Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Blue napisał(a):
Anka a co się dzieje z Agnieszką? była z Judytą na szczepieniu?

a wiesz, że nie wiem od kiedy wróciła z Władka to widziałam się z nią tylko raz bo było u mnie z Adamem, a na szczepieniu pewnie byli. Na razie Adam ma jeszcze urlop to na pewno dlatego nie ma jej na forum 🙂

anka111 napisał(a):
Blue napisał(a):
Fajnie dziewczyny mają, że chodzą do pracy z jednej strony 🙂

Też tak uważam czasami mi szkoda, że ja nie pracuje ale mieszkam w takim fajnym miejscu, że nawet żłobka tu nie ma 😠

Ja mam dziecko histeryczkę to taka opcja odpada, poza tym zapowiedziałam sobie, że do 2,5roku z nią posiedzę, a potem pójdzie do przedszkola 🙂 tylko czy ja nie zwariuję do tego czasu? 😉

anka111 napisał(a):
Blue napisał(a):

a wiesz, że nie wiem od kiedy wróciła z Władka to widziałam się z nią tylko raz bo było u mnie z Adamem, a na szczepieniu pewnie byli. Na razie Adam ma jeszcze urlop to na pewno dlatego nie ma jej na forum 🙂

A może nie byli, bo mała jest chora przecież? eh nie wiem, kawał zołzy z niej jest 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
anka111 napisał(a):
Blue napisał(a):

A może nie byli, bo mała jest chora przecież? eh nie wiem, kawał zołzy z niej jest 🙂

pewnie pojawi się dopiero jak Adam do pracy pójdzie xD

• Mamusie
Blue napisał(a):
anka111 napisał(a):
Blue napisał(a):
Fajnie dziewczyny mają, że chodzą do pracy z jednej strony 🙂

Też tak uważam czasami mi szkoda, że ja nie pracuje ale mieszkam w takim fajnym miejscu, że nawet żłobka tu nie ma 😠

Ja mam dziecko histeryczkę to taka opcja odpada, poza tym zapowiedziałam sobie, że do 2,5roku z nią posiedzę, a potem pójdzie do przedszkola 🙂 tylko czy ja nie zwariuję do tego czasu? 😉

no i oto jest pytanie 🤪

• Mamusie
Blue ja myślę że gdybyś oddała komuś Laurę pod opiekę to by się od razu zmieniła
tak było z Anastazją
ona tylko jękneła a ja już do niej leciałam
szkoła życia z tatusiem nauczyła ją w kilka dni zajmowania się sama sobą
teraz to jakbym nie miała dziecka
bawi sie sama sobą po kilka godzin 🤪 wystarczy tylko zaglądać do niej albo położyć ją na podłogę w pokoju którym jesteśmy i nasypać górkę zabawek a dziecka nie ma
i to nie 10-15 minut ale nawet po 2 godziny
nam sie wydaje że jesteśmy niezastąpione ale zdziwiłabyś sie jakby po kilku dniach okazało sie że Laura potrafi radzć sobie bez ciebie 😉

hej ja sprzatam sobie.mam wszystkiego dosyc naprawde moj wrócil o 4 nad ranem pijany do domu dzisiaj zdycha ja mam dwojke dzieci na glowie i sprzatanie w domu.wy mozecie sobie wyjechac do rodzicow a ja co ja moge zrobic.mam ochote go spakowac i wypieprzyc z domu taka jestem zla ze nie wiem

Honoratka no właśnie nie bardzo.. zostawiałam ją z mamą i z tatuśkiem.. no i on wiele razy już ją przeklinał i za każdym razem mi mówi, że ona staje się nie do życia jak mnie nie ma, że się zachowuje zupełnie inaczej, przecież raz kiedyś to aż mi klnął przez tel, z mamą to je tyle co kot napłakał , jak mój z nią jest to jest trochę lepiej. A tak ogólnie to jest nieznośna, może dlatego, że ja jestem z nią ciągle w domu i te koleżanki co tu znam, to wiecznie czasu nie mają to chodzę na spacery sama rodzina odwiedza mnie maks co 1-3mieś. to co się dziwisz, że taka jest. To się szybko nie zmieni. Chociaż teraz na necie kogoś szukam z mojego miasta 🙂 to może coś z tego wyjdzie.

Ja też byłam za mamą jak byłam mała, nawet jak w szpitalu leżałam ze wstrząśnieniem mózgu to nie dałam się przez pielęgniarki nakarmić, tylko powiedziałam, że jak mamusia przyjdzie to mi da jeść buehehe! To wspomina każdy w mojej rodzinie 🙃 miałam wtedy 4lata. Jakimś takim pechowym dzieckiem byłam, jak miałam 3lata to zjadłam całe opakowanie tabletek nasennych na receptę ledwo mnie odratowali, leżałam 3 dni nieprzytomna i lekarze mówili, że jak się nie obudzę 3dnia to już można się żegnać, ale, że złego licho nie bierze to żyję 😜

