Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Dziewczyny teraz bym nie chciał mieć końcówki ciąży 😉z tego ciepła to bym pewnie opuchła jak balon 🙂

Moja szwagierka ma termin na początek października, a koleżanka na początek września i lekarz pow. że praktycznie mogłaby już rodzić, bo wszystko jest ok. 😆

ja już nie pamiętam jak to było z brzuchem 😉

• Mamusie
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Dziewczyny teraz bym nie chciał mieć końcówki ciąży 😉z tego ciepła to bym pewnie opuchła jak balon 🙂

Moja szwagierka ma termin na początek października, a koleżanka na początek września i lekarz pow. że praktycznie mogłaby już rodzić, bo wszystko jest ok. 😆

ja już nie pamiętam jak to było z brzuchem 😉

ja też nie bardzo pamiętam 😁 ale nie wyobrażam sobie być teraz w końcówce ciąży jak są takie upały 🤪

• Mamusie
cześć kobietki 🙂
Ależ się za Wami stęskniłam ale nie mam kompa bo znów dał doopy i musimy kupić coś nowego. Póki co dopadłam mężowego służbowego na chwilkę bo przytargał by popracowac w domu
U nas ok. Majka szaleje, smiga po całym domu, staje gdzie tylko jakaś pomoc się natrafi... 🙂 Tylko lipnie śpi w nocy

Lecę poczytać chociaż ciut 😉 Miłęgo dnia 😘

• Mamusie
Cześć Babolce 🤪
Mieliśmy dziś jechać w odwiedziny do przyjaciół, bo urodził się im synuś. Wszystko już było gotowe... Wczoraj Lolek mi zwracał 3 razy w nocy więc zadzwoniłam do nich i odwołałam wizytę 🤔 Nie wiem co to się dzieje(może jakaś jelitówka??). Dzisiaj jest już super ale ja się boję... Szkoda 😞

• Mamusie
Asia napisał(a):
Kasia napisała mi że usg ok 🙂ale do jutra muszą zostać na obserwacji 🙂

Dobrze, że nic się nie stało 🥴 Ja się panicznie boję takich sytuacji 🤢 Teraz cała się trzęsę o Tosiaka, bo wariatka takie rzeczy wyprawia, że głowa mała 🤔 Zaczyna stawiać pierwsze kroki przytrzymując się łóżeczka lub sofy 😮 Jak to widzę to aż mnie skręca! Na szczęście wyćwiczyła sobie system siadania ze stania, a nawet jak się omcknie i leci to jakoś się tak za każdym razem wywija, że spada na cztery łapki(jak kotek 😉). Moja mama się nadziwić nie może, ze Tosiek taki szybki 😮 Kazała mi sie nawet lekarza zapytać czy to dobrze, że to się tak szybko dzieje. Zapytałam 🙂 A lekarka mi na to: ' a co chce pani dziecku do nogi kulę przywiązać albo uwiązać Ją do kaloryfera?? Taki Jej urok! Silna baba jest i tyle!!' 🤪

• Mamusie
A teraz siedzi przy swoim rowerku i coś majstruje cichutko. Zdziwiłam sie, ze tak długo spokojnie tam siedzi. Podchodzę, patrzę, a ona jakąś śrubkę odkręciła i się nią bawi 😮 Az strach pomyśleć co by się mogło stać gdyby ją połknęła 😮 Boże! Normalnie strach na sekundę te moje dzieci z oczu spuścić 🤢

Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Jaki Miłoszek jest śliczny 🤪 napatrzeć się nie mogę!

dzięki Ciotka 🙂
może jednak będzie raczkował już wie, że musi podciągnąć nóżki i się przesuwa, a raczej pełza 😉 a czasami się odbije jak króliczek 😉

A nie mówiłam 🤪
Ja moją nawet już nagrałam jak sama stoi, ale tylko jak ją sama postawię to się trzyma łóżka a tak to nie wie jak ma to zrobić sama hehe 🙂 około 12 dopiero mi zasnęła od rana.

