważą, moja urodziła się dosyć pulchna przed terminem i waży ledwo ponad 7kg 🙂 a wasze blisko 3kg lub mniej i też prawie 7kg ważą, więc to moja jest jakaś dziwna 😜
moja ur.sie 3100 🙂 a teraz rośnie w oczach(musze ją zważyc przed kąpielą na głodnego 😉ale to tylko dlatego że je więcej stałych pokarmów co chwile jej coś wymyślam dzisiaj dałam całą miseczke kleiku ryżowego z bananem 🙂sama jej gotuje... dzisiaj w zupce jest kalarepka 🙂i tej zupki zje tyle ile chce a sloiczek to było jej mało 😞jeszcze by ze dwie łyżeczki dojadła 😜i dostaje codziennie i zupe i obiadek 🙂 wczoraj kupiłam nawet tuszke z królika poporcjowałam i zamroziłam 🙂i będe jej gotowała z warzywami 🙂
ja też dogadzam mojej jak mogę. Też sama gotuję co drugi dzień. Słoiczek to za mało więc dostaje więcej i zjada ile zechce tego. Do kaszek dodaję owoce (jabłka, banany...) lub te deserki czy musy ze słoiczków. Walczę by piła mleko z butelki bo 150 ml kaszy łyżką to za mało. I udaje mi się 3 x dziennie zjada 210 ml z 2-3 łyż. kaszki 🙂
I WCALE NIE JEST GRUBA 😜
POPIERAM POPIERAM POPIERAM 😉Też uważam że maluchom powinno sie dogadzać 😜u mnie jutro buraczkowa zupka 🙂kupiłam takie malutkie buraczki pyyyychchaaa 🙂a słoiczek to tylko w razie W albo na wyjazdach 😜 😉

• Mamusie
joannawisn napisał(a):
JUSTYNA napisał(a):

joannawisn napisał(a):
Blue napisał(a):
I WCALE NIE JEST GRUBA 😜
POPIERAM POPIERAM POPIERAM 😉Też uważam że maluchom powinno sie dogadzać 😜u mnie jutro buraczkowa zupka 🙂kupiłam takie malutkie buraczki pyyyychchaaa 🙂a słoiczek to tylko w razie W albo na wyjazdach 😜 😉
o buraczki. zapomniałam o nich bo sama nie lubię ale jutro może Majce zapodam

• Mamusie
Haha Agnieszka w sensie Kolo 😁 zostawiła u mnie ciastka i teraz zjem jej całe 😁
wczoraj mnie przewiało i cały dzień strasznie boli mnie ucho a od tego pół głowy. Tej jednej połówki nawet dotknąć nie mogę a jak jem to z trudem gryzę taki ból 😞 😮

• Mamusie
anka111 napisał(a):
wczoraj mnie przewiało i cały dzień strasznie boli mnie ucho a od tego pół głowy. Tej jednej połówki nawet dotknąć nie mogę a jak jem to z trudem gryzę taki ból 😞 😮
współczuję
oklask dla ciebie 🙂

• Mamusie
anka111 napisał(a):
oj bidulko, trzymaj się 😘