Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Nie mam jakoś weny was dziewczyny nadrobić.
Czuje się złą matka wczoraj mały spadł mi z łóżka, ma wielkiego guza, wystraszyłam się jak nie wiem co. Pojechaliśmy do szpitala tam odmówili nam przyjęcia. Lekarz go zbadał zrobił usg główki i stwierdził że nic mu nie jest, ale mamy go obserwować i wrazie gdyby były jakieś niepokojące objawy wracać do szpitala.

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Anastazja wczoraj przez ten mini remont łazienki i ogólny rumor w domu zasnęła dopiero po 22
a ok 23 obudziła się z takim płaczem aż wrzaskiem że jej do pierwszej w nocy niczym nie mogłam uspokoić ani w łóżeczku ani przy piersi ani na rękach
dopiero przed 1 włączyłam huśtawkę i dość głośną na niej muzyczkę to trzymałam ją na rękach a ona patrzała na bujającą się huśtawke i na czerwone światełko przy niej i słuchała tej muzyczki po jakiś 30 minutach się dopiero uspokoiła 😞
nie mam pojęcia co jej było wyglądała tak jakby się czegoś bardzo bardzo mocno przestraszyła i ciągle bała
może przypomniała sobie odgłos skuwania płytek w łazience bo nie miałam jak wyjść z nią z domu bo deszcz lał
tylko że gdy tato zbijał płytki ona śmiała się i bawiła nie robił on na niej żadnego wrażenia
no nie mam pojęcia pierwszy raz spotkało nas coś takiego

może miła zły sen bidulka, Miłosz mi się tak dwa razy obudził w nocy i płakał pół godziny 😞i nie mogłam go uspokoić

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
Czuje się złą matka wczoraj mały spadł mi z łóżka, ma wielkiego guza, wystraszyłam się jak nie wiem co. Pojechaliśmy do szpitala tam odmówili nam przyjęcia. Lekarz go zbadał zrobił usg główki i stwierdził że nic mu nie jest, ale mamy go obserwować i wrazie gdyby były jakieś niepokojące objawy wracać do szpitala.

Dobrze że nic poważnego mu się nie stało. Już teraz będziesz czujniejsza. A nasze dzieciaki nie raz nabiją sobie guza 😉

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):

Nie myśl o tym tyle
uważam że takie wypadki będą się nam teraz niestety zdarzały
musimy nauczyć się być czujniejsze
ja dowiedziałam się że moja Anastazja pełza i obraca się z brzucha na plecy gdy weszłam do pokoju a ta leżała na brzegu łóżka z głową zwisającą już poza nim ☺️

Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):

Dobrze że nic poważnego mu się nie stało. Już teraz będziesz czujniejsza. A nasze dzieciaki nie raz nabiją sobie guza 😉

No teraz musicie go obserwować i kontrolnie poszłabym drugi raz za jakiś czas na usg główki, bo czasami krwiaki i inne rzeczy lubią się robić po jakimś czasie od wypadku. One są teraz tak ruchliwe, że szok a, ja dzisiaj miałam podobny przypadek, ale na szczęście moja leżała w łóżeczku położyłam ją na plecach przycisnęłam kocem do jednej strony, że praktycznie nie mogła się ruszać i poszłam do innego pokoju za jakiś czas słyszę, że ktoś męczy chusteczki odgłosy zgniatania itd. patrzę a mała leży w dolnym rogu łóżka i pastwi się nad chusteczkami 🙃 nie wiem jak ona to zrobiła. Strach pomyśleć co by było gdyby leżała na naszym łóżku.

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):

Nie myśl o tym tyle
uważam że takie wypadki będą się nam teraz niestety zdarzały
musimy nauczyć się być czujniejsze
ja dowiedziałam się że moja Anastazja pełza i obraca się z brzucha na plecy gdy weszłam do pokoju a ta leżała na brzegu łóżka z głową zwisającą już poza nim ☺️

o tak teraz trzeba miec oczy dookola glowy 🙃

Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):

No teraz musicie go obserwować i kontrolnie poszłabym drugi raz za jakiś czas na usg główki, bo czasami krwiaki i inne rzeczy lubią się robić po jakimś czasie od wypadku. One są teraz tak ruchliwe, że szok a, ja dzisiaj miałam podobny przypadek, ale na szczęście moja leżała w łóżeczku położyłam ją na plecach przycisnęłam kocem do jednej strony, że praktycznie nie mogła się ruszać i poszłam do innego pokoju za jakiś czas słyszę, że ktoś męczy chusteczki odgłosy zgniatania itd. patrzę a mała leży w dolnym rogu łóżka i pastwi się nad chusteczkami 🙃 nie wiem jak ona to zrobiła. Strach pomyśleć co by było gdyby leżała na naszym łóżku.

Blue jutro mamy mieć powtórzone badania.
A to była chwila Adam z nim leżał na łóżku odwrócił się na sekundę po telefon a mały już na podłodze był.

