Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

HONORATKA napisał(a):
dziewczyny szukam nowej zabawki dla Anastazji
uwielbia kulać się po podłodze wiec wybrałam zabawki do raczkowania
http://allegro.pl/fisher-price-kula-pelzak-nowa-gratis-i1788080516.html
http://allegro.pl/uciekajacy-zolwik-smile-dla-bobasa-i1795509794.html
czy macie może którąś z nich i jak je oceniacie

Też chciałam to kupić, Kolo to ma, także ona się może wypowiedzieć, a ja znikam spać, bo ledwo widzę na oczy. Buziony 😘

• Mamusie
Asia napisał(a):
promyczek1981 napisał(a):
Blue napisał(a):
Blue napisał(a):
Kamila za 3 dni nasze stare dupy skończą 8mieś. 🙂 🙂 🙂

Luuudzie!! Jak ten czas szybko leci 😞 Normalnie mam wrażenie, że wczoraj czytałam o tym jak to Cię Blue w środku nocy bóle chwyciły a później z zapartym tchem zaglądałam, żeby się dowiedzieć czy mała jest już na świecie 🙂 A tu proszę... 8 miesięcy 😮

Ja też często wracam do tego momentu, ale trzeba przyznać, że mi i Kamili poszło to szybko 😁 ja nawet nie wiedziałam, że ona też rodzi 🙂 dopiero w szpitalu się o tym dowiedziałam tuż po porodzie 🙂 a mnie tak to niespodziewanie chwyciło hehe 🙂

Dobrze, że tak szybko 😉 Zazdroszczę naturalnego porodu... Ja w obu przypadkach miałam cc. Przy Tosiuli to w ogóle mieliśmy ustalony termin i godzinę. W sumie to pojechaliśmy po Nią ot tak sobie hehehe Nic nie czułam, żadnych bóli porodowych. Przy Karolu miałam przez dwie godziny zaledwie, bo musieli wywołać poród, ale nastąpiły komplikacje i zabrali mnie na stół, wiec ja nie wiem co to znaczy rodzić 🤨 Teraz przy Tosi przynajmniej spełniło sie moje marzenie i mogłam Ją zobaczyć w momencie gdy Ją wyciągali z brzucha i słyszałam jak płacze 🙂 🙂 🙂 Przy Karolu miałam ogóle znieczulenie i nie widziałam/słyszałam nic 😞 Bardzo to przeżyłam...
Ola u mnie było identycznie z Cyprianem znieczulenie ogólne a przy Soni w kręgosłup i tez widziałam jak ją wyciągali 😉ahh aż sie wzruszyłam 😉

Asiu to możemy sobie przybić piątkę 😉 Ja też za każdym razem mocno się wzruszam jak tylko wspomnę sobie tosiowy poród 🙂 Jednocześnie chce mi się śmiać, bo nie mogłam uwierzyć, ze w brzusiu mieszka dziewczynka więc z chwili kiedy mi Ją wyciągali nie pamiętam nic poza Jej pipulką 🤪 Cały czas zerkałam w to miejsce żeby się upewnić, ze Tosia to babka a nie chłopak 🙃 🙃 🙃

• Mamusie
nusia27 napisał(a):
Tosiak rules 🤪 a tata niech uwaza bo jej na noge nadepnal 😜

to ja wrzuce mojego szeptacza 😁
http://www.youtube.com/watch?v=GV41ySNcd9U&feature=feedf

Ależ Ona słodziuchna 🙂 Taka do schrupania 🙂 Chciałabym żeby moje dzieci tak cichutko się zachowywały 😉 U mnie oboje walczą o to kto wyciągnie więcej decybeli 🙃 🙃 🙃 Wieczorami głowa mi pęka 🙂

• Mamusie
Justa napisał(a):
Miłosz dostał wody Żywiec i ładnie wypił 🙂 Dzisiaj udało mu się parę razy przesunąć ładnie na czworakach 🙂

No to mama szykuj się, bo lada chwila nie zatrzymasz synka 🙂 Wejdzie i zaglądnie wszędzie i nic Go nie powstrzyma 🤪 Buzi dla przystojniaka 😘

• Mamusie
wesa napisał(a):
Blue napisał(a):
Wgrałam filmik jak Tosiak pogina 🙂
https://picasaweb.google.com/lh/photo/w7noZKlwEVmGX4SDpKp1TYvWvALE7zGiEEbV1H8Yeg0?feat=directlink

Jestem w szoku ona zapierdziela jak roczne dziecko!! 😮 😮 😮
hehe mój tak samo pogina, kupiłam mu już sztywne buciki do chodzenia.