• Mamusie
anka111 napisał(a):
U nas kolejny dzień upału już nie mam siły Darek przez ten upał od paru dni marudzi ;/

Nigdy bym nie pomyślała, że tak będzie, ale tęsknię za tymi temperaturami. Jedyne czego mi tu na wyspie brakuje to prawdziwe lato... Dziś np u nas zawrotne 14 stopni 😮 Lato po zbóju!! Nie ma co!!

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Jaki Miłoszek jest śliczny 🤪 napatrzeć się nie mogę!

dzięki Ciotka 🙂
może jednak będzie raczkował już wie, że musi podciągnąć nóżki i się przesuwa, a raczej pełza 😉 a czasami się odbije jak króliczek 😉

A nie mówiłam 🤪
Ja moją nawet już nagrałam jak sama stoi, ale tylko jak ją sama postawię to się trzyma łóżka a tak to nie wie jak ma to zrobić sama hehe 🙂 około 12 dopiero mi zasnęła od rana.

Ja mojego jak postawie to tez stoi, ale jak się puści to leci. I tylko na moment go puszczam samego. Niech kombinuje z raczkowanie 😉
Blue chyba nam będą spały coraz mniej, tym bardziej jak nocki przesypiają 😉

• Mamusie
Justa napisał(a):
Dziewczyny czy wszystkie Wasze dzieciaki potrafią już pić z niekapka?, bo mój jeszcze miesiąc temu wypluwał. Muszę z nim znowu spróbować

Moja piję, ale jakoś nie bardzo lubi 😞 Za mleczkiem aż się zabija, ale jak ma wypić soczek, czy herbatkę(nie wspominając o wodzie) to wciągnie jakieś 20ml w porywach 50ml 😞

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
anka111 napisał(a):
U nas kolejny dzień upału już nie mam siły Darek przez ten upał od paru dni marudzi ;/

Nigdy bym nie pomyślała, że tak będzie, ale tęsknię za tymi temperaturami. Jedyne czego mi tu na wyspie brakuje to prawdziwe lato... Dziś np u nas zawrotne 14 stopni 😮 Lato po zbóju!! Nie ma co!!

Promyczku dzisiaj jest jakieś 34 w cieniu, można paść. Teraz to albo zimno, albo maks ciepło

• Mamusie
Justa napisał(a):
Dziewczyny czy wszystkie Wasze dzieciaki potrafią już pić z niekapka?, bo mój jeszcze miesiąc temu wypluwał. Muszę z nim znowu spróbować

Moja piję, ale jakoś nie bardzo lubi 😞 Za mleczkiem aż się zabija, ale jak ma wypić soczek, czy herbatkę(nie wspominając o wodzie) to wciągnie jakieś 20ml w porywach 50ml 😞

A jak mój nie będzie chciał, to może mu nie będę wciskała?Chyba nie każde dziecko musi pić z niekapka?

• Mamusie
Justa napisał(a):
Justa napisał(a):

A jak mój nie będzie chciał, to może mu nie będę wciskała?Chyba nie każde dziecko musi pić z niekapka?

Mój Karol nie tolerował takich sprzętów baaardzo długo. Pił z butelki. Do niekapków i tym podobnych ustrojstw zaczął się przekonywać dopiero jak skończył 1,5 roku.

• Mamusie
Justa napisał(a):
Justa napisał(a):

moja nie chciała z takiego z plasikowym dziobkiem to jej kupiła z silikonowym i pije sama 🙂

• Mamusie
JUSTYNA napisał(a):
Justa napisał(a):
Justa napisał(a):

moja nie chciała z takiego z plasikowym dziobkiem to jej kupiła z silikonowym i pije sama 🙂

No ja własnie mam z takim gumowym. Spróbuję dzisiaj 🙂