Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Asia napisał(a):
Ania ja też ja kłade ale ona nie przestaje płakać 😞dopóki nie wezme na rece nie wiem ile by to trwało bo wymiękam nie potrafie słuchaćjak płacze 😞jeszcze jak bym wiedziała na 100% że to są jej fochy to bym dała rade ale mam wtedy różne myśli 🤨że przez płacz mnie woła bo coś jest nie tak i mnie potrzebuje....jakoś ciężko mi zrozumieć że mogłaby być aż taka złośliwa i płakać bez powodu 😞

Bartek to taki wymuszacz jest bo płacze bez powodu jak podchodzę gdy lamentuje to śmieje się w głos 🙂
Jest tylko jeden sposób u nas na 10 minut spokoju bez sekundy płaczu małego mianowicie posadzić go w spacerówce przed lustrem i pozwolić mu "pogadać z kolega na poziomie" 😜

Justa napisał(a):
Dziewczyny daje z Was któraś Nan2?
Czym się różni od 1?
Bo ja dziś małemu pierwszy raz dawałam to mi wypluwał, już myślałam, że nie będzie pił. Ale w końcu wypił.

Na podstawie Bebilona mogę powiedzieć, że ilością składników 🙂 i 2 ma więcej o 1 kalorię od 1 😁

Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
ja tam pewnie do roku pociągnę na cycku, bo tyle będę siedzieć w domu a potem zobaczymy
Blue ja tam na temat wagi Laury już nic nie powiem, bo nas pocieszasz a sama narzekasz 😜
ja w sobotę będę robiła leczo do słoików hehe

Bo wy lubicie chude, a ja nie 😜 jak widzę kilkuletnie dzieci chude jak patyki taka ich natura to kojarzą mi się z niedożywieniem, niektóre mają tak wąskie tyłki, że się dziwie, że się poruszają na tych patyczkach.

ale wymyśliłaś...to że mamy drobne dzieci to nie znaczy, że mi się to podoba
chciałabym żeby ważyła więcej ale na siłę jej nie nafutruję, a kocham ją taką jaka jest
...to jak Twoja schudnie zbyt dużo to, co nie będziesz jej lubiła bo za chuda 😜 🤪

Obrażę się na nią 😁 spoko zatuczę ją 🙂 ona żre za 2 obiadki i deserki, to jak będę jej gotować to przytyje szybko w końcu tłuszcz itd. 😁 niech jej tylko zacznę schaboszczaki robić haha takie już prawdziwe 😜

SmoczaMama napisał(a):
Asia napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
moja też daje radę i pobawi się sama czy na podłodze czy na leżaczku
w ciągu dnia śpi 2-3 razy to też mam czas dla siebie
Asia połóż ją na podlodze, daj zabawki to może się pobawi 😎 moja to aż piszczy jak ją kladę 😉
marudzi jak chce jeść lub spać
Kamilka próbuje wszystkiego 🙂 rozkładam kołdry cuduje ale nie zdąże dojść do łazienki a ona już popłakuje i to coraz głośniej jak mnie to wkurza i martwi...bo dzisiaj była np ciągle na rękach i ciągle jęczała wczoraj zresztą też 😞a jak ją odkładam np.do leżaczka to płacz i to tak porządnie jak duże dziecko już nie wiem co o tym myśleć 🤨martwie sie że ja coś boli albo coś jest jej nie tak a ja nie wiem co.... 🤨 😞

Asiu w takim razie ja jestem matka sadystka, bo Bartek dzisiaj mi wredny był wiec wkładałam go do łóżeczka lub na podłogę i nie zważałam na jego piski jęki i płacz. Zazwyczaj po ok 10minutach się uspokajał i bawił 20minut sam.

Ja już też tak zaczęłam robić.

