Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

anka111 napisał(a):
a mi Darek szaleje strasznie ani myśli udać się na jakąś drzemkę ale to dobrze po kąpieli od razu zaśnie 😁 idę się z nim bawić bo nie chce sam siedzieć i mam nadzieje, że w końcu przestanie mnie boleć ucho 😞

Aniu Daruś przynajmniej szaleje bo Bartek to po raz enty dzisiaj pie*dolca trenuje i wyje niemiłosiernie.
Adam dał nogę i pojechał se na nockę z kumplem na ryby wiec jestem sama z wyjcem 😞

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
anka111 napisał(a):
a mi Darek szaleje strasznie ani myśli udać się na jakąś drzemkę ale to dobrze po kąpieli od razu zaśnie 😁 idę się z nim bawić bo nie chce sam siedzieć i mam nadzieje, że w końcu przestanie mnie boleć ucho 😞

Aniu Daruś przynajmniej szaleje bo Bartek to po raz enty dzisiaj pie*dolca trenuje i wyje niemiłosiernie.
Adam dał nogę i pojechał se na nockę z kumplem na ryby wiec jestem sama z wyjcem 😞

oj Kochana współczuję :*
mi Darek przed chwilą odleciał ;/ więc po kąpieli nie uda mi się go pewnie za szybo uśpić no ale nie udało mi się go już przetrzymać..

anka111 napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
anka111 napisał(a):

mi Darek przed chwilą odleciał ;/ więc po kąpieli nie uda mi się go pewnie za szybo uśpić no ale nie udało mi się go już przetrzymać..

Ja swojego bujam w leżaczku a ten wyje i wyje. Jak wezmę go na ręce jest spokój ale po chwilo znowu to samo.

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
anka111 napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
anka111 napisał(a):

Ja swojego bujam w leżaczku a ten wyje i wyje. Jak wezmę go na ręce jest spokój ale po chwilo znowu to samo.

na pewno musisz być już strasznie zmęczona... ja kiedyś chciałam przetrzymać Darka jak marudził i skończyło się na tym, że płakał chyba przez 30 minut cały czas, a później już wymiękłam. No ale na szczęście nie zawsze tak jest i czasami są dni kiedy jest w miarę grzeczny.

hejka 🙂
blue nie strasz dziewczyn 😜
ja maryle nauczylam ze zasypia sama - drugi tydzien w polsce i marylka nauczyla mamusie, ze jak zasypia to ma przy niej siedziec 🤪
co do gotowania to tesciowa ugotowala jej zupke i ta mala potwora miala ja gdzies, a sloiczki wcina namietnie 🙂 jutro sprobujemy jej dac swiezo starta marchewke z jablkiem 🙂

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
ja nie umiem słuchać płaczu
od razu biorę ja do siebie i mąż ma mi to za złe
a jak płacze gdy jem to od razu przestaje jeść i ide do niej może właśnie dlatego z 42 zmieniłam rozmiar na 38 😁

no to w sumie na dobre wyszłaś 🙂
ja to usiłuję jakoś przyzwyczaić Małego żeby chociaż trochę sam poleżał ale jakoś marnie mi to idzie 😮

Marylka dzisiaj przyssala sie do arbuza 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/402/dsc0619re.jpg/][IMG]http://img402.imageshack.us/img402/6561/dsc0619re.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusie
anka111 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
ja nie umiem słuchać płaczu
od razu biorę ja do siebie i mąż ma mi to za złe
a jak płacze gdy jem to od razu przestaje jeść i ide do niej może właśnie dlatego z 42 zmieniłam rozmiar na 38 😁

no to w sumie na dobre wyszłaś 🙂
ja to usiłuję jakoś przyzwyczaić Małego żeby chociaż trochę sam poleżał ale jakoś marnie mi to idzie 😮

Anastazja poleży sama rano do 45minut leżąc w łóżeczku bawiąc się karuzelą czy innymi zabawkami
w ciągu dnia poleży do pół godzinki w huśtawce, lub na macie czy teraz pod tą nową zabawką
ale zawsze jest tak że gdy zaczynam coś robić ona zaczyna mnie wołać 😠
wiem że chodzi jej tylko o to żebym była przy niej bo jak mnie zobaczy to się cieszy a jak zniknę jej z oczu to zaczyna jęczeć
zasypia przy cycku w sumie tylko tak
bo sama zasnęła może 4-5 razy w życiu

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
i ma taie dwie suche kozy w nosie i nie moge ich wyciagac bo sie drze i rzuca glowa na boki 🙃

moje dziecko uwielbia jak jej się dłubie w nosie
smieje się, piszczy z zadowolenia ale leży nieruchomo
mogę jej fridą usuwać albo patyczkiem grzebać do woli 🙂

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Marylka dzisiaj przyssala sie do arbuza 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/402/dsc0619re.jpg/][IMG]http://img402.imageshack.us/img402/6561/dsc0619re.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

słodka 😁 Darkowi też smakował jak ostatnio dałam mu kawałek 😁

• Mamusie
dziękujemy wszystkim ciociom za życzenia.
Sto lat dla Laury
😘
cały dzień dziś latam i nogi mi z odwłoka wyłażą...Umówiłam się z teściową i szwagierką w mieście bo chciały coś kupić Mai na pół roczku 🙂 także dziś dostała prezentów od wszystkich dziadków i od nas. Potem przyszli moi rodzice.
Nie chcę gadać ale moja chyba zaczęła jeść obiadki bo dziś dostała jarzynową i zjadła 3/4 słoiczka z kaszą a wieczorem 200ml kaszki z bananem. A to dużo jak na moją 🤪 mam nadzieję że potrzebowala po prostu czasu 🙂
my mamy szczepienie w środę to też się dowiem ile waży 🙂
ja też mogę grzebać Mai fridą w nosie bo otwiera przy tym buzie jakby chciała zjeść 😉 albo robi dziubek 😉
dzisiaj moja gwiazda padla o 20, ale przebudziła się przed chwilą i odbiło jej się tą kaszką, rzygła na mnie trochę......chyba za dużo jej dałam 🙃 jutro zrobię mniej, za dużo bym chciała żeby jadła ☺️

HONORATKA napisał(a):
kurcze a nie boicie się, że dziąsłami odgryzą kawałek owocu?
ja to się boję nawet chlebek dać żeby się okruszkiem nie zadławiła 😞
a ona jak widzi kanapkę to aż się trzęsie z radości 😁

Honoratko mój mały wpiernicza herbatniki i chleb aż mu się uszy trzęsą.
Chwilami się boje że odgryzie ale mi przechodzi gdy widzę jego radość jak coś sam ciamka 🙂

Ja mojej daję tylko skórę od chleba świeżego do ssania, bo wiem, że go nie odgryzie, a jak go zabrałam to był taki ryk, że hoho.. to musiałam kilka razy dać jej do ssania aż w końcu go nie chciała.

Dzisiaj zjadła cały słoiczek rosołku po 6mieś. z kawałkami już i ładnie sobie poradziła 🙂 no i kaszkę po 6mieś. na razie żadnej alergii i bólu brzucha nie ma i oby nie było 🙃