Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

Aaa Asiu zrobiłam jej wczoraj maliny, ale się krzywiła i mało wypiła może z 60ml, a dzisiaj znowu banana i wypiła znowu prawie 180, chyba on jej bardziej smakuje 🙂 resztę malin zamroziłam u Ciebie też są takie ceny? za malutki pojemnik zapłaciłam 9zł 😮

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
dziewczyny dzięki za odp co do owoców 🙂Wesa ja sie czaje żeby przebić małej uszka ale ona taka rozdarta i roztrzepana bije sie po twarzy i bo brzuchu ciąga za uszy 🤪nie wiem czy by nie wyczaiła że ma coś w uszkach 😉

Aaa przeczytałam, że dotyka haha 🙂 jak będzie bolało po zabiegu to na pewno zacznie to targać to normalna reakcja, ale minie 🙂
no właśnie dlatego sie boje jej przebić bo ona taka pobudzona jest 😁jakby miała ADHD 😁dzisiaj całe popołudnie byłyśmy na placu zabaw do 20-tej miałam ją na rękach oczywiście i tak piszczała za dziećmi tak wierzgała nogami że szok!huśtała sie na każdej huśtawce i na tzw.konikach z każdym dzieckiem po kolei 🤪 🤪 🤪ciekawe co będzie robiła za rok???jak teraz wszystko przerobi???!!! 😁 😁 😁

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
dziewczyny dzięki za odp co do owoców 🙂Wesa ja sie czaje żeby przebić małej uszka ale ona taka rozdarta i roztrzepana bije sie po twarzy i bo brzuchu ciąga za uszy 🤪nie wiem czy by nie wyczaiła że ma coś w uszkach 😉

Aaa przeczytałam, że dotyka haha 🙂 jak będzie bolało po zabiegu to na pewno zacznie to targać to normalna reakcja, ale minie 🙂
no właśnie dlatego sie boje jej przebić bo ona taka pobudzona jest 😁jakby miała ADHD 😁dzisiaj całe popołudnie byłyśmy na placu zabaw do 20-tej miałam ją na rękach oczywiście i tak piszczała za dziećmi tak wierzgała nogami że szok!huśtała sie na każdej huśtawce i na tzw.konikach z każdym dzieckiem po kolei 🤪 🤪 🤪ciekawe co będzie robiła za rok???jak teraz wszystko przerobi???!!! 😁 😁 😁

Nieźle moja taka nie jest, spokojna jest, nie biła się nigdy po twarzy ani nie dotykała uszu, jedyne co lubi to jak pije mleko dotykać głowy i włosów 🙂 i nie zna placu zabaw 😁 by dostała zawału na widok dzieci. Nie wiem jak ją oswajać z innymi osobami. Ciężko mi ją potem uspokoić jak widzi kogoś obcego.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
a co do wagi Soni to wydaje mi sie że zaczęła przybiera na wadze popmimo że je mało mleka bo jak sama jej robie jedzonko to wydaje mi sie takie jakieś pozywniejsze niz słoiczki a mleko przemycam nawet dzisiaj rozmemłane z ziemniakiem:_ 🤪

No przepraszam mówiłaś, że jadła po 600-700ml mleka i jeszcze obiadki, deserki itd. 😁 i dajesz jej po 2 zupki dziennie 😁 a moja od kilku mieś. je po 300-400ml i jeden obiadek lub zupka dziennie. Hmm faktem jest to, że dajesz większe porcje jak sama gotujesz czyli więcej kalorii 🙂
no co ty...600-700 to jakiś czas temu teraz je 400 maks 500 😉no ale ja nalewam zupke do miseczki czy obiadek i nie mierze ile tego jest je ile chce na siłe jej nie wciskam a jak nie chce mleka to kasza łyzeczką albo ziemniak z mlekiem i to jej normalnie doliczam 🙂

Asia napisał(a):
Blue napisał(a):
Asia napisał(a):
a co do wagi Soni to wydaje mi sie że zaczęła przybiera na wadze popmimo że je mało mleka bo jak sama jej robie jedzonko to wydaje mi sie takie jakieś pozywniejsze niz słoiczki a mleko przemycam nawet dzisiaj rozmemłane z ziemniakiem:_ 🤪

No przepraszam mówiłaś, że jadła po 600-700ml mleka i jeszcze obiadki, deserki itd. 😁 i dajesz jej po 2 zupki dziennie 😁 a moja od kilku mieś. je po 300-400ml i jeden obiadek lub zupka dziennie. Hmm faktem jest to, że dajesz większe porcje jak sama gotujesz czyli więcej kalorii 🙂
no co ty...600-700 to jakiś czas temu teraz je 400 maks 500 😉no ale ja nalewam zupke do miseczki czy obiadek i nie mierze ile tego jest je ile chce na siłe jej nie wciskam a jak nie chce mleka to kasza łyzeczką albo ziemniak z mlekiem i to jej normalnie doliczam 🙂

Wiesz czemu tyje bo dajesz różną ilość składników, a oni w słoikach mają dokładnie wyliczone jaki % ma być ziemniaka czy mięsa 🙂 mnie już też trzęsie by jej gotować, ale nie mam znajomego rolnika, więc wolę nie ryzykować. Poczekam jeszcze kilka mieś. i zacznę jej gotować 🙂 bo własne jedzenie jest smaczniejsze, a dodajesz może sól? czy tak samo robisz bez smaku jak słoiczki?

