Skocz do zawartości

Stycznióweczki 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 25,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Kasia_m

2553

• kolo177_m

2993

• HONORATKA_m

2177

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
Femmka napisał(a):
Kasia napisał(a):
Femmka napisał(a):
Kasia,,,moja intuicja mowi, ze w piatek powiesz nam, ze fasolka pokazala sliweczke 🙃 🙃 🙃
oby tak było bo jak nie to cię znajdę w Bochum 😜 🤪 😁 😁 😁

trzymam za slowo i wtedy sie napijemy 😁 😁
😁 😁 😁 😁

HONORATKA napisał(a):
no właśnie który maluch jeszcze nie chodzi
bo Anastazja od jakiegoś czasu wstaje bez problemu o wszstko chodzi przy meblach i ścianach ale jak siadam obok niej i ją wołam żeby się odlepiła od ściany to albo od razu na pupę siada i biegnie raczkując albo bez kroku rzuca się w moją stronę traktując to jak zabawę 😮

Laura nie chodzi, tylko wszędzie sama wstaje i ściąga rzeczy, przy ścianie i meblach też chodzi, ale rzadko, bo się jej nie chce i wczoraj chodziła ze mną za ręce po całym mieszkaniu (pierwszy raz!!) bo zawsze się buntowała 😎 ja obstawiam, że zacznie chodzić może za 1-2mieś. bo lubi raczkować i jest do tego przyzwyczajona.

• Mamusie
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
bo Anastazja od jakiegoś czasu wstaje bez problemu o wszstko chodzi przy meblach i ścianach ale jak siadam obok niej i ją wołam żeby się odlepiła od ściany to albo od razu na pupę siada i biegnie raczkując albo bez kroku rzuca się w moją stronę traktując to jak zabawę 😮

Laura nie chodzi, tylko wszędzie sama wstaje i ściąga rzeczy, przy ścianie i meblach też chodzi, ale rzadko, bo się jej nie chce i wczoraj chodziła ze mną za ręce po całym mieszkaniu (pierwszy raz!!) bo zawsze się buntowała 😎 ja obstawiam, że zacznie chodzić może za 1-2mieś. bo lubi raczkować i jest do tego przyzwyczajona.

Blue...zacznij karmic dobrze te swoja chudzinke, zeby miala sily na chodzenie, to i wczesniej pojdzie 😁 😁 😁 😘 😘 😘 😁 😁 😁 😁

Femmka napisał(a):
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):
a wszystkie wasze maluchu śpią na poduszkach?
bo Anastazja śpi od urodzenia na prostym materacu a dowiedziałam się że w żłobku dostaje podusie i jak powiedzialam że wolałabym żeby jej nie miała to Panie śmiały się ze mnie (ale tak pozytywnie) że jestem wyrodna mama 😮

Moja mama mówi to samo 😁 że jestem chora na tym pkt. i trochę zmieniłam podejście, daję jej poduszkę za dnia do zabaw i spania i tam gdzie ją położę tam Laura się sama na nią kładzie. Co do skrzywienia kręgosłupa to i tak będą je miały. Ja chyba nie znam osoby co by miała prosty kręgosłup. Przykładem będzie pójście do szkoły.. stosy książek itd. 😮

No to juz znasz jedna ...mnie 😜
od zawsze mialam i nadal mam prosty...wiem, bo 2 miesiace temu robilam scan calego kregoslupa.... i ja chyba do 10 roku zycia spalam bez poduszki 😜 😜 a teraz jak juz spie na, to na bardzo cienkich 🙂

No to pozazdrościć, ja bym i tak nie miała, bo mam wrodzone skrzywienie klatki piersiowej jakieś tam pokrzywicze czy coś i jedna strona żeber jest wklęsła i mam dziurę jakby(ale to nie dziura taka prawdziwa 🙃 😁) a druga jest normalna, ogólnie to tego nie widać zbytnio na 1 rzut oka, muszę nabrać powietrzy by ktoś to zobaczył,. mój ojciec też to ma i jego ojciec też ponoć miał 😮 Laura na szczęście ma idealną klatkę piersiową 🙂 więc chyba nie będę tego przekazywać dzieciom. No i mam też skrzywienie kręgosłupa piękne 🤪

Femmka napisał(a):
Blue napisał(a):
HONORATKA napisał(a):