Kamila1 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
ja tam pewnie do roku pociągnę na cycku, bo tyle będę siedzieć w domu a potem zobaczymy
Blue ja tam na temat wagi Laury już nic nie powiem, bo nas pocieszasz a sama narzekasz 😜

Bo wy lubicie chude, a ja nie 😜 jak widzę kilkuletnie dzieci chude jak patyki taka ich natura to kojarzą mi się z niedożywieniem, niektóre mają tak wąskie tyłki, że się dziwie, że się poruszają na tych patyczkach.

chciałabym żeby ważyła więcej ale na siłę jej nie nafutruję, a kocham ją taką jaka jest
...to jak Twoja schudnie zbyt dużo to, co nie będziesz jej lubiła bo za chuda 😜 🤪

a mi tam się moja glistka podoba i innej bym nie chciała

no ja też bym innej nie chciała, ale zabrzmiało to tak jak byś kochała dziecko ze względu na jego wygląd 🙃

A ja nie wiem w czym rzecz, grubsze dziecko kojarzy się z zdrowym a takie chude z bidą 😁 i to nie znaczy, że się dziecka nie akceptuje, tylko nie ma tak porządnie za co złapać 😉 mi się zresztą wszystko masywne podoba. Są gusta i guściki 😜

A tak w ogóle to moja mama jak się mała urodziła ciągle powtarzała jaka ona chuda jest i mała.. i nie szło jej przemówić, że 3,6kg to jak na dziewczynkę przed terminem i tak fajna waga.. bo ja ważyłam 4kg to niby ok. To jak wasze ważyły 3kg lub mniej to nie wiem jak ona by je nazwała 🤪

Kamila a patrzyłaś może znowu na allegro?? 🙂 czy już jest ta nowa kolekcja? pewnie za kilka tygodni dopiero ją wrzucą, a na necie nie ma jakiś zdjęć? to bym zobaczyła czy mi się podoba.,

Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

no ja też bym innej nie chciała, ale zabrzmiało to tak jak byś kochała dziecko ze względu na jego wygląd 🙃

A ja nie wiem w czym rzecz, grubsze dziecko kojarzy się z zdrowym a takie chude z bidą 😁 i to nie znaczy, że się dziecka nie akceptuje, tylko nie ma tak porządnie za co złapać 😉 mi się zresztą wszystko masywne podoba. Są gusta i guściki 😜

A tak w ogóle to moja mama jak się mała urodziła ciągle powtarzała jaka ona chuda jest i mała.. i nie szło jej przemówić, że 3,6kg to jak na dziewczynkę przed terminem i tak fajna waga.. bo ja ważyłam 4kg to niby ok. To jak wasze ważyły 3kg lub mniej to nie wiem jak ona by je nazwała 🤪

Blue moja mama jak przywieźliśmy Bartka do domu to ręce załamała i stwierdziła ze to laleczka 51cm i 3100gram przy urodzeniu dla niej to był kruszynek w porównaniu do mnie gdy się urodziłam 4440g i 58 cm 🙂 Do tej pory mama twierdzi że głodzę jej wnuka bo jest wg niej tyci 🙂

Blue napisał(a):
Kamila a patrzyłaś może znowu na allegro?? 🙂 czy już jest ta nowa kolekcja? pewnie za kilka tygodni dopiero ją wrzucą, a na necie nie ma jakiś zdjęć? to bym zobaczyła czy mi się podoba.,

Blue u mnie w H&M jest tylko to dla dzieci http://www.we-dwoje.pl/dziecieca;kolekcja;hm;na;lato;2011,artykul,24065.html już wiecej szarosci ostatnio w smyku widziałam dla dziwczynek 🙂

SmoczaMama napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):

Blue moja mama jak przywieźliśmy Bartka do domu to ręce załamała i stwierdziła ze to laleczka 51cm i 3100gram przy urodzeniu dla niej to był kruszynek w porównaniu do mnie gdy się urodziłam 4440g i 58 cm 🙂 Do tej pory mama twierdzi że głodzę jej wnuka bo jest wg niej tyci 🙂

To może podać sobie ręce z moją 🤪, a z Ciebie był niezły grubas 😁 ja miałam 55cm, a pycha 56. No moja już nie mówi, że jest chuda, tylko jak się jej wspomni o czasach kiedy przyszła ją odwiedzić kilka dni po ur. to słyszę to jak mantrę, a teraz ciągle mnie namawia do mleka krowiego, że mam jej dać, to będzie lepiej pić niż modyf. bo JA PIŁAM 🙃 słuchać tego nie mogę. I ciągle tylko jak nie chce to jej nie dawaj mleka 🙂 tak najlepiej to jej nic do picia dawać nie będę 🙂 herbat nie pije, jak przestanie pić mleko to nie wiem skąd będzie płyny pobierać z powietrza chyba, na to co pije to sika litry non stop zalany pampers, że często przecieka, po nocy to ma pampersa 150g albo i więcej.

