Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
a u mnie świeci słonko 🤪 😜

U mnie pochmurno, zazdroszczę Ci 🙂
to przyjeżdżaj do bartoszyc, trzeba mi wiśnie drylować

Łeee na kawkę bym mogła wpaść a nie na drylowanie haha! Co to to nieeeeeee 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Miłosz to chłopak i będzie jeszcze dłuższy zobaczysz 🤪 wiele dziewczynek mając rok ma np. 74cm.
Będzie większy niż Mamusia 🤪 😁 bo ja raczej nie za wysoka 😉 i jak to bedzie wyglądać jak go bedę nosiła na rekach a on będzie haratał nogami po podłodze? 🤪 😁 😜 😉 😉

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Miłosz to chłopak i będzie jeszcze dłuższy zobaczysz 🤪 wiele dziewczynek mając rok ma np. 74cm.
Będzie większy niż Mamusia 🤪 😁 bo ja raczej nie za wysoka 😉 i jak to bedzie wyglądać jak go bedę nosiła na rekach a on będzie haratał nogami po podłodze? 🤪 😁 😜 😉 😉

A ile masz wzrostu? To może po mężu? albo po rodzince? bo geny skaczą 🙂 ja jestem ciekawa mojej jak w wieku nastoletnim wyskoczy do góry 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
trzeba zmienić temat bo zaraz będą kłótnie z tego wszystkiego a po co to komu

Bo jak się za szczerze pisze to potem kłótnie wychodzą, więc lepiej kłamać 🙂

no tak kłamię żeby sobie dogodzić.......
tak jak tyła kg to się cieszyłam, a teraz nie jestem zadowolona ale akceptuję to jak wygląda...
stwierdziłaś że skoro napisałam o tamtej dziewczynce że jest za tłusta to zaraz i Tosia i Klara mi się nie podobają, tylko ściemniam pisząc że są ładne to w takim razie skoro nie podobają ci się chude dzieci to Maja i Anastazja też są brzydkie...jak już tak głęboko się doszukujesz sensu słów...

Asia napisał(a):
a u mnie cyrku ciąg dalszy 🤪cały słoik śliwek...190 zupy 3 chrupki 1 biszkopt a mleka stówka od rana a co 😉 😜

O matko 😁 cały słoik na poczekaniu? to nieźle moja wsuwa tylko ten 125 🙂 muszę kiedyś spróbować z tym 190 ale jak będzie mocno głodna i zauważyłam, że po mleku czy jogurcie jest głodna po 2godz 😁 dzisiaj wypiła 130 może bo kupę robiła w trakcie i po 3h jogurt, a po 2h obiadek 🙂 a wczoraj jak dałam jej kaszki to zjadła wszystko i migiem zwymiotowała wszystko miałam obrzygane dosłownie chlustała i za pół godz. dałam jej obiadek, bo głodna była, a mleka nie chciałam już dawać.

• Mamusie
Właśnie przyszło to łózeczko z allegro. superanckie, teściowa sie ucieszyła ze jej kupiłam takie, wygodniej jej bedzie.

a co do rodzinnego , asiu, ile trzeba miec na osobe zeby sie łapać na rodzinne. ciekawe czy nam sie bedzie należało.

Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
trzeba zmienić temat bo zaraz będą kłótnie z tego wszystkiego a po co to komu

Bo jak się za szczerze pisze to potem kłótnie wychodzą, więc lepiej kłamać 🙂

no tak kłamię żeby sobie dogodzić.......
tak jak tyła kg to się cieszyłam, a teraz nie jestem zadowolona ale akceptuję to jak wygląda...
stwierdziłaś że skoro napisałam o tamtej dziewczynce że jest za tłusta to zaraz i Tosia i Klara mi się nie podobają, tylko ściemniam pisząc że są ładne to w takim razie skoro nie podobają ci się chude dzieci to Maja i Anastazja też są brzydkie...jak już tak głęboko się doszukujesz sensu słów...

Nie kłamiesz, ale nie chcesz też się przyznać, że chciałabyś żeby było inaczej. Ja otwarcie mówię, że bym chciała a z waszej strony od razu mam bluzgi, że Laura mi się nie podoba, że jej może nie kocham i w ogóle.. chcieć a coś z tym robić to 2 rzeczy, ona lubi obiadki i deserki i inne pierdoły szybko bym ją na tym utuczyła gdybym chciała, ale wiem, że to by jej zaszkodziło, więc tego nie robię i nawet zaakceptowałam stan mleka, że go nie chce pić, bo usłyszałam to z ust lekarki, że nie dawać jak nie chce. Ciężko mi z tym, ale robię wszystko by była zadowolona.