Aaa i moje pytanie kolejne, bo tego jestem ciekawa jak robisz to jedzenie po 6mieś.? bo ono musi zawierać już kawałki warzyw itd. to po prostu nie miksujesz do końca czy tylko rozgniatasz widelcem?

Asia napisał(a):
nauczyłam ją dzisiaj robić kosi kosi 🤪a od jakiegoś czasu Cyprian ją nauczył pokazywać język 🤪i jka mówi do niej Sonia pokaż język to ona wystawia 🤪 🤪 🤪

Ja mam moją nagrane jak wystawia jęzora 😆 pojętna jest Sonia nie ma co 🙂 zresztą wszystkie dzieci z forum czymś zaskakują każde czym innym.

I co lepsze zobaczcie Justyny Maja jak miała z 6mieś. zaczęła już sama siedzieć a moja ma prawie 6 mieś. i 3tyg. i nadal leci po kilkunastu sekundach i nawet nie myśli by próbować siedzieć 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
moja pewnie jakieś 6700/6800g, bo 2 tyg temu ważyła 6650...
teraz dawalam jej kaszkę łyżeczką jak zawsze, a ta co raz mniejsze oczy i zasnęła, 1 raz takie coś mi wywinęła....do tej pory to tylko na cycku jeśli już coś jadła 🙃
teście byli ale na szczęście nie na obiedzie, szybko babkę upiekłam i byłam czysta 😉
wystawiłam biurko na sprzedaż, byli ludzie oglądać ale powiedzieli że się odezwą hahah....mhm już to widzę.

Pytałaś się może lekarki ile teraz dzieci tyją? bo na necie różnie piszą, że niby od 50-80g na tydzień po skończeniu 6mieś. czy tam od 6mieś. nie pamiętam teraz.

hmm nie pytałam, ale jak byłam to w ciągu 3 tyg przytyła 250g od ostatniej wizyty, a pediatra powiedziała że jest zadowolona z tego wyniku 🙃 hmm a jeszcze wcześniej w ciągu miesiąca przytyła 510g, więc byłam zdziwiona, że znów mniej...no ale najwyraźniej terz to już w ogóle będzie 100g na m-c 🤢 😎

• Mamusie
ja poprostu gotuje wszystkie warzywa osobno mięsko i miksuje razem raczej na papke 🙂ale ziemniaka dostaje tylko pogniecionego widelcem i go memla 🙂nie krztusi sie 🙂i nie patrze ile jest marchewki ile ziemniaka 😁bez przesady 🙂ma jeść to co ugotuje 😜a deserki przeróżne jej daje głoównie z hippa i gerbera 🙂ale bez jabłka 🙂dzisiaj popkupiłam te z jogurtem naturalnym z hippa 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
I co lepsze zobaczcie Justyny Maja jak miała z 6mieś. zaczęła już sama siedzieć a moja ma prawie 6 mieś. i 3tyg. i nadal leci po kilkunastu sekundach i nawet nie myśli by próbować siedzieć 🙂
moja też nie siedzi tzn.siedzi jak sie zapomnia ale zaraz leci do tyłu albo na bok 😉

Kamila1 napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila1 napisał(a):
moja pewnie jakieś 6700/6800g, bo 2 tyg temu ważyła 6650...
teraz dawalam jej kaszkę łyżeczką jak zawsze, a ta co raz mniejsze oczy i zasnęła, 1 raz takie coś mi wywinęła....do tej pory to tylko na cycku jeśli już coś jadła 🙃
teście byli ale na szczęście nie na obiedzie, szybko babkę upiekłam i byłam czysta 😉
wystawiłam biurko na sprzedaż, byli ludzie oglądać ale powiedzieli że się odezwą hahah....mhm już to widzę.

hmm nie pytałam, ale jak byłam to w ciągu 3 tyg przytyła 250g od ostatniej wizyty, a pediatra powiedziała że jest zadowolona z tego wyniku 🙃 hmm a jeszcze wcześniej w ciągu miesiąca przytyła 510g, więc byłam zdziwiona, że znów mniej...no ale najwyraźniej terz to już w ogóle będzie 100g na m-c 🤢 😎

Pytałaś się może lekarki ile teraz dzieci tyją? bo na necie różnie piszą, że niby od 50-80g na tydzień po skończeniu 6mieś. czy tam od 6mieś. nie pamiętam teraz.