• Mamusie
hehe u Soni spinka rządzi 😉, też kupiłam mojej kilka i wpinam ale tylko wtedy gdy mam ją na oku bo boję się że zdejmie i wsadzi do paszczy 🙂
widzę, że Laura dalej uparcie staje 🙂 faaajnie, poszła teraz szybko z tym wszystkim...
a my siedzimy w domku i czekamy na znajomych 🙂
miłej sobotki 😘

• Mamusie
Witajcie 🙂 Współczuję Wam kobitki tych nie fajnych sytuacji z mężami. Mój dzisiaj ma wolne więc wstał, zabrał Majuśkę a ja pospałam do 11-tej. Wstałam, dzieci nakarmione, ubrane, kuchania i salon wysprzątane. Potem ogarnął resztę. "A bo ostatnio ty to robisz" powiedział tylko 🙂

Blue napisał(a):
A tak wracają do naszych spraw, macie ochotę się malować, pięknie wyglądać itd.? bo ja to szczerze przyznam wszystko robię od niechcenia 😞 nie wiem czy to efekt zmęczenia czy czego.
ja chyba kilka miesięcy temu miałam do tego większego powera. Teraz to łeb umyję codziennie, umaluję się też ale nawet ciuchów nie chce mi się nowych pokupować dla siebie. Dlatego chcę wrócić do pracy...

Asiu Sonia słodziak a jak się czuje synuś?

Znajomi się zapowiedzieli więc wpadną pewnie zaraz ze swoją 2,5 miesięczną Nikolą 🙂 Miłej soboty :*

SmoczaMama napisał(a):
Asia napisał(a):
a miałam was zapytać dajecie kompot do picia maluchom?taki ze świeżych owoców?
🙂

Tak bartolini szaleje za kompotem z jabłek. A od wczoraj wsmakował się w wode z miodem 🙂

sorki ze sie wtrace, ale dzieciom nie powinno sie podawac miodu do roku zycia, moga sie zatruc jadem kielbasianym...

• Mamusie
Hej Babeczki 😉
Asiu Sonia jest absolutnie przesłodka 🙂 Oczka ma po prostu cudowne!! Jak się patrzy na te zdjęcia to aż ciężko uwierzyć, że z tego aniołka taki diabełek hehehe Cudna jest 😘
Blue Laura taka delikatna, że normalnie szok 🙂 Tak Ci grzecznie w tym łóżeczku stoi 🙂 Ślicznotka mała 😘
Mi Tośka przestawia łóżeczko jak tylko wstanie 🤪 Tak w nim szaleje, że spod ściany przemieszcza się pod nasze łóżko 😮
Narzekałyście na swoich ślubnych... Ja muszę mojego pochwalić 😉 Przez ostatnie noce Tosiak dawał mi ostro popalić. Wczoraj wieczorem ze zmęczenia tak mnie głowa bolała, że normalnie wyłam 🤢 Na dodatek Tośka chyba faktycznie ząbkuje, bo całe dnie marudzi POTWORNIE!! Karol jak zwykle hałasuje, no wczoraj myślałam, że z nimi nie wytrzymam 🤢 W każdym razie dziś rano jak tylko nakarmiłam królewnę, mężuś wygonił mnie do karolowej sypialni i tam mogłam sobie spokojnie pospać/poleżeć bez płaczu, krzyków, włażenia na mnie, wciskania palców do nosa itp. 🙂 Jutro mamy 7 rocznicę ślubu i wiecie co? 🙂 Uwielbiam Go tak samo jak tych parę lat temu 🙂

nusia27 napisał(a):
jezeli chodzi o Maryle i zostawianie jej z obcymi to ona ma totalnie gdzies, kto ja ma na rekach, z kim jest itp. ciekawe czy jej sie to odmieni czy zostanie 🙂

Z tym to różnie bywa, mojej koleżanki córka jak wam już kiedyś mówiłam pójdzie z każdym, a ma prawie 2latka już 🙂 tego bym nie chciała, ale znowu przesada w drugą stronę też jest zła 😞

• Mamusie
Blue napisał(a):
nusia27 napisał(a):
jezeli chodzi o Maryle i zostawianie jej z obcymi to ona ma totalnie gdzies, kto ja ma na rekach, z kim jest itp. ciekawe czy jej sie to odmieni czy zostanie 🙂

Z tym to różnie bywa, mojej koleżanki córka jak wam już kiedyś mówiłam pójdzie z każdym, a ma prawie 2latka już 🙂 tego bym nie chciała, ale znowu przesada w drugą stronę też jest zła 😞

Mój Karol zawsze szedł wszędzie z każdym. Dopiero 7,5 m-ca temu Mu się pozmieniało 🙂

nusia27 napisał(a):
SmoczaMama napisał(a):
Asia napisał(a):
a miałam was zapytać dajecie kompot do picia maluchom?taki ze świeżych owoców?
🙂

Tak bartolini szaleje za kompotem z jabłek. A od wczoraj wsmakował się w wode z miodem 🙂

sorki ze sie wtrace, ale dzieciom nie powinno sie podawac miodu do roku zycia, moga sie zatruc jadem kielbasianym...

A tego nie wiedziałam 🤪