Skocz do zawartości

Mamy lutowe 2011 | Forum dla mam

Admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Joanna1984_m

1092

• sobolinek_m

2610

• julik_m

922

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusie
zuzka napisał(a):
http://www.youtube.com/watch?v=w6zkZdwxJmk jak sie nie da tego otworzyc to d..a nie wiem co jest nie tak nie moge się chwalić Zuzią chyba

OTWARŁO SIĘ 😁 😁 😁 😁 😁 Brawo !!!!!!!!!!!!!!!!!

Zuzia urocza i super sobie radzi ze staniem 😉 No i pięknie potrafi się podnieść i na nowo stanąć. Dzielna i piękna dziewczynka!
Widziałam, że w nowych rajtkach ze spódniczką paraduje 🙂 Ja przed chwilką kupiłam 2 pary ABSów i 2 pary ze spódniczką ale u innego sprzedawcy.

• Mamusie
Hejka
Ale mnie nie bylo ile stron do nadrobienia 😉

Sto latek dla Blaneczki, Pawelka i Zuzi 🙂

Zuzia swietnie sobie juz smiga. Silna dziewczyna. Brawo 🙂

Michas nam dalej choruje- katar, kaszel i doszla goraczka od 2 dni ciagle 39 i nie spada a dostal juz silne czopki nawet bo pediatre do domu wzywalam. Padam juz jestem tak nie wyspana a tu jutro do szkoly na 8 do 17 szok. Chyba ze maly znowu da popalic mi tej nocy to nie ide 😞

Milej nocki i uciekam spac poki moge 😘

• Mamusie
hejka mamusie
Zuzka filmki swietne Zuzia mala spryciula, Ala tez dokladnie tak samo probuje chodzic heheh
Sobolinku kiedy ta twoja Ania da ci pospac dluzej hehe ? No i fotelik bradzo ladny 🙂
Juli wracAJ do zdrowia, co do lekow to ja ci nie pomoge, ale jakas kolezanka z innego forum na cos dala namiary wiec moze skozystasz ztego 🙂
Mania kobito ty to sie masz z ta choroba Michasia 😞 biedulka i ta goraczka ehhhh 3mam mocno kciuki za zdrowko.
Wiecie co nie uwierzycie 😞 dzis wracalismy z pracy i na switlach jak przejzalismy rowerzysta stracil nagle rownowage i zacza zjedzac na nas i go potracilismy 😞 jego wina bo wyjechal na srodek prawie i wiecie co zarysowal nam caly bok 😞 jeszcze nie ubezpieczylismy samochodu 😞 😞 😞 😞 naszczescie i jak zatrzymalismy sie to jemu sie nic nie stalo, a z samochodu zatarcie zaczelo schodzic bo to zostala guma od kierownicy ehhhh normalnie nie moge uwierzyc- we Wtorek odebralismy auto i w piatek juz takie zdarzenie !!! JAkis horror normlanie boje sie jezdzic !! 😞
Wiecie czy u was maluchy tez sie tak do was tula i nie chca was puscic ?? Bo u mnie to juz az smieszne jest jak chce gdzies ALe odlozyc to ona lapie mnie za ciuchy tula sie i zadziera nogi i trzyma sie jak malpka hehehe
Nic uciekam jutro zajze puzniej buziaki 😘

• Mamusie
Cześć mamusie
nanusiu Wy to macie pecha z tymi autami nie ma co 😞 Dobrze, że nikomu nic się nie stało. A guma z autka powinna ładnie zejść więc nie powinno być śladu. Gorzej ze śladem w psychice... ale z tym też sobie poradzisz bo jesteś bardzo silną kobietą!!!!!!!!!!!!!!
Alusia pięknie zasuwa po przedpokoju, aż miło się patrzy 🙂 A bęcka w ogóle jej nie zraziła 🙂 Piękna córeczka!

mania trzymaj się kochana, staraj się odpocząć w wolnej chwili i naładować akumulatorki żeby mieć siłę opiekować się Michałkiem. A jemu ciocia życzy duuuuuużo zdrówka i 36,6 🙂