SmoczaMama napisał(a):
Blue napisał(a):

Blue u mnie w H&M jest tylko to dla dzieci http://www.we-dwoje.pl/dziecieca;kolekcja;hm;na;lato;2011,artykul,24065.html już wiecej szarosci ostatnio w smyku widziałam dla dziwczynek 🙂

Wszędzie króluje różowy 😜

I jeszcze przesyłka z allegro dla mojego gdzieś zaginęła.. jedno mnie ratuje, że jest bardzo w porządku sprzedawca, mamy ciągły kontakt emailowy. Zobaczymy czy to będzie zwrot czy będzie robić reklamację, niestety nie ma tego produktu już w tym roz. co chce to chyba w najgorszym przypadku będę prosić o zwrot pieniędzy jeśli on nie dostanie tej przesyłki z powrotem LIPA!

Ok. ja lecę spać 🙂 do jutra laski, aha Kasiu Marcel i Patryk są wręcz IDENTYCZNI 🙂 ciekawe czy później będą do siebie podobni hmm oni chyba mają urodę męża tak mi się wydaje.

• Mamusie
SmoczaMama napisał(a):
Asia napisał(a):
Ania ja też ja kłade ale ona nie przestaje płakać 😞dopóki nie wezme na rece nie wiem ile by to trwało bo wymiękam nie potrafie słuchaćjak płacze 😞jeszcze jak bym wiedziała na 100% że to są jej fochy to bym dała rade ale mam wtedy różne myśli 🤨że przez płacz mnie woła bo coś jest nie tak i mnie potrzebuje....jakoś ciężko mi zrozumieć że mogłaby być aż taka złośliwa i płakać bez powodu 😞

Bartek to taki wymuszacz jest bo płacze bez powodu jak podchodzę gdy lamentuje to śmieje się w głos 🙂
Jest tylko jeden sposób u nas na 10 minut spokoju bez sekundy płaczu małego mianowicie posadzić go w spacerówce przed lustrem i pozwolić mu "pogadać z kolega na poziomie" 😜

też zauważyłam to jakiś czas temu że jak Anastazja sama chwile zostaje zaczyna marudzić a ja podchodze to się cieszy
wiec wiem wtedy że to marudzenie to tylko "mamo bądź ze mną"
mój mąż i tak uważa że ja ją za dużo nosze na rękach i przez to czasami za wiele rzeczy nie mogę zrobić ale co tam tak ją kocham że rozumiem doskonale Asię która nie może słuchać płaczu czy marudzenia Soni, różnimy się tylko tym że moja po prostu mniej płacze a jakby płakała(marudziła) więcej to też bym ją nosiła 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Ok. ja lecę spać 🙂 do jutra laski, aha Kasiu Marcel i Patryk są wręcz IDENTYCZNI 🙂 ciekawe czy później będą do siebie podobni hmm oni chyba mają urodę męża tak mi się wydaje.
to są klony tatusia,marcel ma uszy po tatusiu identyczne a Patryk oczy, niby są podobni ale się trochę różnią 🙂

• Mamusie
moje dziecko jeszcze śpi od wczoraj od 21:30 🙂
i w nocy była spokojniejsza bo obudziła się dopiero o 3 i 6 na jedzenie
teraz pewnie się obudzi mega głodna wiec woda na kaszkę uszykowana

a spała w nocy tak ładnie bo w końcu zjadła mi 120ml mleka
ale oczywiście nie tak od razu
zjadła 30ml po 10 minutach znowu 30ml i po następnych 10 minutach 60 🙃
no i ona nie tknie ciepłego mleka jak poczuje że jest lekko cieplejsze od razu się krzywi jakbym jej coś kwaśnego dawała 😮 a jak ostygnie do temperatury pokojowej to wcina bez grymasów .... co za dziecko ...