• Mamusie
jejku chyba nigdy nie ogarnę tego syfu w mieszkaniu
jak ja mam sprzątać jak jeszcze łazienka nie skończona rury już doprowadzone ale tato dopiero dziś będzie wstawiał płytki które odkuł, montował umywalkę, pralkę
po domu walają się palniki gazowe, wiertarki udarowe fleksy wyrzynarki i milion innych narzędzi
jak ja nienawidzę remontów 😠 a tu jeszcze za kilka dni chcemy malować 2 pokoje 🥴
i jutro jeszcze impreza rodzinna przychodzą moi rodzice, mój chrzestny z żoną i kuzyni, babcia dziadek razem z nami 12 osób 🤢
a miał nas odwiedzić tylko chrzestny z rodziną a tu wbili się rodzice i wygadali się dziadkom no i robi się impreza jak dla mnie stanowczo duża
wszędzie kurz i brud
leje deszcz nie mam jak wyjść na zakupy
Anastazja marudna nie mam jak posprzątać a co dopiero zacząć gotować mąż w pracy a chętnego do pomocy brak 😞

HONORATKA napisał(a):
rany Blue cięgle martwisz się o swojego niejadka a ona cały czas na 50 centylu
to co byś zrobiłą gdybyś miała taką Anastazję pomiędzy 3-10 centylem 🙃

Dlatego m.in. zrezygnowałam z karmienia piersią, bo umarłabym jakbym nie wiedziała ile ona je, a ciągłe ściąganie i przelewanie pokarmu mi się znudziło, no i miałam też na względzie moje piersi (po 1,5mieś. flaki) to jakbym karmiła tak jak wy to nie wiem co bym miała chyba worki. No i nie jest ciągle na 50centylu tylko teraz na 25/50 i wg innego suwaczka to od początku na 25/50 haha! I już zaczyna ta waga spadać, bo ona się więcej rusza czyli jak będzie gdzieś 8mieś. to już będzie mieć niedowagę względem wzrostu.

HONORATKA napisał(a):
moja czasami jak pije z piesi to ciągnie i mruczy z niezadowolenia
a jak czegoś nie chce jeść to robi to samo zamyka buzię lub jak mi się uda wcisnąć łyżeczkę to zaraz ją wystrzeli 😜

Kurcze to Twoja też dostaje już wstrętu do mleka?

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
a jak czegoś nie chce jeść to robi to samo zamyka buzię lub jak mi się uda wcisnąć łyżeczkę to zaraz ją wystrzeli 😜

ja myślę że to takie bardziej jestem głodna a nie chce mi się ssać 😁

HONORATKA napisał(a):
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):

ja myślę że to takie bardziej jestem głodna a nie chce mi się ssać 😁

No tak księżniczki się znalazły 😁

• Mamusie
dzisiaj kończy się część moich aukcji
ludzie powariowali
kupują używane rzeczy po cenach za które spokojnie mogliby kupić nowe
np ja ostatnio kupiłam Anastazji na wyprzedaży kurteczkę letnio jesienną za 29zł a były i tańsze a mam na jedną kurtkę 19 obserwujących a cena doszła już do 26,50 🤪

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila to jakbyś znalazła czas to możemy się spotkać 😜 w jakimś dogodnym miejscu dla nas obu 🙂 tylko kiedy jedziesz? bo teraz przez kilka dni zapowiadają deszcz i burzę i nie ma lata 😞

cześć babeczki 🙂
Blue mówisz... ja jestem chętna 😉 a jedziemy od 15-20 więc nie wiadomo co za pogoda się trafi...
jak będe bliżej wyjazdu to jeszcze pogadamy co i jak 😎
Honorata to Twoja wagowo to samo co moja 😜 normalnie top model 🤪 a jak jej coś nie smakuje lub już nie chce to też zaciska paszczę i jęczy 🙃 ale cycek nadal nr 1
Smoczamama to kurcze niezłe przeżycie, no niestety teraz to już są małe szujki i nie uleżą w miejscu...

• Mamusie
STO LAT DLA MIŁOSZKA 😘
Honorta daj linka do swoich aukcji to sobie popatrzę 🙂
jak drugi będzie chłopak to też posprzedaję Mai ciuszki 🙂
na razie to chyba z miesiąc czaję się żeby sprzedać 3 pary swoich butów.....muszę wziąć się w garść... 🙃

• Mamusie
Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila to jakbyś znalazła czas to możemy się spotkać 😜 w jakimś dogodnym miejscu dla nas obu 🙂 tylko kiedy jedziesz? bo teraz przez kilka dni zapowiadają deszcz i burzę i nie ma lata 😞

cześć babeczki 🙂
Blue mówisz... ja jestem chętna 😉 a jedziemy od 15-20 więc nie wiadomo co za pogoda się trafi...
jak będe bliżej wyjazdu to jeszcze pogadamy co i jak 😎
Honorata to Twoja wagowo to samo co moja 😜 normalnie top model 🤪 a jak jej coś nie smakuje lub już nie chce to też zaciska paszczę i jęczy 🙃 ale cycek nadal nr 1
Smoczamama to kurcze niezłe przeżycie, no niestety teraz to już są małe szujki i nie uleżą w miejscu...

cycuś jest święty 😁
jak idę ją karmić na łóżko i ściągam bluzkę to ona rozkłada tak szeroko ręce zaciska i otwiera piąstki i cieszy się jak głupia 😁

• Mamusie
nie mam pomysłu na dania na jutrzejszy wieczór
moja mama wychodzi z założenia żeby zrobić kotlety mielone kurczaki i kilka sałatek
ale ja nie lubie takich rutynowych dań 🤨
wolę popisać się czymś nowym lum czymś czego ktoś nie jadł
nawet jak przychodzą do nas rodzice na obiad w niedziele to zamiast rosołu na złość im robię krem z grzybów lub pieczarek 😁 lub coś zupełnie innego
tak samo chciałam na naszym weselu zamiast dań typu rosół flaki kurczak kilka potraw niestandardowych niestety nie miałam siły przebicia
a teraz męża siostra ma komunię w maju i zarezerwowała restaurację chińską i oni pytają ją czy chce klasyczny obiad czy dania kuchni chińskiej
namawiam ją oczywiście na chińszczyznę ale ona boi sie komentarzy starszych gosci ze jak to obiad bez rosołu itp