Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

anka111 napisał(a):
Blue miałam pytać już dawniej ale wyleciało mi z głowy jak uczyniłaś to, że Laura teraz w dzień zasypia Ci w łóżeczku ?? 😁

Od tamtego momentu co napisałam ani razu nie spała w wózku 🤪 wiesz co, bo już nie zważam na jej krzyki, płacze i rzucanie się na rękach czy w łóżeczku, po prostu ma tam siedzieć i koniec 🙂 nawet jak łzy jej grochy lecą to biorę na ręce czy do swojego łóżka na chwilę pobawię się i odkładam i ona albo odpuszcza, albo się po prostu zmęczy płaczem i idzie spać, czasami jest tak, że od razu jak ją położę do łóżka idzie spać 🙂 nawet za dnia, a niekiedy to kilkanaście min, trwa zanim odpuści. Ogólnie przyzwyczaiła się już 🙂 a wcześniej jak zaczynała płakać/marudzić kilka min. to mi jej żal było i od razu do wózka brałam 🤢

anka111 napisał(a):
hej laseczki 😘
Darek po raz kolejny przespał całą noc od 20 do 7.30 no nie licząc tylko jednej pobudki na podanie smoczka 🙂 🤪

Moja zrobiła mi chyba z 3 lub 4 pobudki 😁 ale nic nie dostała oprócz smoczka 🙂

• Mamusie
hej 😘a u mnie od wczoraj totalna przemiana 🙂Sonia wgóle nie marudzi i nie chce na ręce i dzisiaj rano to samo 🙂troche sie martwie bo to do niej nie podobne ciągle jęczała a teraz cisza 🤨ale z drugiej strony jestem przeszczęśliwa 😉teraz usnęła(jak nigdy)i na dodatek śpi bez kołysania wożenia noszenia.... 🙂pewnie jak to napisałam to jej sie odmieni tfu tfu no zobaczymy 🙂i mam pytanko...dawała już któraś deserek mleczny -czekoladowy z nestle ten po 8 m-cu??? 🙂

• Mamusie
Asia napisał(a):
hej 😘a u mnie od wczoraj totalna przemiana 🙂Sonia wgóle nie marudzi i nie chce na ręce i dzisiaj rano to samo 🙂troche sie martwie bo to do niej nie podobne ciągle jęczała a teraz cisza 🤨ale z drugiej strony jestem przeszczęśliwa 😉teraz usnęła(jak nigdy)i na dodatek śpi bez kołysania wożenia noszenia.... 🙂pewnie jak to napisałam to jej sie odmieni tfu tfu no zobaczymy 🙂i mam pytanko...dawała już któraś deserek mleczny -czekoladowy z nestle ten po 8 m-cu??? 🙂

Ja kupiłam mu wczoraj 🙂i w tym tygodniu dostanie ten deserek 🙂

• Mamusie
Justa napisał(a):
Asia napisał(a):

ja dałam właśnie Soni 🙂może troche za wcześnie ale wcinała jak szalona 😉

• Mamusie
Justa napisał(a):
Dziewczyny dajecie wodę dzieciaczkom do picia?
Justyna chyba kiedyś pisała, że daje tylko nie pamiętam jaką?
Przegotowaną czy może być Żywiec? czy jakaś inna?

Darek nie bardzo chce pić wodę ;/ ale mimo to daje mi zawsze coś tam sobie łyknie.
A Żywiec jak najbardziej może być 🙂

• Mamusie
Dzień dobry 🙂
Justa napisał(a):
Elvis żyje 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/194/zdjecia6.jpg/][IMG]http://img194.imageshack.us/img194/9408/zdjecia6.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Jaki On słodki 🙂 🙂 🙂 Normalnie laski będzie rwał, że hoho 😉 Na pierwszym z lewej widać, że już ćwiczy 'hej maleńka, może dasz się porwać na randkę' 😁 Bossssski 😘

• Mamusie
anka111 napisał(a):
hej laseczki 😘
Darek po raz kolejny przespał całą noc od 20 do 7.30 no nie licząc tylko jednej pobudki na podanie smoczka 🙂 🤪

Boże jak Ci dobrze!! Kiedyś też tak miałam, ale te czasy minęły już chyba bezpowrotnie 😞 Od jakiś dwóch tygodni mam totalną masakrę w nocy 😞 No dziś było lepiej, bo tylko dwa razy jadła, ale wolę się nie podniecać, bo pewnie długo taki stan nie potrwa...

• Mamusie
Blue napisał(a):
Hej paskudy 🙂

Mój wampir zaczyna się budzić już w nocy i nad ranem ogólnie z 3-4 razy z głodu 😮 ale zatykałam ją smoczkiem.. i tak musiałam jej zrobić mleko przed 6 ehh nie wiem co się dzieje z tymi dziećmi.. a sprawa ucha wyjaśniona! Ma gulkę dosyć dużą na uchu i nie wiem czy to będzie pryszcz (bo już kiedyś miała na uchu) czy to komar ją użarł.

Ufff... Dobrze, że to nie żadne zapalenie uszka...

• Mamusie
Asia napisał(a):

Oklaski dla Sonii 😉 Mamusia w końcu odpocznie 🙂 Fajnie 🙂
Ja się jeszcze czekolady nie odważyłam dać, chociaż tu widziałam budynie czekoladowe w słoiczkach już od 4 m-ca 😮

Asia napisał(a):
Justa napisał(a):
Asia napisał(a):

ja dałam właśnie Soni 🙂może troche za wcześnie ale wcinała jak szalona 😉

Ja na razie dałam tylko obiadek po 8miesiącu, ale skład ten sam tylko kawałki większe, a deserek dam niedługo 🙂

promyczek1981 napisał(a):
Blue napisał(a):
Hej paskudy 🙂

Mój wampir zaczyna się budzić już w nocy i nad ranem ogólnie z 3-4 razy z głodu 😮 ale zatykałam ją smoczkiem.. i tak musiałam jej zrobić mleko przed 6 ehh nie wiem co się dzieje z tymi dziećmi.. a sprawa ucha wyjaśniona! Ma gulkę dosyć dużą na uchu i nie wiem czy to będzie pryszcz (bo już kiedyś miała na uchu) czy to komar ją użarł.

Ufff... Dobrze, że to nie żadne zapalenie uszka...

No wiesz powiedzmy, że jest wyjaśniona, ale będę obserwować 🤪 bo jak zniknie ta krosta a nadal będzie tak robić to tylko laryngolog mi pozostanie 🙂

blue jakby to zapalenie ucha byla to by ci plakala 🙂 no i na sonie przyszla pora, teraz bedziesz miala z gorki 😁

justyna ja jak mam uzyc wode to zywiec zdroj, teraz mozna juz i inne ale musza byc z niska zawartoscia sodu 🙂

nusia27 napisał(a):
blue jakby to zapalenie ucha byla to by ci plakala 🙂 no i na sonie przyszla pora, teraz bedziesz miala z gorki 😁

justyna ja jak mam uzyc wode to zywiec zdroj, teraz mozna juz i inne ale musza byc z niska zawartoscia sodu 🙂

Może masz rację, albo chociaż gorączka by była. No nic minie kilka dni i się zobaczy.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Patrzcie co znalazłam: Aż 95 proc. dzieci w wieku do 7 lat przynajmniej raz chorowało na zapalenie ucha środkowego.

No to jestem w 5% bo nigdy nie miałam 😜

Ja i Karol też należymy do grona tych szczęśliwców 😉 Mam nadzieję, że przy Tosi szczęście nas nie opuści 🥴