Blue...zacznij karmic dobrze te swoja chudzinke, zeby miala sily na chodzenie, to i wczesniej pojdzie 😁 😁 😁 😘 😘 😘 😁 😁 😁 😁

Mojej koleżanki córka zaczęła chodzić jak miała rok i 3miechy, więc ma czas do 18mieś. 🤪

Kasia napisał(a):
Femmka napisał(a):
Kasia, ciekawe czy cos fasolka miedzy nozkami pokaze 🙂 az mnie nosi z ciekawosci 🙂
oby nie siuraka 🤪

Chociaż dzieci są przewrotne, moja koleżanka miała synka, a lekarz nie mógł powiedzieć co tam widzi i późno się dowiedziała bodajże po 20tyg. 😮

Kasia a byłaś kiedyś u jakiejś wróżki? bo mi jedna bardzo dobra co naprawdę umie wróżyć i jest tania mówiła o 1 dziewczynce, drugim chłopcu i 3 dziecko może być, ale nie musi 😮 😮 😮 😮 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Femmka napisał(a):
Kasia, ciekawe czy cos fasolka miedzy nozkami pokaze 🙂 az mnie nosi z ciekawosci 🙂
oby nie siuraka 🤪

Chociaż dzieci są przewrotne, moja koleżanka miała synka, a lekarz nie mógł powiedzieć co tam widzi i późno się dowiedziała bodajże po 20tyg. 😮
moje dwa pierwsze siuraki pokazały się w 13 tyg

Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Femmka napisał(a):
oby nie siuraka 🤪

No, a to może być uparte, chociaż Laura rozkraczała się za każdym razem, ja nie wiem ona chyba ciągle w takiej pozycji była, bo aż lekarka się śmiała jak ona mocno jest rozkraczona i wiecie, że taki nawyk ma do dzisiaj? jak leży bez pampersa to nogi szeroko rozkłada i tak je do siebie przyciąga. Zboczono to wygląda.

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia a byłaś kiedyś u jakiejś wróżki? bo mi jedna bardzo dobra co naprawdę umie wróżyć i jest tania mówiła o 1 dziewczynce, drugim chłopcu i 3 dziecko może być, ale nie musi 😮 😮 😮 😮 😁
u wróżki nie ale moja mama mi kiedyś wywróżyła 3 dzieci dwóch chłopców i trzecią dziewczynkę, dla kuzynki wywróżyła córkę ale jak będzie to się okaże 🙂

• Mamusie
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
Kasia napisał(a):
Femmka napisał(a):
oby nie siuraka 🤪

No, a to może być uparte, chociaż Laura rozkraczała się za każdym razem, ja nie wiem ona chyba ciągle w takiej pozycji była, bo aż lekarka się śmiała jak ona mocno jest rozkraczona i wiecie, że taki nawyk ma do dzisiaj? jak leży bez pampersa to nogi szeroko rozkłada i tak je do siebie przyciąga. Zboczono to wygląda.
😁 😁

• Mamusie
Blue napisał(a):
Femmka napisał(a):
moja sliweczka w 14tyg i ustawila sie w ksztalcie litery V nozkami 😁

A mi lekarz nie chciał powiedzieć 😜 i dowiedziałam się dopiero blisko 20tyg.

blue , bo zeby sie takich rzeczy dowiedziec, to sie nogi rozklada, a nie otwiera buzie 😁 😁 😁 😁

Kasia napisał(a):
Blue napisał(a):
u wróżki nie ale moja mama mi kiedyś wywróżyła 3 dzieci dwóch chłopców i trzecią dziewczynkę, dla kuzynki wywróżyła córkę ale jak będzie to się okaże 🙂

Kurcze no może okaże się prawdą, bo jednak nie tak często ma się 3 chłopców pod rząd 🙂 taki rachunek prawdopodobieństwa mi się włączył 😁

• Mamusie
Femmka napisał(a):
Blue napisał(a):
Femmka napisał(a):

blue , bo zeby sie takich rzeczy dowiedziec, to sie nogi rozklada, a nie otwiera buzie 😁 😁 😁 😁
😁 😁 😁 😁

Femmka napisał(a):
Blue napisał(a):
Femmka napisał(a):

Wiesz co... zboczenica jedna 😁