• Mamusie
heloł
my też pospałyśmy do 9, a Maja obudziła się na jedzonko dopiero o 5 🙂 a to chyba dlatego że zjadła 120 ml kaszki 😉 kurcze jak będę we wrześniu na szczepieniu to też muszę poprosić o receptę na mleczko...
ehh dziś moi teście przychodza mam tylko nadzieję że nie w porze obiadowej 🤢 bo już za późno, a teściowa jeszcze nie dzwoniła 😎

• Mamusie
ja nie lubię gdy teściowie przychodzą na obiad bo teść zawsze przesmradza 😠
w domu je byle co a jak u nas ma zjeść coś innego to zawsze krytykuje
jak robię (zazwyczaj mu na złość) zamiast rosołu jakis krem to słyszę "u mnie to musi być rosół w niedziele"
jak robię 2 danie to też zawsze jest jakieś ale "za ostre, za mało słone, ziemniaki bez tłuszczu" i to samo jest z ciastem "dobre ale ja nie lubię z owocami albo dobre ale za słodkie" 😠 😠 😠
odpowiedziałabym najchętniej to nie jedz jak ci nie smakuje
a i tak gdy wychodzą najlepszy jest tekst "daj trochę tego ciasta do kawy bo dobre" 😠

HONORATKA napisał(a):
ja nie lubię gdy teściowie przychodzą na obiad bo teść zawsze przesmradza 😠
w domu je byle co a jak u nas ma zjeść coś innego to zawsze krytykuje
jak robię (zazwyczaj mu na złość) zamiast rosołu jakis krem to słyszę "u mnie to musi być rosół w niedziele"
jak robię 2 danie to też zawsze jest jakieś ale "za ostre, za mało słone, ziemniaki bez tłuszczu" i to samo jest z ciastem "dobre ale ja nie lubię z owocami albo dobre ale za słodkie" 😠 😠 😠
odpowiedziałabym najchętniej to nie jedz jak ci nie smakuje
a i tak gdy wychodzą najlepszy jest tekst "daj trochę tego ciasta do kawy bo dobre" 😠

Haha 🙂 no tak jest zawsze, ja już mam stresa 🙂 za wiele to nie sprzątam, bo i tak się szybko nabrudzi 😁 moja wreszcie zasnęła, wczoraj zrobiła 3 kupy, dzisiaj rano kolejną ja nie wiem skąd ona tyle tego ma i jak zwykle o 6 rano robi pobudkę.

• Mamusie
Kamilka a wczoraj jak napisałam że kocham mojego chudzielca i innego bym nie chciała to miałam na myśli że nie mam zamiaru wcale jej tuczyć czy mówić że mogłaby być bardziej pulchna 🙂
ale może coś w tym jest bo mi nigdy nie podobały się pupaśne a nawet utuczone niemowlaki

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
Kamilka a wczoraj jak napisałam że kocham mojego chudzielca i innego bym nie chciała to miałam na myśli że nie mam zamiaru wcale jej tuczyć czy mówić że mogłaby być bardziej pulchna 🙂
ale może coś w tym jest bo mi nigdy nie podobały się pupaśne a nawet utuczone niemowlaki
Honoratka tym postem o teśćiu poprawiłaś mi humor 😁 😁 😁a co do utuczonych niemowlaków to wczoraj rozmawiałam z koleżanką ma córeczke z 7-go stycznia ur sie z wagą 3200 a teraz(jest tylko na piersi)waży 10,5kg 🤪 🤪 🤪masakra 🤪buzia śliczniutka a ciałko jakieś takie potężne nieładne 😞

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):

a to oczywiście rozumiem 🙂 i nawet jesli tylko tyle jedzą to na siłę nie dasz, pół to pół i już 🙂
znajomi mają córkę to wagowo była identycznie jak Maja, a teraz ma 2 lata i jest na 50 centylu, a obiadów i tak nie chce jeść, ani nic co zdrowe 🙃 ale jakoś wskoczyła z tego 10 na 50 😉
a z teściem to masz fajnie hahah może taki ma charakter że lubi marudzić na jedzenie, bo chyba jakby mu nie smakowało to by powiedział. Moja teściowa jak jej smakuje to powie i pochwali a jak nie to nic nie mówi i wtedy wiem hehe 😉