Jak mówiłam lekarce, że moja nie chce pić mleka to spojrzała na jej wagę i powiedziała, że dobrze tyje, a wg tego ważenia w pampersie i po jedzeniu poprzednio ważyła 6600 a teraz 7300 ale to po 6tyg. to teraz przytyła z 100-150g na 20dni lol.

• Mamusie
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Laura ma śliczna buźkę, duże oczka i ta bródka 🙂 taka normalnie słodziutka dziewczyniuńka 🙂 Laleczka

Dzięki 🙂 ale my sobie słodzimy hehe 🙂

chciałabym taka laleczkę jeszcze 🙂 😜
moge ci podesłać moją na kilka dni 😁 😉 😜ale bym odpoczęła 😉

• Mamusie
Asia napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Laura ma śliczna buźkę, duże oczka i ta bródka 🙂 taka normalnie słodziutka dziewczyniuńka 🙂 Laleczka

Mamuska coś Ty by bez niej zrobiła 🙂
posyłaj dam radę 🙂może sie zagadają z Miłoszkiem i będzie spokój 😉

Kamila one chyba te kalorie, które dostają z jedzeniem spalają od razu przez ruszanie, to wyjdzie na to, że będą tyć po 200g na mieś. 😁 no to takim tempem to 10 kg doczekamy się za 100 lat 🤪

Justa napisał(a):
Asia napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):

Mamuska coś Ty by bez niej zrobiła 🙂
posyłaj dam radę 🙂może sie zagadają z Miłoszkiem i będzie spokój 😉

A ja coraz poważniej myślę o drugiej córce na sentymenty mnie zbiera jak stałam w sklepie to widziałam dziewczyny takie nastolatki młode podobne do siebie z twarzy i podobnie uczesane nawet i kupowały chipsy i takie inne tam rzeczy dosłownie lata młodości mi się przypomniały hehe 🙂 i tak sobie pomyślałam, że fajnie jakby miała siostrę by miała dużo tematów do rozmów itd. a z bratem to już takiego kontaktu nie będzie.

Tyle, że mi wróżka wywróżyła 2 chłopca kilka lat temu a pierwszą dziewczynkę 😁 i dużo co mi powiedziała się sprawdziło.

Justa napisał(a):
Ja bym chciała córeczkę, ale tak mi się wydaje, że znowu byłby chłopak 🙂

A ja chciałam synka i co 😜 i jednak to prawda, że chcesz coś tam, ale jak się rodzi maluszek to nie widzisz poza nim świata i nigdy byś go nie zamieniła., ja mam fioła na jej pkt. każdy mi to mówi, że jestem za nią szalona.

No i Justyna tak to jest, jak czegoś chcesz to potem nie dostaniesz hehe 🙂 a jak się nie będziesz nastawiać to laska druga Ci się trafi 🙂 a tak w ogóle to czemu myślisz, że drugi będzie chłopak?

HONORATKA napisał(a):
ale się rozpisałyście dawno nie było tak aktywnie na forum
ale nadrobię zaległości dopiero jutro bo dziś jak wyszłyśmy o 10 do okulisty to dopiero teraz wróciłyśmy bo zahaczyłyśmy o babci działkę i siedziałyśmy tam do 20

Ja nie byłam jeszcze z małą u okulisty.. a jak to badanie wygląda? tak jak u dorosłych ludzi?

• Mamusie
a takiego ziemniaka od obiadu dajecie? tzn. posolonego czy gotujecie osobno dla malucha?
dałam jej polizać czekoladę dziś to dostała ślinotoku i mlaskala potem przez 15 min a dostała deserek z brzoswinią, bananem i jabłkiem to już nie pożarła bo wyczuła jabłko 🙃
aa sprzedalam biurko i jeszcze krzesło wzięli hłe hłe
to wg tego co napisali moja będzie ważyć niecałe 9 kg mając rok 🤪 to tyle co teraz Tosia 😮 🙃

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Ja bym chciała córeczkę, ale tak mi się wydaje, że znowu byłby chłopak 🙂

A ja chciałam synka i co 😜 i jednak to prawda, że chcesz coś tam, ale jak się rodzi maluszek to nie widzisz poza nim świata i nigdy byś go nie zamieniła., ja mam fioła na jej pkt. każdy mi to mówi, że jestem za nią szalona.

No i Justyna tak to jest, jak czegoś chcesz to potem nie dostaniesz hehe 🙂 a jak się nie będziesz nastawiać to laska druga Ci się trafi 🙂 a tak w ogóle to czemu myślisz, że drugi będzie chłopak?

Takie jakieś przeczucie 😉
jak byłam w ciąży to wszyscy obstawiali dziewczynkę, najbardziej Darek a ja jakoś wiedziałam, że tam siedzi ON 🙂bardzo chciałam synka 🙂
Jak będę w ciąży to zobaczymy 😉 😜 Madzia W. ma jakiś "przepis" na dziewczynkę 😜 😉