Hehehe Wesa czekałam aż się w tej sprawie wypowiesz 😉 Tak myślałam, ze u Ciebie to samo 🙂 Oni przecież cały czas jakby się zgadywali hehehe Ja dziś mojej też kupiłam buciki z twardszą podeszwą, jutro wypróbujemy 😎

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):

Ja bym wybrała tą kulę 😉

Jak widzę pierwsza jestem. Padłam wczoraj z zmęczenia po 19 razem z Bartkiem. Normalni pierwszy raz od wieków się wyspałam bo szanowny małż postanowił wstawać w nocy do małego. Uciekam do pracy miłego dnia kobitki 😘

• Mamusie
Hej Mamuśki 😉
nie zaglądałam tu w ogóle, bo Adam miał urlop i chciałam spędzić z Nim jak najwięcej czasu 😉
dzisiaj poszedł do pracy i tak mi go brakuje że masakra 😞 2 tyg był z nami a teraz lipa ;( z powrotem zacznie wychodzić o a wracać o 19 😞 przez ten czas jak był, bardzo mi pomagał przy Dysi i ogólnie w domu 😉
byliśmy w czwartek z Dysiakiem na szczepieniu, waży 8kg ( w osikanej pieluszce i najedzona) ale to itak mało, byłam pewna że będzie ponad 8 hehe 😉

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):
ja bym wybrała tego pełzaka oglądałam to ostatnio w teso 🙂fajne 🙂

• Mamusie
HONORATKA napisał(a):

ja mam tą kulę co się sama toczy 😉 jest świetna, kolorowa, świecą się światełka i gra muzyczka ale Dysia się jej boi 😮 dopóki kula się nie porusza to jest ok a później zaczyna się płacz i tulenie do mnie...

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
Nad morzem zepsuł nam się aparat 😞 i jestem załamana bo nie wiem jak będę Dyśce zdjęcia robiła i filmiki kręciła 😞 a kupiliśmy go w austrii, zresztą i tak w tamtym roku skończyła się gwarancja a nie stać nas na nowy 😞

ja mam jeszcze aparat nie bój nic 😁 tyko sprowadzaj się jak najszybciej na wiejską bo np. teraz nie mam do kogo iść na poranną herbatkę w piżamie 😁 a przecież do Twojej babci to nie pójdę bo ona wali sama wiesz kogo 😁

• Mamusie
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):
Nad morzem zepsuł nam się aparat 😞 i jestem załamana bo nie wiem jak będę Dyśce zdjęcia robiła i filmiki kręciła 😞 a kupiliśmy go w austrii, zresztą i tak w tamtym roku skończyła się gwarancja a nie stać nas na nowy 😞

ja mam jeszcze aparat nie bój nic 😁 tyko sprowadzaj się jak najszybciej na wiejską bo np. teraz nie mam do kogo iść na poranną herbatkę w piżamie 😁 a przecież do Twojej babci to nie pójdę bo ona wali sama wiesz kogo 😁

to mozesz na osiedle przyjsc na herbatke 😜

• Mamusie
hej 🙂
dzięki Justa, Promyczek 😘
hih w nocy wstałam tylko raz.......laska zmniejsza liczbę pobudek 🙂przed zaśnięciem posmarowałam jej dziąsła dentinoxem...może dlatego...
teraz gotuję jej obiadek...wczoraj teściowa jej zrobiła to ta się wzdrygiwała, to już na bank mam niejadka 🤨
kolo no nie wierzę że Dysia waży tylko 8 kg, toż ma takie wałeczki....to moja nie wiem z 7 pewnie 🥴
powiedzcie mi czego można dosypywać do mleka żeby dało pić się z butelki i jaki smoczek wtedy?

• Mamusie
witam 🙂
tęskniłyście?hihi
po weselu super 🙂 wybawiłam się na całego 🙂
Patryk był z babcią i jakoś było dobrze, tak przynajmniej mama mówiła, mówiła że wstawał 3 razy w nocy a dzisiaj tylko raz ale wstał o 6, powiem wam że taki wyjazd był mi potrzebny 🙂
przejeżdżałam przez joanny miejscowość, rozglądałam się ale nie było jej widać hihi

• Mamusie
kolo177 napisał(a):
anka111 napisał(a):
kolo177 napisał(a):

to mozesz na osiedle przyjsc na herbatke 😜

na osiedle jest daleko, a dzisiaj na dodatek jest gorąco 😁 raz wybrałam się do Ciebie w taki upał to ledwo doszłam 😁

• Mamusie
Ja Maje dziś zaprowadziłam i była jakaś masakra, wszystkie dzieci płakały , maja się pruła, i jeszcze syn sasiadki wisiał mi na nodze zebym go do mamusi zabrała....jejku kiedy to minie, juz sie nie moge docczekac aż ją odbiore.

Teraz chatke juz ogarnełam i robie obiad, bartek lata i coś jęczy, właśnie wlazł mi pod stól w kuchni i tam siedzi.

• Mamusie
wesa napisał(a):
Ja Maje dziś zaprowadziłam i była jakaś masakra, wszystkie dzieci płakały , maja się pruła, i jeszcze syn sasiadki wisiał mi na nodze zebym go do mamusi zabrała....jejku kiedy to minie, juz sie nie moge docczekac aż ją odbiore.

Teraz chatke juz ogarnełam i robie obiad, bartek lata i coś jęczy, właśnie wlazł mi pod stól w kuchni i tam siedzi.

Darek też lubi ostatnio coś pod stołem siedzieć 😁 ale on biedny dalej nie raczkuje ani nie pełza więc po panelach jakoś na tyłku się odpycha ten mały kawałek i zadowolony że pod stołem siedzi 😁