Dziewczyny nie wiem co jest grane, od 3 dni nie piję kawy a Ania dziś i tak o 3 zrobiła pobudkę. Później tradycyjnie o 5 i już nie śpimy 🙂 Już nie wiem czy to wina kawy czy taki urok 9 miesiąca 🙂

sobolinek napisał(a):
Ostatnio Ania nie chce nic jeść z wyjątkiem cyca. Martwi mnie to właśnie odrzuciła kaszkę, deserek 😞

Nic się nie martw,u nas było tak przez cały miesiąc,aż do poprzedniego tygodnia,Zuza jedyne co jadła to krem dyniowy z żółtkiem,i danonki,no i cycuś,na początku też mnie to martwiło ,ale nic na siłę, widocznie wystarczył jej cycek,wprawdzie nie przybrała za dużo na wadze,ale co tam za to tydzień temu apetyt wrócił ze zdwojoną siłą,je wszystko,wczoraj zaskoczyla mnie totalnie zjadła słoik zupki i była dalej głodna,nie miałam już innego więc dałam jej owocki ze słoiczka i też zszamała całe 🙃więc to chyba taki okres u maluchów ,bo Anusia jest 3 tyg.młodsza od Zuzy,

Nanusia to aż niemożliwe co piszesz,normalnie jakieś fatum,czytałam mojemu A co napisalaś(jest na bierząco z Twoją historią)i aż oczy szeroko otworzył ze zdziwienia,trzymaj się kochana,normalnie los chyba wystawia Was na jakieś proby,ale będzie dobrze ,
Powiedzcie mi dziewczyny ,czy dajecie swoim maluchom witaminy,bo ja oprócz D nic nie daję,a moja siostra daje Cebion,bo tak jej kazala doktorka
Moja mala artystka,juz nie chce raczkowac,teraz spodobalo jej sie podchodzenie do stołu,wstaje,i chodzi dookoła niego,ale ona jakas inna jest niz Michal,bo on tez chodzil kolo mebli ale sie ich kurczowo trzymal,a Zuza podtrzymuje sie tylko 2 reka,i w pewnym momencie odwraca sie i chce isc dalej bez trzymania ,mam takie wrazenie ze jej sie wydaje ze caly czas ja ktos podtrzymuje i czuje sie pewnie,tylko ze jeszcze daleko jej do samodzielnego chodzenia bo ciezko utrzymuje rownowage,aparatka jedna,chyba bede jej musiala kuic ten kask ochronny na glowe co widzialam w sklepie 😁
Wiecie u nas za oknem piekna pogoda znowu ,ale czytalam na interi,cala noc na RMFie gadali ze na naszym terenie jest straszne zapylenie i apeluja zeby nie wychodzic z domow jesli ktos nie musi, a szczegolnie osoby starsze i male dzieci,kurcze tak mnie kusi zeby wyjsc ale,mam malego stracha

Nanusia,Ala pieknie smiga,Zuza zalicza takie bęcki jak jest zmeczona,za to teraz przyszla z pokoju Michala z jego majtkami w rece i sie cieszy,uwielbia tam chodzic to takie czarodziejskie miejsce dla niej,zazwyczaj zamkniete,ale jak juz uda sie jej tam wejsc to ...mlody ma powody do zrobienia porzadkow w szufladzie bo wszystko laduje poza nia ,
DZiekujemy za komentarze na agu,beret jest świetny ,Zuza tak inaczej w nim wyglada,taka powazna jest,kupiłam w HM ,jakby ktoras chciala

• Mamusie
Hej

Szymciowi pokazaly sie dwie gorne dwujki 😮
W piatek bylam podpisac umwe z fotografem,jacy oni wszyscy sa drodzy 😮 Mialam miec takiego jednego z Katowic,ale jak sobie krzyknal cene plus dojazd to odrazu zrezygnowalam.Wybralam fot z Tarnowa-cenia sie i to bardzo.
Ale juz kolejna rzecz z glowy.

