Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Blue napisał(a):
Fajna stronka co dzieci powinny umieć : http://www.alkon.pl/reha/rozwoj.htm

Fajna 🙂 mój już zalicza 9 🙂
Ściąga czapkę, rzuca przedmioty jeden za drugim i patrzy za nimi, łapie paluszkami i pokazuje paluszkiem, skubie tapetę jak gdzieś odstaje, siedzi pewnie, siada pewnie, soi trzymany za ręce pewnie i robi kroczki.
A ja się wykończę 😜 😉

Oni chyba mają standard napisany, bo tam jest, że 11 mieś. to raczkuje 😁

Tosi i tak nie dogoni 😜 ale codziennie mnie zadziwia 🙂 przedmioty tez już zaczyna podawać 🙂 jakie to fajne jest. Wie gdzie jest lampka 🙂jak się go zapytam zawsze patrzy czy to na ścianę czy na sufit 🙂

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Mój dziś wstał o 4.00 i koniec spania, padł dopiero 5.30
W łóżeczku już sobie stoi, więc jak się obudzi to szybko wstaje i się boję żeby nie fiknął.

Moja to już też ciągle stoi, to jej ulubione zajęcie czxy w łóżku czy gdziekolwiek chce stać, jak leżę z nią na naszym łóżku to ona na mnie wchodzi i staje byle się czego było złapać. A w łóżeczku jest taka pewna siebie, że trzyma się tylko jedną ręką, tylko czekam aż zaliczy przewrót do tyłu.

Nasza pipucha gimnastykuje się nawet przez sen 🤢 Śpi w śpiworku, który Ją na szczęście/nieszczęście blokuje. Słyszę tylko ramolenie, patrzę a Ona z zamkniętymi oczami siada, próbuje wstać a jak Jej się nie uda to tak zwyczajnie pada gdziekolwiek i śpi dalej 😮

• Mamusie
Hania napisał(a):
Aniu a jak z robertem??

Ja do Adama do dziś się nie odzywam mimo że wczoraj myślał że mnie przekupi spodniami, skórą, bielizną i innymi ciuchami. Byliśmy na giełdzie i tak mi kupował ciuchy żebym mu tylko wybaczyła 🙂

a powiem Ci, że tragedii nie ma 🙂 jakoś próbujemy się dogadać.

• Mamusie
promyczek1981 napisał(a):
Blue napisał(a):
Justa napisał(a):
Mój dziś wstał o 4.00 i koniec spania, padł dopiero 5.30
W łóżeczku już sobie stoi, więc jak się obudzi to szybko wstaje i się boję żeby nie fiknął.

Moja to już też ciągle stoi, to jej ulubione zajęcie czxy w łóżku czy gdziekolwiek chce stać, jak leżę z nią na naszym łóżku to ona na mnie wchodzi i staje byle się czego było złapać. A w łóżeczku jest taka pewna siebie, że trzyma się tylko jedną ręką, tylko czekam aż zaliczy przewrót do tyłu.

Nasza pipucha gimnastykuje się nawet przez sen 🤢 Śpi w śpiworku, który Ją na szczęście/nieszczęście blokuje. Słyszę tylko ramolenie, patrzę a Ona z zamkniętymi oczami siada, próbuje wstać a jak Jej się nie uda to tak zwyczajnie pada gdziekolwiek i śpi dalej 😮

mamy wiercipiętki 🙂 🤪 nawet na spaniu dają czadu 🙂 😁

• Mamusie
Macie niezłe jazdy z tymi okresami 😉 Ja nie miałam aż 5 m-cy. Później przyszedł i nie chciał odejść przez prawie miesiąc 🤢 Tydzień temu skończył sie kolejny. Także u mnie to dopiero kosmos 🙂 Tylko, ze biorę pigułkę więc się nie stresuję 😉 Myślę nad spiralą, żeby mieć spokój na najbliższych kilka lat(ale muszę najpierw przestać karmić piersią). Zobaczę jeszcze, bo wciąż nie jestem przekonana...

• Mamusie
Macie niezłe jazdy z tymi okresami 😉 Ja nie miałam aż 5 m-cy. Później przyszedł i nie chciał odejść przez prawie miesiąc 🤢 Tydzień temu skończył sie kolejny. Także u mnie to dopiero kosmos 🙂 Tylko, ze biorę pigułkę więc się nie stresuję 😉 Myślę nad spiralą, żeby mieć spokój na najbliższych kilka lat(ale muszę najpierw przestać karmić piersią). Zobaczę jeszcze, bo wciąż nie jestem przekonana...

Ja jeszcze nie dostałam okresu 🙂 ale biorę tabletki, więc to pewnie dlatego no i karmię piersią.
Się nie stresuję 😉

• Mamusie
Kuba nauczył Tosię dawać buzi 🙂 Teraz wystarczy, że się lekko zbliżę i poproszę o buziaczka a Ona tak cudnie się do mnie nachyla i rozdziawia gebulkę. Mi zaczęła dawać dopiero jakiś tydzień temu a tatula całowała już dawno hehehe

Słodko 🙂ja to się chyba popłaczę jak Miłoszek da mi buziaczka 😉

• Mamusie
Hej Laseczki 😉
ja niedługo zacznę się zwijać do gina 😉
czuję się jak po kilku nieprzespanych nocach przez to przeziębienie... 😞 ledwo na oczy patrzę nie wspominając o mówieniu... więc pójdę do lekarza i prosto do domu 😉 mam nadzieję że Dyśka się dzisiaj zlituje nade mną 😉

Promyczek tutaj masz o wkładce coś napisane: http://www.we-dwoje.pl/spirala;antykoncepcyjna,artykul,6773.html

Kolo Ty to masz dopiero superanckie zdjęcie 🙂 ahh! od razu morze mi się przypomina sopockie 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Promyczek tutaj masz o wkładce coś napisane: http://www.we-dwoje.pl/spirala;antykoncepcyjna,artykul,6773.html

Kolo Ty to masz dopiero superanckie zdjęcie 🙂 ahh! od razu morze mi się przypomina sopockie 🙂

uwielbiam to foto 😉 ogólnie to cały czas oglądam fotki znad morza hehe 😜
ochhhh i ta Moja Blue w Gdyni... ehh marzenie 🤪 🤪 🤪 ☺️ 😘 😘 😘

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Justa napisał(a):
Agi gdzieś Ty się tak urządziła?kuruj się matka 😉

daj spokój... ciągle choruję i to cały czas na gardło... już dwa razy antybiotyk brałam 😠 teraz na szczęście gorączki nie mam... 🙂

Spróbuj sobie brać omegę codziennie, na mnie działa choruje na prawdę rzadko a jak coś to lekko 😉