Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kasia napisał(a):
patrzę na twoją siatkę centylową i sobie przypomniałam że Marcel wagowo jest na 25 centylu a wzrostowo na 75

No właśnie, bo mojej koleżanki córa ważyła ok. 10/11kg mając rok 🙂 a nie jest gruba.

• Mamusie
moja właśnie zasnęła, ja troszkę posprzątałam a teraz chwilkę mogę posiedzieć 🙂
Blue zobacze na allegro, ale to nowa kolekcja więc może jeszcze nie być...zobaczymy 🙂
moja chodzi spać o 20.30, budzi się koło 2 a potem o 6 i śpi do 8 🙂

• Mamusie
dziewczyny jak usypiacie swoje maluchy w domu?bo u mnie trzeci dzień leje i Sonia sie męczy nie umie usnąć w domu 😞biedna płacze pół godz a śpi 15 min 😞a tak jak ciepło to do wózka i na dwór i usypia w minutke 🙂już nie wiem co robić 😞tym bardziej że przyjdzie jesień zimno i będzie musiała spać w domu... 🥴

• Mamusie
Asia napisał(a):
dziewczyny jak usypiacie swoje maluchy w domu?bo u mnie trzeci dzień leje i Sonia sie męczy nie umie usnąć w domu 😞biedna płacze pół godz a śpi 15 min 😞a tak jak ciepło to do wózka i na dwór i usypia w minutke 🙂już nie wiem co robić 😞tym bardziej że przyjdzie jesień zimno i będzie musiała spać w domu... 🥴

Asiu w domu ja się kładę koło małego, trochę go pogłaszcze i śpi. Nie chce mi sam usnąć w łóżeczku w dzień. Chociaż może by usnął...tylko po jakim czasie a ja nie mam go za wiele, żeby nad nim stać. A tak zasypia w 5 minut koło mnie.

Kamila1 napisał(a):
moja w dzień zasypia na cycu 🙂 chyba, że jest padnięta to zaśnie sama w łóżeczku albo na podłodze.
Blue nie ma jeszcze na allegro, ale pewnie w przeciągu paru dni się pojawią 🙂

Dzięki za info to tak lukaj co jakiś czas 🙂 na pewno się pojawią.

Moja za dnia nie chce nawet "być" w łóżeczku a co dopiero spać, teraz leży sobie nago na podłodze przed kąpielą i trenuje swoje nogi. Ją wszystko interesuje najbardziej taki czerwony kosz ciągle do niego idzie i dotyka. Aha i uczy się przewracać na bok z brzucha i czasami przez to kulnie się na plecy, ale jest na razie taka niepewna jak to robi i raz przywaliła głową w ten sposób o podłogę bez niczego i się podniosła i na mnie spojrzała ja udałam, że się śmieje z tego i ona też się zaczęła śmiać i zapomniała o tym uff, a już myślałam, że zacznie płakać.

Kurcze moja robi różne kupy od takiej rzadkiej papki po miękkie zbite bobki 😞 to jest normalne? bo nie wiem jaką aktualnie powinny robić kupę jakiej konsystencji. Jak widzę te zbite to się martwię, a ona robi je coraz częściej, soku też nie chce pić wypiła może z 10/20ml kupnego. Herbatę pije bardziej 60-100ml na dzień, ale to raczej mało.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
moja w dzień zasypia na cycu 🙂 chyba, że jest padnięta to zaśnie sama w łóżeczku albo na podłodze.
Blue nie ma jeszcze na allegro, ale pewnie w przeciągu paru dni się pojawią 🙂

Dzięki za info to tak lukaj co jakiś czas 🙂 na pewno się pojawią.

Moja za dnia nie chce nawet "być" w łóżeczku a co dopiero spać, teraz leży sobie nago na podłodze przed kąpielą i trenuje swoje nogi. Ją wszystko interesuje najbardziej taki czerwony kosz ciągle do niego idzie i dotyka. Aha i uczy się przewracać na bok z brzucha i czasami przez to kulnie się na plecy, ale jest na razie taka niepewna jak to robi i raz przywaliła głową w ten sposób o podłogę bez niczego i się podniosła i na mnie spojrzała ja udałam, że się śmieje z tego i ona też się zaczęła śmiać i zapomniała o tym uff, a już myślałam, że zacznie płakać.

Kurcze moja robi różne kupy od takiej rzadkiej papki po miękkie zbite bobki 😞 to jest normalne? bo nie wiem jaką aktualnie powinny robić kupę jakiej konsystencji. Jak widzę te zbite to się martwię, a ona robi je coraz częściej, soku też nie chce pić wypiła może z 10/20ml kupnego. Herbatę pije bardziej 60-100ml na dzień, ale to raczej mało.

Darek też robi raz rzadką kupę a raz takiego bobka :P i to chyba zależy po prostu od tego co sobie zje 🙂

• Mamusie
Hej Babeczki 🙂
Dziś w końcu dzień wolny 😉 Chociaż 'wolny' tylko z nazwy, bo chacie mam tyle do zrobienia, że cały ranek latałam i wciąż mam sporo do zrobienia... Ehhh... Kuba się stara żeby w domu było czysto i w ogóle, ale wiecie jak to jest 😉 Ja i tak muszę sprzątnąć po swojemu, bo inaczej cały czas mi się wydaje, że nie za bardzo jest czysto 😎

• Mamusie
wesa napisał(a):
mój synek jak w zegarku zasypia 0 19 je o 1 w nocy i budzi sie o 5;30:/ dżemie dopiero około 8 rano...masakra...ale i tak bede rano wstawała do pracy takze ok przeżyję 🙂

Łoooo Matkooo!!!! Nie wiem co bym zrobiła gdyby moja maluda budziła się tak wcześnie rano 😮 Chyba bym umarła 😉 Tosiak chodzi spać koło 20-tej i zazwyczaj śpi nieprzerwanie do 4-5, na wpół śpiąco je i śpi dalej do 7-8 i dopiero budzi się na dobre 🙂 Chociaż potrafi mnie nieźle zaskoczyć hehehe Np. przedwczoraj obudziła się o 1 w nocy i nie chciała spać do 3-4 myślałam, że Ją uduszę hehehe Tym bardziej, że następnego dnia szłam do roboty 😉 No ale jakoś dałam radę 🙂 Mam nadzieję, ze nie często będzie sobie urządzać takie imprezy 🙂