Julik
Zycze szybkiego poworotu do zdrowia
zuzka
super filmiki i jak Zuzia sobie ladnie radzi 🙂 Brawo
Nanusia
Jakies fatum 😞 kurcze dopiero co samochod kupiliscie,dobrze ze rysa to sprawka-podejrzewam kierownicy i jej gumowej czescie,ale kurcze moglo byc inaczej.Rozumiem Cie co przezywasz-doskonale-trzy stluczki (zreszta heh przy kazdej bylas pasarzerem :ohmy 🙂 I tak samo nowo kupiony samod a nu nagle,poslizg i wyladowlaysmy miedzy dwoa drzewami-jej strasznie to wtgladalo 😮
Bedzie dobrze kochana
Jesli chodzi o tulenie sie ,jedyne co Szymonek robi to wyciaga raczki jak mnie widzi,tulic-tuli sie przed zasnieciem.Ale Alusiowe przytulanki musza bardzo slodko wygladac.
Filmik-kurcze super jej idzie mimo malego banc hehe

zuza
To teraz sie zacznie 🙂 I ta historia z majtkami Michala hahahah -wyobrazilam sobie sytuacje

a z nowych Szymciowych umiejetnosci to : wstaje juz w lozeczku,na kolankach-jeszcze nie na nozki tzn jak pomoge to stoi hehe 🙂 A i mamy pelzanie za pomoca jednej reki-jak zolniez heheh :O

• Mamusie
hej mamusie!
Zuzka teraz obejrzałam 🙂 Zuzia jest cudna!!! Ładnie sobie radzi dzielna dziewczynka! Brawo!

Sobolinku świetny ten fotelik, a Ania po prostu wniebowzięta jak w nim siedzi 🙂 Super!
My też niedługo zabieramy się do kupna fotelika! A powiedz mi na allegro taniej wychodzą foteliki czy nie porównywałaś cen?
Wstawanie o 3h, 4h hmm skąd ja to znam, ostatnio Blance zdarza się to często! :/ czy my mamy na to wpływ, nie mam pojęcia :/ A jak ktoś zna zloty środek to ja chętnie poslucham! Od razu mówię, że kładzenie później nic nie daje :/

Evek gratulacje dla Szymcia 🙂 czekamy na fotkę z dwoma ząbkami u góry 🙂 A ile płacicie za tego fotografa? My płaciliśmy chyba 600 zł o ile sie nie mylę a zdjęcia były przepiękne!

Malamyszko doczekasz na pewno raczkowania i powiem Ci, że korzystaj póki możesz z tego, że Michałek nie raczkuje bo trzeba zwiększyć czujność 🙂 Blanka wszędzie chce wejść, nawet jak odgrodzę czymś to zawsze coś wymyśli i te przeszkody to dla niej pestka!
ozdoby choinkowe mówisz?! Szok! Ja jeszcze się nie spotkałam, ale powiem szczerze nie mogę się doczekać 🙂 cała ta atmosfera świąteczna zawsze mi poprawia samopoczucie 🙂

Mania przykro mi z powodu Michałka 😞 a co dokładnie mu jest lekarz powiedział?? Mam nadzieję, ze szybko mu przejdzie! Trzymam kciuki!!! I Blanka dziękuje za życzenia!

Nanusiu widzę, że u Ciebie to się ciągle coś dzieje! Kobieto nie masz dnia spokoju???? Kurcze co za pech z tym rowerzystą! Na szczęście nic Wam się nie stało a rysa zeszła!
A Ala sobie cudnie radzi 🙂 Mogła by wziąć udział w wyścigu raczkujących dzieciaczków 😁
A jeśli chodzi o tulenie to Blanka wyciąga ręce do nas i chce się tulić 🙂 to jest naprawdę słodkie!!! 🙂 No i to prawda za 3 miesiące już roczek! Ja już powoli planuję imprezkę dla najbliższych i tu pojawia się problem bo mamy mało miejsca w domu, a nie chce robić w knajpie:/ Chciałabym sama wszystko przygotować i sama tort upiec.