Maja i Anastazja nie są mocno chude, a ja pisałam o dzieciach BARDZO chudych, że takie mi się nie podobają. Zresztą to wygląda tak jakby moja była grubsza od nich o kilka kg a nawet nie jest o 1.

Kamila ja się nie chce kłócić.

wesa napisał(a):
Właśnie przyszło to łózeczko z allegro. superanckie, teściowa sie ucieszyła ze jej kupiłam takie, wygodniej jej bedzie.

a co do rodzinnego , asiu, ile trzeba miec na osobe zeby sie łapać na rodzinne. ciekawe czy nam sie bedzie należało.

Mi się coś wydaje, że chyba 500zł z czymś.. ale nie wiem czy dobrze pamiętam,.

Wesa coś takiego znalazłam:

http://www.rp.pl/artykul/543051.html

Nowy okres zasiłkowy będzie trwał od 1 listopada 2010 r. do 31 października 2011 r. Od początku września przyjmowane są wnioski w tej sprawie.

Jaki dochód

Prawo do zasiłku rodzinnego zależy od wysokości dochodu rodziny w przeliczeniu na osobę (art. 5 ustawy o z 28 listopada 2003 r. o świadczeniach rodzinnych, DzU z 2006 r. nr 139, poz. 992 ze zm.).

Po to, żeby dostać zasiłek rodzinny, trzeba wykazać, że dochód rodziny w przeliczeniu na osobę nie przekracza kwoty 504 zł, a gdy w rodzinie jest dziecko niepełnosprawne - 583 zł. Jest jednak pewien margines dodatkowego dochodu (68 zł) o czym piszemy niżej.

Natomiast nie ma co liczyć na to, że limity te zmienią się w najbliższym czasie; nastąpi to dopiero od 1 listopada 2012 r.

Dla tych, którzy chcą dostać świadczenia w okresie zasiłkowym od 1 listopada 2010 r. do 31 października 2011 r., ważny jest dochód z 2009 r. Jest on korygowany o dochody utracone i uzyskane (o tym niżej).

• Mamusie
Blue napisał(a):
wesa napisał(a):

Mi się coś wydaje, że chyba 500zł z czymś.. ale nie wiem czy dobrze pamiętam,.

ja też się starałam, ale trzeba mieć mniej niż 505 zł chyba na osobę, ale to się dopytaj doładnie

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):

A ile masz wzrostu? To może po mężu? albo po rodzince? bo geny skaczą 🙂 ja jestem ciekawa mojej jak w wieku nastoletnim wyskoczy do góry 😁

Od Darka Dziadek jest wysoki, sam Darek ma 180 więc też nie jakiś bardzo wysoki facet z niego 🙂

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):

Od Darka Dziadek jest wysoki, sam Darek ma 180 więc też nie jakiś bardzo wysoki facet z niego 🙂

180 to już wysoki wg mnie 🙂

Kamila1 napisał(a):
już nic nie powiem na ten temat, bo i tak wychodzi że ja zarzucam coś tobie a ty mi...
koniec tematu, nikt się z nikim nie kłóci...
😎

No niestety 😉 bo żeś za bardzo agresywna w tym temacie 😁

Masz tu na zgodę 😘

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Ile Miłosz ma cm ?? 🙂 74 czy więcej? i jak go mierzysz??

Mierzę go od czubka głowy, jadę miarką wzdłuż ciała do pasa, przykładam i od pasa do końca też przykładam 74 cm, ale nóg mu nie prostuje

Ale on leży na plecach? to pewnie ma z 76/77 🙂

wesa napisał(a):
no pójde popytam. a tam Blue napisane ze liczą dochody z 2009r to my wtedy mielismy wyzsze dochody miałam jeszcze rentę to raczej nie dostałabym rodzinnego.

To chyba rzeczywiście nie.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):

180 to już wysoki wg mnie 🙂

Mały nie jest, ale on sam zawsze mówi, że nie wysoki 🙂 do tego ma taką budowę, że krótsze nogi od tułowia więc to go optycznie skraca 😉