• Mamusie
Asiu to bardzo bardzo malo ... jak do tej pory nie znalazlam nikogo kto by mial tak dobra oferte.Jejku my placimy 2 tys 😮 Jak mi napisalas ze za 600 mieliscie sesje oniemialam.Uwierz mi ceny byly ejszcze wieksze 3-4 tys wiec pomyslalam,ze 2 to najmniej jak dotad 😮
A co mieliscie w pakiecie ?? Tu oferuje caly dzienod przygotowan do 2 w nocy,plus plener w inny dzien do tego foto ksiazka i plyta ze sciezka.Zaplacilismy juz zaliczke,200 zl 😞
Mialam chyba z 30 maili od roznych fotografowo,zaden nie zaoferowal tak niskiej ceny 😞

dobry wieczór mamuśki

NAJLEPSZE ŻYCZONKA DLA NASZEJ POMORZANKI JULKI i zdrówka dla jej mamusi

Oglądałam zdjęcia July na Agu są świetne ,a opisy idealne 🙃
Evek,tyle za fotografa? łał masakryczna ta cena,moja siostra w zeszłym roku płaciła coś około tyś.i też był cały dzień aż do 3 w nocy,a potem innego dnia plener(pomysłowy bo na naszych hałdach kopalnianych i w starej piaskowni,
Julik widziałam na zdjęciach że masz taki jeździk,też się nad tym zastanawiam,ale boję się ze jak Zuza się o to oprze to pojedzie ,a ona nie nadąży i upadnie,a jak u was się sprawdza?

• Mamusie
Hej mamusie
Piszecie tak o tych fotografach i innych przygotowaniach do ślubu i przypomniało mi się jak to było u nas. Ja nie zamawiałam żadnego fotografa, tylko 4 osoby z rodziny i przyjaciele robili nam zdjęcia praktycznie w każdej sytuacji. Wyszła super reporterka ślubna. Żadnej ustawianej i sztucznej sesji nie chcieliśmy tylko spontan. Podoba mi się, że mamy kilka różnych ujęć każdej chwili 🙂 Super to wygląda w albumie. Ceny podajecie kosmiczne. Musze się pochwalić, mój T robi super zdjęcia i robił mojemu bratu właśnie calutki ślub, wesele, w domu i wyszło ok 1,5 tys zdjęć. To samo było na ślubie mojej przyjaciółki 🙂 U niej było olbrzymie wesele i T non stop cykał 🙂 Na szczęście mi to nie przeszkadzało bo byłam o kulach więc nie mogłam tańczyć. Także może popytajcie (te mamusie, któe mają jeszcze tą uroczystość przed sobą) wśród znajomych, przyjaciół. Naprawdę czasem wystarczy dobry pomysł na zdjęcia, ciekawy plener no i dobry fotograf 🙂

• Mamusie
Joanna najpierw sprawdziłam wszystkie sklepy stacjonarne w Katowicach (większość telefonicznie) i po pierwsze nigdzie go nie było fizycznie, tylko na zamówienie, a ceny ... 200-300 zł wyższe niż na allegro. Proponuję sklepy internetowe lub właśnie allegro. My kupiliśmy na allegro i odebraliśmy sobie sami 🙂

• Mamusie
Evek jestem w szoku, że aż tyle biorą!! Mieliśmy w pakiecie płytkę ze zdjęciami od ubierania w domu do oczepin włącznie. Poza tym plener (my plener mieliśmy w czasie przyjęcia weselenego) fotoksiązki nie mieliśmy, ale ja sobie sporo zdjęć wydrukowałam sama bardzo tanio, trafiłam promocję w rossmanie 15 groszy za zdjęcie 10x15! To jest stronka tego fotografa, robi naprawdę świetne zdjęcia! http://kruciek.pl/category/fotografia-slubna/
Fajnie, ze Wam rodzice pomagają finansowo, u Nas pomoc była tylko od strony moich rodziców, inaczej byśmy nie mieli takiego dużego przyjecia na 90 osób. drugą połowę my wyłożyliśmy. Koszty są ogromne, ale warto 🙂 może nie wszystko się zwraca, jednak to najpiekniejszy dzień w życiu 🙂 (nie licząc dnia narodzin Blanki 🙂)